Pittsburgh – NY Rangers 5:2 (kon.) | NJ Devils – Chicago 3:5 (kon.) | Calgary – Tampa Bay 0:2 (kon.)
Anaheim – Edmonton 5:2 (kon.) | Boston – Winnipeg 4:1 (kon.) | Colorado – San Jose 4:3 (kon.)
koniec
New Jersey Devils
3:5 (0:0, 1:1, 2:4)
Chicago Blackhawks
cz Sobota 04.01.2014, 01:08 • Prudential Center, Newark • NHL
Partner:
     
    58:32
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Naděje domácích Devils jsou nejspíš u konce! Po levém křídle unikl domácím hráčům PATRICK SHARP, vyhl se povyjetému Brodeurovi a pohodlně dopravil puk do odkryté domácí brány. Útočník Blackhawks tak kompletuje hattrick v dnešním duelu povedenou individuální akcí. Asistence: Duncan Keith.
     
    54:40
    Boucher mohl vzápětí srovnat, po zajímavé akci se zjevil sám před hostujícím brankářem, ten ale jeho pohotovu střelu dokázal s obtížemi vytáhnout mimo svoji bránu.
     
    53:37
    Devils právě vstřelili branku!
    Stíhací jízda domácích Devils pokračuje dále! Na vrcholu levého kruhu napřáhl znovu český obránce MAREK ŽIDLICKÝ a prudkou ránou propálil Raantu pod rukou. Druhý gól pro českého zadáka a domácí najednou ztrácí na Chicago jedinou branku. Přesilová hra využita. Asistence: Eric Gelinas, Adam Henrique.
     
    52:04
    Zajímavá příležitost pro domácí dostat se na dostřel. Patrick Kane (CHI) je vyloučen za hákování.
     
    47:09
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí se ale nevzdávají a snižují na rozdíl dvou branek! Ke střele na pravém kruhu se dostal český obránce MAREK ŽIDLICKÝ a puk poslal přesně ke vzdálenější tyči Raantovy brány. Asistence: Andrej Loktionov, Reid Boucher.
     
    45:34
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Skvělý začátek třetí třetiny v podání hostujícího Chicaga. Z vrcholu levého kruhu se ke střele švihem dostal slovenský reprezentant MARIÁN HOSSA a ránou nad padajícím obráncem Devils trefil přesně pravý horní roh domácí brány. Naděje domácích na bodový zisk z dnešního duelu rychle klesají, hosté rázem vedou o tři trefy. Asistence: Jonathan Toews, Duncan Keith.
     
    42:44
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté následně přidávají třetí gól v zápase a odskakují svému soupeři na dvoubrankový rozdíl. Ke střele z levého křídla a zároveň z velmi ostrého úhlu se dostal PATRICK SHARP a okamžitě prostřelil Brodeura nad jeho pravým betonem. Asistence: Brent Seabrook, Duncan Keith.
     
    41:30
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté se z nenápadné akce dostávají na začátku třetí třetiny do vedení, nutno podotknout, že velmi šťastně. Od pravého mantinelu nahodil puk na domácí bránu PATRICK KANE a ten se od vracejícího obránce Marka Židlického odrazil do domácí brány. Asistence: Brent Seabrook.
     
    39:06
    Po ráně Hjalmarssona od modré čáry se k vyraženému puku dostal Kane, ten však dokázal z první poslat jen do lapačky Brodeura, ze které se puk odrazil na beton a následně mimo tři tyče.
     
    38:00
    Zajac si najel na nahození od levého mantinelu, svůj bekhend ale nasměroval těsně mimo!
     
    36:43
    Přesilovka domácích je u konce. Útočného faulu se dopustil Jágr (NJD) a taktéž putuje na trestnou lavici. Provinil se hákováním. Hraje se 4 na 4.
     
    35:55
    Přesilovka pro Devils. Za držení je vyloučen Kruger.
     
    29:19
    Bernier našel od levého mantinelu před bránou zcela osamoceného Giontu, který tváří v tvář neproměnil jednu z největších šancí zápasu. Puk po jeho pohotové střele skončil v nastavené lapačce Raanty.
     
    26:25
    Hostující Brookbank je vyloučen za zdržování hry sevřením puku rukou. Další přesilovka pro domácí celek.
     
    22:17
    Devils právě vstřelili branku!
    Neutekla ani celá minuta a domácí srovnávají brankový stav dnešního duelu! Z rychlého protiútoku se na levém křídle utrhl hostující obraně ANDY GREENE a přesnou střelou kolem tyče propálil hostujícího brankáře. Asistence: Stephen Gionta, Steve Bernier.
     
    21:34
    Chicago právě vstřelilo branku!
    První akce středem útočného pásma PATRICKU SHARPOVI nevyšla, hostující útočník se ale díky dobrému forčekinku Toewse dostal vzápětí na puk a z prostoru mezi kruhy ho poslal švihem přesně pod víko domácí brány. Brodeur byl na tuhle parádní trefu bezmocný. Asistence: Jonathan Toews.
     
    19:11
    První přesilovou hru si zahrají i domácí. Kruger (CHI) je vyloučen za hákování.
     
    15:41
    Velká šance hostujícího celku! Po přečíslení tří proti dvěma a rychlém ťukecu mohl do prázdné brány dorážet puk hostující Leddy, Brodeur by se sotva stihl přesunout a holí vymazat střelu Leddyho do prázdné brány, zastoupit ho musel vracející se Gionta, který hostujícího útočníka obral na poslední chvíli o puk!
     
    13:22
    Ryder velmi aktivní na hranici hostujícího brankoviště, rozhozeného brankáře Raantu se mu ale překonat nepodařilo.
     
    04:25
    Hosté tuhle početní výhodu hrají rozhodně lépe, z pravého křídla pálil Sharp, zastavila ho ale jenom pravá tyčka domácí brány!
     
    03:39
    Domácí hráli v šesti bruslařích, na hostující celek tak čeká druhá přesilová hra. Trest za hráčskou lavici odpyká Sislo.
     
    00:42
    První přesilovka v zápase je zde, zahrají si Blackhawks. Za podražení putuje na trestnou lavici domácí obránce Fayne.

    Pavel Kuba

    Góly a asistencie: 23. Greene (Gionta, Bernier), 48. Židlický (Loktionov, Boucher), 54. Židlický (Gelinas, Henrique) – 22. Sharp (Toews), 42. Kane (Seabrook), 43. Sharp (Seabrook, Keith), 46. Hossa (Toews, Keith), 59. Sharp (Keith)


    New Jersey Devils: Brodeur (Schneider) – Greene, Fayne, Gelinas, Židlický, Salvador, Merrill – Zubrus, Zajac, Jágr – Clowe, Henrique, Ryder – Carter, Gionta, Bernier – Boucher, Loktionov, Sislo.
    Chicago Blackhawks: Raanta (Crawford) – Keith, Seabrook, Hjalmarsson, Oduya, Leddy, Brookbank – Sharp, Toews, Hossa – Versteeg, Handzuš, Kane – Bickell, Shaw, Saad – Bollig, Kruger, Smith.

    Rozhodca: Pochmara, Rooney – MacPherson, Sericolo