Carolina – Toronto 6:1 (kon.) | Buffalo – Florida 1:2 (0:1 po s.n.) | NJ Devils – Dallas 1:0 (kon.)
Tampa Bay – Washington 3:4 (kon.) | Nashville – Anaheim 3:4 (kon.) | Calgary – St. Louis 0:5 (kon.)
Arizona – Minnesota 1:4 (kon.) | San Jose – Detroit 4:1 (kon.) | LA Kings – Boston 4:2 (kon.)
koniec
New Jersey Devils
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Dallas Stars
cz Piatok 10.01.2014, 01:10 • Prudential Center, Newark • NHL
Partner:
     
    Česká stopa v utkání:

    Jaromír Jágr (NJD) 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:58
    Marek Židlický (NJD) 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:04 (03:45:16)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Cory Schneider (NJD) 26 zák., 0 gólů, 100,0%
    2. Michael Ryder (NJD) 1+0
    3. Travis Zajac (NJD) 0+1
     
    Je konec. Branka, kterou vsítil Michael Ryder v prostředním dějství, se nakonec ukázala jako rozhodující. Nutno však podotknout, že Devils by si za svou aktivitu zasloužili zvítězit daleko větším rozdílem. Nakonec tedy Ďáblové zdolali Dallas Stars fotbalovým výsledkem 1:0. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 34:26
    Vhazování: 33:33
    Hity: 8:15
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Nejprve se Jágr hnal za volným kotoučem, avšakl do prázdné brány se mu nepovedlo zakončit, hosté jej dobruslili a následně způsobili před Schneiderem velký závar. Vše skončilo pouze posunutou bránou.
     
    59:35
    Vzápětí však domácí zakázané uvolnění. Buly tak bude následovat před Schneiderem. Lindy Ruff, tedy kouč Dallasu, si bere oddechový čas. Brankář hostí patrně zůstaně na hráčské lavici, Stars vsadí vše na jednu kartu.
     
    59:28
    Až nyní míří Lehtonen na střídačku!
     
    58:50
    A opět Lehtonen, nyní vytěsnil ránu Gelinase. Devils jsou stále v útočné třetině, na závěrečný tlak Stars to příliš nevypadá.
     
    58:12
    Kdekdo by řekl, že v těchto chvílích budou v ofenzivě hosté. Opak je pravdou. Z vynikající pozice v mezikruží nyní Zajac jen těsně přestřelil. Po zásahu ochranné sítě je hra přerušena.
     
    57:47
    Do Merrilovy rány vložil hůl po brance dychtící Henrique. Přízemní rána se ale zastavila o pravý Lehtonenův beton. K dorážce se nikdo z Ďáblů nedostal, a tak mohl hostující muž v masce přerušit hru.
     
    57:23
    Bernier uháněl společně s Giontou do přečíslení dvou na jednoho, přičemž první jmenovaný se celou situaci rozhodl řešit individuálně. Prudkou ranou však mezi tyče nezamířil. Setrvání v útočném pásmu však Devils stačí.
     
    56:40
    Seguinovu rychlou střelu i hned po vhazování Schneider kryje. Buly po levici domcáíh brankáře se bude opakovat. Stars již musí pálit z každé pozice.
     
    56:12
    Henrique chtěl Lehtonena zaskočit nenápadným bekhendem z otočky, avšak hostující brankář si prostor u pravé tyče pohlídal. Poté bleskově rozehrál a poslal svůj celek vstříc honbě za vyrovnávací brankou.
     
    55:17
    Dallas je nastěhovaný v útočném pásmu, což donucuje Devils k vyhození na zakázané uvolnění. Čas na vyrovnání se Stars nemilosrdně krátí, do závěrečného hvizdu zbývá necelých pět minut. Buly po pravici domácího mága.
     
    54:31
    Seguin po rychlé stahovačce vypálil přes obránce, čímž způsobil Schneiderovi velké potíže. Domácí pán brankoviště si ale poradil a vyrovnání nepřipustil.
     
