West Bromwich – Everton 1:1 (kon.)
koniec
West Bromwich Albion
1:1 (0:1)
Everton FC
Pondelok 20.01.2014, 21:00 • The Hawthorns (West Bromwich) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na The Hawthorns sme sledovali bojovné stretnutie, ktoré sa dlho vyvíjalo pre hostí. Baggies však boli za svoju bojovnosť odmenení vyrovnávajúcim gólom. Karamelky sa tak na štvrtú priečku nedotiahnu a zostanú šieste. West Brom poskočí na 13. miesto.

    Z pondelňajšej dohrávky je to všetko. Ďakujem Vám za pozornosť. (22:57:51)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Leighton Baines posielal center na prvú žrď, kde lopta prepadla cez Jagielku k Barrymu a jeho tvrdá rana z desiatich metrov skončila v sieti! Pred bránkou ju však tečoval Sylvain Distin, ktorý sa nachádzal v postavení mimo hry a zápas tak skončí deľbou bodov.
     
    90+4
    Mirallas si v rohu ihriska obhadzoval Stevena Reida, ktorý ho fauloval a pre Everton tu tak bude ešte jedna záverečná štandardka.
     
    90+3
    Dlhá Stonesova lopta končí iba u brankára Fostera a domáci sa už nikam neponáhľajú. Napokon im zrejme bude dobrý i bod.
     
    90+2
    Rozhodcu Michaela Olivera už nebavili večné protesty od Kevina Mirallasa a strelec úvodného gólu tak vidí žltú kartu.
     
    90+1
    Z dvadsiatich metrov pálil Morrison, ktorý síce prestrelil múr, ale Howarda jeho pokus nijako nezaskočil. Medzitým nám štvrtý rozhodca avizuje štvorminútovú nadstavenú porciu.
     
    90
    Reidov strielaný center odpálil do vzduchu Distin a následne v hlavičkovom súboji prichádza faul od Mirallasa. Toto môže byť kľúčový moment zápasu.
     
    89
    Roberto Martínez sa snaží oživiť hru svojich zverencov. Namiesto unaveného Leona Osmana príde škótsky bojovník Steven Naismith.
     
    88
    Osman mohol kolmicou vysunúť Lukakua, ale učinil tak veľmi zbrklo a jeho prihrávka tak smeruje iba na čakajúceho Fostera.
     
    87
    Na druhej strane opäť zaplachtil vzduchom Anichebe, ktorému však zase chýbalo niekoľko centimetrov. Tentokrát na center nedoskočil.
     
    86
    Leighton Baines posielal ďalší center do šestnástky, po ktorom padal okrem Mirallasa i Osman. Penalta sa však správne nepíska ani teraz.
     
    85
    Hostia sa chceli upokojiť prihrávkou na Howarda, ktorý sa však ocitol pod Berahinovým tlakom a tak musel rozohrávať iba do outu.
     
    84
    Mirallas sa naivne snažil vypýtať si pokutový kop. Po jeho páde sa však nepískalo a pokračovať tak budeme odkopom od Fosterovej bránky.
     
    83
    Opäť sme však sledovali akciu Evertonu, keď sa po Bainesovom centri odhodlal k nožničkám Lukaku. Jeho nohy však zastrihali naprázdno.
     
    82
    Na druhej strane sa o gólový center pokúšal Romelu Lukaku, ktorý však našiel iba Lugana. Hrať tak môžu opäť domáci.
     
    81
    Domáci medzitým pokračovali ďalším rohovým kopom Brunta. Ten však odvracal takmer bezchybný Sylvain Distin.
     
    80
    Na trávniku už je i zimná posila zo Spartaku Moskva Aiden McGeady. Miesto mu na hracej ploche uvoľnil aktívny Bryan Oviedo.
     
    79
    Stones vo svojej prvej situácii vyhorel, keď ho obohral Berahino a Anichebemu chýbali len centimetre, aby sa dostal ku koncovke.
     
