Getafe – Levante 1:0 (kon.) | Villarreal – Malaga 1:1 (kon.)
koniec
Villarreal CF
1:1 (1:0)
Malaga CF
Piatok 29.11.2013, 20:30Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 12:00.
     
    V piatok večer otvorí 15. kolo La Ligy stretnutie medzi Villarrealom a Malagou. Ak máte za sebou náročný pracovný týždeň, pozývam vás oddýchnuť si s vyloženými nohami pri našom prenose. Z komentátorskej stoličky vám bude priebeh zápasu približovať Michal Bakoš.


    Villarreal CF sa po roku strávenom v druhej najvyššej súťaži vrátil do Primera Division. Sezónu odštartovala Žltá ponorka fantasticky. Po štrnástich kolách sa nachádza na štvrtom mieste, za najlepšími španielskymi celkami – FC Barcelonou, Realom a Atleticom Madrid. Villarreal má na konte 27 bodov a bilanciu ôsmych víťazstiev troch remíz a troch prehier. V ostatných piatich zápasoch sa Žltej ponorke podarilo tri krát vyhrať, remizovať a prehrať. Najvýraznejším výsledkom zo spomínanej pätice je domáci víťazstvo nad Valenciou pomerom 4:1. V poslednom kole sa Villarreal predstavil na pôde Levante, kde Žltá ponorka triumfovala rozdielom triedy.



    Malaga, ktorú v minulej sezóne delilo pár minút a trošíčku športového šťastia od účasti v semifinále Ligy majstrov, sa v domácej lige zatiaľ veľmi trápi. Ambiciózny klub sa nachádza na štrnástom mieste ligovej tabuľky so ziskom trinástich bodov a bilanciou tri víťazstva, štyri nerozhodné výsledky a sedem prehier. V ostatných piatich zápasoch zaznamenala Malaga tri prehry. remízu a víťazstvo. Najhoršou prehrou bola tá s Celtou Vigou, od ktorej Malaga utrpela debakel 0:5. jediné víťazstvo zaznemenali hostia nad Betisom Sevilla. V poslednom kole Malaga privítala na domácej pôde Athletico Bilbaou, ktorému podľahla pomerom 1:2.
     
    Absencie :

    Domáci manažér Marcelino García Toral bude môcť pri skladaní základnej zostavy počítať s dvojicou navrátilcov do zápasového kolotoča – obrancom Chechum Dorardom a Govanim dos Santosom. Zaobísť sa bude musieť len bez Francisca Javiera Farinósa, ktorý je už dlhšiu dobu mimo.


    Trénerovi hostí Berndardovi Schusterovi bude chýbať trojica hráčov. Pre zranenie dvojica Mounir El Hamdaoui a José Manuel Casado. Francisco Portilo bude chýbať kvôli stopke za žlté karty.
     
    Koho sledovať ?

    Hosťujúca obrana si bude musieť dávať pozor hlavne na dvojicu domácich ofenzívnych hráčov – Ucheho a Giovaniho dos Santosa, ktorý dohromady zaznamenali dvanásť gólov. Forma druhého menovaného je po zranení otázna, no Uche zaznamenal v poslednom zápase dva góly a v streleckej fazóne bude chcieť určite pokračovať aj proti Malage.


    Na strane hostí ťažko hľadať hráčov, ktorí by mohli zápas rozhodnúť. Problémom Malagy je práve absencia lídrov. Spomenúť môžme hádam skúseného Roqueho Santa Cruza. Paraguajský útočník v doterajšom priebehu súťaže zaznamenal tri presné zásahy a spoločne s El Hamdaouim je najlepším strelcom svojho tímu. Marocký reprezentant bude tímu v tomto zápase chýbať, čo som koniec koncov už spomínal.
     
    Tréneri


    Marcelino García Toral je 48- ročný španielsky kouč, ktorý ukončil svoju hráčsku kariéru už ako 26-ročný. Počas kariéry profesionálneho futbalisti vystriedal tri kluby – Sporting Gijon, Racing Santander a Levante, kde svoju kariéru ukončil. Manažérsku kariéru začal v roku 1997 v Lealtad. Cez Gijon, Zaragozu, Sevillu a Racing Santander, kde pôsobil na dva vrchy, sa od roku 2013 stal trénerom Villarrealu. Jeho najväčším trénerským úspechom je postup do La ligy s Recreativom v sezóne 2005–06.

