Karaganda – Solún 0:2 (kon.) | Kazaň – Maribor 1:1 (kon.) | FK Krasnodar – Gallen 4:0 (kon.)
Machačkala – Tiraspol 1:1 (kon.) | Alkmaar – Haifa 2:0 (kon.) | Genk – D.Kyjev 3:1 (kon.)
Légia Varšava – Lazio 0:2 (kon.) | Liberec – Freiburg 1:2 (kon.) | Lyon – Real Betis 1:0 (kon.)
Rapid Viedeň – Thun 2:1 (kon.) | Rijeka – Guimarães 0:0 (kon.) | Sevilla – Praia 1:1 (kon.)
Trabzonspor – Limassol 4:2 (kon.) | Tromso – Tottenham 0:2 (kon.) | APOEL – Tel Aviv 0:0 (kon.)
Bordeaux – Frankfurt 0:1 (kon.) | Dnipropetrovsk – Pandurii 4:1 (kon.) | Elfsborg – Salzburg 0:1 (kon.)
Esbjerg – Liége 2:1 (kon.) | Ferreira – Fiorentina 0:0 (kon.) | Odesa – D. Záhreb 2:1 (kon.)
Razgrad – Eindhoven 2:0 (kon.) | Swansea – Valencia 0:1 (kon.) | Wigan – Waregem 1:2 (kon.)
koniec
FC Sevilla
1:1 (1:0)
GD Estoril Praia
Štvrtok 28.11.2013, 19:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Európska liga UEFA pokračuje stretnutiami 5. kola a my budeme prostredníctvom tohto on-line prenosu svedkami súboja v skupine H, medzi mužstvami FC Sevilla a GD Estoril Praia. Výkop zápasu je na programe o 19:00 hod.

    Skupina H v tejto edícií Európskej ligy má zatiaľ mimoriadne zaujímavý priebeh a okrem mužstiev, ktoré budú aktérmi tohto duelu v nej figuruje ešte český Slovan Liberec a nemecký SC Freiburg. Zaujímavý priebeh z pohľadu faktu, že v doterajších ôsmich zápasoch sa až v piatich zrodil nerozhodný výsledok.

    FC Sevilla je však najväčším a jednoznačným favoritom tejto skupiny, čo potvrdzuje aj v doterajšom priebehu, keďže v dvoch zápasoch dokázala zvíťaziť a v dvoch remizovať. To znamená, že FC Sevilla je s 8 bodmi na čele H skupiny. Naposledy však Sevilčania dosť nečakane zakopli na domácej pôde proti Slovanu Liberec, s ktorým napriek množstvu šancí dokázali iba remizovať 1:1. Predtým na pôde Liberca sa zrodil identický výsledok.

    GD Estoril Praia patrí k outsiderom tejto skupiny a po štyroch zápasoch je so ziskom 2 bodov na chvoste tabuľky skupiny H. Estoril získal body za remízy v posledných dvoch dueloch s Freiburgom (0:0 doma a 1:1 vonku). Vyrovnané partie však odohrali futbalisti Estorilu aj v prvých dvoch zápasoch skupiny, pretože v Liberci prehrali tesne 1:2 a tým istým rozdielom nestačili doma na FC Sevilla.

    Ako dopadne tento duel Európskej ligy UEFA, v ktorom je jednoznačným favoritom domáci celok FC Sevilla a na definitívny postup zo skupiny ešte potrebuje zabodovať, vás pozývam sledovať aj prostredníctvom nášho on-line prenosu.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Javi Varas – Fazio, Cala, Moreno, Coke – Mbia, Cristóforo, Rakitić ("C"), Perotti – Gameiro, Reyes
    Náhradníci: Julián – Fernando Navarro, Figueiras, Iborra, Samperio, Vitolo, Bacca

    GD Estoril Praia: Vagner ("C") – Tavares, Mano, Goncalo, Rúben Fernandes – Babanco, Filipe Goncalves, Evandro, Leal, Sebá – Carlitos
    Náhradníci: Ribeiro – Joao Pedro, Joao Pedro Galvao, Diogo Amado, Javier Balboa, Gerso, Bruno Lopes

    Rozhodca: Sidiropoulos – Efthimiadis, Saraidaris (všetci Grécko).
     