    78
    Hostia zas občerstvujú pravý kraj obrany, ktorý opustil trápiaci sa Seamus Coleman. Na jeho miesto príde neskúsený John Stones.
     
    77
    Domáci sa svojho súpera neboja a pokúsia sa občerstviť svoju ofenzívu. Namiesto Anelku príde Berahino. Tak žeby sa Baggies pokúsili o obrat?
     
    75
    West Bromwich Albion dal gól!
    Tak a je to tu! Domáci sa vo svojej snahe nevzdávali a prichádza zaslúžená odmena. Po rohu sa síce ešte Baggies nedočkali, ale po následnom centri sklepol Anichebe na Brunta, ktorý centroval na malé vápno, kde sa nádhernou rybičkou prezentoval DIEGO LUGANO. Uruguajský stopér hlavičkoval presne pod brvno a Tim Howard bol bez šance.
     
    74
    Leighton Baines je teraz poriadne otrasený, keď ho do hlavy napálil striedajúci Mulumbu. Domácich to však nezaujíma a po následnej akcii bude nasledovať rohový kop.
     
    73
    Baggies sa opäť nadychujú k ofenzívnej akcii, ale ich kombinácia sa stále odvíja ďaleko od brankára Howarda.
     
    72
    Loptu si na kraji šestnástky postavil Kevin Mirallas, ktorý poslal loptu nartom ponad múr. Včas však klesnúť nestihla a Belgičanov pokus letel iba nad. Druhého gólu sa tak Kevin nedočkal a domáci West Brom stále žije.
     
    71
    Mirallas si nádherne obhadzoval Lugana, ktorý mu však vystavil nekompromisnú stopku a hostia budú rozohrávať skraja šestnástky. Toto môže byť dôležité.
     
    70
    Coleman následne kazí i rozohrávku, keď sa márne snažil nájsť Romela Lukakua. Lopty sa zmocnil iba Foster.
     
    69
    Coleman strihal, strihal, až to pokazil a Ridgewell mu vykopol loptu. Toto sa írskemu fullbekovi príliš nepodarilo.
     
    68
    Baines už po niekoľkýkrát v súboji s Anelkom a medzi touto dvojicou to v posledných minútach poriadne iskrí. Na tento súboj si ešte posvietime.
     
    67
    Everton sa snaží taktickou kombináciou vyčerpať domácich, čo sa mu však zatiaľ nedarí. Baggies totiž stále naháňajú vyrovnávajúci gól.
     
    66
    Opäť Baggies, ktorí to skúšali tentokrát zľava. Bruntov center však preletel celou šestnástkou a v pokoji tak môže vhadzovať Baines.
     
    65
    Domáci pokračujú v hraní rovnakej karty. Po Reidovom centri prišlo Anichebeho sklepnutie, ale Morrison páli vysoko nad. Kvalita stredovej formácie je zatiaľ rozdielovým faktorom, ktorý hrá v prospech hostí.
     
    64
    Následne si Anichebe pomáhal útočným faulom a Everton si tak naďalej drží svoje vedenie. Príliš sa nato ani nenadrie.
     
    63
    Domáci však v zápätí loptu získavajú, ale z ich strany je to zatiaľ pomalé. Defenzívne bloky hostí sa stihli presunúť a Reid centroval iba do Bainesa.
     
    62
    Mulumbu hneď skraja prebrúsil McCarthyho. Ten okamžite vstáva a Everton má navyše loptu. Domáci sa však nevzdávajú.
     
    61
    Srdcia futbalových fanúšikov zaplesali, ale Mirallasovi žiaľ koncovka ideálne nesadla. Po Colemanovom centri strieľal akrobaticky mimo.
     
    60
    Po hodine hry opäť striedame a domáca razancia zrejme ešte porastie. Namiesto Geru totiž príde bojovník Youssouf Mulumbu.
     
    59
    Bainesov center smeroval na zadnú žrď, kde ale dominoval Olsson. Následná strela od McCarthyho už neprešla a hrať tak môžu opäť domáci.
     
