Dunaújváros – Nové Zámky 6:4 (kon.)
koniec
Dunaújváros Steel Bulls
6:4 (1:2, 3:1, 2:1)
HC MIKRON Nové Zámky
Pondelok 20.01.2014, 18:30MOL liga
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 12:00.
     
    Novozámčania nastúpia v pondelok 20.1.2014 o 18:30 na odvetu posledného domáceho stretnuia, keď cestujú na ľad Dab. Docler Dunaujvároš. V domácom stretnutí nepotvrdili predchádzajúce vysoké víťazstvo na ľade Újpeštu a neboli úspešní, prehrali 3:4.

    V poslednom zápase v 39. kole 13.01.2014 privítali hráči HC MIKRON Nové Zámky prvý tím súťaže Dab. Docler Dunaujvároš. Hoci ešte v polovici stretnutia viedli 2:0 nakoniec prehrali 3:4. Dab. Docler Dunaujvároš tímto víťazstvom natiahol sériu bez prehry až na obdivuhodných 12 zápasov. Po tomto zápase prišiel na striedačku Nových Zámkov staro-nový tréner Robert Spišák, ktorý viedol HC v minulej sezóne. Tento zápas bude posledným vzájomným meraním si síl týchto dvoch súperov v základnej časti súťaže.

    Dab. Docler Dunaujvároš momentálne dominuje súťaži, už niekoľko kôl sa drží suverénne na prvom mieste, po odohraní 38 zápasov získal 79 bodov a ešte má jeden zápas k dobru pred druhým Miškolcom, ktorý má o 7 bodov menej.

    Mužstvo HC MIKRON Nové Zámky sa nachádza na štvrtom mieste v tabuľke, odohralo 39 zápasov, a získalo 67 bodov, čo je rovnako ako tretí Brašov. V prípade ak by vedenie MOL ligy vyhovelo protestu proti kontumácii dvoch zápasov, bude mať prepočítané dva body. Náskok pred piatym tímom v tabuľke HSC Csíkszereda je 6 bodov.

    V poslednom zápase s Dab. Docler Dunaujvároš si novozámčania za predvedenú hru a bojovnosť aspoň bod určite zaslúžili, predviedli lepší výkon ako v predchádzajúcom domácom stretnutí proti Miškolcu ale doplatili na niekoľko individuálnych chýb, ktoré ich stáli víťazstvo.

    Zápas budú rozhodovať Németh Márton a Haszonits Miklós ako hlavní rozhodcovia, a Pálkövi Botond a Abonyi Attila ako čiaroví.
     
    Úvodné zostavy:

    Dunaújváros Steel Bulls: Sevela (Kiss T.) – Lindgren, Ladányi, Hüffner, Szappanos, Kiss Á. – Huba, Nagy, Gröschl, Peterdi, Azari – Somogyi, Hruby, Jabornik, Papp, Contois – Pavuk, Magosi, Léránt, Szabados

    HC Nové Zámky: Chovan (Krajcovic) – Kral, Kowalczyk, Podstavek, Štefanka O., Dubec – Baron, Kameš, Hurtaj, Ružička, Frolík – Sucharda, Pavesic, Štefanka M., Weissamnn, Polcík – Kubica, Hrudík, Fiala, Korytko, Uhna

    Rozhodca: Németh Márton, Haszonits Miklós – Pálkö Abonyi ,Attila Botond.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:33
    Ákos Kiss dostal prihrávku zo strany, prinútil Chovana vôbec k prvému zákroku v zápase. Brankár Nových Zámkov bol pozorný.
     
    01:20
    Gröschl sa pokúsil ohroziť bránu z pravej strany, no zamieril tesne vedľa.
     
    01:43
    Hrubý zakončil z ľavej strany, Chovan si opäť zastal svoje miesto. V úvode zápasu je aktivita jasne na domácej strane. Hráči Nových Zámkov čakajú na prvé zakončenie.
     
    02:50
    Chován opäť v permanencii po aktivite Pavuka. Ešte nemáme za sebou ani tri minúty a Chovan už má na konte päť úspešných zákrokov.
     
    03:55
    Hra sa presťahuje pred brankára Ševelu. Domáci Dunaújváros Steel Bulls sa totiž oslobodil len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    04:20
    Zakončenia v podaní hostí, o ktoré sa postaral Sucharda bolo veľmi veľmi nepresné.
     