    V európskych pohároch neprehrala FC Sevilla na domácej pôde od 17. februára 2011, vtedy podľahla portugalskému FC Porto 1:2 a bolo to v 1/16 finále Európskej ligy UEFA. Odvtedy odohrali Sevilčania doma 5 zápasov, v ktorých 3-krát zvíťazili a 2-krát remizovali.
     
    Hostí z Estorilu dnes čaká veľmi ťažká úloha, pretože ak ešte chcú pomýšľať na postup zo skupiny musia dnes na pôde Sevilly jednoznačne vyhrať a navyše sa musia spoliehať, že Slovan Liberec nezíska plný bodový zisk proti nemeckému SC Freiburg.
     
    Aktéri dnešného duelu práve prichádzajú na trávnik, štadión je zaplnený sotva z jednej tretiny, samozrejme pre Sevilčanov nie je dnešný súper atraktívny. O malú chvíľu nám zápas odštartuje. Príjemné sledovanie.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia obstarali domáci futbalisti hrajúci v bielo-červených dresoch, hostia z Portugalska nastúpili v žlto-modrej kombinácií dresov.
     
    2
    Sebá vyslal prvý pokus na bránku domáceho tímu, ale bola to iba zahrievacia strela, ktorá ani neletela do priestoru brány FC Sevilla.
     
    3
    Javi Varas sťahuje loptu po centri hosťujúceho tímu a domáci zakladajú postupný útok smerom k bráne hostí.
     
    4
    Perottiho individuálny prienik je zastavený tesne pred pokutovým územím hostí a domáci majú výhodu trestného kopu z veľmi dobrej pozície.
     
    4
    Loptu si postavil Rakitić a mieril to k pravej tyči, lenže tam bol pripravený hosťujúci gólman Vagner, ktorý si pripísal prvý zákrok v tomto zápase.
     
    5
    Domáci už začínajú s množstvom krátkych prihrávok v strede poľa ako je to pre španielske tímy charakteristické.
     
    7
    Nebezpečná hlavička Calu po centri Perottiho letí tesne ponad bránu Estorilu. Domáci zvyšujú obrátky.
     
    7
    Sevilla dala gól!
    Hostia dlho nedokázali odolávať. Vynikajúca kolmá nahrávka do behu na útočníka KEVINA GAMEIRA, ktorý sa rútil sám na bránku a nekompromisne zavesil. FC Sevilla sa dostáva okamžite do vedenia.
     
    9
    Úvod stretnutia sa nesie podľa očakávaného scenára, domáci strelili rýchly gól a to vôbec nie je pre hostí dobré.
     
    10
    Estoril sa teraz snaží o kombináciu v strede ihriska, ale hostia to budú mať veľmi ťažké pretože domáci futbalisti sú na koni a hrajú do týchto chvíľ veľmi dobre.
     
    11
    Coke zastavuje pri postrannej čiare nedovolene Leala a hostia budú zahrávať štandardnú situáciu.
     
    12
    Fazio odvracia na prvý rohový kop v prospech hosťujúceho celku...
     
    12
    ...ten dokázala domáca obrana odvrátiť na autové vhadzovanie, hostia teda ostanú v držaní lopty.
     
    13
    Ešte by som doplnil, že autorom krásnej gólovej nahrávky na kopačky Gameira bol José Antonio Reyes.
     
    14
    V poslednej päťminútovke sme videli čiastočnú aktivitu hostí, ktorí sa snažili niečo vymyslieť smerom k bráne domácich, ale nič výnimočné sa im nepodarilo.
     
