Malaga – Atlético Madrid 0:1 (kon.) | Valladolid – Real Betis 0:0 (kon.) | Valencia – Levante 2:0 (kon.)
Almería – Granada 3:0 (kon.)
koniec
Valencia CF
2:0 (1:0)
Levante UD
Sobota 04.01.2014, 20:00 • Estadio de Mestalla • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Valencia mala v prvom polčase navrch len jemne,ale v tom druhom bola lepším tímom. Levante akoby došiel dych a domácim sa podarilo positiť si vedenie aj druhým gólom po peknej individuálnej akcii Feghouliho. Valencia si tak zaslúžene pripisuje tri body a už ich má na konte 23.
    To je od mňa na dnes všetko,lúčim sa s Vami prajem príjemný zvyšok sobotného večera. (21:54:33)
     
    Koniec zápasu.
     
    90 + 1
    Hlavný arbiter nadstavuje dve minúty. Mohli sme vidieť Feghouliho ďalší center na ktorý vyskočil najvyššie Jonas,ale jeho hlavička míňa bránu.
     
    90
    Faulu v strede pola sa dopustil domáci Éver Banega a vidí za to žltú kartu.
     
    89
    Na vlastnej polovici sa snažil udržať si loptu proti dvokm súperom striedajúci Banga. Bol faulovaný Barralom a voľný kop bude rozohrávať brankár Diego Alves.
     
    88
    Z pravej strany centruje domáci Jonas,ale Navas si loptu vzal do náruče a výkopom rozohráva.
     
    87
    Levante sa skúšalo pred Alvesa dostať krížnou prihrávkou. Tú však zachytil domáci obranca a zakladá ďalšiu akciu Valencie.
     
    86
    Roh nebezpečenstvo nepriniesol,ale na ľavej strane sa znovu utrhol domáci Juan Brnat,ktorý prešiel cez dvoch súperov,ale k zakončeniu alebo centru sa nakoniec nedostal.
     
    85
    Jonas poslal prudký prízemný center do vápna z pravej strany,ktorý dokázal ale jeden z bekov hostí odkopnúť na roh z ľavej strany. Roh zahráva Feghouli.
     
    85
    V rýchlej kontre hostia,ale vo vlastnej šestnástke padá Mathieu pri šprintérskom súboji.
     
    83
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Hélder Postiga, prichádza Federico Cartabia.
     
    82
    Valencii teraz vyšla pekná akcia na pravej strane,keď Feghouli poslal prihrávku do behu na Barragána,ktorý sa dostal k zakončeniu,ale gólman Levante svoj tím podržal.
     
    82
    Valencia pri lopte a snaží sa ju udržať čo najdlhšie a postrážiť si tak vedenie. Pokúsila sa ja o akciu po ľavej strane,ktorá ale domácim nevyšla pri lopte tak Levante.
     
    80
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Dani Parejo, prichádza Éver Banega.
     
    78
    Myslím,že o osude dnešného duelu je rozhodnuté a Valencia si zrejme pred Levante vytvorí trojbodový náskok do ďalšieho kola. Na ihrisku sa lopta nachádza prevažne v strede pola,ale ani jeden z tímov si ju nedokáže udržať dlho.
     
    76
    V strede pola faulovaný Barragán.
     
    74
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza strelec prvého gólu Pablo Piatti, prichádza mexický záložník Andrés Guardado.
     
    73
    Valencia dala gól!
    Predsa len to SOFIANE FEGHOULIMU dnes vyšlo. Tentokrát to neskúšal spoza šestnástky,ale prekľučkoval pomedzi dvoch obrancov až pred gólmana,ktorého si naznačením položil na zem a prudkou zdvihnutou strelou zakončil a zvyšuje tak vedenie domácich na 2:0. Je to pre Feghouliho druhý gól sezóny.
     
    72
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Simäo Mate, prichádza Víctor Camarasa.
     