    04:40
    Kameš nedokázal spracovať strieľanú prihrávku, pri puku naspäť domáce mužstvo.
     
    05:35
    Zakončenia hostí sú zatiaľ poväčšine nepresné. Dubec svojou krížnou strelou netrafil priestor Ševelovej brány.
     
    06:54
    Léránt sa dostal cez dvojicu obrancov, no nezakončil presne na Chovanovu bránu.
     
    07:19
    Dunaújváros dal gól! Z ľavej strany zakončil RENÉ LÉRÁNT, Chovan trošku zaváhal, puk skĺzol do jeho svätyne bez toho, aby ho niekto iný tečoval. Asistencia : Attila Pavúk.
     
    07:42
    Domáci si zahrajú v početnej prevahe. Menší trest dostal Kameš.
     
    08:45
    Szappanos mohol pridať druhý presný zásah domáceho celku ! Jeho strela však tesne minula cieľ !
     
    09:42
    Prvá presilová hra zápasu je na konci. Kameš je späť na ľade, hrá sa v rovnovážnom počte na oboch stranách.
     
    10:12
    Somogyi po peknej prihrávka sprava vyslal na bránu hostí výbornú strelu, Chovan podržal svoj celok.
     
    11:10
    Szabados pri mantineli na dva krát dokázal vybojovať puk.
     
    11:45
    Léránt prenikol okolo brány, našiel prihrávkou Szabadosa, ktorý v stoeprcentnej šanci zaváhal, puk príliš zdvihol, a ten skončil nad bránou !
     
    12:55
    Podstavek vystrelil zo stredu, Ševela jeho prudkú strelu vyrazil ramenom.
     
    13:03
    Hokejka Albína Podstavka príliš vyletela, za čo si hosťujúci hráč nútene oddýchne na trestnej lavici.
     
    14:40
    Szappanosovu strelu z ostrého uhla dokázal Chovan úspešne pokryť.
     
    16:00
    Peterdi dostal puk na stred, avšak až príliš do blízkosti Chovana. Domáci útočník už len stihol zakončiť do hrude hosťujúceho brankára, odkiaľ sa puk odrazil.
     
    16:53
    Frolík zakonči zľava. Jeho strela nebola príliš vydarená, no donútila Ševela k zárkoku.
     
    17:36
    Hrubý zasiahol jedného z hosťujúcich hráčov do tváre, bola tam aj krv, takže z toho bude vylúčenia 2+2.
     
    18:40
    HC Nové Zámky dali gól!
    Hosťom sa podarilo využiť presilovú hru ešte počas prvých dvoch minút, takže ich početný výhoda bude pokračovať. O prekonanie Ševelu sa svojim zakončením postaral ĽUBOMÍR HURTAJ po prihrávke Kameša. Asistencie : Vladimír Kameš, Martin Frolík.
     
    19:31
    HC Nové Zámky dali gól!
    Výborne, Novým Zámkom sa podarilo otočiť vývoj stretnutie vo svoj prospech tesne pred koncom úvodnej tretiny. Strelecky sa dokázal presadil MARTIN UHNÁK. Asistencie : Miroslav Štefanka, Erik Čaládi.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine je stav z pohľadu Nových Zámkov veľmi priaznivý. Začiatok taký ružový nebol, domáci od úvodu tlačili a nútili Chovana dokazovať svoje umenie. V ôsmej minúte potvrdili svoju prevahu a dokázali sa zásluhou Léránta dostať do vedenia. V závere tretiny bol vylúčený na dve plus dve minúty Hrubý, čo hostia dokonale potrestali a zásluhou presných zásahov Hurtaja a Uhnáka odchádzali do kabín po prvej tretiny vo vedení. Ako sa im bude dariť, môžete sledovať v našom prenose, ktorý pokračuje o pár minút.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:30
    Peterdiho zakončenie z bezprostrednej blízksoti dokázal Chovan vyraziť do bezpečia.
     
    22:38
    Do samostatného nájazdu na Chovana sa dostal Papp. Z tohto súboja jedného proti jednému vyšiel víťazne hosťujúci brankár Chovan !
     
    23:45
    Do ostrej prihrávky Szappanosa vložil svoju hokejku Hüffner, Chovan dokázal včas spojiť svoje betóny a puk zachytiť.
     