    54:03
    Schneider nechce připustit komplikace, a tak Fiddlerovu mírnou ránu ponechává ve své moci a přerušuje hru. Po tomto zásahu došlo v brankovišti Devils k menší potyčce, kterou však ani jeden z hlavních arbitrů nehodlá trestat. Komerční přestávka.
     
    53:12
    Ryder se mezi dvěma beky Dallasu proháčkoval až do zakončení, avšak Lehtonen skulinu mezi betony nenechal. Domácí znovu selhávají na výborném brankáři Stars.
     
    52:47
    Jamie Benn pálil od levého mantinelu vysoko nad, neboť do rány vložil hůl Greene. Vinou této teči bude buly vhozeno po pravé ruce Schneidera.
     
    52:11
    Zakázané uvolnění Dallasu. Hosté mají problémy s přechodem přes střední pásmo, Ďáblové jej velmi dobře zhušťují. Doufejme, že se domácí neuchýlí k totální defenzivě.
     
    51:50
    V útočném pásmu hosté dlouho operovali. Devils nakonec pod tlakem vyhazují přes všechny čáry. Vhazovat se tak bude před Schneiderem. Domácí lodivod vycítil důležitost okamžiku a bere si oddechový čas. Co svým svěřencům naordinuje?
     
    51:02
    Obrovská příležitost nekončí brankou. Jágr svým typickým způsobem nalezl před brankou stojícího Travise Zajace, který ale z voleje nedokázal vynikajícím způsobem se přemistivšího Lehtonena překonat. Brnakář Dallasu je dnes pro svůj tým skutečně základním stavebním kamenem.
     
    50:36
    Domácí se nechtějí stáhnout do defenzivy. Z dobré pozice nyní trefuje Greene opět pouze lapačku připraveného hostujícího strážce svatyně. Po komerční přestávce se bude vhazovat v útočném pásmu New Jersey. Ve třetí části sledujeme úporný hokej bez větších šancí, obě mužstva vysílají spíše propagační rány. Dallas však přece jenom poněkud přidal. Podaří se mu vyrovnat, nebo dotáhnou klání do vítězného konce Devils?
     
    49:27
    O navýšení vedení Devils usiloval marně Jaromír Jágr. Velezkušený útočník svým švihem červené světlo za Lehtonenem nerozsvítil, hostující strážce svatyně si připisuje další zákrok.
     
    49:02
    Tyler Seguin vypálil po rychlém přechodu do pásma z hranice pravého kruhu. Schneider jeho projektil viděl, díky čemuž mohl adekvátně zareagovat. Buly po levici domácího mága.
     
    48:38
    Vědět o sobě dávají také Devils Gionta z od pravého mantinelu výborně chytajícího Lehtonena nezaskočil. Hraje se skutečně ve velkém tempu, hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    47:22
    Hosté velmi aktivně napadají, nyní si připravili další dobrou střeleckou pozici, v níž se ocitl Eakin. Forvard hosté z mezikruží důkladně protáhl Schneidera, který je ve stále častější permanenci.
     
    46:28
    Ničkuškin nalezl přesnou přihrávkou na modré čáře stojícího Golikoského. Obránce Stars pak ale tvrdou ranou mezi tři tyče nezamířil. Puk poté odklouzal až do neutrální zóny.
     
    46:05
    Stars začínají vystrkovat růžky, avšak nebezpečné rány letící na Schneidera by se v dnenším utkání daly spočítat na prstech jedné ruky. Po jedné z těch lehčích a následném přerušení hry následuje komerční přestávka a potřebná úprava obou brankovišť. Devils stále drží jednobrankový náskok.
     
    45:30
    Dallas betonuje kotouč v útočné třetině, leč zatím se do šancí nedostává, Devils jsou v defenzivní práci bezchybní. Uvidíme, zda toto domácím vydrží.
     
    44:13
    Proti jedovatému pokusu Rydera od levého mantinelu musel Lehtonen opět předvést, kterat to umí s vyrážečkou. I nyní vyšel z tohoto minisouboje jako vítěz.
     