    58
    V akcii bol opäť Anichebe, ktorý hlavou pripravil na pravej strane Gerovi. Ten však napálil loptu iba do Distina. Po následnom brejku Mirallasa sa bude na druhej strane kopať rohový kop.
     
    57
    Na zemi sa v krátkom slede ocitá i Reid, ktorého poslal k zemi bojujúci Oviedo. Ten sa o svoju šancu v zostave doslova bije.
     
    56
    Tesne predtým sme však sledovali zaujímavú koncovku od Anichebeho, ktorého našiel na päťke Gera. Nigérijský útočník však nestihol zareagovať a loptu len ľahunko lízol.
     
    55
    No a ďalšia karta za faul na polovici ihriska. Rýchlonohého Colemana si v protiútoku pridržal Liam Ridgewell a Oliver tak opäť tasí žltú kartu.
     
    54
    Tentokrát mohol mať prácu Romelu Lukaku, ale Colemanov center k nemu nedoletel. Výborne totiž na päťke zapracoval Olsson.
     
    53
    Na trávniku je tak k videniu zaujímavá konfrontácia podobných útočníkov. Fyzicky vybavení Lukaku s Anichebem nás ešte pobavia.
     
    52
    Anichebe zatiaľ plní svoju rolu veľmi dobre a opäť sklepol dlhú loptu od Yacoba. Následne posunul doľava na Brunta, ktorý nachádzal v šestnástke Geru. Ten sa však cez Bainesa k hlavičke nepretlačil, aj keď nemožno povedať, žeby sa nesnažil.
     
    51
    Nicolas Anelka sa na polovici ihriska obtočil okolo Barryho, ktorý sa však nenechal obísť a skúseného Francúza poslal k zemi. Michael Oliver mu okamžite vyťahuje žltú kartu.
     
    50
    Domáci vhupli do druhej polky nesmierne odhodlane. Ľahká strela spoza šestnástky od Morrisona však Howarda nevystrašila.
     
    49
    Anichebe sa ocitol po prvýkrát pri lopte, keď na ľavej strane uvoľnil Geru. Jeho center však na prvej žrdi odvrátil opäť Distin.
     
    48
    Následne sa Brunt ocitá na polovici ihriska v horizontálnej polohe po tom, čo ho fauloval Gareth Barry. Rozohrávať budú pochopiteľne domáci.
     
    47
    Domáci štartovali druhý polčas rohovým kopom, ktorý rozohrával kapitán Brunt. jeho center však na päťke odvrátil Distin.
     
    46
    Tak pozor! Na druhý polčas vybehol i odchovanec a doživotný fanúšik Evertonu Victor Anichebe. Miesto mu na trávniku prenechal Čech Matěj Vydra.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Za nami je prevažne taktické prvé dejstvo. Videli sme v ňom len jeden gól, o ktorý sa postaral Kevin Mirallas a hostia sú tak v očakávanom vedení. Baggies však naznačili svoje možnosti a pred druhým polčasom sa určite nevzdávajú.

    Či bude ich odhodlanie dostatočné na vyrovnanie, to sa dozvieme až v druhej polke, ktorá začína približne o 22:02.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Lopta smerovala na Lugana, ktorý sa však cez Distina nepretlačil. Uprostred dvojminútového nadstaveného času tak naďalej hráme za stavu 0:1.
     
    45
    Domáci sa však teraz môžu nadýchnuť. Po zblokovanej Gerovej strele totiž nasleduje rohový kop z ľavej strany.
     
    44
    Po ďalšom ostrejšom strete na polovici ihriska vytiahol Michael Oliver druhú žltú kartu, ktorej adresátom je James Morrison.
     
    43
    Hosťom však jeden gól nestačí a z pravej strany sa o gólový center pokúšal i Coleman. Lopta sa však po Ridgewellovom kontakte odráža práve od Íra a rozohrávať tak bude Foster.
     
    42
    Hostia síce nepredvádzajú svoj štandard, ale napriek tomu sa ujímajú dôležitého vedenia. Výborná hra domácich ide razom do hája.
     
