Hull City – Chelsea 0:2 (kon.) | Cardiff – West Ham 0:2 (kon.) | Everton – Norwich 2:0 (kon.)
Fulham – Sunderland 1:4 (kon.) | Southampton – West Bromwich 1:0 (kon.) | Tottenham – Crystal Palace 2:0 (kon.)
Manchester United – Swansea 2:0 (kon.)
koniec
Cardiff City FC
0:2 (0:1)
West Ham United
Sobota 11.01.2014, 16:00 • Cardiff City Stadium (Cardiff) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    West Ham United dal gól!
    Rozhodená defenzíva domácich dostáva záverečný klinec. Downing uvoľnil na pravom krídle Andyho Carrolla, ktorý dával pod seba na MARKA NOBLEA. Ten posiela z vápna krížnu strelu, ktorá končí pri pravej Marshallovej žrdi. Kapitán hostí tak potvrdzuje zisk troch bodov.
     
    90
    Na začiatku nadstaveného času vidí žltú kartu striedajúci Alou Diarra, ktorý si opäť vyšliapol na Craiga Bellamyho.
     
    79
    Populárny Ole sa zrejme pokúsi o vabank. Namiesto stopéra Hudsona totiž posiela na trávnik urasteného útočníka Corneliusa.
     
    75
    Hostia okamžite reagujú na stratu svojho stopéra striedaním. Na trávnik prichádza Diarra. Obeťou taktického ťahu sa stal Collison.
     
    73
    James Tomkins predviedol v rohu ihriska ďalší ostrý zákrok, po ktorom nasleduje žltá karta. Keďže už jednu dnes videl, tak Hammers budú dohrávať v oslabení!
     
    72
    Fanúšikovia Kladivárov sa dočkali. Na trávnik sa po takmer roku vracia Andy Carroll. Miesto na trávniku mu uvoľní Carlton Cole.
     
    71
    Craig Bellamy to kopol nádherne ponad múr a jeho pokusu chýbali iba decimetre. Adrián by sa zrejme naťahoval márne, ale Walesanov pokus letí mimo.
     
    70
    Roger Johnson sa dopustil zbytočného zákroku na prenikajúceho Bellamyho, ktorý bol v obkľúčení štvorice hostí. Po jeho zákroku bude nasledovať okrem žltej karty i priamy kop z dvadsiatich metrov.
     
    65
    Domáci predvádzajú druhé striedanie, keď namiesto Medela príde nová posila a odchovanec Manchestru United Magnus Eikrem.
     
    61
    James Tomkins si pomáhal v rohu ihriska nedovolene, ale karta prichádza skôr za následné protesty u postranného rozhodcu.
     
    58
    Famózny Adrián drží hostí nad vodou. Po nádhernej Medelovej prihrávke do strany centroval Bellamy, ktorý našiel na malom vápne Cambella. Jeho pohotovú koncovku však španielsky brankár vyráža na rohový kop.
     
    50
    Hostia sa po rohovom kope nepresadili a naopak tu bol protiútok Cardiffu. Ten hasil i za cenu žltej karty George McCartney.
     
    46
    Na začiatku druhej polky už vidíme na trávniku i Craiga Bellamyho, ktorý na hracej ploche nahradil Odemwingieho.
     
    45+10
    Taylor zasiahol na polovici ihriska Medela, ktorého trafil kopačkou na rebrá. Kartu však paradoxne dostáva domáci hráč, ktorý sa prezentoval nevyberanými protestami.
     
    45+1
    Hlavný rozhodca Mason pridáva k prvému polčasu poriadnu extra-porciu. Pre dlhé Demelovo ošetrovanie nadstavuje desať minút!
     
    42
    West Ham United dal gól!
    Gólu sme sa však dočkali na druhej strane, kde hostia predviedli nádhernú akciu. Po Nobleovom oblúčiku do strany posielal loptu do vápna Matt Jarvis a jeho prihrávku si našiel CARLTON COLE, ktorý z desiatich metrov prekonáva Marshalla. Domáci brankár bol bez šance, Cole totiž napálil loptu nechytateľne do šibenice.
     
    41
    Adrián bol prinútený k dôležitému zákroku po tom, čo ho z hranice šestnástky preveril aktívny Noone. Jeho obstrel však španielsky brankár vytlačil do strany.
     
    32
    Vo vápne hostí však teraz bolo poriadne rušno. Po tečovanej strele z hranice šestnástky od Kima sa lopta odrazila od brvna tesne pred čiaru, odkiaľ ju doklepol do siete Cambell. Gól však nie je uznaný pre jeho faul na brankára Adriána.
     
    17
    Zafixovaný Guy Demel je tak po sedemminútovom ošetrovaní vynášaný na nosidlách. Na trávniku ho nahrádza spomínaný George McCartney. Ešte raz by som Demelovi zaželal všetko dobré a skóre uzdravenie.
     
    9
    Následne letel na Cambella ďalší center a tentokrát ho ubránila dvojica Demel-Tomkins. Pravý bek Demel však utŕžil v ostrom strete poriadny otras, po ktorom zostáva nehybne ležať na zemi.
     
    4
    West Ham pokračoval vo svojom úvodnom nápore rohovým kopom, ktorý ešte domáci odvrátili. Loptu však vracal do ohňa Downing, ktorého center prepadol až pred Marshalla, ktorému pomohla pravá žrď! Následne hasil na ďalší roh Hudson.

    Erik Farkaš

    Góly: 42. C.Cole, 90+3. Noble

    Karty:   45+10. Medel (CAR), 50. McCartney (CAR) – 61. Tomkins (WHU), 70. Johnson (WHU), 90. Diarra (WHU)   73. Tomkins (WHU)


    Cardiff City FC: Marshall – Théophile Catherine, Hudson, Caulker (C), John – Noone, Medel, Kyung Kim, Whittingham – Cambell, Odemwingie
    Náhradníci: Lewis – Turner, Cornelius, Eikrem, Gunnarsson, McNaughton, Bellamy

    West Ham United: Adrián – Demel, Tomkins, R. Johnson, Rat – Noble (C), M. Taylor – Downing, Collison, Jarvis – C. Cole
    Náhradníci: Jääskeläinen – McCartney, Carroll, Maiga, A. Diarra, Diamé, J. Cole

    Rozhodca: Lee Mason – P. Bankes, I. Hussin – K. Woolmer