    15
    FC Sevilla v držaní lopty, domáci si pripravujú pozíciu z hĺbky poľa a postupným útokom sa snažia prechádzať cez obranu hostí.
     
    17
    Z ľavého krídla dokázal odcentrovať aktívny Perotti, kde už číhal strelec Gameiro, tentokrát sa však k zakončeniu nedokázal pretlačiť.
     
    18
    K strele spoza šestnástky sa odhodlal hosťujúci Evandro a bol to dobrý pokus, pri ktorom musel domáci gólman zasahovať. Do ofenzívy už, ale mieria futbalisti Sevilly.
     
    19
    Perotti sa snažil akrobaticky zakončiť vo vnútri pokutového územia, ale na loptu nedotiahol a takmer sa pri tom zranil.
     
    21
    Počiatočná aktivita domáceho tímu upadla a hostia sa čoraz viac dostávajú do zápasu.
     
    22
    Rakitić vyslal tvrdú bombu na bránu hostí po spätnej prihrávke od Reyesa, brankár Vagner sa teraz vyznamenal a Rakitićovu strelu dokázal vyraziť.
     
    23
    Ďalšia príležitosť domácich, ktorí to opäť skúšali z pravého krídla, ale Gameiro nedokázal prekonať Vagnera, ktorý musel zasahovať aj po následnej dorážke od Cristófora.
     
    25
    Zápas do týchto chvíľ nemá vysoké tempo a zdá sa, že rýchly úvodný gól tomuto zápasu skôr uškodil ako prospel.
     
    25
    Hostia predviedli sľubnú kombináciu, ale Evandrovi v rozhodujúcej chvíli lopta odskočila a brankár Javi Varas nemusel nakoniec zasahovať.
     
    27
    Estoril si prihráva loptu pred pokutovým územím domácich, ale chýba tomu moment prekvapenia, teraz rohový kop pre hostí...
     
    28
    ...defenzíva domáceho tímu odvracia loptu do bezpečia mimo pokutové územie, pri lopte opäť futbalisti FC Sevilla.
     
    29
    Pekný pas od Rakitića smerom ku Gameirovi a domáci útočník to nedokázal spracovať.
     
    29
    Cokeho hlavička po rohovom kope zamierila mimo priestoru troch žrdí brankára Vagnera.
     
    31
    Prvá tretina stretnutia je za nami, domáci futbalisti vedú, hostia sa síce snažia o kombináciu, ale hráči Sevilly to s prehľadom dokážu kontrolovať a futbalistov Estorilu ešte do ničoho nepustili.
     
    32
    Perotti zadarmo odovzdal loptu na kopačky hostí, ktorí ale okamžite o loptu prichádzajú. V posledných minútach to je medzišestnástkový futbal.
     
    34
    Carlitos na dvakrát centroval do pokutového územia domáceho tímu a jeho druhý center zasiahol domáceho obrancu, následne sa hostia dožadovali odpískania ruky a to by znamenalo pokutový kop, ale hlavný rozhodca nechal v hre pokračovať.
     
    36
    Kombinácie domácich futbalistov sú zdĺhavé, s množstvom krátkych prihrávok a navyše veľmi ďaleko na dostrel brány hostí.
     
    38
    Naďalej sa nič výnimočné nedeje, domáci sú teraz pri lopte a prihrávajú si smerom dozadu, čo je pre oko nezainteresovaného fanúšika dosť, mierne povedané, nudné.
     
    39
    Nepodarený center v podaní hráčov FC Sevilla končí mimo ihriska a hosťujúci brankár Vagner bude vykopávať od vlastnej brány.
     
    40
    Rakitić sa opäť otáčal s loptou smerom k vlastnej bráne až kým o ňu neprišiel. Hostia sú však jaloví a dostať sa do šance je pre nich zatiaľ priveľmi silná káva.
     
    42
    Domáci mali výhodu štandardnej situácie z ľavej strany. Zahrával ju Reyes a jeho center hostia odvrátili, vzápätí však faulovali Gameira a Reyes si priamy kop zopakuje...
     
