Chabarovsk – Čerepovec 1:3 (kon.) | Vladivostok – A. Mytišči 2:3 (kon.) | Novokuzneck – Jaroslavľ 1:2 (kon.)
Novosibirsk – Petrohrad 4:0 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – CSKA Moskva 3:1 (kon.) | Čeljabinsk – Riga 2:5 (kon.)
Ufa – HC Slovan 4:2 (kon.) | Nižnekamsk – Lev 1:4 (kon.) | Viťaz – Jekaterinburg 1:3 (kon.)
Novgorod – Barys 7:2 (kon.) | D. Moskva – Jugra Chanty-Mansijsk 2:2 (1:2 po s.n.)
koniec
HC Salavat Julajev Ufa
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
HC Slovan Bratislava
Štvrtok 09.01.2014, 14:00 • Ufa Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:27
    Salavat Ufa dala gól!
    ANTTI PIHLSTRÖM definitívne rozhoduje tento zápas. Slovan sa nedostal do žiadneho tlaku, fínsky hráč dokázal vybojovať puk a streliť gól fo prázdnej brány. Asistencie: Denis Chlystov, Arturs Kulda.
     
    58:47
    Time out po tom, čo sa Mirnov dostal do gólovej šance, Janus už bol prekonaný, no on prestrelil bránu!
     
    52:45
    Salavat Ufa dala gól!
    NIKITA FILATOV a jeho druhý gól! Rozhýbal Janusa natoľko, že ho vyviedol z miery a úplne dezorientovanému mu strieľa gól popod betóny! Bez asistencii.
     
    52:45
    Bude nasledovať trestné strieľanie po tom, čo bolo Filatovovi znemožnené streliť v šanci pred Janusom gól!
     
    51:00
    Puk sa dostal za dvojicu bekov Slovana, prevzal si ho ešte pred modrou Tomáš Záborský, ktorý však v samostatnom nájazde Janusa neprekonal!
     
    47:30
    Do obrovskej šance sa dostal Tomáš Záborský, ktorý mohol preliať misky váh na stranu Ufy! Jeho strela z prvej trafila len zadný mantinel, len to tak zahučalo.
     
    45:51
    Slovan Bratislava dal gól!
    Ufa prepadla v obrane! Konečne sa po dlhom čase presadil aj LIBOR HUDÁČEK, ktorý mal rýchlosť, dostal sa do pásma, napriahol a prekonal Volkova strelou do ľavého horného rohu! Asistencie: Miroslav Šatan.
     
    39:38
    Salavat Ufa dala gól!
    NIKITA FILATOV zasadil 22 sekúnd pred koncom druhej tretiny úder pod pás obrane Slovanu, ktorá opäť raz prepadla. Po strate puku v strednom pásme práve strelcom gólu, ho nedokázala ubrániť až trojica hráčov Slovana. Škoda preškoda, 2:1!
     
    37:43
    Janus teraz čaroval! Čarodejník v bráne hostí čelil nebezpečnej strele z pravého kruhu, nič nevidel a tak len reflexívne vytiahol lapačku do vzduchu – urobil perfektne!
     
    33:13
    Slovan Bratislava dal gól!
    Tréner Ufy krúti hlavou, blížil sa koniec presilovky, no napriek tomu sa podarilo Slovanu udrieť! Po strele od modrej v podaní Štajnocha Volkovi len vypadol puk, v skrumáži sa najlepšie zorientoval najlepší hráč minulého zápasu s dvoma gólmi na konte, MIROSLAV ŠATAN. Dva zápasy a tri góly, to je oficiálny zápis legendy s čislom 18. Asistencie: Martin Štajnoch, Tomáš Mojžíš.
     
    31:15
    Isangulov na trestnej za nedovolené bránenie, šanca pre Slovan!
     
    23:37
    Ďalšie podrazenie, tentoraz Brejčáka pri obrannom zákroku, presilovka zelených.
     
    17:24
    Dobrá strela od Šatana príklepom, keď sa dostal k nikým nechcenému kĺzajúcemu sa puku, Volkov ale pozorný a pohotovo vyráža puk do rohu.
     
    12:48
    Ach, opäť je tu vylúčenie Slovana. Za podrazenie si odsedí dve minúty Peter Ölvecký.
     
    12:18
    Peknú individuálnu akciu teraz predviedol Tomáš Mikúš, ktorý sa preštrikoval cez dvoch hráčov, no zakončil len do betónov pripraveného Volkova. Štvrtá lajna zatiaľ najlepšia!
     
    09:16
    Prvé vylúčenie na seba pri tomto veľkom tlaku domácich nenechalo na seba čakať. Na trestnej sedí Andrej Šťastný.
     
    09:00
    Aspoň aká taká akcia v podaní Juraja Mikúša, teraz už musel Volkov zasahovať betónom. Po strate puku sa však pred Janusom strhlo peklo, strieľal Višnevskij.
     
    04:20
    Salavat Ufa dala gól!
    Puk bol dlho v strednej tretine, ani jeden z tímov nevedel zaútočiť, až dostal puk na modrú čiaru IGOR MIRNOV, ktorý si nakorčuľoval na ľavo krídlo, pred ním stál Trončinský, ktorý do nepokryl, Igor vystrelil a prekvapeného Janusa poľahky prekonal. Škoda tohto zbytočného gólu. Asistencie: Kirill Kolcov.

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 5. Mirnov (Kolcov), 40. Filatov, 53. Filatov, 60. Pihlstrom (Chlystov, Kulda) – 34. Šatan (Štajnoch, Mojžíš), 46. Hudáček (Šatan)


    HC Salavat Julajev Ufa: Volkov (Sochackij) – Višnevskij, Kulda, Sčitov, Babčuk, Zubarev, Kolcov, Isangulov, Gurkin – Makarov, Filatov, Hartikainen – Mereskin, Záborský, Chlystov – Mirnov, Pihlström, Kajgorodov – Ankudinov, Zinovjev, Slepyšev
    HC Slovan Bratislava: Janus (Kopřiva) – Sigalet, Škoula, Trončinský, Mihálik, Mojžíš, Štajnoch, B. Mráz, Brejčák – Vondrka, Bližňák, Miklík – Bartovič, Ölvecký, J. Mikúš – Hudáček, Radivojevič, Šatan – T. Mikúš, Šťastný, Matoušek

    Rozhodca: Bukin, Sojin – Strelcov, Tarasov