    Bernard Schuster je 53-ročný nemecký tréner, ktorý zažil veľmi bohatú hráčsku kariéru. Medzi jeho najväčšie mílníky patrí pôsobenie v Barcelone, Reale Madrid, Atleticu Madrid, či Leverkusene. Čo, to stihol zažiť už aj počas svojej kariéry trénera. Cez Levante a Getafe sa dostal na lavičku Bieleho Baletu, kde sa však zdržal len jeden rok. Po pôsebení v Besiktase sa od roku 2013 stal trénerom Malagy.
     
    Úvodné zostavy:

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Musacchio, Paulista, J. Costa – Aquino, Trigueros, B. Soriano (C), Cani – Uche, Jonathan Pereira.
    Náhradníci: Juan Carlos – Jokić, Dorado, Pina, Pérez, Perbet, G. dos Santos.

    Málaga CF: Caballero – Gámez, Sergio Sánchez, Weligton (C), Antunes – Samuel, Tissone, Camacho, Darder, Eliseu – Juanmi.
    Náhradníci: Kameni – Angeleri, Anderson, Morales, Duda, Pawlowski, Olinga.

    Rozhodca: Jose Luis González.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia práve obstarali úvodný výkop dnešného zápasu.
     
    1
    Hosťujúci Sanchez sa okamžite v úvode previnil faulom pri stredovom kruhu, kde k zemi poslal Ucheho.
     
    1
    Málaga si ale vzápätí vybojovala faul, keď Eliseu mohol po ľavej strane zaútočiť. Hráč sa navyše hodil v šestnástke k zemi a dožadoval sa penalty. Rozhodca však nereagoval.
     
    2
    Uche na druhej strane chcel tečovať strieľaný center Soriana, svojim pokusom ale neohrozí bránu Málagy.
     
    3
    Málaga je v úvodných minútach dosť aktívna, teraz budú hostia zahrávať priamy kop.
     
    4
    Pri lopte na zadnej tyči sa objavil Sánchez, obranca hostí ale nemieril presne a jeho pokus končí za bránou. Odkop prevedie brankár Asenjo.
     
    5
    Juanmi sa už do akcie nedostane, keďže lopta mu v šestnástke odskočila.
     
    5
    Teraz vhadzujú hostia po pravej strane. Loptu má v rukách Gámez.
     
    6
    Úvod zápasu je zatiaľ veľmi rýchly, oba tímy sa tlačia do útoku. Málaga je však o niečo aktívnejšia.
     
    7
    Jeden z hráčov hostí sa dostal ku strele z 20 metrov. V najlepšom momente však pokĺzol a jeho strela skončila mimo ihriska.
     
    8
    Eliseu sa na ľavej strane dostal k lopte, tú okamžite adresoval svojim kolegom v šestnástke domácich, po krátkej kombinácii nasleduje rohový kop.
     
    9
    Eliseu našiel Sancheza, ktorý vyskočil na prednej tyči, lopta ale nezasiahol ideálne a skôr len postrčil za seba, kde skončila za postrannou čiarou.
     
    10
    Gámez sa postará o vhadzovanie z pravej strany.
     
    11
    Hostia z Andalúzie stále kombinujú na pravej strane.
     
    12
    Hráči Málagy budú opäť len vhadzovať po sklze Costu.
     
    13
    Rohový kop pre hostí. Loptu si postavil Eliseu.
     
    13
    Žltá ponorka loptu odvrátila, opäť sa však bude musieť brániť ďalšiemu rohovému kopu Málagy.
     
    14
    Po centri Eliseua sa do vzduchu vyšplhal Sánchez. Stopér hostí, však hlavičkoval len vedľa pravej tyče a Asenjo sa postará o odkop.
     
    15
    Antunes stratil loptu na polovici, pre svoju chybu musel napraviť ľahkým faulom.
     
    16
    Domáci sa po dlhej dobe dostali do útoku, tam ale po kombinácii Costu s Pereirom nedokázali nič vyťažiť. Hostia loptu vyviezli.
     
    17
    Samuel leží na zemi a momentálne je pod dozorom lekárov.
     
    18
    Villarreal sa pokúša niečo vymyslieť proti oslabenému súperovi. Po nepodarenom centri však loptu strácajú.
     
    19
    Samuel je späť na trávniku a skúša pokračovať ďalej.
     
    19
    Camacho dostáva žltú kartu, keď lakťom zastavil Caniho.
     
    20
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Samuel, prichádza F. Olinga.
     
