Blackburn – Manchester City 1:1 (kon.) | Rochdale – Leeds 2:0 (kon.) | Arsenal – Tottenham 2:0 (kon.)
koniec
Rochdale AFC
2:0 (1:0)
Leeds United
cz Sobota 04.01.2014, 16:00 • Spotland Stadium, Greater Manchester • FA Cup
     
    88
    Za nesportovní chování obdržel žlutou kartu Danny Pugh.
     
    85
    Na posledních pár minut se na hřiště podívá Dominic Poleon, odejde z něj Lee Peltier.
     
    84
    Rochdale právě vstřelilo branku!
    Z pravé strany načechral centr do vápna Cummins, jemuž se nabídl aktivní IAN HENDERSON, který ani vteřinu neváhal a okamžitě se opřel do balonu. Jeho střela byla výstavní a Kenny byl bez šance.
     
    81
    V šanci se opět ocitl Vincenti, který si ve vápně zpracoval míč a okamžitě vystřelil. Jeho pokus mířil do levého spodního rohu, ale gólem neskončil. Výtečně zasáhl brankář Kenny a připsal si další důležitý zákrok.
     
    79
    Aktivní Vincenti se dostal k další střele, ale jeho pokus hlavou branku o kousíček minul.
     
    78
    Hogan měl na kopačce svůj druhý gól, ale tentokrát mu Kenny radost neudělal a brilantním zákrokem podržel svůj tým. Hoganova střela mířila do pravého spodního rohu, ale Kenny zasáhl opravdu výtečně a zaslouží si obrovskou pochvalu.
     
    76
    Máme zde avizované střídání: hrací plochu opouští Scott Wootton, kterého nahrazuje Noel Hunt.
     
    74
    V obrovské šanci se ocitl Pugh, jenž obdržel přihrávku do vápna a postupoval sám na brankáře. Nicméně Lillis si připsal výtečný zákrok a balon vyrazil na rohový kop.
     
    71
    První změnu v sestavě provedli domácí: ze hry odešel Joe Bunney, kterého nahradil Graham Cummins.
     
    69
    McComack si zpracoval odražený balon, připravil si jej na pravačku a poté se prezentoval technickou střelou, která mířila do pravého horního rohu. Nicméně balon se mezi tři tyče nevešel a branku těsně minul.
     
    53
    Pugh odcentroval míč do vápna, kde se ke střele hlavou dostal Smith a vypadalo to velmi nebezpečně. Domácí tým měl obrovské štěstí, že na brankové čáře stál Bunney, jenž zabránil stoprocentnímu gólu a balon odvrátil do bezpečí.
     
    45+2
    Rochdale právě vstřelilo branku!
    Na pravé straně se s míčem pohyboval Vincenti, jenž se výborně rozhlédl a poté ze své kopačky vyslal učebnicový centr. Ve vápně se uvolnil hlavičkující SCOTT HOGAN, jenž přesnou trefou nedal hostujícímu brankáři šanci a poslal svůj tým do vedení.
     
    36
    Máme tady další žlutou kartu, kterou vyfasoval Peter Cavanagh, jenž se prezentoval agresivní hrou a svého protihráče poslal nekompromisně k zemi.
     
    32
    Jason Pearce protestoval a sudí ho potrestal žlutou kartou. Toto rozhodnutí se hostujícímu hráči nelíbilo, ale sudí Michael Jones mu dal jasně najevo, kdo rozhoduje.
     
    26
    Joe Bunney se provinil šlapákem a sudí byl u toho. Hráč domácího celku obdržel žlutou kartu.
     
    16
    Zajímavou přihrávku obdržel Hogan, jenž okamžitě vystřelil, ale jeho pokus gólem neskončil. Výborně zasáhl brankář Kenny, který si připsal výtečný zákrok, a výrazně tak podržel svůj tým.
     
    14
    Leeds zahrával volný přímý kop a mohl jít do vedení, avšak druholigovému celku štěstí nepřálo a dočkal se pouze rohového kopu. Ke střele se dostal Smith, jenž překonal brankáře domácího celku, ale gólu se nedočkal. Výborně zasáhl Lund, jenž na brankové čáře střelu zastavil.
     
    14
    Matt Done poslal svého protihráče k zemi a sudí jeho prohřešek potrestal žlutou kartou.
     
    9
    V pokutovém území se výborně uvolnil Lund, jenž vyskočil ze všech hráčů nejvýše a prezentoval se parádní hlavičkou. Nicméně jeho pokus branku minul, situace to však byla nebezpečná.
     
    8
    Fanoušci domácího celku se radovali ze vstřelené branky, ale naprosto zbytečně, protože sudí ji uznat nemohl. Bunne si nepohlídal ofsajdové postavení a sudí musel hru přerušit.

    Lucie Rapantová

    Góly: 45+2. Hogan, 84. Henderson

    Karty:   14. Done (ROC), 26. Bunney (ROC), 36. Cavanagh (ROC) – 32. Pearce (LDS), 88. Pugh (LDS)


    Rochdale AFC: Lillis ─ Bennett, Lancashire, O'Connell, Cavanagh (C) ─ Henderson, Done, Lund, Vincenti ─ Bunney (71. Cummins) , Hogan.
    Náhradníci: Thomson ─ Rafferty, Eastham, Donnelly, Allen, Cummins, Dicker.

    Leeds United: Kenny ─ Byram, Peltier (85. Poleon), Pearce, Pugh ─ Zaliukas ─ Murphy, Austin (C), Wootton (76. Hunt)─ Smith, McCormack.
    Náhradníci: Cairns ─ Hunt, Brown, Tonge, Poleon, Lees, Ariyibi.

    Rozhodca: Michael Jones ─ Mark Jones, Mark Howes

    Diváci: 8 225