Galatasaray – Juventus 1:0 (kon.) | AC Miláno – Amsterdam 0:0 (kon.) | Atlético Madrid – Porto 2:0 (kon.)
Austria – Zenit 4:1 (kon.) | Barcelona – Celtic 6:1 (kon.) | Chelsea – FCSB 1:0 (kon.)
Marseille – Dortmund 1:2 (kon.) | Neapol – Arsenal 2:0 (kon.) | Schalke – Bazilej 2:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
1:0 (1:0)
Steaua Bukurešť
Streda 11.12.2013, 20:45 • Stamford Bridge, Londýn • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Skupinová fáza Ligy Majstrov sa hlási so svojim posledným kolom.V tomto prenose sa spolu bližšie pozrieme do E skupiny, v rámci ktorej privíta Chelsea na Stamford Bridge Steau Bukurešť. Moje meno je Michal Bakoš, prajem pekný športový zážitok.

    Chelsea je po pätnástich kolách anglickej Premier League na treťom mieste tabuľky. Na líderskú pozíciu okupovanú Arsenalom Londýn strácajú The Blues päť bodov. V posledných piatich zápasoch domácej súťaže si Chelsea na konto pripísala tri víťazstvá, jednu remízu a taktiež prehru, ktorú zverenci Josého Mourinha utŕžili v sobotnom súboji na pôde Stoke City. Kladivárom The Blues podľahli 2:3.

    Londýnsky celok vedie E skupinu s bilanciou troch víťazstiev a dvoch prehier. Všetky tri víťazstvá Chelsea mali prívlastok suverénne. V Bukurešti miliardársky klub triumfoval 4:0, v oboch zápasoch so Schalke, ako v Nemecku, tak aj na Stamford Bridge, Chelsea vyhrala 3:0. Dve prehry jej uštedrila Bazilej, ktorú musia v Londýne fanúšikovia modrých už preklínať. Chelsea jej doma podľahla 1:2, vonku 0:1.

    Najlepšími strelcami londýnskeho veľkoklubu je dvojica Samuel Eto'o a Ramiréz, ktorí majú na konte po dva presné zásahy.

    Steaua Bukurešť je na treťom mieste ligovej tabuľky rumunskej ligy. Na konte má Steaua 32 bodov, čo je o šesť menej ako aktuálny líder, ktorým je Astra. Bukurešť však oproti nemu má dva zápasy k dobru. V posledných piatich kolách sa Steaue zapáčili remízy. Patovým výsledkom totiž skončili jej štyri posledné zápasy.

    Steaue parí posledné miesto tabuľky s bilanciou dvoch prehier a troch remíz. Na konte majú teda Rumuni tri body, ktoré získali v posledných troch zápasoch po remízach s Bazilejou, zhodne 1:1 aj doma aj vonku a so Schalke v domácom prostredí pomerom 0:0. Obe prehry zaznamenala Steaua na pôde favoirtov, Schalke v Nemecku podľahla 0:3. Chelsea už spomínaným debaklom 0:4.


    Steaua má vzhľadom na svoje výsledky len dvoch strelcov, ktorými sú Piovaccari a Tatu.

    Hosťom už z hľadiska tabuľkového postavenia v tomto zápase o nič nejde, samozrejme je tu faktor prestíže zdolať Chelsea na jej pôde. Ak by sa to Bukurešti podarilo, v Rumunsku by vypukla veľká eufória. Chelsea už má postup istý. V tomto zápase jej už pôjde len o to, aby to bolo z prvého miesta.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Schwarzer – Ivanović, Luiz, Terry (C), Cole – Willian, Oscar, Mikel, Lampard, Hazard – Ba.
    Náhradníci: Čech – Cahill, Ramires, Schürrle, de Bruyne, Torres, Mata.

    Steaua Bukurešť: Tatarusanu – Georgievski, Szukała, Gardos, Latovlevici – Chipciu, Iancu, Pintilii (C), Stanciu, Pirvulescu – Kapetanos.
    Náhradníci: Nita – Varela, Prepelita, Cristea, Neagu, Tatu, Piovaccari.