    21
    Na zemi práve leží záložník domácich Aquino, ktorý spadol po faule hosťujúceho hráča.
     
    21
    Sánchez sa už Aquinovi ospravedlňuje, ten je späť na nohách a môže pokračovať v hre.
     
    22
    Antunes vhodil loptu do hry po ľavej strane na polovičke Villarrealu. Tam ale jeho spoluhráči loptu stratili a domáci mohli ísť do rýchleho brejku. Ten viedol Cani, ktorý našiel presnou prihrávkou voľné miesto v šestnástke. Tam skvelým obranným zákrokom poslal loptu na roh Welington, ktorý si takmer strelil vlastenca.
     
    23
    Následne sa dostal do šance aj Uche, tomu však postup prekazil Caballero. Roh pre domácich.
     
    24
    Po nepresnej hlavičke domáceho hráča je lopta konečne v bezpečí. Caballero bude odkopávať.
     
    25
    Tissone sa na druhej strane dostal k odrazenej lopte. Z 20 metrov ale nevystrelil príliš prudko a brankár s jeho strelou nemal problém.
     
    26
    Uche sa dostal do obrovskej šance po centri Costu. Hlavička mu z malého vápna síce nevyšla podľa predstáv, ale rovnako sa už nachádzal v ofsajde.
     
    27
    Trigueros poslal strelu z diaľky. S tou mohol mať Caballero problém, ale loptu zrejme videl a preto ju schováva do rukavíc.
     
    28
    Pereira stihol loptu, ktorú potom vrátil pätičkou na Caniho, ten ale už v súboji o loptu nemal príliš nádej a proti dvom ju stratil.
     
    29
    Sánchez opäť vyčistil svoje územie dlhým odkopom. Costa sa tak postará o aut na polovičke hostí.
     
    29
    Olinga je po pravej strane dosť aktívny, veľmi sa snaží a svojim pohybom zamestnáva obrancov domácich.
     
    30
    Juanmi bol pristihnutý v ofsajde.
     
    30
    Welington sa previnil faulom, keď už vo vzduchu poslal k zemi Pereiru. Domáci útočník sa zdvihá zo zeme. Rozhodca jeho zákrok ako nedovolený neposúdil.
     
    31
    Cani poslal pekný center na Ucheho, s ktorým si obrana Málagy poradila.
     
    32
    Villarreal dal gól!
    BRUNO SORIANO presne prebral prihrávku Caniho a z 10 metrov posiela svoj tím do vedenia. Jeho strela k zadnej tyči nedala hosťom šancu.
     
    33
    Gaspar na pravej strane vhodil loptu do hry. Na polovičke hostí tak domáci ešte chvíľu pobudnú.
     
    34
    Po následnej strate sa musí Gaspar vracať, vhadzuje tak Málaga.
     
    35
    Gámez nezachytil presne prihrávku spoluhráča a vhadzovať tak bude Costa.
     
    36
    Rohový kop bude mať k dispozícii Málaga. Lopty sa ujme Tissone.
     
    36
    Camachovi chýbal len krok, aby dopravil loptu do siete. K nemu sa ale v pokutovom území nedostal a lopta tak končí za bránkou. Asenjo sa postará o odkop.
     
    38
    Costa vhadzuje po ľavej strane. Lopta končí na druhej strane po dlhej prihrávke.
     
    38
    Domáci držia loptu a smelo kombinujú, zároveň hľadajú voľné miesta v obrane hostí.
     
    39
    Olinga sa musí vracať smerom dozadu, keď nestihol prihrávku spoluhráča.
     
    40
    Aquino vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    40
    Trigueros našiel centrom svojho spoluhráča na zadnej tyči. Ten taktiež poslal center, ktorý obrana hostí zblokovala na rohový kop.
     
    40
    Opäť je to Trigueros, kto bude kopať. Našiel Ucheho, ktorý si zbehol na prednú tyč, tam ale nestačil presne zamieriť a loptu mu odobrala obrana Málagy.
     
    41
    Sánchez sa dostal k zemi, pretože bol faulovaný Gabrielom. Caballero bude odkopávať.
     
    42
    Antunes vhadzuje loptu po svojej ľavej strane do hry.
     
    42
    Juanmi dostáva žltú kartu za protestovanie.
     
    43
    Hostia budú zahrávať priamy kop z ľavej strany, kde bol faulovaný Eliseu.
     
    44
    Center bol príliš dlhý a skončil v aute na druhej strane. Loptu pošle vhadzovaním do hry domáci Costa.
     
    45
    Je tu posledná minúta prvého polčasu. Uche čaroval s loptou a chcel sa dostať do šestnástky Málagy, tam však nepochodil a hostia loptu odkopli do bezpečia.
     
