Hull City – Chelsea 0:2 (kon.) | Cardiff – West Ham 0:2 (kon.) | Everton – Norwich 2:0 (kon.)
Fulham – Sunderland 1:4 (kon.) | Southampton – West Bromwich 1:0 (kon.) | Tottenham – Crystal Palace 2:0 (kon.)
Manchester United – Swansea 2:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
2:0 (0:0)
Crystal Palace FC
Sobota 11.01.2014, 16:00Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Po debakli s Liverpoolom na domácej pôde sa zdalo, že horšie to už s Tottenhamom ani nemôže byť a že lepšie zajtrajšky tak skoro neprídu. Ale prišli a Kohúti sa konečne postupne štverajú hore.
     
    Neprehrali odvtedy ani jeden duel v lige, ba čo viac, majú z nich už 10 bodov (a 12 bolo maximum). Kto by to bol povedal pri slabej forme, že sa v polovici januára ocitne tím na skvelej 6. pozícii. A len 8 bodov od vedúceho Arsenalu.
     
    Práve s ním však v rámci FA Cupu vypadol, predtým sa mu to podarilo aj s WHU v inom pohári, no môže sa sústrediť aspoň na EL, kde valcuje všetko, čo sa dalo. Prím však bude hrať iste aj tak liga.
     
    Doma Hostpurs nazbierali len 15 bodov a vsietili 11 gólov. Navyše, teraz v zime z tímu odchádza Jermaine Defoe do Toronta, na pleciach tak budú mať Soldado či Adebayor ešte ťažšiu úlohu ako doposiaľ.
     
    Nováčik na druhej strane však nevzbudzuje taký rešpekt, aby to na White Hart Lane nebolo pre hostiteľov nejednoznačné. Práve naopak, očakáva sa prídel do siete Crystal Palace, ktorý zatiaľ neúspešne bojuje o záchranu.
     
    Orli majú na konte len 17 bodov a spadli až na 18. miesto. Sú síce pod hladinou, ale nad hladinou lepší Cardiff má len o jeden bod viac. Vonku to nováčikovi tiež nejde, má bilanciu 2-0-8, čo ho jednoznačne stavia do pozície outsidera.
     
    Hoci v ostatných troch dueloch prehral len raz a to na pôde famóznych Citizens, na WHL by mal tri body získať Tottenham. Či sa tak stane sa postupne dozvieme od 16.00.
     
    -35
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris – Rose, Chiriches, Dawson, Walker, Eriksen, Dembele, Bentaleb, Lennon, Soldado, Adebayor.

    Crystal Palace FC: Speroni – Mariappa, Gabbidon, Delaney, Parr, Bolasie, Ward, Jedinak, Puncheon, Jerome, Chamakh..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Výkop mali Orli.
     
    3
    Domáci hrajú v bieločiernej kombinácii dresov a hostia nastúpili celí v žltom.
     
    6
    Prvá zaujímavá strela na bránu Llorisa prišla z kopačky Puncheona, hoci brankár situáciu kontroloval, let lopty šiel len tesne mimo žrde!
     
    7
    Spurs sú aktivitou hostí zaskočení, ale konečne vzal situáciu do svojich rúk mladík Bentaleb a mieril nebezpečnú strelu na bránu aj on! Speroni si poradil, aj keď nadvakrát.
     
    8
    Rozhodcom dnešného stretnutia je Michael Oliver.
     
    10
    Bola nariadená penalta pre hostí!
     
    11
    Puncheon ale trestuhodne namieril vysoko nad a mimo!
     
    12
    Vo vápne stiahol Chamamkha Dembele, ale Orli sa vinou tragicky zahratého kopu do vedenia nedostali. To ich ešte môže mrzieť.
     
    13
    Pre Kohútov je tak tento moment viac ako dôležitý, majú šancu zabudnúť na nevydarenú desaťminútovku a zdvihnúť hlavu opäť hore.
     
    16
    Okrem strely mladíka Bentaleba však domáci ešte toho veľa neukázali a tréner Tim Sherwood so situáciou na ihrisku spokojný byť nemôže.
     