    Rozhodca: Rocchi – Liberatore, Cariolato.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvú útočnú akciu domácej Chelsea rozohráva dvojica stopérov – John Terry a David Luiz.
     
    2
    David Luiz preniesol hru na ľavú stranu, kde si nabiehal Ashley Cole. Anglický ľavý obranca na loptu nedosiahol.
     
    3
    Po rohovom kope, ktorý vybojoval Ivanovič, sa k zakončeniu dostal David Luiz. Jeho strela bola nepresná.
     
    4
    Prvú váženejšiu šancu registrujeme na domácej strane. Willian prihral voľnému Oscarovi, ktorý si vylepšil streleckú pozíciu a loptu poslal tesne vedľa tyče Tatarusanuovej brány.
     
    5
    Dvojica kreatívnych záložníkov londýnskeho klubu Hazard a Oscar vo vzájomnej kombinácii, po ktorej poslali hostia loptu do autu.
     
    6
    Napokon z toho bol rohový kop v prospech domácich, po ktorom sa do zakončenia dostal Frank Lampard. Tatarusanu vyrazil loptu na ďalší roh.
     
    7
    Domáci svojho súpera v úvode zápasu prakticky nepustili k lopte. Steaue sa podarilo odvrátiť center od rohovej zástavky, no pri lopte ostávajú hráč v modrých dresoch.
     
    7
    Oscar sa snažil svoj prienik po pravom krídle zakončiť centrom do šestnástky. Mladý Brazílčan však o loptu prišiel a tak svoj úmysel zrealizovať nemusel.
     
    9
    Oscarovi to tentoraz vyšlo, jeho prízemný center sa dostal až do pokutového územia, kde ho poslali brániaci hráč na rohový kop.
     
    10
    Chelsea dala gól!
    Londýnčania sa po rohovom kope dostávajú do vedenia ! Center Williana nešťastne poslal do vlastnej siete DANIEL GREORGIEVSKI.
     
    11
    Chelsea je aj po strelení úvodného zásahu pri lopte a snaží sa pokračovať v nastolenom trende. Dnes sa chce so skupinovou fázou rozlúčiť pekným víťazstvom, ktoré by potešilo jej fanúšikov.
     
    12
    Ďalší rohový kop v prospech Chelsea rozohrala domáca ikona Frank Lampard, ktorého center odvrátila hosťujúca obrana.
     
    13
    Ako blesk z jasného neba sa zrodila obrovská šanca Steaui na vyrovnanie ! Obrane Londýnčanov utiekol Kapetanos, na ktorého domáci úplne zabudli. Hosťujúci hráč svoj samostatný nájazd zakončil nepresnou strelou.
     
    14
    Demba Ba sa v pokutovom území dostal k lopte, vyskúšal strelu z otočky, ktorou trafil len hradbu brániacich hráčov.
     
    15
    Chelsea mala úvodnú štvrťhodinku jasne pod kontrolou. Svojho súpera až na spomínanú šancu z predchádzajúcich minút k ničomu nepustila. Rozdiel v kvalite oboch celkov je markantný.
     
    16
    Domáci majú k dispozícii voľný priamy kop, ktorý hlavný rozhodca zapískal po faule na brazílskeho stredopoliara Oscara.
     
    17
    Lampard posadil svoj center na hlavu Ivanoviča, ktorý len pohladil loptu a tá skončila v rukaviciach brankára Tatarusanua.
     
    18
    Na druhej strane sa k prieniku po pravom krídle dostal Iancu, ktorý sa snažil odcentrovať do pokutového územia, napokon nevybojoval ani rohový kop, pri lopte bol ako prvý Schwarzer.
     
    19
    Chelsea sa ťažko dostáva až do bezprostrednej blízkosti hosťujúcej brány, nakoľko sa hráči Steauai sústredia výhradne na defenzívu a priestor okolo svojho pokutového územia prehusťujú, ako sa len dá.
     