    45
    Rozhodca nadstavuje 1 minútu.
     
    45+1
    Hostia teraz dobre kombinovali, potom však prišla prerušená prihrávka, po ktorej ešte nasleduje roh.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:31.
     
    Prvý polčas je za nami. Po nej idú do šatní spokojnejší domáci, ktorí vedú 1:0. Jediný gól zabezpečil Soriano, ktorý zúžitkoval prihrávku Caniho. Podarí sa hosťom v druhom polčase ešte vyrovnať?
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Antunes sa postaral o faul. Domáci budú kopať po pravej strane. Loptu si postavil Trigueros.
     
    47
    Ten vpredu našiel Gabriela, ktorý sa nachádzal v ofsajde.
     
    48
    Málaga sa snaží opäť dostať do zápasu. Teraz vhadzuje po ľavej strane a aktívne kombinuje stredom ihriska.
     
    49
    Po nepodarenom centri z pravej strany končí lopta za bránou a odkopávať bude Asenjo.
     
    50
    Žltá ponorka je pri lopte, kde vhadzuje po ľavej strane. Costa vhodil loptu do hry.
     
    52
    Žltú kartu dostává Eliseu (Málaga CF).
     
    53
    Olinga si dobre odviedol svoju defenzívnu prácu, keď loptu pred Gasparom odkopol do zámedzia.
     
    54
    Eliseu sa po rýchlom brejku dostal na pravej strane do sľubnej šance, lopta ktorá na neho smerovala bola ale príliš prudká a nemal čas na spracovanie.
     
    55
    Villarreal krásne kombinuje. Uche s Pereirom si vymenili loptu a tá následne smerovala ku Aquinovi. Lenže Mexičan nebol úspešný a lopta končí v zámedzí.
     
    56
    Vhadzovať bude Gaspar po pravej strane.
     
    57
    Hostia sa aktívne zapájajú do kombinácie. Tissone našiel po pravej strane Gámeza, ten ale nepresnou prihrávkou kazí celú akciu hostí a domáci môžu ísť do brejku.
     
    58
    Gaspar loptu po pravej strane zachytil, napriek tomu sa bude vhadzovať na polovičke Málagy.
     
    59
    Cani našiel Costu na ľavej strane, ten následne odcentroval a chcel nájsť voľného hráča v šestnástke hostí. Loptu mu však zablokoval pozorný obranca Málagy a nasleduje roh.
     
    60
    Pred Gabrielom našiel loptu obranca hostí a poslal ju do zámedzia.
     
    61
    Opäť vhadzujú hostia, dnes sa hra prerušuje veľmi často.
     
    62
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Pereira, prichádza dos Santos.
     
    62
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Tissone, prichádza Morales.
     
    63
    Hostia vyskúšali striedanie, uvidíme či to prinesie oživenie ich hry.
     
    64
    Olinga v šestnástke Villarrealu nenašiel nikoho, len pripraveného Asenja.
     
    65
    Hostia opäť kombinujú. stále sa im však nedarí nájsť medzeru v domácej defenzíve.
     
    65
    Cani po pravej strane zadribloval, a potom centrom vystrašil hostí. Tí, ale loptu dokázali odkopnúť na rohový kop pred dotierajúcim Uchem.
     
    66
    Uche na prednej tyči zablokoval Caballera, ktorý nemohol loptu vyboxovať, ale len poslať na ďalší rohový kop.
     
    67
    Vo veľkej šanci sa objavil striedajúci hráč Morales. Ten dorazil vyrazenú strelu Eliseua, ktorú nemal brankár Asenjo v rukaviciach. Zamieril však len vedľa!
     
    68
    Asenjo ešte stihol strelu Moralesa nakoniec vyraziť na rohový kop.
     
    69
    Villarreal radšej teraz hru ukľudňuje krátkymi prihrávkami.
     
    70
    Modrobieli majú loptu vo svojej moci a púšťajú sa s ňou na polovicu domácich.
     
    71
    Gabriel si odviedol svoju prácu, keď centrovanú loptu nepustil za svoj chrbát a vyhlavičkoval do zámedzia, odkiaľ vhadzuje Antunes.
     
    72
    Uche zachytil loptu v šestnástke hostí, tú potom preniesol na Aquina, ktorý musel v obkolesení dvoch protihráčov zvoliť prihrávku von zo šestnástky. Následne sa hostia ubránili.
     
