Dinamo Kursk – Ružomberok 65:41 (kon.)
koniec
Dinamo Kursk
65:41 (17:16, 36:30, 50:33)
MBK Ružomberok
Štvrtok 23.01.2014, 16:00 • Sport Concert Complex, Kursk (Rusko) • Europohár - ženy
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    Štvrtá štvrtina tohto zápasu napokon nebola pre Ružomberčanky tou najsilnejšou stránkou, keď podľahli hráčkam favorizovaného Dinama Kursk výsledkom 8:15. Hráčky Dinama Kursk teda aj v druhom zápase vrámci osemfinále vyhrali jasne – 65:41.

    Basketbalistky Dinama Kursk predviedli naozaj skvelý výkon opäť v druhom polčase, keď zabrali na plné obrátky, a teda zaslúžene postúpili do štvrťfinále Europohára. Ružomberská púť v európskych basketbalových súťažiach sa pre túto sezónu končí.

    Dovidenia pri ďalších basketbalových online prenosoch.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:35:37)
     
    Najproduktívnejšími hráčkami v dnešnom zápase boli basketbalistky Dinama Kursk – Dupreeová a Kurasová s 11 bodmi.

    Na strane Ružomberka bola najproduktívnejšia Staalvantová s 10 bodmi.
     
    40:00
    Koniec zápasu. (65:41)
     
    30:01
    Začala sa štvrtá štvrtina. (54:33)
     
    V tretej štvrtine tohto zápasu boli vo všetkých stránkach hry aktívnejšie hráčky ruského klubu Dinamo Kursk, ktoré vyhrali túto štvrtinu jasne 14:3 a napokon zneškodnili ružomberské basketbalistky s veľkým prehľadom.
     
    30:00
    Tretia štvrtina sa skončila. (50:33)
     
    20:01
    Začala sa tretia štvrtina. (50:33)
     
    Druhá štvrtina bola opäť pomerne vyrovnaná, no hráčky Dinama Kursk si svoj náskok navýšili a napokon vedú už pohodlným šesťbodovým rozdielom. Verme však, že Ružomberčanky zaberú na plné obrátky a dokážu s týmto zápasom ešte niečo urobiť. (36:30) (63:36)
     
    20:00
    Druhá štvrtina sa skončila. (17:16)
     
    10:01
    Začala sa druhá štvrtina. (17:16)
     
    V prvej štvrtine tohto zápasu predviedli basketbalisky Ružomberka naozaj skvelý výkon, no napokon prehrali o jeden bod. Zatiaľ však majú šancu postúpiť, ak zaberú na plné obrátky. (17:16) (58:36)
     
    10:00
    Prvá štvrtina sa skončila. (0:0)
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo. (0:0)
     
    Úvodné zostavy:

    Dinamo Kursk: Dupreeová, Vodopianová, Volková, Milovanovičová, Princeová, Kurasová, Doronová, Alikinaová, Chrustalevaová, Augustusová

    MBK Ružomberok: Remenárová, Kudličková, Černáková, Hadačová, Staalvantová, Brezániová, Baburová, Vesterbergová, Kmeťová, Murphyová.
     
    Prvý vzájomný zápas vrámci osemfinále Europohára odohrali tieto dva tímy 15. januára 2014 od 18:00 v ružomberskej športovej hale Koniareň. V prvej štvrtine sa favorizovaným hráčkam ruského Dinama Kursk veľmi nedarilo, keď prehrali výsledkom 13:17, aj v polčasovej prestávke napokon prehrávali, no už len o tri body – 35:38. Rusky však ukázali svoje herné kvality, keď jasne dominovali v druhom polčase, keď tretiu štvrtinu deväťbodovým rozdielom 19:10 a záverečnú štvrtú štvrtinu štrnásťbodovým rozdielom 28:12 a napokon vyhrali v Ružomberku zaslúžene rozdielom 82:60.

    Podarí sa ružomberským basketbalistkám vrámci odvetného zápasu zabrať v Rusku na plné obrátky a pripísať si na svoje konto jasnú výhru, čo by mohlo zamiešať karty v boji o postup do štvrťfinále?
     
    Srdečne Vás vítam pri odvetnom zápase osemfinále Europohára v basketbale žien!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z haly Sport Concert Complex v ruskom meste Kursk, kde proti sebe od 16:00 nastúpia basketbalistky domáceho ruského tímu Dinamo Kursk a hosťujúceho slovenského tímu MBK Ružomberok.

