Nominační TK Rakouska před OH v Soči (kon.) | Nominační TK Finska před OH v Soči (kon.)
Tlač. konferencia SZĽH pred ZOH (kon.) | Nominační TK Švédska před OH v Soči (kon.)
Nominační TK Kanady před OH v Soči (kon.)
koniec udalosti
Nominačná tlačová konferencia Slovenska pred OH v Soči

Utorok 07.01.2014, 13:00Tlačové konferencie
     
    Nominácia slovenských hokejistov na ZOH v Soči 2014:


    Brankári: Peter Budaj (Montreal Canadiens, Kan./NHL), Jaroslav Halák (St. Louis Blues, USA/NHL), Ján Laco (Donbass Doneck, Ukr./KHL)

    Obrancovia: Ivan Baranka (Avangard Omsk, Rus./KHL), Dominik Graňák (Dinamo Moskva, Rus./KHL, Zdeno Chára (Boston Bruins, USA/NHL), Andrej Mészáros (Philadelphia Flyers, USA/NHL), Andrej Sekera (Carolina Hurricanes, USA/NHL), Michal Sersen (HC Slovan Bratislava, KHL), Višňovský Ľubomír (New York Islanders, USA/NHL), Marinčin Martin (Edmonton Oilers, CAN/NHL)

    Útočníci: Milan Bartovič, Michel Miklík, Peter Ölvecký (HC Slovan Bratislava, KHL), Marián Gáborík (Columbus Blue Jackets, USA/NHL), Michal Handzuš, Marián Hossa (Chicago Blackhawks, USA/NHL), Marcel Hossa (Dinamo Riga, Lot./KHL), Tomáš Jurčo (Grand Rapids Griffins, USA/AHL), Tomáš Kopecký (Florida Panthers, USA/NHL), Tomáš Marcinko (HC Košice), Richard Pánik (Tampa Bay Lightning, USA/NHL), Tomáš Surový (Dinamo Minsk, Biel./KHL), Tomáš Tatar (Detroit Red Wings, USA/NHL), Tomáš Záborský (Salavat Julajev Ufa, Rus/KHL). (13:25:43)
     
    Ďakujeme za pozornosť, tlačová konferencia práve skončila.
     
    Otázka: Boli ešte nejaké rozhovori a dohady s Mirom Šatanom?

    p. tréner: Nie, nerozprávali sme sa s ním. Rozhodli sme sa na základe nášho názoru.
     
    Otázka: Kto bude kapitán a jeho asistenti?

    Vůjtek: Kapitánom bude Chára a jeho asistenti budú Michal Handzuš a Marián Hossa.
     
    Otázka: Vedeli to hráči už vopred alebo sa to dozvedeli teraz?

    Vůjtek: Dozvedeli sa to teraz.
     
    Otázka: Máte už v hlave úvodné formácie?

    Vůjtek: Už máme niekoľko možností v hlave. Môže sa to však ešte za ten mesiac zmeniť, preto by sme nechceli zerejňovať presné zloženie formácií.
     
    Otázka: Ktorí hráči boli najviac na hrane pri rozhodovaní?

    Vůjtek: Najťažšia bola nominácia tretieho brankára, nakoniec sme sa však rozhodli pre Jána Laca. Čo sa týka obrancov, získali sme ešte určitý čas na sledovanie, máme tam vytipovaných ešte 4-5 obrancov, z ktorých budeme vyberať. Čo sa týka útočníkov, zvažovali sme účasť Branka Radivojeviča, ktorý zahral na MS veľmi dobre. Celkom nás to mrzí, že sa nezmestil do zostavy. Ešte čakáme na Mariána Gáboríka.
     
    Vůjtek: Veľmi si vážim Šatana, ale začal sezónu trošku neskôr. Sledovali sme ho každý zápas, ale vyšiel vo väčšine zápasov strelecky naprázdno a jeho hra sa mi nezdala, že by bola na úrovni hráčov, ktorých sme nominovali.
     
    Lupták: Čo sa týka Sersena, tak verím, že behom 10 dní by mohol Mišo začať s tréningom a to bude dostačujúci čas, aby stihol do tréningového procesu nastúpiť.
     
    Lekár p. Lupták: Čo sa týka Maja Gáboríka, museli mu operovať kľúčnu kosť. Nemáme zatiaľ podrobné informácie o tom, koľko sa bude jeho zlomenina hojiť.
     
    Brankári: Budaj Peter, Halák Jaroslav, Laco Ján.
     
    Vůjtek: Týchto 25 hráčov sme dlho konzultovali s generálnym riaditeľom a mojimi asistentmi. Myslím si, že sme vybrali najlepších hráčov, ktoré más Slovensko momentálne k dispozícii. Samozrejme, že vždy tu bude nejaký názor proti – niekto s tým bude súhlasiť a niekto nie.
     
    Slovo dostáva p. tréner Vůjtek!
     
    Šéfka slovenského olympijského výboru: Hokejová reprezentácia je veľmi dôležitou zložkou, hlavne preto, lebo celá slovenská verejnosť im bude držať palce a bude sa na nich obracať. Podarilo sa nám vybaviť dobré ubytovanie a susedíme priamo s hokejovou halou, kde budeme hrať svoje zápasy. Máme teda celkom dobré podmienky. Verím, že hokejoví reprezentanti nás potešia svojimi výsledkami.
     
    Nemeček: Verím, že nominácia, ktorú vybral pán tréner Vůjtek, bude tá správna. Veríme, že hráčom sa budú vyhýbať zranenia a tým pádom budú môcť nastúpiť 13. februára na úvodný zápas proti USA.
     
    Nemeček: Horúčka už vrie a boli by sme najradšej, keby OH už začali. Nedávno som hovoril, že sezóna 2013/2014 bude veľmi náročná, keďže absolvujeme Olympijské hry a o dva mesiace už Majstrovstvá sveta.
     
    Igor Nemeček tiež víta novinárov na TK a praje všetko dobré do Nového roku.
     
    Úvodné slová a privítanie novinárov.
     
    Tlačová konferencia práve začala.
     
    Na TK práve prichádzajú zástupcovia slovenského hokejového zväzu, postupne Otto Sýkora, tréner Vladimír Vůjtek, Igor Nemeček a Vladimír Lupták.

    Ján Sárközi