    71
    Dnes veľmi aktívny domáci Sofiane Feghouli sa znovu pokúsil o strelu spoza šestnástky. Jeho technická strela ľavačkou ale letí tesne mimo brány.
     
    69
    Valencia vybojovala rohový kop z pravej strany,ktorý zahráva Dani Parejo.
     
    68
    Levante skúšalo ofenzívnu akciu z pravej strany,ale pekný dlhý center do vápna bol zbytočný,pretože Barral bol v ofsajde.
     
    67
    Viac sa fauluje než hrá. V strede pola pri hlavičkovom súboji faulovaný domáci Feghouli.
     
    63
    Po nie veľmi dobre zahranom priamom kope hostí sa na ich obrannej polovici zrodil faul Simäa,ktorý za následné protesty uvidel žltú kartu.
     
    65
    Videli sme dramatické minúty a tvrdé fauly na oboch stranách ihriska. Z priamych kopov Levante ani Valencie gól nepadol. Teraz sme mohli byť svedkami ďalšieho fazulu,keď pri šprinte za loptou na útočnej polovici poslal k zemi Barral obrancu Valencie.
     
    62
    Na vlastnej polovici poslal tvrdo k zemi Barrala domáci obranca Jérémy Mathieu a vidí za tento zákrok žltú kartu. Uvidíme tiež priamy kop pre Levante.
     
    61
    Po rohovom kope Levante z ľavej strany sa dostal k hlavičke Simäo,ale Diego Alves si situáciu bez problémov postrážil.
     
    60
    Zlú rozohrávku Valencie takmer potrestal gólom David Barral. Našťastie pre domácich mu v tom dokázal zabrániť Diego Alves,ktorý vyrazil na roh.
     
    58
    Levante vybojovalo loptu na vlastnej polovici,ale ďalej než do stredu pola sa zatiaľ dostať nedokázalo.
     
    56
    Priamy kop pre Levante zo strednej vzdialenosti po tvrdom sklze domáceho Feghouliho.
     
    56
    Pri lopte stále domáca Valencia.
     
    54
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Pedro Ríos, prichádza Jordi Xumetra.
     
    54
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Andreas Ivanschitz, prichádza Nabil El-Zhar.
     
    53
    Po centri z ľavej strany sa dostal vo vápne k zakončeniu z tesnej blízkosti brány Hélder Postiga,ale poslal loptu vysoko nad bránu.
     
    52
    Jeden z domácich hráčov si nabiehal na pravú stranu na dlhý center Barragána,ale bol tam bek Levante Karabelas,ktorý svojím odkopom trafil súpera a bude nasledovať výkop Navasa.
     
    51
    Po viacerých prihrávkach sa k strele spoza šestnástky odhodlal Sofiane Feghouli. Jeho delovka do stredu brány však gól nepriniesla,pretože Navas bol pozorný a loptu vyrazil nad bránu.
     
    49
    Valencia drží loptu v strede pola a nikam sa neponáhľa. Na tento spôsob hry by však bolo vhodnejšie väčšie než jednogólové vedenie.
     
    48
    Po rýchlej akcii sa dostal dvakrát k centru na pravej strane Barragán. Prvýkrát trafil len obrancu hostí,druhýkrát poslal nepresnú loptu cez vápno,ktorá preletela až do autu na druhej strane.
     
    47
    V úvode duelu držia loptu domáci hráči Valencie,ale prevažne v strede pola ďaleko od bránky Levante.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme videli dobrý futbal. Šance si vytvorili oba celky,ale jemne navrch mala Valencia,ktorá to dokázala aj vsieteným gólom z kopačky Piattiho a do šatní tak odchádzajú domáci s jednogólovým náskokom. Druhý polčas začne približne 21:01.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Na pravej strane sa o center pokúsil aktívny Feghouli,ale nevyšlo mu to a pri lopte tak hráči Levante.
     