    20
    Prvú žltú kartu si vyslúžil faulom na polovici súpera defenzívny záložník domácich John Obi Mikel.
     
    21
    Hostia mali k dispozícii voľný priamy kop, ktorý domáca obrana bez problémov odvrátila, konkrétne sa o to postaral John Terry.
     
    22
    Ashley Cole je známy svojimi častými ofenzívnymi výpadmi. Po jednom z nich vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    23
    K lopte sa postavil Frank Lampard, ktorý svoj center od rohovej zástavky zakrútil priamo do rúk Tatarusanua. Ten s podobnými loptami v doterajšom priebehu nemal problém.
     
    24
    Z úctyhodnej vzdialenosti sa k strele dostal Pintilii, ktorý však domáceho brankára Schwarzera z pokoja svojou nepresnou strelou nevyviedol.
     
    26
    Mikel našiel svojim pasom v pokutovom území Dembu Ba, ktorý sa však k ohrozeniu Tatarusanua nedostal.
     
    27
    Do pokutového územia hostí letí jedna centrovaná lopta za druhou, po jednej z kopačky Hazarda hlavičkoval Ivanovič. Tatarusanu však ostal neprekonaný.
     
    28
    Frank Lampard si to narovnal na strelu z väčšej vzdialenosti, ktorá však skončila len na tribúne Stamford Bridge.
     
    29
    Naďalej platí to, čo sme konštatovali pred nedávnom. Hostia svoje pokutové územie bránia veľmi dobre. Domácih do pokutového územia nepúšťajú, tí sú tak nútení zakončovať z diaľky alebo centrovať.
     
    31
    Obrana Londýnčanov nepôsobí v posledných okamihoch príliš istým a suverénnym dojmom, hostia v útočnej aktivite.
     
    32
    Tá ale nemala dlhého trvania, faulu sa dopustil Pintilii. Lopta v prospech hráčov v modrej kombinácii.
     
    33
    Chelsea sa opäť postupnou kombináciou dostala na súperovu polovicu, kde sa bude snažiť o dobytie pokutového územia Steaui.
     
    34
    Luiz patrí k veľmi ofenzívne ladeným stopérom, čo sa nám snažil potvrdiť aj teraz, no jeho prienikovu prihrávku Hazard na hracej ploche neudržal.
     
    35
    Willianov center posunul Dembu Ba na Edena Hazarda. Belgický stredopoliar v akcii pokračovať nemohol, bol mu odmávaný a odpískaný ofsajd.
     
    36
    Na druhej strane to z veľkej vzdialenosti skúsil strelou Kapetanos, ktorá nebola vôbec zlá. Predsa len jej však chýbala väčšia presnosť. Schwarzer ju tak skontroloval len pohľadom.
     
    38
    Chelsea mala počas prvého polčasu k dispozícii veľký počet rohových kopov, ďalší dokázal vybojovať Willian.
     
    39
    V pokutovom území sa dostal k lopte Ba, ktorému by mali podobné situácie vyhovovať, teraz však zakončiť nedokázal.
     
    41
    Blíži sa nám koniec prvého polčasu. za sebou teda máme takmer celú prvú polovicu zápasu,v ktorej boli domáci jasne lepším tímom, o cez zatiahnutú obranu súpera sa presadiť nevedia.
     
    43
    Hostia nám predviedli jeden z mála svojich útočných výpadov, ktorý zakončil Latovlevici centrom do pokutového územia, odkiaľ loptu odvrátil vo vzduchu spoľahlivý John Terry.
     
    45
    Lampard sa dostal ku svojej tuším tretej strele v prvom polčase, ani táto však Tatarusanua ku zákroku nedonútila.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase vedie Chelsea nad Steauou 1:0. Očakávaný priebeh zápasu sa naplnil. Domáci sú na lopte, snažia sa o útočenie, hostia sú zatiahnutý a pozorne zachytávajú všetky útoky Londnčanov. Samozrejme, čakajú aj na možnosť nebezpečných brejkov.