    43:30
    Greene si narazil se Zubrusem a pokusl se obratem zakončit. Vyrážečka hosutjící mága však byla na svém místě. Na druhé straně hrací plochy donutil ranou z mezikruží Schneidera k zásahu Golikoski. Domácí muž v masce poté přerušil hru.
     
    42:04
    Volčenkov nahazoval na Lehtonena, který přes stínění protihráče nic neviděl. Kotouč ale nakonec se štěstím lapil. Poté se Stars osvobodili. I nadále určují tempo domácí.
     
    41:11
    Dallas se pokoušel bleskově vrátit do útočného pásma, ale byl zastaven hvizdem pomezního sudího, který velmi správně viděl ofsajd. Hra tak zůstane ve střední třetině.
     
    40:12
    Domácí neotáleli a hned v úvodu třetí periody se vydali vstříc další brance. Ránu Fayna od modré však Lehtonen v pohodě likviduje. Buly bude provedeno po levici hostujícího muže v masce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda pokračovala v režii domácího celku, který si místy až drtivým tlakem vysloužil alespoň jeden přesný zásah, o který se postaral svým patnáctým zásahem v sezoně Michael Ryder. Hosté nedokázali využít ani čtyřminutovou přesilovou hru v závěru třetiny, a tak si Ďáblové odnesou do závěrečné dvacetiminutovky nejtěsnější možné vedení, na které poukazoval i Jaromír Jágr. Český hokejový génius si stěžoval na nízkou produktivitu svého mužstva, zejména pak při evidentní převaze. Uvidíme, zda Devils dotáhnou klání do vítězného konce, nebo na brankovou nemohoucnost doplatí i tentokráte. Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 22:17
    Vhazování: 21:22
    Hity: 4:13
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    New Jersey vytáhlo své napadání, ke střele se nakonec dostal Merill, který ale pouze nechal vyniknout Lehtonenovu vyrážečku. Následně hosté vycesovali do střetdní třetiny.
     
    38:45
    Sislo však opět posílá puk do středního pásma. Toto již Ďáblové zvládnou. Domácí fanoušci si tak mohou oddechnout, jednalo se skutečně o perné chvilky.
     
    38:05
    Devils se osvobozují. Pomalu, ale jistě míří k úspěšnému zvládnutí tohoto oslabení. Ještě ale není konec, Dallas se snaží usadit a zahájit kombinaci.
     
    37:26
    Dallas i nadále drží Devils pod tlakem, což přerušuje domácí brankář, na kterého míří jeden střelecké pokus za druhým. Slušnou střeleckou pozici měl Eakin, ale ani rána forvarda Stars si nedokázala proklestit cestu zhuštěným předbrankovým prostorem.
     
    36:20
    Tak to byly skutečně horké chvíle v domácím brankovišti! Golikoski poslal směrem ke Schneiderovi lehké nahození, které však natropilo velké potíže, neboť gólman Ďáblů nedržel kotouč ve své moci. Nikdo z hostí ale nedokázal touš posunout za brankovou čáru.
     
    35:38
    Devils se brání velmi dobře, Dallas se ještě nestihl usadit v útočném pásmu, ba ani vypálit. Další útok družiny, za kterou nastupoval v loňské sezoně Jaromír Jágr, končí ofsajdovým postavením. Buly ve středním pásmu.
     
    34:56
    Přesilová hra pro hosty. Jamie Benn utržil od Stephena Gionty (NJD) krosček, za což je domácí forvard vyloučen. Ve tváři hostujícího kapitána se objevila krev, a tak bude početní výhoda trvat rovné čtyři minuty.
     
    34:41
    Před Schneiderem nastal velký závar, a to po nenápadném bekhendu, který dorážel Ničuškin. Domácí brankář si i díky vynikajícímu rozkleku poradil a puk zalehl.
     
    34:15
    Na Lehtonena míří jeden pokus za druhým. O rozruch před hostující brankou se nyní postaral Ryan Carter. Centr Devils ale neuspěl. Opět koemrční přestávka, po které se bude vhazovat po levé ruce brankáře Stars. Texasané mohou svému mágovi děkovat, neboť bez Lehtonenových úspěšných zákroků byli v o poznání horší situaci.
     