    17
    Crystal Palace mali k dispozícii rohový kop, vyzeral nebezpečne, ale napokon sa v akrobatickom rozpoložení nepodarilo Wardovi hlavičkovať podľa predstáv.
     
    18
    Naďalej je výkon Spurs mdlý a taký Adebayor sa k lopte ešte prakticky nedostal.
     
    20
    Kombinácia domácim vôbec nefunguje a Orli sa aj odkopmi dostanú vpredu ďalej, než ich súper.
     
    21
    Jediným aktívnejším hráčom bielych je Lennon, no ani jeho snaha nevyšla inak, ako nazmar. Center do vápna z uhla nenašiel adresáta, Adebayor bol vo vápne hlboko mimo situácie.
     
    24
    Hluchá fáza hry neprestáva, hoci sa oba tímy snažia o opak.
     
    25
    Nepresné nahrávky a nulové zakončenia. To je úkaz Tottenhamu, na čo ani Tim Sherwood nie je pripravený.
     
    26
    Tím síce po trénerovi AVB prebral v katastrofálnom stave, ale sezónu stále stratenú Kohúti nemajú. Môžu sa dostať aj vyššie, ale podobnými výkonmi to pôjde len ťažko.
     
    27
    Pokojne pritom už mohli prehrávať, ale Puncheon šancu na skórovanie z penalty trestuhodne nevyužil.
     
    28
    Stále tak čakáme na výraznejšiu šancu na jednej i druhej strane, videli sme totiž už aj lepšie výkony oboch tímov v tejto sezóne PL.
     
    30
    Parr sa poľahky dostal do vápna po chybách obrany a ďalších zmätkoch, Lloris sa po tečovanej strele musel naťahovať...
     
    31
    ...bol z toho napokon len roh a po ňom sa Orli nepresadili. Na svojho soka dnes ale iste majú, len musia byť trpezlivým mančaftom.
     
    32
    Chamakhov prienik dopredu vyzeral dobre do chvíle, kým nenahrával lepšie postavenému Puncheonovi. Loptu mieril prudko, čo jeho spoluhráč nezachytil.
     
    35
    Zaujímavý center do vápna posielal na druhej strane na Adebayora Lennon, ale k presnej hlavičke na bránu chýbali centimetre!
     
    36
    Konečne si tak dobrú šancu vypracovali aj domci hráči, ale ksóre sa meniť nebude.
     
    37
    Puncheon je po spolupráci so Chamakhom aktívny a potvrdil to aj teraz, keď sa dostal k strele a mieril tesne mimo žrde! Vinou teču do bočnej siete z toho ešte bol roh...
     
    38
    ...Orli prišli k ďalšej obrovskej šanci! Z rohu sa dostala lopta k Chamakhovi a ten zblízka trafil iba svojho spoluhráča Bolasieho! Llorisa tak paradoxne zachránili hostia.
     
    40
    Speroni mal obrovskej šťastie na druhej strane, krásna strela Bentaleba do brvna sa totiž odrazila pozdĺž bránkovej čiary mimo ihriska!
     
    41
    Na to, že sa zápas rozbiehal pomaly a najmä domáci tím mal problém založiť čo i len jednoduchšiu akciu, je tempo vyššie a videli sme už pár zaujímavých situácií. Žiaľ, zatiaľ bez gólu.
     
    42
    Jedinak fauloval Dembeleho tesne pred hranicou pokutového územia a zavinil tak priamy kop.
     
    43
    Walker mieril zaujímavo, no do strely sa mu stihli vložiť členovia obranného múru. Nič z toho tak nebolo.
     
    44
    Pre otrasenie Chirichesa sa chvíľu nehralo, domáci sú zatiaľ o desiatich.
     
    45
    Rozhodca ešte nadstavuje 2 minúty.
     
    45+1
    Soldado si pekne obhodil obrancov už takmer vo vápne, ale zo situáciu vybojoval len rohový kop.
     