    Dinamo Kursk je ruský ženský basketbalový klub, ktorý hrá v najvyššej ženskej basketbalovej súťaži v Rusku – Superliga A. Práve v tejto lige odohrali hráčky Kurska vrámci sezóny 2013/2014 už dvanásť zápasov, v ktorých zaznamenali 20 bodov za 8 výhier a 4 prehry, čo ich zaraďuje približne do stredu tabuľky – na piatu priečku.

    Vrámci Europohára sa basketbalistky ruského Dinama Kursk v 1. kole predviedli ako účastník skupiny A, kde v dvojzápasoch postupne narazili na hráčske výbery tureckých klubov Adana Botas Sport Club a Homend Antakya Belediyespor a výber bieloruského tému Cmoki Minsk.
    Rusky však skupinu A ovládli suverénnym spôsobom, keď nazaváhali ani raz a v šiestich zápasoch dokázali vyhrať šesťkrát, získať plných 12 bodov a veľmi priaznivé bodové skóre 463:361. Najskôr sa predviedli na domácej palubovke, kde dokázali bieloruské hráčky klubu Cmoki Minsk sfúknuť jasne 92:53. Následne sa na pôde tureckého tímu Adana Botas odohrala dráma, no aj v nej napokon Rusky vyhrali – 65:62. V prvom vzájomnom zápase Kurska proti Homendu Antakya opäť Rusky zabojovali a vyhrali v domácom prostredí tesným rozdielom 58:53. Následne aj v druhom vzájomnom zápase proti klubu Cmoki Minsk vyhrali suverénne 88:52. Posledné dva zápasy odohrali hráčky Dinama Kursk proti obom tureckým tímom, keď najskôr na domácej palubovke zdolali tím Adana Botas výsledkom 78:65 a náslende si vonku poradili s Antakyou tesne 82:76. Tieto skvelé výkony zabezpečili hráčkam Dinama Kursk jasný postup do osemfinále s poriadne veľkými výhliadkami.

    MBK Ružomberok je ženský basketbalový klub žien, ktorý v sezóne 2013/2014 účinkuje až v dvoch ligových súťažiach. Prvou z nich je slovenská Extraliga žien, kde Ružomberčanky odohrali 15 zápasov a získali v nich 26 bodov za 11 výhier a 4 prehry, čo ich umiestnilo na priebežnú tretiu priečku tabuľky. Druhou ligou, v ktorej Ružomberčanky účinkujú je Stredoeurópska liga žien, kde figuruje 11 tímov z krajín Maďarsko, Chorvátsko a Slovensko. Ružomberské basketbalistky v tejto lige odohrali doposiaľ osemnásť zápasov, v ktorých nazbierali 26 bodov za 8 výhier a až 10 prehier, čo ich zaradilo na nie veľmi priaznivú siedmu priečku tabuľky.

    Čo sa týka Europohára, tak v prvom kole sa v ňom zúčastnilo 28 klubov rozdelených do siedmich skupín.
    Ružomberčanky predviedli svoje sily v základnej skupine G, kde si v dvojzápasoch postupne zmerali sily s francúzskym klubom Tarbers Gespe Bigorre, s belgickým klubom Wallonia Basket a s maďarským klubom Pinkk Pécsi 424.
    Po šiestich odohraných zápasoch sa umiestnili na druhej, ešte postupovej priečke so ziskom deviatich bodov a bodovým skóre 384:364 za tri výhry a tri prehry. Najskôr sa im podarilo prehrať v Belgicku na palubovke Wallonie Basket o deväť bodov výsledkom 67:76, následne si však poradili na domácej palubovke s francúzskym Tarbes GB jasne 78:56. Po prehre a výhre Ružomberčanky opäť pokračovali v striedavých výkonoch, keď najskôr v domácom prostredí nestačili na výber Pinkku Pécsi a prehrali 63:72, no následne vyhrali na domácej pôde proti Wallonii Basket vysoko 79:55. V poslednom dvojzápase Ružomberčanky odohrali dva zápasy vonku, keď najskôr prehrali proti francúzskemu Tarbes GB výsledkom 35:55, no v poslednom zápase si poradili s maďarským Pinkkom Pécsi jasne – 62:50, čo im zaručilo postup do osemfinále Europohára.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Dinamo Kursk: Dupreeová, Vodopianová, Volková, Milovanovičová, Princeová, Kurasová, Doronová, Alikinaová, Chrustalevaová, Augustusová
    MBK Ružomberok: Remenárová, Kudličková, Černáková, Hadačová, Staalvantová, Brezániová, Baburová, Vesterbergová, Kmeťová, Murphyová