    73
    Momentálne vidíme pekný a moderný futbal. Chýba len viac šancí a gólov.
     
    74
    Gaspar musel poslať k zemi hráča hostí, ktorý sa rútil do nebezpečného brejku.
     
    74
    Taktiež aj domáci kapitán Soriano vidí žltú kartu za protesty smerom k rozhodcovi.
     
    75
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Trigueros, prichádza Pina.
     
    75
    Morales zahral priamy kop z 30 metrov. Prudký strieľaný center letel až nad bránu, kde loptu radšej Asenjo vyboxoval pred seba.
     
    76
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Darder, prichádza Anderson.
     
    76
    Soriano sa previnil faulom na polovici, kde budú hostia rozohrávať.
     
    77
    Antunes vypomáha hosťom v útoku. Teraz bude vhadzovať na polovici domácich.
     
    78
    Loptu držia hostia z Málagy, k žiadnej akcii, ktorá by končial strelou sa ale nevedia dostať.
     
    79
    Uche dobre zachytil loptu na polovici, ktorú následne poslal spoluhráčom. Hra sa prelieva zo strany na stranu.
     
    80
    Do konca zostáva posledných 10 minút plus nadstavený čas. Podarí sa hosťom bodovať?
     
    80
    Gaspar zahral vhadzovanie po pravej strane. Následne jeho tím kombinuje. Nakoniec sa ku strele dostal dos Santos, ktorý vystrelil z hranice šestnástky. Caballero nemal problémy.
     
    81
    Uche sa teraz dopustil faulu v strede ihriska.
     
    82
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Uche, prichádza Pérez.
     
    83
    Hosťom sa čas skutočne rýchlo kráti. Domáci ich navyše do ničoho nepúšťajú.
     
    84
    Camacho odrazil loptu na rohový kop.
     
    84
    Cani nenašiel žiadného spoluhráča v šestnástke hostí a tak sa Málaga ubránila.
     
    85
    Opäť sa domáci dostali do príležitosti. Konkrétne to bol Cani, ktorý si prevzal loptu a z 25 metrov vystrelil. Jeho pokus však mohol ohroziť len divákov za bránou.
     
    86
    Na druhej strane bude Málaga kopať priamy kop.
     
    87
    Hosťujúci Anderson vidí žltú kartu za nešportové správanie.
     
    88
    Hosťom sa kráti čas. V ofsajde sa teraz ocitol Olinga. Asenjo bude odkopávať.
     
    89
    Sánchez za svoj faul nedostáva kartu, ale len napomenutie.
     
    90
    Caballero skvelým zákrokom zabránil istému gólu, keď stihol včas premiestniť na svoju zadnú tyč, kde smeroval center. Tam si nabehol dos Santos, ktorý hlavičkoval. Nasleduje roh.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+1
    Vďaka obrannému zákroku stopéra Weligtona sa lopta nedostala k voľnému Perézovi, ktorý si pred odkrytou bránou Málagy našiel miesto.
     
    90+3
    Hostia budú kopať štandartnú situáciu v poslednej minúte zápasu.
     
    90+3
    Po centri do šestnástky Villarrealu nariadil rozhodca rohový kop.
     
    90+3
    Málaga dala gól!
    WELIGTON si nabehol na center a svojou hlavičkou na prednú tyč vyrovnáva! Hosťom sa to predsa len v poslednom možnom momente podarilo.
     
    Koniec zápasu.
     
    A zápas je za nami. Po ňom sa oba celky rozchádzajú po bode, za ktorý ďakujú predovšetkým hostia. Tí na ihriskách súperov nemajú dobrú bilanciu a dnes zachránili cenný bod až v poslednej minúte predĺženia.
     
    Odo mňa je to pred dnešok všetko. Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:42:29)

    Martin Platko

    Góly: 32. Soriano – 90+3. Weligton

    Karty:   74. Gaspar (VIL), 74. Soriano (VIL) – 19. Camacho (MLG), 42. Juanmi (MLG), 52. Eliseu (MLG), 87. Anderson (MLG)


    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Musacchio, Paulista, J. Costa – Aquino, Trigueros, B. Soriano (C), Cani – Uche, Jonathan Pereira.
    Náhradníci: Juan Carlos – Jokić, Dorado, Pina, Pérez, Perbet, G. dos Santos.

    Malaga CF: Caballero – Gámez, Sergio Sánchez, Weligton (C), Antunes – Samuel, Tissone, Camacho, Darder, Eliseu – Juanmi.
    Náhradníci: Kameni – Angeleri, Anderson, Morales, Duda, Pawlowski, Olinga.

    Rozhodca: Jose Luis González