    41
    Everton FC dal gól!
    Domácim sa po prvýkrát nepodarilo ustrážiť Romela Lukakua a okamžite je z toho gól. Urasteného Belgičana našiel na hrote Distin, ktorý mu adresoval dlhý pas. Lukaku vyhral hlavičkový súboj s Olssonom, čím predĺžil loptu za seba, kde zbiehal KEVIN MIRALLAS. Pomalší Lugano mu už nestíhal a Mirallas povedľa Fostera otvára skóre.
     
    40
    Následne sa z ľavej strany presadzoval Vydra, ktorý hľadal na hrote Anelku. Na malom vápne však pred ním zapracoval kapitán Jagielka, ktorý sa zmocnil lopty.
     
    39
    Morrison už posielal nádhernú finálku na Anelku, ktorou sa snažil nájsť priestor medzi stopérmi hostí. Situáciu však na poslednú chvíľu uzavrel Distin.
     
    38
    Domáci sa neboja pustiť ani do zdĺhavejších kombinácii, ktoré sa však zatiaľ odohrávajú iba v okolí stredovej čiary.
     
    37
    West Brom naďalej prekvapuje a hosťom sa dokáže vyrovnať i v strede poľa, čo je pre mňa príjemným prekvapením.
     
    36
    Domáci však opäť skúšajú svoje šťastie, konkrétne to na ľavej strane bol Chris Brunt. Jeho spätná prihrávka na Vydru však neprešla. Palec hore pre Jagielku.
     
    35
    Michael Oliver to už Claudiovi Yacobovi zrátal a po jeho štvrtom či piatom faule prichádza žltá karta. Jeho obeťou na polovici ihriska bol Barry.
     
    34
    Podarilo sa im to aj teraz, keď sa po pravej strane nepretlačil Seamus Coleman. Toho výborne zakrižoval Ridgewell.
     
    33
    Následne je faulovaný i Lukaku, ktorý je dokonca vyzutý z pravej kopačky. Baggies sa bránia naďalej veľmi srdnato.
     
    32
    Pokračovať tak budeme i teraz, keď bol na polovici ihriska zastavený McCarthy. Nedovoleným zákrokom sa nám opäť predviedol Yacob.
     
    31
    Zatiaľ sme sledovali po dve zaujímavé situácie na oboch stranách, pričom po jednej by sme mohli označiť i za gólovky. Pokračujeme však bez gólov.
     
    30
    Konečne však mohli udrieť i domáci, keď sa po nádhernej hĺbkovej prihrávke od Anelku do úniku dostal Zoltán Gera, ktorý sa pokúsil z hranice šestnástky prestreliť Tima Howarda. Americký brankár však zachoval duchaprítomnosť, nešiel predčasne na zem a vďaka tomu stačil jeho pokus vyraziť do strany.
     
    29
    Lakaku už mal vo vápne nabitý kanón, ale lopta mu nakoniec v kľúčovom okamžiku odskočila. Dobiehajúci Coleman už pálil iba do Bruntových nôh.
     
    28
    Dobrú prácu odviedol i Reid, ktorý si vypýtal faul od Lukakua. Ten sa iba ironicky pousmial a rozohrávať tak budú opäť domáci.
     
    27
    Musím sa priznať, že domáca defenzívna činnosť sa mi zatiaľ veľmi páči. Baggies si situáciu nijako nekomplikujú a počínajú si veľmi nekompromisne.
     
    26
    Karamelky sa snažili presadiť jednoduchou narážačkou, ktorú však Gareth Barry pokazil a Oviedo jeho spätnú prihrávku nedobehol.
     
    25
    Hostia rozohrávali voľný kop z polovice ihriska, ale ich úmysel s predĺžením lopty nevyšiel. Lukakua totiž prehlavičkoval domáci stopér Lugano.
     
    24
    Po rozháranej pasáži sa opäť chytá dirigentskej paličky Everton, ktorý rozohráva ďalšiu akciu z vlastnej polovice.
     
