Nemecko U20 – Nórsko U20 0:3 (kon.) | USA U20 – Rusko U20 3:5 (kon.) | Fínsko U20 – Česko U20 5:3 (kon.)
Kanada U20 – Švajčiarsko U20 4:1 (kon.) | Švédsko U20 – Slovensko U20 6:0 (kon.)
koniec
USA U20
3:5 (3:2, 0:2, 0:1)
Rusko U20
Štvrtok 02.01.2014, 12:00 • Mamo Isstadion • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:30
    Rusko dalo gól!
    Je rozhodnuté, v strednom pásme sa Grzelcyk pošmykol a BUČNEVIČ nemal problém dostať puk do prázdnej brány.
     
    34:17
    Rusko dalo gól!
    Rusi otáčajú výsledok vďaka nedisciplinovanosti amerického mužstva. Obdobná akcia ako pri treťom góle, puk servíroval Slepyšev a pálil ZADOROV. Gillies sa pokúsil o zákrok lapačkou, ale bomba z hokejky ruského beka bola nechytateľná.
     
    33:16
    Rusko dalo gól!
    Dvojnásobnú výhodu Rusi rýchlo využili. Slepyšev na modrej namazal ZADOROVOVI, ktorý využil, že Mironov výborne clonil pred brankárom a trafil horný roh bránky.
     
    16:51
    USA dalo gól!
    Brankár Vasilevskij sa musí teraz červenať. KERDILES artisticky sklepol letiaci puk na útočnej modrej a z diaľky ho poslal na bránu. Vasilevskij predviedol neistý zákrok a dlho plachtiaci puk skončil za jeho chrbátom.
     
    11:25
    USA dali gól!
    Rusi boli nasťahovaní v pásme súpera, ten sa však ubránil a podnikol rýchly brejk. Na ľavom krídle prešiel do pásma Matteau, od neho puk putoval medzi kruhy, kde sa ho zmocnil HARTMAN a bekhendovou koncovkou oklamal brankára zbornej.
     
    09:12
    Rusko dalo gól!
    Ruský tím vyhral vhadzovanie v útočnom pásme, nastrelený puk od modrej bol tečovaný, brankár Gillies ho neudržal a tak dvaja ruskí hráči dorazili čierne čudo tesne za bránkovú čiaru. Gól pripísaný BUČNEVIČOVI.
     
    08:53
    USA dali gól!
    A tímu trénera Luciu sa to podarilo. Eichel potiahol puk po pravom krídle, obišiel s ním bránu a nahodil na brankára. Vasilevskému puk vypadol a šúchal sa smerom do bránky, pomohol mu ešte pre istou MATTEAU.
     
    06:17
    Rusko dalo gól!
    Aktivita sa ruskému tímu vyplatila. Bučnevič vybojoval puk pri mantineli, posunul ho do ohňa, kde sa síce nepresadil Slepyšev, no GRIGORENKOVI dorážka vyšla.

    Marián Vychovalý

    Góly a asistencie: 9. Matteau (Eichel, Skjei), 12. Hartman (Matteau), 17. Kerdiles (Barber) – 7. Grigorenko (Slepyšev, Bučnevič), 10. Bučnevič (Mironov), 34. Zadorov (Slepyšev), 35. Zadorov (Slepyšev), 60. Bučnevič


    USA U20: Gillies (Stolarz) – Skjei, Carrick, Butcher, Santini, Slavin, Grzelcyk, McCoshen – O´Regan, Barber, Kerdiles – Eichel, Hartman, Matteau – Copp, Erne, Fasching – Hinostroza, Dipauli, Shore – Stepan
    Rusko U20: Vasilevskij (Nalimov) – Zadorov, Mironov, Ľubuškin, Triamkin, Bereglazov, Maslov, Vasiliev – Slepyšev, Bučnevič, Grigorenko – Žafiarov, Osnovin, Barabanov – Jakimov, Barbašiov, Chlopotov – Busarov, Gimatov, Zykov – Skladničenko

    Rozhodca: Kubuš (SVK), Linde (SWE) – Pihlblad (SWE), Saha (FIN)