    44
    V závere polčasu nemá hra vysoké tempo a loptu si stráži prevažne domáca Valencia.
     
    42
    Valencia mohla viesť už 2:0.ale Postiga nenamieril strelou z prvej presne.
     
    42
    Valencia dala gól!
    Na ľavej strane vápna si odrazenú loptu hruďou spracoval PABLO PIATTI a nekompromisnou strelou do protipohybu gólmana otvára skóre zápasu.
     
    40
    Za tvrdý faul v strede pola vidí žltú kartu domáci obranca Ricardo Costa.
     
    37
    Ospravedlňujem sa za výpadok internetového pripojenia. Zápas pokračuje stále za stavu 0:0.
     
    30
    Domáci útočník Hélder Postiga si nabiehal na center z pravej strany a telom tvrdo poslal k zemi gólmana Levante Navasa. Rozhodcom to však neuniklo a Navas bude vykopávať.
     
    29
    Smola pre Levante,keď si jeden z obrancov hostí nedokázal na pravej strane udržať loptu po nepresnom centri Barragána a poslal ju za bránkovú čiaru. Valencia sa tak veľmi ľahko dostala k možnosti rohového kopu z pravej strany.
     
    28
    Levante dvakrát vybojovalo loptu v strede pola a dvakrát ju aj hneď stratilo. K lopte sa vak dostanú teraz po tom,čo bol na vlastnej polovici faulovaný Simäo Junior.
     
    27
    Znovu rýchla útočná akcia domácich,ale Feghouliho krížna prudká prihrávka z pravej strany do vápna súpera trafila len jedného z obrancov Levante.
     
    26
    Z rohového kopu nebezpečenstvo nevzniklo a v ofenzíve už domáca Valencia. Akciu sa snaží po pravej strane potiahnuť Feghouli,ale stratil loptu.
     
    25
    Z pravej strany zahrávali hostia roh na dvakrát. Teraz po Romeuovej hlavičke do autu to môžu skúsiť z ľavej strany.
     
    24
    Levante si vybojovalo rohový kop z pravej strany,ktorý bude zahrávať Andreas Ivanschitz.
     
    23
    Valencia v útoku. Na pravej strane posunul Postiga loptu Feghoulimu,ktorý centroval do vápna,ale podobne ako pred chvíľou Piatti,veľmi nepresne.
     
    22
    Kombináciu Valencie ukončil útočník Piatti,keď sa síce najskôr peknou kľučkou zbavil dvoch obrancov hostí,ale následne poslal veľmi nepresný center do autu.
     
    21
    Vidíme hru z jednej strany na druhú,veľmi atraktívny futbal. Levante skúšalo prienik po pravej starne,ale Barral bol v ofsajde.
     
    20
    Na druhej strane ihriska sa dostal k lopte domáci Pablo Piatti,ktorý vyskúšal strelu spoza šestnástky,ale mieril vysoko nad bránu Levante.
     
    19
    Hosťujúci David Barral zamotal svojimi kľučkami hlavu Ricarda Costu. Lenže potom sa vo svojich kľučkách zamotal sám,loptu stratil a následne Costu fauloval.
     
    17
    Oba celky teraz posielali rýchlu prihrávku do behu na vysunutého útočníka,ale ani Levante a následne ani Valencii tento úmysel nevyšiel a pokračujeme v hre v strede pola.
     
    15
    Valencia si vytvorila veľkú šancu na konci ktorej stál Hélder Postiga. Jonas mu poslal prízemnú prihrávku z pravej strany do vápna,kde sa Postiga kľučkou zbavil beka a vystrelil. Jeho strela len tesne míňa bránu popri ľavej tyčke.
     
    14
    Tvrdý faul hosťujúceho hráča na Oriola Romeu. celý incident sa odohral v stredovom kruhu pred očami hlavného arbitra,ten ale ten kartu za tvrdý šlapák neudelil.
     
