Slovensko – Taliansko 4:2 (kon.) | Taliansko – Slovensko 2:4 (kon.) | Rusko – Kanada 1:2 (kon.)
Lotyšsko – Česko 1:8 (kon.) | Kazachstan – USA 5:1 (kon.)
koniec
Slovensko
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Taliansko
Piatok 20.12.2013, 16:00 • Palaghiaccio Comunale - Cavalese • Zimná univerziáda
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Srdečne Vás vítame pri v poradí šiestom zápase slovenskej reprezentácie na zimnej Univerziáde 2013 v talianskom Trentine!
    V tomto online prenose si najzákladnejšími informáciami priblížime duel o umiestnenie na 5. mieste, ktorého začiatok je naplánovaný na 16:30 SEČ . Proti sebe nastúpia univerzitné reprezentačné výbery Slovenska a domáceho Talianska.

    Zimná univerziáda (univerzitná olympiáda) je vysokoškolské medzinárodné športové podujatie, ktoré sa koná každé dva roky a momentálne talianske mesto Trentino hostí už 26. ročník. Hlavným organizátorom hier je Medzinárodná federácia vysokoškolského športu (International University Sports Federation – FISU). Pre súťažiacich platí vekové obmedzenie do 26 rokov a dôležitá je ich akademická príslušnosť, to znamená, že univerziáda je určená pre tých športovcov, ktorí sa popri kariére venujú aj štúdiu a navštevujú vysokú školu. Tento ročník zimnej univerziády hostí 12 súťažných disciplín a ľadový hokej samozrejme nemôže chýbať.

    Hokejového turnaja sa na tohtoročnej univerziáde zúčastňuje 12 reprezentačných výberov rozdelených do troch skupín. Do štvrťfinále postupuje osem tímov (reprezentácie umiestnené na prvých dvoch priečkach skupín plus dva najlepšie tímy z tretích priečok).

    Slovenskí reprezentanti sa vo svojom prvom zápase na tohtoročnej univerziáde predviedli v klasickom federálnom derby proti Českej republike. Slováci po dobrom výkone v tomto vyrovnanom zápase dokázali zdolať Čechov tesne 3:2 (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0) po samostatných nájazdoch a prestrieľali ich v pomere 43:24.
    V druhom zápase si naši chlapci zmerali sily proti outsiderovi skupiny B – univerzitnému výberu Veľkej Británie, ktorému uštedrili poriadny debakel 11:0 (4:0, 1:0, 6:0) a dokázali ho prestrieľať neuveriteľným pomerom 90:6.
    Tretí skupinový zápas priniesol duel o prvé miesto v tabuľke skupiny B, kde proti sebe nastúpili reprezentačné univerzitné výbery Slovenska a Ruska. Z víťazstva sa však napokon tešili Rusi, ktorí poslali za chrbát gólmana Srnca až päť pukov a napokon vyhrali jasne 5:1 (2:1, 2:0, 1:0).
    Slovenskí hokejisti teda po dobrom výkone skončili na druhej priečke skupiny B s piatimi bodmi za dve výhry a gólovým skóre 15:7, čo ich posunulo do štvrťfinále z celkovej piatej priečky spomedzi postupujúcich tímov.
    Štvrťfinálový duel už ale pre zverencov trénera Tótha nedopadol dobre. Slovákom sa v stretnutí vôbec nedarilo a s Kanadou prehrali vysokým rozdielom 0:6. Táto prehra ich posunula do bojov o 5.-8. miesto.
    V prvom zápase o umiestnenie sa zopakoval prvý zápas skupiny, akurát s presvedčivejším výsledkom v náš prospech. Slovenskí reprezentanti opäť nastúpili proti českému výberu a v záverečnej časti hry tromi gólmi rozhodli o víťazstve 4:1. Čechov tak poslali do boja o siedme miesto a sami skúsia získať piate.

    Reprezentanti domáceho Talianska do turnaja takisto vstúpili víťazne. Hneď v prvom zápase zdolali Lotyšov 4:2 a pripísali si tak do tabuľky prvé body.
    V druhom dueli narazili na Švédov. Tentokrát sa zápas opäť skončil konečným pomerom 4:2, ale pre nášho dnešného súpera to už pozitívne nebolo, nakoľko ten mal na svojom konte iba dva presné zásahy.
    V poslednom zápase skupiny talianski hráči vyzvali USA. Zápas skončil až prekvapujúco jednoznačným rozdielom, keď domáci reprezentanti zvíťazili jednoznačne 5:1 a týmto víťazstvom si vybojovali konečnú prvú priečku v tabuľke A-skupiny. Na svojom konte mali 6 bodov.
    Štvrťfinále bolo pre Američanov skvelou príležitosťou na odvetu. Talianski hokejisti si v ňom ani "neškrtli" a prehrali vysoko 0:5, čo ich posunulo do bojov o 5.-8. miesto.
    V prvom zápase o umiestnenie Taliani vyzvali Lotyšov O víťazovi tohto duelu rozhodla druhá tretina, ktorú Taliansko vyhralo 4:1, čo bol aj konečný výsledok. Lotyšsko teda zabojuje o konečnú siedmu priečku s Českom, my sa môžeme tešiť na duel o piatu pozíciu v podaní našich reprezentantov proti tým talianskym.
     