    33:32
    Poněkud laxní rozehrávku Devils zachytil ve středním pásmu Tyler Seguin, který se poté vydal do útoku. Po přejetí modré čáry napřáhl, leč zamířil pouze do holeně domácího zadáka.
     
    32:47
    Přesně tak se stalo. Benn se ihned po návratu z trestné lavice zapojil do hry a pomohl pod tlakem se nacházejícím spoluhráčům přerušit hru. Na řadě je další reklamní pauza. I nadále má evidentní převahu domácí mužstvo, které ji zásluhou Michaela Rydera také podtrhlo brankou. Jak se bude souboj vyvíjet nadále?
     
    32:23
    Hosté se opět osvobozují, Gelinas již puk na modré neudržel. Zdá se, že Dallas přečká bez úhony i druhé oslabení v utkání.
     
    31:45
    S obrovským nápřahem orazítkoval hruď Lehtonena Marek Židlický. Hosté se poté vydali do protiútoku, který končí u Schneidera. Eakin odvedl pro Dallas vynikající práci, když našetřil cenné vteřinky.
     
    31:28
    Opět v akci Ryder, který se pokoušel střelou do horního rohu Lehtonenovy klece zakončit atypickou přesilovkovou kombinaci, která spočívala především ve svižném přechodu do pásma. Po té klasičtější souhře již pálil Gelinas. Ani on ale na brankáře Stars nevyzrál.
     
    30:36
    Jordie Benn (DAL) putuje podruhé v utkání na trestnou lavici, protentokráte za zdržování hry. Devils si tak zahrají znovu přesilovou hru. To vše až po komerční přestávce, která přinese oběma celkům odpočinek.
     
    30:33
    Jordie Benn rozehrál nepřesně, a to přesně na hůl Rydera, který se ocitl zcela sám před hostujícím brankářem. Lehtonena se pokusil překvapit především rychlostí svého zakončení, které ovšem poněkud postrádalo přesnout. Finský mág předvedl ukázkový rozklek a dělovku zilkvidoval.
     
    29:30
    Další ofenziva Jersey, Jaromír Jágr hledal bekhendem najíždějícího Zubruse, ke kterému se však puk nedostal. Devils poté drželi kus gumové pryže v útočném pásmu, ale více zahrozit se jim už nepodařilo.
     
    29:08
    Již třetí zakázané uvolnění v krátkém sledu. Dvakrát se o tento prohřešek postarali hosté, nyní se tak "poštěstilo" domácí družině. Vhazovat se tak bude před Schneiderem.
     
    28:17
    Devils právě vstřelili branku!
    Jiné vyústění neskutečného tlaku Ďáblů již nebylo možné. Zajac zavezl puk za bránu, objel ji a poslal přesný bekhendový pas MICHAELU RYDEROVI. Nejlepší střelec Devils poté nezaváhal a milimetrově umístěnou ranou k pravé tyči rozsvítil červené světlo. Asistence: Travis Zajac, Ryane Clowe.
     
    26:48
    Lehtonen musel vytáhnout další zásah, nyní proti ráně Gionty, jenž napřáhl na hranici pravého kruhu. Hostující muž v masce si pomocí lapačky poradil. New Jersey ale i nadále pokračuje v útočné aktivitě.
     
    25:41
    Jaromír Jágr tečoval tesně před hostující brankářem dělovku od modré čáry. Puk se svezl po zádech brnakáře Dallasu a nadále se povaloval před brankovou čárou. Jako první se však k němu dostal naštěstí pro Stars obránce v bílém dresu, který jej odpálil do bezpečí. Brankových příležitostí je skutečně požehnaně, branek však nikoliv.
     
    25:08
    Jordie Benn ale tentokráte nepřihrál přesně. Divokou pasáž tak přerušuje zakázané uvolnění. Buly po levé ruce Lehtonena.
     
