Nemecko U20 – Nórsko U20 0:3 (kon.) | USA U20 – Rusko U20 3:5 (kon.) | Fínsko U20 – Česko U20 5:3 (kon.)
Kanada U20 – Švajčiarsko U20 4:1 (kon.) | Švédsko U20 – Slovensko U20 6:0 (kon.)
koniec
Fínsko U20
5:3 (1:1, 1:2, 3:0)
Česko U20
Štvrtok 02.01.2014, 14:30 • Malmö Arena • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:44
    Fínsko dalo gól!
    Teraz sa to už ale podarilo, SAKU MÄENALANEN už nie len v rámci zbavenia sa puku z obranného pásma, teraz dobre vedel čo chce spraviť, zo stredného posiela puk do prázdnej brány.
    Asistencia: Teuvo Teräväinen.
     
    58:31
    Marek Langhamer odchádza na striedačku, Česi to skúsia so šiestimi hráčmi.
     
    57:42
    Český tréner na situáciu reaguje oddychovým časom.
     
    51:39
    Fínsko dalo gól!
    Tak teraz už to SAKU KINNUNENOVI vyšlo! Juuso Ikonen prešiel po pravom krídle do pásma, poza bránu na ľavú stranu a poslal prihrávku popred bránu. Kulmala sa snažil tečovať strieľanú prihrávku, ale puk prešiel až na Kinnunena, ktorý si mohol aj vybrať, kam to pošle.
    Asistencie: Juuso Ikonen a Rasmus Kulmala.
     
    45:56
    Fínsko dalo gól!
    Rozhodcovia ale idú kontrolovať video, či to nebolo zahrané vysokou hokejkou. Puk vyhadzovaný Čechmi o zadný mantinel sa prekĺzal až na modrú čiaru, odkiaľ strieľal Lehtonen, HENRI IKONEN na pravom kruhu tečoval. Rozhodcovia napokon uznali, že dovolene.
    Asistencia: Mikko Lehtonen.
     
    38:05
    Fínsko dalo gól!
    Chybička Šuláka, ktorý neprevzal puk a okamžite to využil Kulmala. Prekorčuľoval do útoku, vystrelil z pravého kruhu, Langhamer vyrazil. Na ľavej strane ale bol JUUSO IKONEN, prehodil si puk na bekhend a dorazil ho za brankárov chrbát!
    Asistencia: Rasmus Kulmala.
     
    34:23
    Fínsko si berie oddychový čas!
     
    34:23
    Česko dalo gól!
    Nedáš-dostaneš! Trošku podobná akcia, Tomeček od zadného mantinelu prešiel k žrdi a ponúkol prihrávku pred bránu, RADEK FAKSA z prvej usmernil do brány popri vysunutom betóne Sarosa.
    Asistencie: Vojtěch Tomeček a Dominik Volek.
     
    31:07
    Česko dalo gól!
    Česi sa posunuli do útoku, mierne prečíslenie, bol tam aj faul na Simona, ale hákovanie sa napokon neodpíska. Simon prihral cez kľačiaceho Pokku spomedzi kruhov na ľavú stranu na MARTINA PROCHÁZKU, ktorý nemal problém cez Sarosa, ktorý sa nestihol dobre presunúť.
    Asistencie: Dominik Simon a Jakub Vrána.
     
    25:42
    Vylúčenie Fínsko – Henrik Haapala – dve minúty za nedovolené bránenie v hre. Pri prechádzaní do útoku zavadil o brániaceho českého hráča.
     
    24:54
    Vylúčenie Česká republika – Michal Plutnar – dve minúty za hákovanie.
     
    17:56
    Vylúčenie Česká republika – Ronald Knot – dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    17:43
    Vylúčenie Česká republika – Jan Košťálek – dve minúty za seknutie.
     
    12:55
    Vylúčenie Fínsko – Mikko Vainonen – dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    06:40
    Langhamer pod paľbou, blokuje jeden puk za druhým, teraz už bolo pred jeho bránou riadne horúco, ale stačil si z bránkoviska poskakujúci puk pokryť lapačkou.
     
    05:54
    Vylúčenie Česká republika – Ronald Knot – dve minúty za držanie.
     
    03:39
    Česko dalo gól!
    Procházka z ľavého kruhu vystrelil na Sarosa, ten len vyrazil pred seba. Pastrňák do puku strčil tak, aby ho udržal pred bránou, uhol pred DOMINIKOM SIMONOM, ktorý vyrovnáva z dorážky!
    Asistencie: David Pastrňák a Martin Procházka.
     
    02:54
    Fínsko dalo gól!
    Tak toto bolo aj šťastie na strane SAKU MÄENALANENA, napriek tomu, že dobre vedel, čo robí. Po vhadzovaní nahodenie k bráne, no puk nemieril presne. Odrazil sa od zadného mantinelu a Mäenalanen, ktorý sa tak stáva najlepším strelcom turnaja, ho jemne usmernil hokejkou pomedzi žrď a telo Langhamera, ktorý si nestačil žŕdku pokryť.
    Asistencie: Teuvo Teräväinen a Esa Lindell.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 3. Mäenalanen (Teräväinen, Lindell), 39. J. Ikonen (Kulmala), 46. H. Ikonen (Lehtonen), 52. Kinnunen (J. Ikonen, Kulmala), 60. Mäenalanen (Teräväinen) – 4. Simon (Pastrňák, Procházka), 32. Procházka (Simon, Vrána), 35. Faksa (Tomeček, Volek)


    Fínsko U20: Saros (Husso) – Lindell, Pokka, Lehtonen, Ristolainen, Honka, Vainonen, Vainio – Mäenalanen, Teräväinen, Lehkonen – Nikko, Mustonen, Haapala – J. Ikonen, Kinnunen, Kulmala – Rauhala, Nättinen, Leskinen – H. Ikonen.
    Česko U20: Langhamer (Dolejš) – Knot, Šidlík, Šulák, Plutnar, Němeček, Košťálek – Pastrňák, Simon, Procházka – Kaše, Kämpf, Vrána – Tomeček, Volek, Faksa – Zdráhal, Machač, Sedláček.

    Rozhodca: Björk (SWE), Wiegand (SUI) – McIntyre (USA), Müller (SUI)