    Vážení fanúšikovia, ospravedlňujeme sa vám, že tento zápas prinesieme online iba vo forme "zmien stavov". Z tohto stretnutia neexistuje žiaden live stream, podľa ktorého by sme vám mohli priebeh na ľadovej ploche detailne priblížiť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    03:06
    Vylúčenie Slovensko – Peter Gápa – dve minúty za hákovanie.
     
    04:32
    Vylúčenie Taliansko – trest pre hráčsku lavicu, výhoda o jedného hráča bola asi primálo... Dve minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    05:08
    Slovensko dalo gól!
    Trnavčan MARTIN BARAN využíva presilovku dve sekundy po návrate Peťa Gápu presilovku na otvorenie skóre!
    Asistencie: Miroslav Habšuda a Martin Kalináč.
     
    12:27
    Taliansko dalo gól!
    A je vyrovnané, postaral sa o to FELIX HAIDACHER.
    Asistencia: Francesco Borghi.
     
    Prvá tretina sa pomaly chýli ku koncu a stále je to remízový stav 1:1. Aktuálne je Slovensko o čosi strelecky aktívnejšie: 9:6.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine teda remíza 1:1, strely na bránu 12:11 v prospech Slovenska.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    23:47
    Taliansko dalo gól!
    A domáci sa dostávajú do vedenia! THOMAS ERLACHER strieľa gól na 2:1.
    Asistencia: Patrik Mair.
     
    25:27
    Vylúčenie Taliansko – Jari Monferone – dve minúty za podrazenie.
     
    31:28
    Vylúčenie Slovensko – Marcel Baláž – dve minúty za hákovanie.
     
    35:45
    Vylúčenie Taliansko – Daniel Maffia – dve minúty za podrazenie.
     
    38:50
    Slovensko dalo gól!
    MARTIN BARAN pridáva už po druhý raz na univerziáde druhý gól v zápase (prvý raz si dva góly pripísal proti Čechom v úvodnom stretnutí) a vyrovnáva tak stav stretnutia.
    Asistencia: Matúš Rais.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj druhá tretina sa skončila nerozhodne 1:1, na strely 7:9, celkovo teda 2:2 a 19:20.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:45
    Slovensko dalo gól!
    A sme opäť vo vedení zásluhou RADOVANA CÚTTA!
    Asistencia: Ondrej Gmitter.
     
    52:18
    Vylúčenie Slovensko – Peter Slimák – dve minúty za nedovolené bránenie v hre.
     
    53:39
    Vylúčenie Taliansko – Michele Stevan – nariadené trestné strieľanie po hákovaní!
     
    53:39
    Peter Boltun v trestnom strieľaní neuspel, v zakončení minul bránu.
     
    56:23
    Taliansko si berie oddychový čas.
     
    56:23
    A Gianluca Vallini ostáva na striedačke! Čosi vyše tri a pol minúty pred koncom tretej tretiny to skúsia Taliani v šiestich proti piatim.
     
    57:13
    Slovensko dalo gól!
    Gladiátor MARTIN BARAN si pripísal hetrik po góle do prázdnej brány!
    Bez asistencie.
     
    57:13
    Vallini je späť v bráne, opätovne to už domáci skúšať asi nebudú. Je zrejme rozhodnuté a Slovensko obsadí piatu priečku.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je to potvrdené: po hetriku Martina Barana a štvrtom góle z hokejky Cútta Slovensko porazilo taliansku reprezentáciu 4:2 a končí tak na celkovom piatom mieste na hokejovom turnaji Zimnej Univerziády 2013. Hoci na medaily to nestačilo, každý a jeden z hráčov si toto výnimočné podujatie určite užil a my im gratulujeme k celkom peknému výsledku a ďakujeme za reprezentovanie našej maličkej krajiny. (18:02:24)

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 6. Baran (Habšuda, Kalináč), 39. Baran (Rais), 41. Cútt (Gmitter), 58. Baran – 13. Haidacher (Borghi), 24. Erlacher (Mair)


    Slovensko: Cibuľa (Srnec) – Slimák, D. Kramár, Tartaľ, D. Brejčák, Šedivý, Rais, Habšuda, Loydl – O. Gmitter, R. Cútt, M. Baláž – Čížek, Gápa ml., Daniška – Kalináč, Piačka, M. Baran – B. Varga, Boltun, Kentoš.
    Taliansko: Vallini (Tura) – Schina, Casetti, Miglioranzi, Albarello, Maffia – Erlacher, Canale, Mair – Gilmozzi, Kostner, Migliore – Borghi, Stevan, Monferone – Mazzacane, Haidacher, Frigo.

    Rozhodca: Čech (CZE) – Pettersen (NOR), Sheppard (CAN)