    Druhý polčas začne o 21:47 a ja vás už teraz srdečne pozývam k jeho sledovaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Chelsea obstarala rozohrávku druhého polčasu. V zostavách tímov neregistrujeme žiadne zmeny.
     
    48
    Tesne po začatí druhého polčasu dostáva žlté napomenutie Branislav Ivanovič, ktorý sa tak stal druhým potrestaným z domáceho tímu.
     
    49
    Domáci sa snažia postupne dostať cez hosťujúcu obranu, ktorá, samozrejme, pokračuje vo svojej striktne dodržiavanej defenzívnej taktike.
     
    50
    V Londýne je hra prerušená. Na zemi sa ocitol Georgievski po súboji s Ashleym Coleom.
     
    51
    Napokon to bol práve Georgievski, ktorý sa dopustil nedovoleného zákroku voči Coleomu, za čo dostal žltú kartu.
     
    53
    Už to mohlo byť 2:0 v prospech domáceho celku ! Willian pekne nacentroval do pokutového územia, kde sa najlepšia zorientoval Ba. Jeho zakončenie skončilo tesne nad brvnom hosťujúcej svätyne !
     
    54
    Treba uznať, že nezainteresovaní fanúšikovia sa pri tomto zápase musia nudiť. Diania na Stamford Bridge nie je strhujúce, ani atraktívne. Všetko sa to nesie v držaní lopty Chelsea a defenzívnej taktiky Bukurešti.
     
    56
    Domáci sú stále pri lopte. Ich hádzanárske obliehanie hosťujúceho pokutového územia pokračuje.
     
    57
    Nudia sa už aj domáci fanúšikovia. Z tribún začíname počuť mierny piskot.
     
    59
    Keď to nejde kombinačne, skúsim to sám...Asi toto si povedal Eden Hazard, ktorý sa pustil do prieniku po ľavom krídle, bol faulovaný.
     
    60
    Rozohratie priameho kopu si na svoje plecia vzal Oscar, ktorého center končí len v rukaviciach Tatarusanua. Podobné situácie sme po rohoch a štandardkách videli v dnešnom zápase veľa.
     
    61
    Prvé streidanie zápasu registrujeme na strane Bukurešti. Ihrisko opustil Stanciu, ktorého miesto zaujal na hracej ploche Prepelita.
     
    63
    Čakáme na akciu, ktorá by nás vytrhla z letargie. Stále sledujeme rovnaký obraz hry s držaním lopty Chelsea.
     
    64
    Hosťujúci tréner priprav druhé striedanie. Svoju dnešnú robotu dokonč Pintilii, ktorý na ihrisko púšťa Tatuho.
     
    65
    Steaua sa na malú chvíľu dostala na útočnú polovicu, kde však naozaj dlho nepobudla. Loptu späť na domácu stranu získal John Terry.
     
    67
    Special one José Mourinho sa taktiež snaží zmeniť obraz hry striedaním. Z ihriska stiahol Oscara, ktorého miesto v ofenzíve zaujal Schurrle.
     
    68
    Tatu vyslal do pokutového územia loptu, ktorú si prebral Kapetanos. Jeho strela bola nepresná a Schwarzera tak k zákroku neprinútila.
     
    69
    Z výrazu niektorých domácich fanúšikov, ktorý som videl v prestrihu mám pocit, že by už najradšej sedeli v teple svojho domova. V dnešnom zápase sa príliš nie je, na čo pozerať.
     
    70
    Po dlhšej dobe vzruch pred jednou z brán, o ktorý sa postaral striedajúci Schurlle. Nemecký reprezentant sa dostal do vápna, jeho strelu vyrazil Tatarusanu pred seba, kde operoval Hazard, ktorý poslal loptu z dorážky nad bránu !
     
    71
    Steaua Bukurešť pripravila svoje posledné striedanie v tomto zápase. Nedohrá jeden z najlepších hráčov na strane hostí, Kapetanos, ktorého nahradil Pivoccari.
     
