Pittsburgh – NY Rangers 5:2 (kon.) | NJ Devils – Chicago 3:5 (kon.) | Calgary – Tampa Bay 0:2 (kon.)
Anaheim – Edmonton 5:2 (kon.) | Boston – Winnipeg 4:1 (kon.) | Colorado – San Jose 4:3 (kon.)
koniec
Anaheim Ducks
5:2 (3:2, 1:0, 1:0)
Edmonton Oilers
cz Sobota 04.01.2014, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Partner:
     
    59:06
    Třetí přesilovka hostů v zápase. Za vysokou hůl si půjde na závěrečných 53,1 vteřin sednout na trestnou lavici jeden z hráčů Kačerů. Na vyloučení: 7-3.
     
    58:55
    Další útok hostů zakončuje Ryan Smith, jenže znovu trefil jen připraveného Jonase Hillera.
     
    53:18
    Fantastická lapačka Jonase Hillera zabránila gólu po výborné střele Ryana Nugenta-Hopkinse z pravého kruhu.
     
    53:05
    Andrew Cogliano (ANA) dostává dvě minuty za hákování Davida Perrona a hosté budou hrát téměř minutu přesilovku pět na tři. Na vyloučení: 7-2.
     
    52:03
    První přesilovka Edmontonu v zápase, Matt Beleskey (ANA) dostává dvě minuty za hákování. Na vyloučení: 7-1.
     
    51:16
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jen co jsem chtěl napsat větu, že Olejáři jsou před Hillerem a chystají se k útoku, tak bek Jeff Petry ztratil puk, když trefil jen ANDREWA COGLIANA. Ten se dostal do samostatného úniku, který zakončil střelou nad lapačkou Bryzgalova do pravého horního rohu branky. Bez asistence.
     
    49:32
    Dustin Penner ránou z pravého kruhu minul levou tyč branky Bryzgalova.
     
    46:57
    Bryzgalov zlikvidoval ránu Silfverberga, kterou ještě tečoval Jeff Petry. Následně zalehl puk, takže se k dorážce nedostal nikdo z Aneheimu.
     
    45:11
    Střela Selänneho prošla těsně vedle pravé tyčky Bryzgalova.
     
    44:34
    Sedmá přesilovka Anaheimu v zápase. Taylor Hall (EDM) si jede odpykat dvě plus dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    39:36
    V závěru druhé třetiny dostává dvě minuty Boyd Gordon (EDM) po tom, co se provinil nedovoleným bráněním proti Silfverbergovi. Jedná se o šesté vyloučení hráčů hostů v zápase.
     
    39:16
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Fowler na útočné modré poslal puk za branku na Bonina, který si počkal, než mu před Bryzgalova najede TIM JACKMAN. Tak se také stalo a pravé křídlo Anaheimu bez problémů zblízka překonává Bryzgalova. Asistence: Nick Bonino, Jakob Silfverberg
     
    34:28
    Obrovská šance domácích. Ryan Getzlaf byl před Bryzgalovem zcela sám, ale zblízka jej nepřekonal. Následně se pokusil vyšťourat puk pod ležícím gólmanem hostů Perreault, ale to se mu nepodařilo a hra je přerušena.
     
    33:02
    A následně budeme deset vteřin svědky přesilovky Anaheimu pět na tři po tom, co Andrew Ference (EDM) zahrál vysokou holí proti Mattieu Perreaultovi a trefil ho hodně nešikovně do hlavy. Hráč domácích se po chvilce zvedl z ledu a už je na střídačce svého týmu.
     
    31:12
    Čtvrtá přesilovka pro Anaheim, Ryan Jones (EDM) dostává dvě minuty za seknutí Kyle Palmieriho.
     
    25:37
    Getzlaf objel branku a přihrál před Bryzgalova, kde stál připravený Corey Perry, jenže ani on z bezprostřední blízkosti neposlal svůj tým do dvougólového vedení.
     
    21:12
    A šance i na druhé straně, o poznání větší. Nugent-Hopkins upaloval sám na branku Hillera, ale při zakončení nad lapačku gólmana Kačerů netrefil branku.
     
