Almería – Santander 0:2 (kon.) | Atlético Madrid – Valencia 2:0 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
2:0 (0:0)
Valencia CF
cz Utorok 14.01.2014, 21:30 • Estadio Vicente Calderón (Madrid). • Španielsky pohár
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Parejo (Valencia CF). Tak teď už o vítězi nemůže být pochyb.
     
    90
    Žlutou kartu dostává R. Costa (Valencia CF).
     
    89
    Atlético právě vstřelilo branku!
    RAÚL GARCÍA se podobně jako Godín prosazuje hlavičkoval po rozehrání rohového kopu s jediným rozdílem, a sice, že tentokrát přišel centr z pravé strany. Domácí hráč poslal balón hlavou ke vzdálenější tyči a rozhodl nejen o tom, že se dnes prodloužení konat nebude, ale pravděpodobně i o postupu svého mužstva. Valencia by musela vstřelit tři góly.
     
    82
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Turan, přichází Rodríguez.
     
    78
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Postiga, přichází Pabón.
     
    67
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Feghouli, přichází Piatti.
     
    62
    Opět musel zasahovat domácí brankář, tentokrát už proti mnohem nebezpečnějším ranám, nejprve pálil bez přípravy v pokutovém území Postiga, Courtois míč vyrazil, o chvíli později střílel z hranice šestnáctky Míchel, domácí gólman poslal míč do zámezí a je z toho rohový kop.
     
    62
    Hosté měli výhodu a málem využili malé zaváhání soupeře. Alcácer se dostal sám před branku, ale přihrávku z pravé strany jen mírně tečoval a to přímo do rukavic brankáře.
     
    58
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Sosa, přichází Koke.
     
    57
    García mohl rozhodnout o tom, že dnes neuvidíme prodloužení. Jeho pěkná rána však orazítkovala pravou tyč hostující brány.
     
    56
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Cartabia, přichází Alcácer.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Parejo (Valencia CF).
     
    51
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Po dalším rozehrání rohového kopu Guaita na centrovaný míč nedosáhl, i když se natahoval co mohl, k balónu se následně dostal DIEGO GODÍN a hlavou jej poslal do branky.
     
    42
    Velká šance hostů. Bernat dostal přihrávku do pokutového území z levé strany, z bezprostřední blízkosti pálil bez přípravy, ale trefil Courtoise do hlavy, od které se balón odrazil nad branku. Domácí gólman není nikterak otřesen a pokračuje dál ve hře.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Míchel (Valencia CF).
     
    37
    Juanfran poslal míč z pravé strany před brankou, kde se jej ještě snažil tečovat D. Costa, ovšem chybělo mu asi čtvrt kroku, opravdu malý kousíček. Kdyby se teč domácímu hráči podařila, zřejmě by skóroval, takto to bude pouze odkop od branky.
     
    32
    Už podruhé v utkání se hosté dožadovali pokutového kopu, místo toho inkasuje Antonio Barragán žlutou kartu za filmování.
     
    28
    D. Costa se ocitl už ve druhé velké gólovce. Tentokrát se dostal v podstatě sám před brankáře u levé tyče, do jeho střely ale stačil vložit nohu bránící fotbalista Valencie a míč tečovat nad branku.
     
    16
    A do velké šance se dostal D. Costa. Po pěkné souhře se ocitl sám před brankářem, ale míč mu trochu sklouzl z kopačky a domácí hráči trvalo, než jej zpracoval. Jakmile se mu to podařilo, měl před sebou už jednoho protihráče. Toho sice prostřelil, nasadil mu "jesličky", ovšem nepříliš prudká rána po zemi nebyla pro brankáře hostů nebezpečná.

    Petr Frömel

    Góly: 51. Godín, 89. García

    Karty:   32. Barragán (VAL), 38. Míchel (VAL), 52. Parejo (VAL), 90. R. Costa (VAL)   90+1. Parejo (VAL)


    Atlético Madrid: Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Luis – Sosa (58. Koke), Tiago, Gabi, Turan (82. Rodríguez) – García, D. Costa.
    Náhradníci: Aranzubia – Koke, Adrián, Villa, Rodríguez, Alderweireld, Guilavogui.

    Valencia CF: Guaita – Barragán, R. Costa, Mathieu, Bernat – Fuego, Feghouli (67. Piatti), Míchel, Parejo, Cartabia (56. Alcácer) – Postiga (78. Pabón).
    Náhradníci: Alves – Piatti, Romeu, Banega, Pabón, Alcácer, Vezo.

    Rozhodca: J. Estrada – V. Díaz, F. Martín.

    Prvý zápas: Valencia - Atlético Madrid 1:1