    13
    O rýchly brejk sa pokúšal domáci Piatti,to sa mu však nepodarilo. Valencia naďalej zostáva pri lopte,ale len v strede pola.
     
    12
    Po rozohranom priamom kope Levante zakombinovalo a dlhý center do vápna poslal nebezpečný Ivanschitz,ale Diego Alves loptu vyboxoval,aj keď s problémami.
     
    11
    V hlavičkovom súboji na polovici domácich fauloval domáci bek Mathieu útočníka Levante Barrala.
     
    9
    Na pravej strane útočný faul domáceho hráča,Navas bude vykopávať.
     
    8
    Jonas vysoko napádal a takmer sa dostal k zakončeniu. Sledujeme však výkop Navasa,brankára Levante.
     
    8
    Po spolupráci s Feghoulim sa dostal k lopte na pravej strane domáci Barragán,ale jeho center do vápna bol pridlhý a letel do autu.
     
    6
    Valencia získala loptu v strede pola,ale bol tam faul na hráča Levante a lopta sa tak znovu vracia hosťom.
     
    5
    Pedro Ríos fauloval pred pokutovým územím Bernata. Center z priameho kopu v podaní Daniho Pareja si gólman hostí ale postrážil a vykopáva loptu do stredu pola.
     
    4
    Levante začalo aktívne a vysoko napáda,ale center z pravej strany prudký nebol a gólman Valencie Diego Alves si ho postrážil.
     
    2
    Loptu si však už teraz drží Valencia.
     
    1
    Hneď v úvode sa dostával do úniku Rakúšan Ivanschitz v drese Levante,ale domáca obrana si s ním poradila aj vďaka tvrdému zákroku beka.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Valencia nastúpi na duel v bielych dresoch,Levante v klasickej modro-bordovej kombinácii.
     
    Úvodné zostavy:

    Valencia CF: Diego Alves – Ricardo Costa, J. Mathieu, Barragán, S. Feghouli, Dani Parejo, Oriol Romeu, Juan Bernat, Hélder Postiga, Jonas, P. Piatti
    Náhradníci: Víctor Ruíz, É. Banega, D. Pabón, Guaita, Javi Fuego, A. Guardado, F. Cartabia

    Levante UD: K. Navas – Pedro López, N. Karabelas, L. Vyntra, I. El Adoua, P. Diop, Simão Junior, Pedro Ríos, Rubén García, A. Ivanschitz, David Barral
    Náhradníci: R. Gomis, Héctor Rodas, N. El Zhar, Ángel, Javi Jiménez, Xumetra, Camarasa

    Rozhodca: César Muñiz – Víctor Fernández, Jesús Zancada.
     
    Vitajte pri futbalovom prenose zo španielskej Primera División,v ktorej je počas víkendu na programe 18.kolo. Vítam Vás konkrétne pri stretnutí, v ktorom jedenásta Valencia CF privíta trináste Levante UD. Oba tímy majú po sedemnástich zápasoch na svojom konte zhodne po 20 bodov. Obaja odohrali svoj posledný ligový zápas proti silným madridským klubom a obaja tento súboj prehrali pomerom 2:3. Nielen preto panuje v oboch táboroch hlad po víťazstve. Verím,že nás čaká zaujímavý a atraktívny duel,preto si poďme oba celky priblížiť.
     