    24:10
    Na druhé straně pálil z pozice pravého kruhu Tyler Seguin, který je dnes skutečně při chuti. Ani on ale nedokázal skórovat. Sledujeme skutečně vynikající hokejovou podívanou, které chybí pouze přesné zásahy.
     
    23:06
    Po prozíravé přihrávce Židlického uháněl zcela sám na Lehtonena Mike Sislo. Útočník New Jersey se snažil trefit skulinu mezi rukou a levým betonem hostujícího brankáře, což se mu ale nepodařilo.
     
    22:07
    Icing domácí družiny. Zdá se, že Dallas pojal vstup do druhé periody zodpovědněji. Hostí je nyní plný led, všude jsou o krok dříve než jejich sok. Uvidíme, zda tato snaha přinese kýžené ovoce.
     
    21:15
    Navrátilec z terstné lavice Jordie Benn nyní ranou od modré důkladně protáhl Schneidera. Brankář Devils na bleskovou ránu dokázal vykopnutím pravého betonu úspěšně zareagovat.
     
    20:27
    Domácí se stačili během početní výhody pouze usadit v pásmu, ke střele se nedostali. Jordie Benn se poté připojil ke spoluhráčům a vyvezl puk do středního pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První perioda je minulostí. Do utkání vlétla podstatně lépe domácí skvadra, která oplývala značnou aktivitou. Žádnou branku však vytěžit nedokázala. Největší šanci načít brankový účet utkání měl Travis Zajac, který po Jágrově pasu napálil břevno. Klání je tak stále otevřené na obě strany. Přenesou si domácí výborný výkon i do další třetiny, nebo se Dallas oklepe? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 10:8
    Vhazování: 14:5
    Hity: 3:8
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Dallas drží touš ve své moci, New Jersey se vyjma několika úvodních vtěřin přesilová hra vůbec nedaří. Ďáblové se nemohou vůbec usadit v útočné třetině.
     
    18:54
    Jágr hledal před brankou stojícího spoluhráče, avšak kotouč procestoval až do středního pásma. Domácí budou muset započít své snažení zpoza vlastní brány.
     
    18:27
    Hru v početní výhodě okusí také domácí. Za nebezpečno uhru vysokou holí je potrestán Jordie Benn (DAL). Jak Devils naloží s touto příležitostí?
     
    17:53
    Jaromír Jágr nabil šikovnou zadovkou Zajacovi, který táhlou střelou trefuje břevno hostující branky. Puk se posléze odrazil do ochranné sítě. Vhazování se tak bude opakovat.
     
    17:06
    Po zápolení u pravého mantinelu končí kotouč v hledišti, pomezní arbitr tak přerušuje hru. Buly v útočném pásmu Devils, konkrétně po pravici Lehtonena.
     
    16:38
    Utkání má v právě probíhajících minutách velmi dobré tempo. O zakončení protiútoku Devils se postaral Sislo, na jehož projektil čekala pouze připravená hruď Kari Lehtonena. Hostující brankář poté přerušil hru. Následuje poslední komerční přestávka úvodní periody. Navzdory řadě příležitostí na branku stále čekáme. K vidění je však velmi pohledný hokej.
     
    15:28
    Rána Jamieho Benna z hranice pravého kruhu byla sražena. Rovněž Dallas se ukazuje v lepším světle, k zásahu donutil Schneidera Jamie Benn. Domácí brankář si však poradil, stejně tak si počínal i s dorážkou Seguina.
     
    14:38
    První formace Devils nemilosrdně hosty svírá, avšak bez úspěchu. New Jersey zatím posílá na bránu Stars rány z uctivé vzdálenosti, o jednu dělovku tohoto ražení se pokusil Greene. Po nepřesné rozehrávce z domácího obranného pásma nsáleduje icing.
     
    13:46
    Tempo hry i nadále určuje New Jersey. Červení se však stále nemohou dostat do výraznější příležitosti, která by mohla zahýbat se stále nerozhodným stavem utkání.
     