    19:55
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Neskutečné, jakým způsobem přicházejí Olejáři o vedení v první třetině a půjdou do kabin s jednogólovým deficitem. 4,4 vteřiny před koncem první části zavezl Beleskey puk před Bryzgalova a u pravého kruhu ho přenechal Fowlerovi. Ten viděl na útočné modré BENA LOVEJOYE, který ranou z první propálil vše, co mu stálo v cestě a trefuje se téměř do pravého horního rohu branky Oilers. Asistence: Cam Fowler, Matt Beleskey.
     
    17:12
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Rychlé přečíslení na straně Anaheimu. Palmieri poslal puk do středního pásma, kde se ho ujal Saku Koivu, podél pravého hrazení se dostal do pásma a přihrál puk na střed před branku na najíždějícího BENA LOVEJOYE, který kotouč krásně tečoval nad lapačku Bryzgalova. Proti této situaci nemohl ruský gólman zasáhnout. Asistence: Saku Koivu, Kyle Palmieri.
     
    12:49
    Výsledkem usazení se Anaheimu před brankou Bryzgalova byla střela Perryho z mezikruží, který těsně netrefil klec hostů.
     
    11:43
    Hosté se budou potřetí v první třetině bránit. Gagner dostává dvě minuty za hákování Corey Perryho.
     
    11:06
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři se znovu dostávají do vedení. Už to vypadalo, že se Anaheimu podaří dostat puk z obranného pásma, jenže Hall jej zachytil, poslal kotouč za brankou na Perrona, který s ním zpoza klece vybruslil před Hillera a zakončil. Gólman Anaheimu na jeho pokus ještě zareagoval a vyrazil puk před sebe, kde ho uklidil NAIL JAKUPOV za záda bezmocného brankéře domácích. Tyhle situace před brankou by si Kačeři měli pohlídat. Asistence: David Perron, Taylor Hall
     
    05:47
    Teemu Selánne se s ničím nepáral a z levého kruhu vystřelil. Ani on zatím neposlal Anaheim poprvé v tomto zápase do vedení.
     
    04:57
    Další vyloučení hostů, tentokrát za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    02:08
    Domácí si zahrají přesilovou hru. Andrew Ference (EDM) dostává dvě minuty za hákování Corey Perryho.
     
    00:46
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté špatně vyhodili, na modré zachytil puk KYLE PALMIERI, najel si s ním na střed, vystřelil a srovnává. Během šestačtyřiceti vteřin tady máme dva góly. To je úvod jako hrom. Bez asistence.
     
    00:35
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tohle je bleskový úvod a gól z hole Olejářů. Petry poslal puk z útočné modré na Ryana Smythe. Ten za brankou udržel puk, poslal ho před Hillera, kde si najel BOYD GORDON, který v pádu a následně vleže vystřelil a překonal Hillera. Asistence: Ryan Smith, Jeff Petry.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 1. Palmieri, 18. Lovejoy (Koivu, Palmieri), 20. Lovejoy (Fowler, Beleskey), 40. Jackman (Bonino, Silfverberg), 52. Cogliano – 1. Gordon (Smyth, Petry), 12. Jakupov (Perron, Hall)


    Anaheim Ducks: Hiller (Andersen) – Beauchemin, Lindholm, Fowler, Lovejoy, Vatanen, Fistric – Silfverberg, Getzlaf, Perry – , Penner, Perreault, Selänne – Jackman, Koivu, Cogliano – Beleskey, Bonino, Palmieri. Trenér: Bruce Boudreau.
    Edmonton Oilers: Bryzgalov (Dubnyk) – Ference, J. Schultz, N. Schultz, Hunt, Petry, Marinčin – Hall, Nugent-Hopkins, Perron – Jakupov, Gagner, Hemský – Smyth, Gordon, Jones – Gazdic, Acrobello, Joensuu. Trenér: Dallas Eakins.

    Rozhodca: 41 Mark Lemelin, 20 Tim Peel – 71 Brad Kovachik, 57 Jay Sherrers