    Spolu s oboma dnešnými súpermi majú 20 bodov na konte aj desiata Malága a dvanásta Granada. Pre všetky štyri mužstvá to však znamená len 5 bodový náskok na osemnástu,zostupovú priečku,ktorá momentálne patrí Osasune. Na druhej strane však tento počet bodov znamená len dvojbodové manko na deviaty Espanyol a trojbodovú stratu na ôsme Getafe. Pre úplnosť,štrnáste Elche stráca na štvoricu dvadsaťbodových tri body. Zo spomínanej štvorice má druhé najlepšie (ale nijako oslnivé) skóre domáca Valencia 23:29,naopak najhoršie má hosťujúce Levante 17:25.
    Kým Valencia na zisk dvadsiatich bodov potrebovala šesť výhier,dve remízy a deväť porážok, Levante vyhralo päťkrát,päťkrát tiež remizovalo a prehralo sedemkrát.
    O vyrovnanosti dnešných dvoch súperov svedčí i fakt,že z posledných štyroch duelov dokázali obaja súperi bodovať len raz. Kým Valencia si naposledy pripísala tri body za domácu výhru 3:0 nad Osasunou v pätnástom kole, Levante bodovalo pri tesnej výhre 2:1 nad Elche v predposlednom,sedemnástom kole.
     
    V poslednom ligovom dueli,ktorý sa hral ešte pred Vianocami nastúpili oba celky na súboj so silným Madridom. Levante nastúpilo 21.decembra na horúcej pôde Atlética Madrid, Valencia privítala o deň neskôr na svojej pôde Real Madrid.

    V zápase Atlético Madrid : Levante sa vedenia ujali hostia už v druhej minúte zásluhou Ivanschitza. Domáci gólmi Godína v 30.minúte a Diega Costu v 47.minúte otočili stav,lenže Levante dokázalo gólom z 56.minúty vyrovnať. Autorom vyrovnávajúceho gólu bol Pedro Ríos. O konečnom výsledku nakoniec rozhodol premenenou penaltou zo 77.minúty Diego Costa,pre ktorého to bol druhý gól v zápase.
    Domáci hráči videli tri žlté karty,zatiaľ čo hostia z Levante až päť a v záverečnej 90.minúte ešte dostal dokonca červenú Juanfran.

    Podobný priebeh mal aj druhý spomínaný duel,v ktorom Valencia hostila Real Madrid. Vedenia sa ujal v 28.minúte Real po strele z kopačky Di Maríu. V 34.minúte už bolo vyrovnané zásluhou Piattiho. Po prvom polčase však išli do kabín opäť s jednogólovým náskokom hostia,pretože v 40.minúte sa strelecky presadil Cristiano Ronaldo. Aj druhý polčas priniesol vyrovnanie po tom,čo sa v 62.minúte radoval zo vsieteného gólu Mathieu. O všetkom ale rozhodol Jesé Rodríguez,keď v 82.minúte premenil Modričov pas a vsietil gól,ktorý znamenal výhru 2:3 pre Madrid.
    Na oboch stranách boli udelené dve žlté karty.
     
    Nielen v lige,ale aj v Copa del Rey majú dnešní súperi podobný osud. V šestnásťfinále im nevyšiel prvý zápas podľa predstáv,ale v tom druhom dokázali zvíťaziť a zaistiť si tak postup do osemfinále španielskeho pohára.
    Valencia uhrala v prvom stretnutí na pôde Tarragony bezgólovú remízu,ale v tom druhom po najtesnejšom víťazstve 1:0 postúpila. O jediný a postupový gól tohto dvojzápasu sa postaral v prvom polčase odvety Paco Alcácer.
    Levante bolo na tom po prvom zápase ešte horšie,keďže prvý duel prehrali 1:O ako hosťujúci tím proti celku Recreativo Huelva. V odvete na domácej pôde si však vďaka dvom trefám v každom polčase pripísali presvedčivú výhru 4:0.
    V osemfinále,ktoré je na programe v prvej polovici januára sa Valencia stretne s Atléticom Madrid,zatiaľ čo súperom Levante bude Rayo Vallecano.
     
    Valencii sa darilo naplniť a možno i predčiť očakávania aspoň v európskej lige,v ktorej sa im podarilo vyhrať skupinu A so ziskom trinástich bodov. V šestnásťfinále sa stretnú počas dvoch februárových zápasov s ukrajinským Dynamom Kyjev.