    73
    Práve Pivoccari je jeden z dvojice strelcov Bukurešti v zápasoch skupinovej fázy. Striedajúci hráč chcel pridať druhý gól, no Schwarzera nie príliš vydarenou strelou neprekvapil.
     
    74
    Vzápätí strieda po druhý raz Mourinho. Ihrisko opustil John Obi Mikel, ktorý na niečo viac ako štvrťhodinku pustil do hry Ramiresa.
     
    75
    Hazard si to pekne naviedol z ľavého krídla až do streleckej pozície. Pokus kreatívneho záložníka preletel ponad brvnom.
     
    77
    Chelsea sa v posledných chvíľach príliš nedarí v rozohrávke. Na ihrisku sa nedeje príliš zaujímavých vecí, o ktorých by som vás mohol informovať.
     
    78
    Iasmin Latovlevici dostal žltú kartu a stal sa tak vôbec prvým hráčom hostí, ktorý v dnešnom zápase videl z rúk rozhodcu Rocchiho kartové napomenutie.
     
    80
    Londýnčania majú taktiež dostriedané. Willian opustil hraciu plochu, na ktorú vybehol Kevin de Bruyne.
     
    81
    Tatu si to už – už hotovil, no napokon na hranici pokutového územia prišiel o loptu.
     
    83
    Chelsea sa snaží strážiť si svoje víťazstvo. Domáci by si však určite želali vyšší gólový rozdiel.
     
    84
    Piovaccari to prehnal so svojou snahou, k lopte sa snažil dostať tak vehementne, až sa dopustil faulu v súboji s Johnom Terrym.
     
    86
    Domáci držia loptu a pomaly, ale isto očakávajú záverečný hvizd píšťalky hlavného rozhodcu.
     
    87
    Londýnčania získali po dlhšej dobe rohový kop, z ktorého však nič svetoborné nevyťažili.
     
    89
    Do streleckej príležitosti sa dostal André Schurlle, ktorého strelu zablokoval jeden z obrancov hostí.
     
    90
    Nadstavujú sa štyri minúty nad rámec riadnej hracej doby.
     
    90+2
    Zo vzdialenosti dvadsiatich metrov sa k strele odhodlal Chipciu, ktorého pokus Schwarzer bez problémov zneškodnil.
     
    90+4
    Zápas sa dohráva na útočnej polovici Chelsea. Už sa v tomto zápase asi ničoho zaujímavého nedočkáme.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas, ktorý priveľa futbalovej krásy neponúkol nám skončil. V druhom polčase sme žiadny zásah nevideli, Chelsea si svoje víťazstvo ustrážila. Do osemfinálovej časti postupuje zo skupiny E okrem Londýnčanov aj Schalke 04. Ďakujeme vám za vašu priazeň pri prenosoch zo všetkých zápasov skupinovej fázy ligy majstrov. Od najprestížnejšej klubovej súťaže si trošku oddýchneme, opäť sa s ňou prihlásime na jar budúceho roku. Na dnes je to zatiaľ všetko, dobrú noc prajeme ! (22:40:59)

    Michal Bakoš

    Góly: 10. Daniel Greorgievski (vla.)

    Karty:   20. Mikel (CHE), 48. Branislav Ivanovič (CHE) – 51. Georgievski (BUC), 78. Iasmin Latovlevici (BUC)


    Chelsea FC: Schwarzer – Ivanović, Luiz, Terry (C), Cole – Willian, Oscar, Mikel, Lampard, Hazard – Ba.
    Náhradníci: Čech – Cahill, Ramires, Schürrle, de Bruyne, Torres, Mata.

    Steaua Bukurešť: Tatarusanu – Georgievski, Szukała, Gardos, Latovlevici – Chipciu, Iancu, Pintilii (C), Stanciu, Pirvulescu – Kapetanos.
    Náhradníci: Nita – Varela, Prepelita, Cristea, Neagu, Tatu, Piovaccari.

    Rozhodca: Rocchi – Liberatore, Cariolato