    12:42
    Ofenzivní snažení teď produkují domácí. Největší příležitost ke skórování měl Bryce Salvador, jenž z dobré pozice vypálil jen těsně vedle pravé tyče. Další útok Ďáblů zastavuje ofsajd.
     
    11:13
    Neskutečné zásahy nyní předvedl Cory Schneider! Unikající Tyler Seguin se ocitl zcela sám před domácím brankářem, kterého se pokusil překonat ranou mezi betony. Domácí strážce svatyně však zlikvidoval první střelu a následně také dvě dorážky. Hostující snajpr jen nevěřícně kroutí hlavou.
     
    10:41
    Horcoff nahodil směrem k Schneiderovi kotouč, který si také sám dobruslil. Domácí brankář poté raději přerušil hru, neboť neměl komu rozehrát. Další komerční přestávka, po které bude následovat vhazování v obranném pásmu Devils.
     
    09:46
    Gončarovu ránu od modré zblokoval Židlický, který poté na nic nečekal a vyhodil touš až do obranného pásma Dallasu. Zdá se, že hosté přidávají. Uvidíme, zda nešlo jen o chvilkové zlepšení.
     
    08:55
    Ničuškin protáhl švihem Schneidera, leč nakonec vůbec netrefil bránu. Po dalším přerušení následuje komerční přestávka. Úvodní minuty patřily domácím. Devils byli aktivnější ve všech oheldech, dokonce i v oslabení. Branka však zatím k vidění nebyla.
     
    07:28
    Zajac ihned po přejetí útočné modré čáry vyprášil táhlou střelou pravý Lehtonenův beton. K následné dorážce se nikdo z domácích nedostal, Dallas vyvezl kotouč do bezpečí.
     
    06:28
    Paradoxně více příležitostí měli při přesilové hře Dallasu domácí. Na přihrávku od spoluhráče si sjížděl před bránu Whitney. Prudký pas ale hosté zblokovali, čímž zabránili tutové šanci Ďáblů.
     
    05:55
    Stars se nedaří usadit ve středním pásmu, New Jersey vyhazuje jeden kotouč za druhým. Tuto přesilovou hru si borci v bilých dresech jistě za rámeček nedají. Po kotouči na lavičce Devils se vhazuje po levici Schneidera.
     
    05:22
    Ve vlastním oslabení však unikl defenzivě Dallasu Henrique, který má v posledních utkáních velice dobrou formu. Agilní útočník se natlačil před obránce hostí a bekhendem se pokusil vyzrát na Lehtonena. Finský muž v masce však tuto ránu levým ramenem vytěsnil.
     
    05:01
    Hosté si zahrají přesilovou hru. Za hákování je potrestán Bryce Salvador (NJD). Devils se tak budou muset bránit.
     
    04:13
    Po delším sevření hostí si na přihrávku sjel Marek Židlický. Ofenzivně laděný zadák však z pravé strany hrací plochy minul zcela odkrytou branku Dallasu. Ďáblové mají v úvodu duelu velkou převahu.
     
    00:32
    Lehký pokus Cloweho Lehtonen bez větších potíží vyrazil do pravého rohu. Domácí však i nadále setrvali v útočném pásmu.
     
    02:34
    Devils se znovu snažili rozvinout ofenzivní akci, ale vše selhalo na přesném pasu obránce domácích. Puk zamířil na zakázané uvolnění, které vrací veškeré dění před Schneidera.
     
    02:19
    První pokus hostí o přechod do útočného pásma končí ofsajdem. Vhazovat se bude v neutrální zóně, kde žádnému z celků nebezpečí nehrozí.
     
    01:46
    I nadále jsou Ďáblové lepším celkem, nyní Stars zaměstnává třetí útočná formace. Ani ona ale příliš velké nebezpečí před brankou Texasanů nevytvořila.
     
    00:41
    O první střelecký pokus se zasloužil nejlepší střelec Devis Michael Ryder. Lehtonen si ale s lehkým pokusem poradil. Vhazovat se bude po pravici hostujícího mága.
     