    43
    ...Reyes to poslal na prvú tyč, kde však nikto z jeho spoluhráčov nebol a tak túto loptu hostia bez problémov odkopli do bezpečia od vlastnej brány.
     
    44
    Domáci sa neustále pokúšajú o "parádičky" na úkor rýchlejšieho prechodu do ofenzívy. Zdá sa akoby hostí vôbec nebrali vážne.
     
    45
    Prebieha posledná minúta prvej polovice a opäť zakončoval po akcii Perottiho Gameiro, lopta letí tesne vedľa pravej žrde.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Okrem gólu, ktorý padol v úvode zápasu sme veľa ďalších šancí nevideli. Tento zápas sa nesie v takej "priateľskej" atmosfére, bez vážnejšieho vzruchu na jednej či druhej strane, dokonca sa iba minimálne fauluje. Domáci však vedú a zápas majú pevne vo svojich rukách. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne približne o 20:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Začal sa nám druhý polčas, ani jeden tím nepristúpil počas polčasovej pauzy k striedaniu a nám neostáva iné iba veriť, že druhý polčas nám prinesie oveľa viac vzruchu ako ten prvý.
     
    48
    Sebá faulovaný na hranici pokutového územia a priamy kop pre hosťujúci celok.
     
    48
    Domáci Moreno vidí za faul na Sebu, ktorý predchádzal priamemu kopu hostí žltú kartu.
     
    49
    Priamy kop hostí zahral Evandro priamo do postaveného múra FC Sevilly a z polo-šance hostí tak nič nebolo.
     
    50
    Sebá nebezpečne atakoval Reyesa a je "odmenený" žltou kartou.
     
    52
    Od začiatku druhej polovice je prekvapujúco väčšia aktivita na strane hostí, domáci futbalisti sa veľmi nehrnú do ofenzívy.
     
    53
    Opäť faulovaný Reyes, ale hosťujúci Carlitos tentokrát obstál iba s dohovorom od hlavného rozhodcu.
     
    55
    Estoril Praia drží loptu tesne za polovicou ihriska, domáci sa iba prizerajú, ale naďalej pokračuje bezmocnosť hostí smerom k vytvoreniu si gólovej šance.
     
    56
    Coke kombinoval s Gameirom, ale ich snahu dokázali hosťujúci obrancovia zastaviť a hostia sa dostávajú k lopte.
     
    57
    Rakitić si na ľavom krídle pekne zasekol obrancu Estorilu, ale jeho následný center nenašiel žiadneho zo spoluhráčov.
     
    57
    Veľmi prísna žltá karta pre domáceho obrancu Fazia, ktorý síce fauloval Sebu, ale je otázne, či si tento zákrok skutočne zaslúžil žlté kartové ohodnotenie.
     
    59
    Dlhšie sa nehralo pretože jeden z hosťujúcich hráčov ležal zranený na trávniku a chvíľu trvalo kým sa "upratal" za postrannú čiaru.
     
    60
    Babanco dostal dobrú prihrávku na hranicu pokutového územia, ale následne prihral na kopačky domácich futbalistov.
     
    61
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Stéphane Mbia, prichádza Vicente Iborra.
     
    62
    Striedanie v tíme GD Estoril Praia: z ihriska odchádza Filipe Goncalves, prichádza Joao Pedro Galvao.
     
    63
    Domáci futbalisti síce dovolia hosťom zakombinovať v hĺbke poľa, ale pred svojim pokutovým územím sú už dôraznejší a nedovoľujú Estorilu dostať sa do nebezpečnej pozície.
     
    65
    Brankár Sevilly Javi Varas vykopáva od vlastnej brány a nasleduje nepresnosť domácich, ktorým uteká lopta za autovú čiaru.
     
    66
    Do tretice sa ocitol na zemi nie vlastnou vinou Reyes, tentokrát ho šľapákom nepríjemne zasiahol Babanco.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Diego Perotti, prichádza Vitolo.
     