    45+2
    Z neho sa Kohúti nepresadili a v prvom dejstve sa im to už podarí len ťažko.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Počas prvého dejstva sme boli na WHL svedkami spočiatku nudného, ale neskôr zaujímavého zápasu. Kohúti sa dlho nevedeli dostať do hry, čo takmer potrestal Puncheon. Pokutový kop ale nepremenil. Na druhej strane sa najprv zastreľoval Bentaleb, ale neskôr po polhodine hry mieril krásnym projektilom do brvna. Speroni mal šťastie, že neinkasoval, ale to aj Lloris po niektorých chybách obrany pred ním. Aj preto je po prvom dejstve stav bezgólový. Ten druhý začne približne od 17:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Výkop mal po zmene strán Tottenham.
     
    48
    Eriksen sa dostal vo vápne po ťukesu Soldada do veľmi dobrej pozície, ešte si ju vylepšoval, strelu napokon obrana tečovala na roh...
     
    49
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, hráme teda bezo zmien.
     
    50
    Ale už to neplatí po striedaní Walkera, ktorého nahradil Naughton.
     
    51
    Tottenham dal gól! Do dvojice všetko dobré! To platí v prípade CHRISTIANA ERIKSENA, ktorému pas do vápna skvele sklepol Adebayor. ERIKSEN tak už zblízka prudkou bombou prestrelil Speroniho a otvára skóre.
     
    54
    Favorit stretnutia sa tak predsa len dostáva do vedenia, hoci to s ním od začiatku duelu a najmä pred pokutovým kopom vyzeralo všelijako.
     
    55
    Nič to ale nemení na fakte, že dnes sa Kohútom nedarilo podľa predstáv a fanúšikov podobnou hrou proti silnejším súperom opäť môžu nemilo prekvapiť.
     
    56
    Výsledky s Manchestrom City aj Liverpoolom hovora za všetko. Medzitým si rohový kop vybojovali hráči Crystal Palace, lopta ale dopadla len na nohy Adebayora a to nebezpečie neznamenalo.
     
    57
    Pre domácich to mohlo byť ešte veselšie, Roseho prienik do vápna mieril po centri na Adebayora, ale v poslednej chvíli pred brankárom zasiahla obrana a odvrátila na roh.
     
    58
    Kohúti to myslia s útokom na tri body vážne, preto posielajú do hry za nevýrazného Soldada oddýchnutého Defoea.
     
    61
    Pochopiteľne teraz už opadlo tempo hry smerom dopredu od Crystal Palace, favorita sa na koňa dostal až takmer po hodine hry.
     
    62
    Všetko majú domáci vo svojich rukách, konečne hrajú sebavedomo a ako favorit. Jednogólový náskok sa však brániť nevypláca.
     
    63
    Defoe z ľavej strany skúšal center či strelu, v každom prípade mieril krížne len tesne vedľa! Speroni bol bezmocný, no možno projektil aj končekmi prstov vytesnil na roh. Ten sa však nekopal.
     
    64
    Defoeov center po dobrom prieniku mieril na Adebayora, ktorý sa zaplietol do kolízie s brankárom a súčasne ho aj fauloval. Šanca z toho byť teda nemohla a rozhodca to za faul aj posúdil.
     
    65
    Ešte pre hostí nič nie je stratené, ale s pribudajúcimi minútami to budú mať čoraz ťažšie. Chamakh sa z hry vytratil a obrana musí ešte strážiť najnovšie aj rýchleho Defoea. Všetko hrá do karát Tottenhamu.
     
    66
    Lopta je na kopačkách Kohútov a ďaleko od brány Llorisa. Ten je už hodnú nezamestnaný a mohol by sa hlásiť na úrade práce.
     
    68
    Striedajú aj hostia, Bolasieho nahradil Williams.
     
    69
    A do hry sa dostal namiesto Jeromea aj Gayle.
     
    70
    Je tu prvá žltá karta v zápase, za ostrejší faul si ju vyslúžil Mariappa.
     
    73
    Tottenham dal gól! Kohúti potvrdzujú zlepšenú formu po zmene strán a po peknej húževnatej práci Lennona sa k lopte do vápna dostal JERMAINE DEOFE a po preľstení obrancu napálil do vinkľa nechytateľne.
     