    23
    Na druhej strane spôsobil rozruch postranný rozhodca, ktorý nepridelil domácim rohový kop. Lopta šla zrejme od Brunta a rozohrávať tak bude opäť brankár hostí.
     
    22
    Yacob zatiaľ úspešne rozbíja hru stredovej formácie hostí. Keď to nejde čisto, tak si vypomôže faulom, ale dôležité zatiaľ je, že Everton sa nedostáva ku kombináciám.
     
    21
    Baggies však tentokrát nepochodili, keď sa po komunikačnom skrate Yacoba s Vydrom kotúľa lopta iba za bránkovú čiaru. Rozohrávať bude Howard.
     
    20
    Pepe Mel môže byť po úvodnej dvadsaťminútovke spokojný. Jeho zverenci zatiaľ držia s favoritom krok a vyrovnávajú sa mu po všetkých stránkach.
     
    19
    Dobré kľučky od Mirallasa, ktorý sa na ľavej strane pohral s Reidom a následne sa pokúsil o exportnú koncovku. Tá však opäť našla iba dobre postaveného Fostera.
     
    18
    Voľný kop rozohrávali aj domáci, keď Vydru poslal k zemi Coleman. Albion sa však dostal len k sérii hlavičkových súbojov, ktoré ukončil vybehnutím Howard.
     
    17
    Následne však prichádza pohotová strela od McCarthyho, ktorý sa z hranice šestnástky snažil prekvapiť Fostera. Jeho úmysel však nevyšiel a mieril iba do stredu.
     
    16
    Toffees rozohrávali nakrátko a z ľavej strany mal posielať loptu do šestnástky Baines. Lugano s tým však pochopenie nemal a loptu posiela iba do outu.
     
    15
    Ďalšia ofenzívna akcia Evertonu bola zastavená tentokrát nedovolene, keď sa na trávniku ocitol Osman. Hostia budú rozohrávať z polovice ihriska.
     
    14
    Zápas sa nám tak pomaly začína rozbiehať, čo je len dobre. O hru má záujem aj West Bromwich, ktorý sa zrejme nebude iba brániť.
     
    13
    Na druhej strane sme sledovali exportný pokus od Nicolasa Anelku, ktorý sa snažil trafiť ľavý horný roh Howardovej bránky. Francúz sa pekne zbavil Colemana, ale následne pálil skraja šestnástky tesne mimo.
     
    12
    Bryan Oviedo je však pri chuti. Po Lukakovom centri z ľavej strany odvracal Olsson iba k spomínanému Kostaričanovi a ten svojou ľavačkou pálil pohotovým volejom, ktorý však letel z desiatich metrov iba tesne vedľa.
     
    11
    Bainesov center zo štandardky pristál iba na hlave Yacoba, ktorý odvrátil k Bryanovi Oviedovi. Ten na hranici šestnástky nevymýšľal a jeho tvrdý pokus letel len tesne vedľa.
     
    10
    Everton rozohrával nakrátko, ale loptu do šestnástky nedopravil. Následne to však Karamelky skúsili z druhej strany a po faule na Bainesa bude nasledovať skrátený roh pre hostí.
     
    9
    Na druhej strane sme sledovali odvážna strelecký pokus od Ovieda, ktorý zrazil domáci kapitán Brunt na rohový kop.
     
    8
    Matej Vydra prevetral svoje rýchle nohy a na ľavej strane frnkol dvojici Jagielka-Coleman. Následne sa český forward snažil prihrávať na Morrisona, ale proti jeho centru zasiahol Tim Howard, ktorý vyrazil loptu k Barrymu.
     
    7
    Hostia to opäť skúšali sprava, kde však nepochodili a Oviedo rozvážne vracia až na brankára Howarda. Karamelky pokračujú v taktickom úvode.
     
    6
    Everton sa konečne odhodlal k ofenzívnemu výpadu, ale Leon Osman to so svojou prihrávkou do behu prehnal a takisto prehnaný Mirallas to už na hracej ploche nestihol.
     