    26:00
    Jaborník vypálil od modrej čiary na bránu Nových Zámkov, Chovan nemal so zákrokom najmenší problém.
     
    26:24
    Lindgren sa ocitol vo veľmi tesnom ofsajde. Po prerušení sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    27:59
    Kameš si po druhý raz v zápase sadol na lavicu hanby. Dostal menší, dvojminútový trest.
     
    29:50
    V závere presilovej hry si Chovan výborne poradil so slušnou strelou Jaborníka.
     
    30:15
    Domáci mali k dispozícii svoju tretiu presilovú hru v zápase, no využiť nedokázali ani jednu ponúknutú príležitosť. Hráme opäť v rovnovážnom stave.
     
    31:29
    Ďalšiu možnosť početnej prevahy ponúka Dunaújvárosu Steel Bulls Pavol Pavešic.
     
    31:50
    Lindgren sa pokúsil ohroziť hosťujúcu svätyňu dvoma strelami z modrej čiare, no ani jedna nemala také parametre, aby Chovanovi narobila starosti.
     
    33:32
    Dunaújváros dal gól! Domácim sa podarilo vyrovnať stav stretnutia v momente, kedy sa už hralo v plnom počte. Úspešným strelcom sa stal ÁKOS KISS, ktorý poslal puk do opačnej strany, ako sa nacádzal brankár Chovan. Asistencia : Victor Lindgren.
     
    34:33
    HC Nové Zámky dali gól!
    Nové Zámky si okamžite dokázali prinavrátiť vedenia. Do protiútoku zavelil Kowalczyk, ktorého prihrávku zúžitkoval na presnú strelu pod brvno MAREK DUBEC. Asistencia : Pavel Kowalczyk
     
    35:15
    Barón vystrelil z ľavej strany, no o pár centimetrov vedľa, ako zamýšľal.
     
    36:34
    Dunaújváros dal gól! Henrich Jaborník vypýlil tvrdo od modrej čiary, pred Chovanom jeho pokus ešte dokázal tečovať VIKTOR PAPP, ktorý sa tak postaral o vyrovnanie. Asistencia : Henrich Jaborník.
     
    37:56
    Dunaújváros dal gól! Stretnutie sa nám v druhej tretine mimoriadne rozbehlo. Ešte pred pár okamihmi viedli hostia, teraz je to však už úplne inak. Dvoma zlepenými zásahmi domáci otáčajú vývoj stretnutia vo svoj prospech. Po Szappanosovom prieniku po ľavej strane sa k puku dostal ADRIAN HÜFFNER, ktorý dokázal prekonať Chovana. Asistencia : Dávid Szappanos.
     
    38:31
    Po strele Pavešica si na konto pripísal úspešný zákrok po dlhšej dobe aj Ševela.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sa najprv domácim podarilo vyrovnať, hostia sa okamžite nato dokázali dostať späť do vedenia. V záverečnej päť minútovke dokázal Dunaújváros Steel Bulls obrátiť stav zápasu dvoma rýchli zásahmi na svoju stranu. Podarí sa Novým Zámkom v tretej tretine aspoň vyrovnať ? Dozviete sa to v našom prenose.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:17
    V úvode tretej tretiny sa do vážnej príležitosti dostal Ondrej Štefanka, ktorého pokus vyrazil Ševela betónmi.
     
    42:50
    Pavešic využil, že jeden z domácich obrancov stratil stabilitu a zložil sa na ľad, dostal sa do zakončenia, ktoré vychytal Ševela.
     
    43:00
    Kowalczyk dostáva dvojminútový trest. Presilová hra pre Dunaújváros Steel Bulls.
     
    43:43
    Nové Zámky sa odhodlali pohroziť v ofenzíve aj počas oslabenia. Frolík vypálil na domácu bránu poriadnu delovku, no puk skončil len na Ševelovej hrudi.
     
    44:30
    na druhej strane si do osobných štatistík zapísal úspešný zákrok po strele Peterdiho aj brankár Chovan.
     
    45:51
    Skákajúci puk z hokejky Henricha Jaborníka, ktorý je dnes mimoriadne aktívny, skončil vedľa Chovanovej brány.
     
    47:09
    Dubec ostal po tvrdom strete ležať na ľade, rozhodca prerušil hru.
     
