Malaga – Atlético Madrid 0:1 (kon.) | Valladolid – Real Betis 0:0 (kon.) | Valencia – Levante 2:0 (kon.)
Almería – Granada 3:0 (kon.)
koniec
UD Almería
3:0 (2:0)
Granada CF
Sobota 04.01.2014, 22:00 • Estadio de los Juegos Mediterráneos (Almería) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    87
    Výborne hrajúci Soriano sa dnes gólu nedočká. Na trávniku ho nahradí liverpoolska nádej Suso. Uvidíme, čim sa dnes prezentuje. Veľa času však nedostal.
     
    83
    Medzitým za obrovského potlesku odchádza strelec druhého gólu Verza. Na jeho miesto príde obvyklý kapitán Corona.
     
    79
    Almería dala gól!
    Tak a je hotovo! Priamočiary protiútok domácich vyšperkoval nádhernou kolmicou kapitán Soriano, ktorý poslal do nájazdu ALEIXA VIDALA. Ten si počínal zoči-voči Karnezisovi rutinérsky a jeho obstrel nestihol na čiare zastaviť ani vracajúci sa Rico.
     
    73
    Aktívny Soriano sa snáď gólu nedočká. Na hranici malého vápna ho teraz našiel Vidal, ale domáci kapitán napálil iba do Karnezisa. Neujala sa navyše ani následná dorážka Verzu.
     
    71
    Domáci zakončovateľ Óscar Díaz už v tomto zápase pokračovať nebude. Na trávniku ho totiž nahradí Jonathan Zongo.
     
    70
    Brahimi je zatiaľ asi jediným hráčom hostí, ktorý spĺňa aké-také parametre Primera Divisón. Po jeho sľubnom prieniku musel Azeez zatiahnuť ručnú a hlavný rozhodca ho odmeňuje žltou kartou.
     
    57
    Hostia striedajú i do tretice a tým pádom naposledy. Ihrisko opúšťa tvorca hry Yebda, ktorého na trávniku nahradí Recio.
     
    56
    Obrovskú šancu však mali aj hostia, ktorí sa mohli dostať na dostrel. Po Brahimiho centri hlavičkoval striedajúci Riki, ale ten svoje skúsenosti nezúročil. Jeho hlavičku totiž spod brvna vyškrabal brankár Esteban.
     
    54
    Verza poslal od rohovej zástavky výborný center a kapitán Mainz nezvládol ďalší hlavičkový súboj. Tentokrát ho predskočil Óscar Díaz, ktorého pokus z päťky však Karnezis vyráža do strany.
     
    52
    Hostia sa naďalej trápia a preto posilňujú svoju ofenzívu. Namiesto stopéra Diakhatého prichádza šikovný Argentínčan Buonanotte.
     
    48
    Almería už mohla nadobudnúť rozhodujúci náskok. Po Verzovom centri od rohovej zástavky hlavičkoval pod brvno Soriano, ale Karrnezis vyťahuje jeho pokus na ďalší rohový kop.
     
    46
    Hostia nastupujú do druhého polčasu s jednou zmenou. Namiesto útočníka El-Arabiho prichádza skúsený kanonier Riki.
     
    42
    Žltú kartu vidí i strelec druhého gólu Verza, ktorý dvadsať metrov od bránky zastavil postup Yebdu. Za brnknutie po jeho pätách vidí žltú kartu.
     
    40
    Teraz sa však domáci brankár Esteban musel poriadne natiahnuť. Po Brahimiho prihrávke ho z desiatich metrov preveril El-Arabi. Domáci brankár však vytlačil jeho pokus na roh.
     
    36
    Domáci kapitán Soriano dostúpil Iturru, ale toho na zem povalil skôr vietor v Andalúzii. V severnejšej časti Európy by sa žltá karta asi neťahala.
     
    28
    Almería dala gól!
    Loptu si postavil tradičný exekútor VERZA, ktorý nedal Karnezisovi šancu. Gréckeho gólmana poslal na druhú stranu.
     
    27
    Po rohovom kope sa dopúšťa zbytočného faulu kapitán Mainz, ktorý stiahol nabiehajúceho Soriana. Okrem žltej karty zavinil jeho čin i pokutový kop!
     
    25
    Prvú žltú kartu v zápase vidí stopér hostí Diakhaté, ktorý sa previnil zbytočnou kosou na polovici ihriska. Jeho obeťou bol prenikajúci Verza.
     
    14
    Almería dala gól!
    Domáci sa nakoniec predsa len presadili. Na pravej strane dostal príliš veľa priestoru Aleix Vidal, ktorého center prepadol až k neobsadenému SEBASTIÁNOVI DUBARBIEROVI. Ten svojou krížnou strelou z vápna otvára skóre. Brankár Karnezis bol bez šance a svojim pohybom ho navyše zmiatol Óscar Díaz.

    Erik Farkaš

    Góly: 14. Dubarbier, 28. Verza (pen.), 79. Vidal

    Karty:   36. Soriano (ALM), 42. Verza (ALM) – 25. Diakhaté (GRA), 27. Mainz (GRA), 70. Azeez (GRA)


    UD Almería: Esteban – Rafita, Trujillo, Torsiglieri, Dubarbier – Azeez, Verza, Aleix Vidal, Barbosa – Soriano (C), Óscar Díaz
    Náhradníci: Ustari – M. Silva, Tébar, Corona, Suso, Mané, Zongo

    Granada CF: Karnezis – Nyom, Mainz (C), Diakhaté, Foulquier – Iturra, Rico – Piti, Yebda, Brahimi – El-Arabi
    Náhradníci: Dimitrievski – Buonanotte, Recio, Angulo, Riki, Pereira, Coeff

    Rozhodca: Javier Estrada – V. Díaz, F. Martín – A. Ávalos