    5
    Everton začína opatrne a prezentuje sa pokojným hrajkaním sa s loptou. Roberto Martínez zrejme nechá domácich vyblázniť a až potom príde očakávaný nápor Toffees.
     
    4
    Domáci sa však favorita stretnutia neboja a od úvodu sa tlačia po ľavej strane vpred. Ridgewell sa snažil prihrávkou pod seba nájsť Anelku, ale lopta skončila iba na kopačke McCarthyho.
     
    3
    Domáci to v krátkom slede skúšali opäť zľava, kde sa ocitol Matej Vydra. Jeho center bol o niečo presnejší, ale s prehľadom si ho postrážil Tim Howard.
     
    2
    Prvá ofenzívna myšlienka sa rodila v hlave maďarského futbalistu Zoltána Geru, ale svojej prihrávke dal prehnanú razanciu a Anelka ju už na trávniku nestihol.
     
    1
    Zápas nám už výkopom odštartovali hostia, ktorí dnes nastupujú v žltých dresoch. West Brom bude v tradičnej kombinácii útočiť zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -10
    Na lavičke hostí zas vidíme trojmiliónovú zimnú posilu Aidena McGeadyho. Ten sa preslávil predovšetkým počas dlhoročného pôsobenia v Celticu Glasgow, kde ho zdobila povesť rýchlonohého technika. Posledné roky hrával v moskovskom Spartaku.
     
    -20
    Na domácej lavičke je i odchovanec a dlhoročný hráč Toffees Victor Anichebe. Nigérijský útočník strávil v Liverpoole 10 rokov, počas ktorých odohral za modrých 131 zápasov, v ktorých vsietil 18 gólov. Zraneniami sužovaný útočník prestúpil k Drozdom v septembri minulého roku.
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    West Bromwich Albion: Foster – Reid, Olsson, Lugano, Ridgewell – Brunt (C), Morrison, Yacob, Gera – Vydra, Anelka
    Náhradníci: Myhill – Anichebe, Amalfitano, Mulumbu, Jones, Sessegnon, Berahino

    Everton FC: Howard – Coleman, Jagielka (C), Distin, Baines – McCarthy, Barry – Mirallas, Osman, Oviedo – Lukaku
    Náhradníci: Joel – Hibbert, Heitinga, McGeady, Naismith, Stones, Vellios

    Rozhodca: Michael Oliver – S. Long, S. Child – R. East.
     
    Vitajte pri pondelňajšej dohrávke 22. kola anglickej Premier League. Na The Hawthorns zavíta ambiciózny Everton.

    Ciele oboch celkov sú jasné. Domáci sa budú snažiť o vzdialenie od pásma zostupu, na ktoré majú v živej tabuľke trojbodový náskok. Hostia z Liverpoolu zas budú naďalej bojovať o európske poháre a prípadné víťazstvo by ich katapultovalo na štvrtú priečku, ktorá zaručuje štart v predkole Ligy majstrov. Atraktívnou dohrávkou Vás bude sprevádzať Erik Farkaš.

    Tabuľkové postavenie:

    14. W. B. A.: 4 – 9 – 8; skóre 23:28; body 21
    6. Everton: 11 – 8 – 2; skóre 34:19; body 41

    Forma:

    W. B. A.: P – P – V – R – R – R
    Everton: V – V – R – V – P – V

    Na nového trénera Baggies čaká na The Hawthorns náročné entrée. Pepe Mel je pre ostrovných fanúšikov neznámym pojmom a bývalý kouč Betisu Sevilla to proti Karamelkám nebude mať ľahké. Pomáhať mu však bude bývalý asistent vyhodeného manažéra Steva Clarka (Keith Downing), ktorý v úlohe dočasného trénera držal štvorzápasovú sériu bez prehry (V:1; R:3).
    Následne však prišlo vypadnutie v FA Cup-e (Crystal Palace 0:2) a Drozdi nepochodili ani v minulom ligovom kole, keď nestačili na Southampton (0:1). Na nového kouča tak nečaká prechádzka ružovým sadom. Veď Throstles vyhrali z posledných 12 zápasov len jediný (Newcastle 1:0) s celkovým ziskom 8 bodov.