    48:10
    Sucharda vystrelil z centrálnej pozície len priamo na Ševelu. Nové Zámky sú s blížiacim sa koncom tretej časti čoraz aktívnejšie. Vzhľadom na stav zápasu, je to celkom opodstatnené.
     
    49:10
    Pavúk svojim zakončením len preveril rýchlosť Chovanovych betónov, na druhej strane v okamžitej kontre neuspel ani Dubec, ktorého strelu zneškodnil Ševela reflexívnym zákrokom.
     
    50:15
    Ševela teraz dvomi perfektnými zákrokmi podržal svoj celok. Poradil si s Hurtajom aj Ružičkom.
     
    51:10
    Ševela začína v posledných momentoch zbierať zákrok za zákrokom. Tentoraz si na ňom vylámal zuby aj Erik Čaládi.
     
    52:35
    Azari sa ocitol vo výbornej streleckej pozície, z ktorej však nedokázal nič podstatné vyťažiť.
     
    53:05
    Hurtaj preveril pozornosť Ševelu, ten si dokázal zastať svoje miesto.
     
    54:50
    Szappanos získal puk na súperovej polovici, dostal sa do zakončenia, no Chovanovu bránu minul.
     
    56:00
    Azari sa rozhodol vystreliť zo stredu klziska, Chovan chytil puk do svojej lapačky.
     
    58:20
    Dunaújváros dal gól! Zdá sa, že je definitívne rozhodnuté. Dunaújváros Steel Bulls zvýšil svoj náskok na rozdiel dvoch presných zásahov. Nové Zámky sa odhodlali hrať vabank, odvolali brankára, čo využil BALÁZS LADÁNYI, ktorý poslal puk do odkrytej svätyne. Asistencia : Azari, Lindgren.
     
    59:00
    Začala sa posledná minúta tretej tretinu, za súčasného stavu si dovolím tvrdiť, že aj zápasu.
     
    59:25
    HC Nové Zámky dali gól!
    Ešte tu máme miernu dramatizáciu zápasu, znížiť totiž dokázal ERIK ČALÁDI. Asistencia : Ľuboš Hurtaj.
     
    59:46
    Dunaújváros dal gól! Okamžite, potom čo sa podarilo Novým zámkom znížiť, opäť skúsili hru v šestici. RICHARD NAGY dokázal do prázdnej brány definitívne uzavrieť tento zápas ! Zaujímavosťou je, že pri poslednom domácom zásahu si pripísal asistenciu brankár Ševela.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    S konštatovaním, že v Nové Zámky prehrali na ľade Dunaújváros Steel Bulls 4:6, aj napriek tomu, že v zápase dva krát viedli. Sledovali sme veľmi atraktívny zápas, čomu koniec koncov odpovedá aj konečný stav tohto stretnutia. Ja vám ďakujem za pozornosť pri sledovaní tohto zápasu. Lúči sa s vami komentátor dnešného stretnutia, Michal Bakoš. (20:47:50)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 8. René Léránt (Attila Pavúk), 34. Ákos Kiss (Victor Lindgren), 37. Viktor Papp (Henrich Jaborník), 38. Adrián Hüffner (Dávid Szappanos), 59. Balász Ladányi (Azari, Lindgren), 60. Richard Nagy (Ševela) – 19. Ľubomír Hurtaj (Martin Frolík, Vladimír Kameš), 20. Martin Uhnák (Miroslav Štefanka, Erik Čaládi), 35. Marek Dubec (Pavel Kowalczyk), 60. Erik Čaládi


    Dunaújváros Steel Bulls: Ševela (Kiss T.) – Lindgren, Ladányi, Hüffner, Szappanos, Kiss Á. – Huba, Nagy, Gröschl, Peterdi, Azari – Somogyi, Hruby, Jabornik, Papp, Contois – Pavuk, Magosi, Léránt, Szabados
    HC MIKRON Nové Zámky: Chovan (Krajcovic) – Kral, Kowalczyk, Podstavek, Štefanka O., Dubec – Baron, Kameš, Hurtaj, Ružička, Frolík – Sucharda, Pavešic, Štefanka M., Weissamnn, Polcík – Kubica, Hrudík, Fiala, Korytko, Uhna

    Rozhodca: Németh Márton, Haszonits Miklós – Pálkö Abonyi, Attila Botond