SP v běhu na lyžích, Davos - Muži, 30km volně Vítěz: M. Mannificat (FRA) (kon.) | SP v běhu na lyžích, Davos - Ženy, 15km volně Vítěz: M. Bjoergenová (NOR) (kon.)
koniec udalosti
SP v běhu na lyžích, Davos - Ženy, 15km volně

Vítěz: M. Bjoergenová (NOR)

cz Sobota 14.12.2013, 12:30 • Davos • Klasické lyžovanie
     
    Závod skončil. (13:44:25)
     
    S konstatováním, že dnešní závod na 15 kilometrů dopadl norským dublem v podání Bjoergenové a Johaugové, ale hlavně, že Eva Vrabcová-Nývltová skončila desátá se Vámi loučím a přeji hezký zbytek dne.
     
    Obrovská gratulace pro Evu Vrabcovou-Nývltovou, která uhájila pozici v první desítce! Končí desátá! Životní výsledek české závodnice, která se dostala jako jediná z mimoseverských závodnic do první desítky!
     
    FINISH
    Johaugová sice zaběhla skvělý závod, ale nakonec jí poráží její reprezentační kolegyně Marit Bjoergenová, který jí v cíli nadělila třináct vteřin!
     
    FINISH
    O umístění mezi nejlepšími v cílové rovince zabojovala Kallaová a bude nejspíše na stupních vítězů. Je momentálně druhá.
     
    FINISH
    Therese Johaugová dobíhá do cíle a je zatím jasně první! Její náskok v cíli na druhou krajanku Steiraovou je čtyřicet vteřin!
     
    V cíli už pomalu očekáváme ty úplně nejlepší.
     
    FINISH
    V cíli je už Petra Nováková, která bude asi ráda za umístění v páté desítce, ale nutno říct, že jí je teprve dvacet let.
     
    11,5km
    Když se podíváme na výsledky na posledním mezičase, tak bohužel na něm Eva Vrabcová.Nývltová nefiguruje v první desítce, ale i tak se nám tu rýsuje velmi dobrý výsledek české závodnice.
     
    11,5km
    Tak Johaugová vítězství vůbec jasné nemá! Poslední mezičas před cílem a Marit Bjoergenová už vede!!! O necelé dvě vteřiny a v cíli to bude velký souboj.
     
    9,5 km
    Mezičas na 9,5 kilometru už dávno projely všechny závodnice a na tomto mezičase je Eva Vrabcová-Nývltová v první desítce, tak uvidíme jestli stejný obrázek přinese i cíl.
     
    11,5km
    Therese Johaugová jede dnes skvělý závod a při pohledu na její časy i poměrně lehkou techniku se zdá, že vítězka je jasná.
     
    FINISH
    V cíli máme už čtyřicet závodnic a vedoucí čas patří Kerttu Niskanenové. Eva Vrabcová-Nývltová je zatím třetí.
     
    11,5km
    Vedoucí čas na posledním mezičase má zatím Norka Steiraová, ale zatím ze nebyla Johaugová.
     
    9,5 km
    O výhru si to dnes rozdají Johaugová a Bjoergenová, to už se po projetí obou metou 9,5 kilometru zdá více než jasným faktem.
     
    11,5km
    Poslední mezičas před cílem projela znovu s umístěním ve čtvrté desítce Petra Nováková.
     
    DNS
    Do cíle nedorazila Italka Pillerová, která v průběhu závodu vzdala.
     
    7,5 km
    První okruh už zvládly všechny závodnice. Bjoergenová zatím stále nestačí na svou skvěle běžící kolegyni Therese Johaugovou.
     
    FINISH
    Eva Vrabcová-Nývltová zafinišovala a je v cíli v čase 37:07,1! Zatím je druhá a má na dosah životní výsledek!
     
    11,5km
    Na posledním mezičase před cílem vede Finka Roponenová, druhá Japonka Išidová a třetí Eva Vrabcová-Nývltová.

    Jakub Vais