    Situáciu španielskeho trénera určite neuľahčí rozpumpovaný Everton, ktorý pod vedením ďalšieho Španiela výdatne pookrial. Mužstvo Toffees sa nachádza na vrchole síl a tamojší fanúšikovia už pomaly zabúdajú na dlhoročného manažéra Davida Moyesa. Ich novým hrdinom je Roberto Martínez, ktorý už prekonal svoje maximum v počte víťazstiev v jednom ročníku, ktoré dosiahol pred dvomi rokmi ako tréner Wiganu Athletic.
    Zisk 41 bodov z 21 stretnutí je najlepšou bilanciou modrých od sezóny 1978/79! Spoločne s Arsenalom sa navyše pýšia najlepšou obranou v lige (19 inkasovaných gólov). Karamelkám však fungujú všetky formácie, veď z posledných 15 zápasov prehrali len jediné (Sunderland 0:1).

    Vzájomné zápasy:

    24.08.2013; Everton – W. B. A. 0:0

    30.01.2013; Everton – W. B. A. 2:1
    (2x Baines – Long)

    01.09.2012; W. B. A. – Everton 2:0
    (Long, McAuley)

    31.03.2012; Everton – W. B. A. 2:0
    (McAuley (VG), Anichebe)

    01.01.2012; W. B. A. – Everton 0:1
    (Anichebe)

    21.09.2011; Everton – W. B. A. 2:1 (ligový pohár)
    (Fellaini, Neville – Brunt)

    Dnešní rivali sa už v tejto sezóne raz stretli, keď sa v druhom kole zrodila nudná bezgólová remíza. Najviac nás vtedy svojimi zákrokmi bavil anglický brankár Ben Foster.
    Spomínaný nerozhodný výsledok je však vo vzájomných zápasoch skôr raritou. Na The Hawthorns sme naposledy hrali nerozhodne pred tridsiatimi rokmi!

    Absencie:

    Domácim by mal dnes s určitosťou chýbať iba Billy Jones, ktorý má problémy s okom a absentovať by mal ešte jeden týždeň.
    Baggies však v dnešnom zápase očakávajú návrat trojice svojich hráčov. Po absolvovaní predzápasovej lekárskej prehliadky by mohli byť k dispozícii Sessegnon, Popov i Anichebe. Najnepravdepodobnejšie vyzerá štart Macedónčana Gorana Popova.

    Hosťom by sa zas mal vrátiť kľúčový člen defenzívy Sylvain Distin, ktorý už prekonal problémy so stehenným svalom.
    Týždeň si ešte na svoj návrat počká Gerard Deulofeu. Ďalšia dvojica Gibson-Koné bude žiaľ pauzovať až do mája. Mimo je i Alcaraz s Barkleym, u ktorých nebol stanovený dátum návratu.

    Dnešnému zápasu predchádza veľké napätie. Favorita by som určite hľadal na strane hostí, ale hráči Albionu sa budú chcieť pred novým trénerom predviesť.
    Pondelňajšia dohrávka začína o deviatej večer, tak si ju nenechajte ujsť.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 75. Lugano – 41. Mirallas

    Karty:   35. Yacob (WBA), 44. Morrison (WBA), 55. Ridgewell (WBA) – 51. Barry (EVE), 90+2. Mirallas (EVE)


    West Bromwich Albion: Foster – Reid, Olsson, Lugano, Ridgewell – Brunt (C), Morrison, Yacob, Gera – Vydra, Anelka
    Náhradníci: Myhill – Anichebe, Amalfitano, Mulumbu, Jones, Sessegnon, Berahino

    Everton FC: Howard – Coleman, Jagielka (C), Distin, Baines – McCarthy, Barry – Mirallas, Osman, Oviedo – Lukaku
    Náhradníci: Joel – Hibbert, Heitinga, McGeady, Naismith, Stones, Vellios

    Rozhodca: Michael Oliver – S. Long, S. Child – R. East