    74
    O osude troch bodov je zrejme rozhodnuté, hosťom totiž už asi po hodine hry odišli sily a nemajú na súpera nárok.
     
    75
    Ale opäť platí konštatovanie, ako by to asi vyzeralo, keby sa z pokutového kou presadil Puncheon.
     
    76
    Defoe sa rútil do ďalšej šance, mohol nahrávať aj spoluhráčom, ale mieril to na bránu sám a napokon sa pískal ofsajd Adebayora, ktorý bol až takmer za chrbtom Speroniho.
     
    77
    Chvost tabuľky je poriadne nabitý a vinou aj ďalších výsledkov je momentálne Crystal Palace na úplnom dne.
     
    78
    Eriksena strieda v ďalšej zmene Chadli.
     
    80
    Aktivitu domácich po zmene strán smerom dopredu nespoznávame a obrana Orlov má čo robiť, aby opäť neinkasovala.
     
    81
    Po faule Jedinaka videl faulu aj práve hosťujúci kapitán. Zavinil aj rohový kop.
     
    82
    Hostia sú značne frustrovaní, preto sa čoraz častejšie dopúšťajú faulov a z toho pramenia aj ďalšie šance pred Speronim, hlavne z priamych kopov.
     
    84
    Naughton je ďalším potrestaným hráčom žltou kartou, tentoraz za neprimeraný šľapák.
     
    85
    Nešťastník Puncheon z ihriska odišiel, nahradil ho Guedioura.
     
    87
    Duel sa už iba z povinnosti dohráva, domáci fanúšikovia spievajú svoju hymnu a radujú sa z troch bodov.
     
    88
    V tabuľke to momentálne pre Kohútov znamená, že sa dostanú pred Liverpool, ale ten má zápas k dobru. Everton nepreskočia, pretože ten svoj zápas taktiež vyhráva rovnakým výsledkom.
     
    90
    Tottenham však ešte stále má o čo hrať aj v dnešnom dueli, potreboval by si vylepšiť skóre, ktoré je stále viac ako chabé. Momentálne len + jeden gól.
     
    90+1
    Pokusy hostí čosi ešte vpredu vymyslieť sú viac-menej zúfalé a nikam nevedú. Podobne tak aj center z ľavej strany do vápna, ktorý neriešil ani Lloris.
     
    90+2
    Rozhodca ešte nadstavuje 4 minúty.
     
    90+3
    Takticky plnia obranné stratégie domáci do bodky a k ničomu Chamakha a spol. nevpúšťajú.
     
    90+4
    Hostia ešte vybojovali rohový kop, ale Lloris nemal prácu, hoci hlavička Chamakha šla aj po teči tesne nad!
     
    Koniec zápasu.
     
    Úlohu favorita potvrdil Tottenham až po zmene strán, keď sa postupne začal viac tlačiť dopredu a útok posilnil neskôr aj Defoe. Ešte pred jeho zásahom sa ako prvý presadil Eriksen po skvelom sklepnutí Adebayora. A keď neskôr po výbornej práci Lennona skóroval aj zmieňovaný Defoe, bolo vymaľované. Tri body tak ostávajú doma, hoci prvý polčas nezaručoval najlepší dojem z hry Kohútov. Odo mňa je to nateraz všetko, ale od 20.00 sa ešte stretneme pri veľkom šlágri Atletico Madrid – Barcelona. Tak si to nenechajte ujsť! (17:52:26)

    Góly: 51. Eriksen, 73. Defoe

    Karty:   84. Naughton (TOT) – 70. Mariappa (CRY), 81. Jedinak (CRY)


    Tottenham Hotspur: Lloris – Rose, Chiriches, Dawson, Walker, Eriksen, Dembele, Bentaleb, Lennon, Soldado, Adebayor.
    Crystal Palace FC: Speroni – Mariappa, Gabbidon, Delaney, Parr, Bolasie, Ward, Jedinak, Puncheon, Jerome, Chamakh.

    Rozhodca: Michael Oliver