Tisková konference futsalové reprezentace před ME (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference futsalové reprezentace před ME

cz Piatok 24.01.2014, 11:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference skončila, děkujeme za pozornost. (11:57:21)
     
    11:45
    Přímé přenosy z ME můžete sledovat na kanálech Eurosport 1 a Eurosport 2.
     
    11:36
    Je reálná medaile? "Základem je postup přes Chorvaty. Ty zápasy s nimi byly vždycky taková sinusoida, v minulosti nás několikrát vyřadili. Motivace nám tedy nechybí a věřím, že se to obrátí... Rozhodně to ale bude bitva!" soudí kouč.
     
    11:35
    "Jsem přesvědčen, že máme kvalitní hráče. Snad se podaří někomu vylétnout nahoru. Jde o to, aby kluci měli sebevědomí a někdo z nich podal nějaký výraznější výkon, ať už Jirka Novotný nebo třeba Matěj Slováček," uvedl Novotný.
     
    11:31
    Proč Neumann opomenul Mareše či Šimona? "Vybíral jsem hráče dle jejich aktuální formy. Zvolil jsem jména, kterým věřím. Snad budeme úspěšní," poznamenal kouč.
     
    11:29
    Trenér Neumann: Naprosto klíčové pro nás bude, jak se nám podaří zvládnout zápas s Chorvatskem. V tom utkání se rozhodne o našem postupu ze skupiny,
     
    11:28
    Mistrovství Evropy probíhá v belgických Antverpách od 27. ledna do 9. února. Češi odletí na místo konání v úterý.
     
    11:26
    "Když jsem poprvé viděl kluky z Rybiček, trochu jsem se lekl těch jejich účesů. Jinak ale všechno proběhlo v klidové atmosféře," kvitoval natáčení klipu Jiří Novotný.
     
    11:23
    Představena je i oficiální hymna, která má hnát českou reprezentaci za postupem ze skupiny. Složila ji kapela Rybičky 48.
     
    11:21
    V Kadani se hráči opravdu nenudili. "Jsem velmi spokojen s přístupem všech hráčů. Samozřejmě šlo o nominační soustředění, takže všichni dali do futsalu sto procent," konstatuje trenér Neumann, když už všichni sedí na svých místech.
     
    11:12
    Z nominační listiny je patrné, kteří tři hráči byli z týmu vyřazeni po soustředění v Kadani. Onoho nepopulárního "Černého Petra" vyfasovali brankář Helasu David Šimon i Michal Mareš z Chrudimi nebo teplický Michal Holý.
     
    11:07
    Na svém místě už sedí trenér Neumann i hvězda reprezentačního výběru Jiří Novotný, čeká se na zástupce svazu.
     
    11:06
    Nominace futsalové reprezentace na MS 2014 v Belgii:


    Brankáři: Libor Gerčák (Nejzbach V. Mýto), Jakub Žďánský (Chrudim).


    Hráči do pole: Michal Belej (Tango Brno), Marcel Rodek (Benago Praha), Michal Seidler (Tango Brno), Zdeněk Sláma (Balticflora Teplice) Lukáš Rešetár (ERA-PACK Chrudim), David Cupák (Helas Brno), Roman Mareš (ERA-PACK Chrudim), Matěj Slováček (ERA-PACK Chrudim), Petr Oliva (Slavia Praha), Jiří Novotný (Balticflora Teplice), David Frič ( SAT-AN Kladno), Michal Kovács (Tango Brno).

     
    konfer
    Tisková konference začne s malým zpožděním, důvodem je zdržení se jednoho z aktérů v dopravní zácpě.
     
    Tisková konference proběhne v Tipsport baru na Václavském náměstí a zúčastní se jí trenér Tomáš Neumann, vybraný hráč reprezentace i zástupce vedení Svazu futsalu FAČR.
     
    Dnešní tisková konference bude věnována blížícímu se mistrovství Evropy v Belgii, kde se národní celek střetne s Chorvatskem a Španělskem. Tématem tak bude současné rozpoložení týmu, jeho forma, ambice mužstva či soustředění v Kadani.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Ondřej Huml