    00:22
    Domácí se vydali ihned po úvodním vhazování do ofenzivy, avšak neúspěšně. Následně kotouč po souboji ve středním pásmu skončil na hráčské lavici Dallasu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše se již pomalu chystá k zahájení utkání, jehož úvodní buly bude vhozeno zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Schneider (Brodeur) – Fayne, Greene, Volčenkov, Salvador, Židlický, Merril – Jágr, Zajac, Zubrus – Ryder, Henrique, Clowe – Bernier, Gionta, Carter – Gelinas, Sislo, Boucher

    Dallas Stars: Lehtonen (Ellis) – Dillon, Goligoski, Gončar, Connauton, Jordie Benn, Daley – Peverley, Seguin, Jamie Benn – Ničuškin, Eakin, Cole – Chiasson, Fiddler, Whitney – Garbutt, Horcoff, Roussel

    Rozhodčí: St. Pierre, Joannette – Kovachik, Driscoll.
     
    Dnešní duel může být pro Jaromíra Jágra specifický. Česká hokejová ikona totiž v předchozím duelu vyrovnala v počtu bodů v nejslavnější hokejové soutěži světa slovutného Maria Lemieuxe. Podaří se "osmašedesátce" přidat 1724. bod a překonat legendární Kanaďana?
     
    Československá stopa v utkání
    V dresu Devils vyjede na ledovou plochu trojice českých borců. Jaromír Jágr, Patrik Eliáš a Marek Židlický. Přesně toto pořadí svítí v tabulce produktivity týmu. Není tedy sporu o tom, jací borci New Jersey táhnou. Za Dalla žádný Čech ani Slovák nenastoupí.
     
    New Jersey Devils
    Ďáblové se v současné době nacházejí mimo postupové pozice do vyřazovacích bojů. Na svém kontě mají 43 bodů, což jim přisuzuje dvanáctou pozici ve Východní konferenci. V rámci Metropolitní divizi jsou pak šestí. Ani New Jersey se příliš nevede. V předposledním duelu podhlehlo mužstvo s Jaromírem Jágrem v sestavě Buffalo 1:2, posléze bralo bod za porážku od Philadelphlie, v němž padlo 2:3 po prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem je velezkušený Jaromír Jágr, který posbíral již 35 bodů. Tabulce střelců pak vládne se čtrnácti přesnými zásahy Michael Ryder.
     
    Dallas Stars
    Pokud budou chtít Texasané pomýšlet na vyřazovací boje, musí přidat. V současné době jsou se sedmačtyřiceti body desátí v rámci Západní konference. V Centrální divizi je pak pátí. Dallas v posledních dvou duelech utrpěl těžké debakly. Nejprve podlehl na domácí půdě Detroitu vysoko 1:5, poté neuspěl ani v New Yorku, klání s tamními Islanders nezvládl v poměru 3:7. Nejproduktivnějším hráčem Stars je Tyler Seguin, který nasbíral 41 bodů. S jednadvaceti přesnými zásahy je rovněž nejlepším střelcem týmu.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kanadsko-americká NHL má na programu další sérii duelů. Jedním z nich je střetnutí New Jersey Devils a Dallasu Stars. Úvodní buly bude v Prudiental Centeru, tedy domovském stánku Devils, vhozeno v 01:00 CET.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Libor Kucza

    Góly a asistencie: 29. Ryder (Zajac, Clowe)


    New Jersey Devils: Schneider (Brodeur) – Fayne, Greene, Volčenkov, Salvador, Židlický, Merril – Jágr, Zajac, Zubrus – Ryder, Henrique, Clowe – Bernier, Gionta, Carter – Gelinas, Sislo, Boucher
    Dallas Stars: Lehtonen (Ellis) – Dillon, Goligoski, Gončar, Connauton, Jordie Benn, Daley – Peverley, Seguin, Jamie Benn – Ničuškin, Eakin, Cole – Chiasson, Fiddler, Whitney – Garbutt, Horcoff, Roussel

    Rozhodca: St. Pierre, Joannette – Kovachik, Driscoll

    Diváci: 14 252