    Valencia – posledných 5 ligových zápasov

    Valencia : Valladolid 2:2
    Elche : Valencia 2:1
    Valencia : Osasuna 3:0
    Atlético : Valencia 3:0
    Valencia : Real Madrid 2:3


    Pre Levante nie je ich súčasné umiestnenie tak nelichotivé ako pre Valenciu a určite v kádri panuje spokojnosť s postupom do osemfinále Copa del Rey.

    Levante – posledných 5 ligových zápasov

    Athletic Club : Levante 2:1
    Levante : Villarreal 0:3
    Getafe : Levante 1:0
    Levante : Elche 2:1
    Atlético : Levante 3:2
     
    Obe mužstva sa v Primera División stretávajú pravidelne od sezóny 2010/2011. Medzitým sa taktiež stretli v jednom dvojzápase Copa del Rey,konkrétne vo štvrťfinále v ročníku 2011/2012. Po celkovom skóre v pomere 7:1 postúpila Valencia.
    V predchádzajúcej sezóne sa stretli obe mužstvá dvakrát. Najskôr v domácom prostredí vďaka gólu Obafemiho Martinsa vyhralo Levante 1:0, zatiaľ čo v tom odvetnom stretnutí na trávniku Valencie sa zrodila remíza 2:2. Góly za Valenciu vsietili Jonas a Roberto Soldado, v drese Levante sa z presného zásahu tešili Iborra a Barkero.
     
    Najlepším strelcom domácich je s ôsmymi presnými zásahmi Brazílčan Jonas,ktorý tu pôsobí už tretiu sezónu. Za zmienku z kádra Valencie stojí trojica Portugalčanov Ricardo Costa, João Pereira a Hélder Postiga. Nesmieme zabúdať ani na mexického záložníka Guardada,ktorý oblieka dres Valencie druhú sezónu a predtým sa preslávil počas 5 ročného pôsobenia v Deportive La Coruňa.

    V Levante patrí pozícia najlepšieho kanoniera záložníkovi z Maroka,ktorým je so štyrmi gólmi Nabil El-Zhar. Ten oblieka dres Levante už tretím rokom.
    Inak je zrejme najznámejším hráčom hostí 30ročný rakúsky útočník Andreas Ivanschitz,ktorý do Levante prestúpil v lete pred touto sezónou po štvorročnom pôsobení v tíme Mainz 05. Za zmienku stoja aj španielsky obrancovia Juanfran,ktorý je oporou zadných radov klubu už štvrtým rokom a jeho krajan David Navarro,ktorý predtým hrával šesť sezón za Valenciu.
     
    Favorita v tomto súboji nie je ľahké nájsť,pretože vo všetkých faktoroch sú oba celky veľmi vyrovnané. To sľubuje mimoriadne vyrovnaný priebeh zápasu,ale či sa naplnia pred zápasové prognózy sa ukáže až priamo na trávniku štadióna Estadio de Mestalla.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 42. Piatti, 73. Feghouli

    Karty:   40. Costa (VCF), 62. Mathieu (VCF), 90. Banega (VCF) – 63. Simäo (LVN)


    Valencia CF: Diego Alves – Ricardo Costa, J. Mathieu, Barragán, S. Feghouli, Dani Parejo, Oriol Romeu, Juan Bernat, Hélder Postiga, Jonas, P. Piatti
    Náhradníci: Víctor Ruíz, É. Banega, D. Pabón, Guaita, Javi Fuego, A. Guardado, F. Cartabia

    Levante UD: K. Navas – Pedro López, N. Karabelas, L. Vyntra, I. El Adoua, P. Diop, Simão Junior, Pedro Ríos, Rubén García, A. Ivanschitz, David Barral
    Náhradníci: R. Gomis, Héctor Rodas, N. El Zhar, Ángel, Javi Jiménez, Xumetra, Camarasa

    Rozhodca: César Muñiz – Víctor Fernández, Jesús Zancada