    68
    Evandro zahrával priamy kop zhruba z tridsiatich metrov od brány a poslal dobrý center na hlavu Carlitosa, ktorý to namieril tesne vedľa ľavej žrde domácej brány.
     
    69
    Rohový kop Estoril Praia...
     
    69
    ...a ani z tohto mráčika nezapršalo, a hoci sa Goncalo dostal k voleju spoza šestnástky, tak do priestoru brány domáceho Javiho Varasa nenamieril.
     
    71
    Carlitos si nedokázal prebrať dlhú centrovanú loptu a tá končí v rukaviciach domáceho brankára.
     
    73
    Javi Varas musí zasahovať po nebezpečnej strele od hráča hostí Leala.
     
    76
    Striedanie v tíme GD Estoril Praia: z ihriska odchádza Evandro, prichádza Javier Balboa.
     
    76
    Reyes posiela prudký strieľaný center do pokutového územia, ale obrana hostí to odvracia ďaleko od vlastnej brány.
     
    78
    Sevilla sa v tejto fáze zápasu už snaží držať loptu na svojich kopačkách.
     
    79
    Gameiro dostal dlhý pas za obranu Estorilu od Rakitića, ale brankár Vagner dobre vybehol a šancu domácich zmaril.
     
    81
    Veľmi nepresná strela spoza pokutového územia od Reyesa, ktorý sa snažil "obaliť" svoj pokus, ale lopta mu vôbec nesadla.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza José Antonio Reyes, prichádza Jairo Sampeiro.
     
    82
    Domáci futbalisti už vyčerpali všetky striedania hráčov v poli a uvidíme či hostia ešte dokážu vo zvyšných minútach niečo vymyslieť.
     
    83
    Javier Balboa sa snažil nabehnúť na prihrávku z hĺbky poľa, ale pri lopte bol skôr domáci brankár a z náznaku šance hostí nič nebolo.
     
    83
    Striedanie v tíme GD Estoril Praia: z ihriska odchádza Sebá, prichádza Bruno Lopes.
     
    84
    Po ľavom krídle unikal Vitolo a dostal sa až pred brankára Vagnera, ktorý proti jeho strele vynikajúco zasiahol a zneškodnil dobrú príležitosť domáceho futbalistu.
     
    86
    Javi Varas sťahuje centrovanú loptu Babanca z pravého krídla. Hostia sú smerom do ofenzívy úplne bezzubí a bol by to doslova zázrak ak by sa im podarilo vyrovnať.
     
    88
    Gameiro teraz akrobaticky zasiahol loptu vo výskoku a keďže bol pri ňom hosťujúci Babanco, ktorého domáci futbalista skoro zasiahol píska sa faul v prospech Estorilu.
     
    89
    Výhoda rohového kopu pre Estoril Praia neprináša zmenu skóre pretože domáca obrana si to postrážila a loptu odkopáva do bezpečia.
     
    90
    GD Estoril Praia dal gól!
    Ak som pred chvíľou tvrdil, že vyrovnanie hostí by bol zázrak tak ten sa práve udial, pretože RÚBEN FERNANDES zblízka dotlačil loptu za chrbát domáceho brankára. Domáci sa zahrávali "s ohňom", čo sa im teraz absolútne vypomstilo!
     
    90
    Hlavný rozhodca stretnutia bude nadstavovať 4 minúty. Podarí sa ešte domácim streliť víťazný gól?
     
    90+2
    Raktitić sa pokúšal zakončiť na bránu hostí, ale jeho veľmi nepresný pokus zmenu skóre neprináša.
     
    90+4
    Prebieha posledná minúta nadstavenia a pri lopte sú po faule domácich hráči Estorilu Praia.
     
    90+4
    Domáci Iborra ešte vidí za protesty žltú kartu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Koniec zápasu
    Za obrovského piskotu domáceho publika sa skončil zápas, v ktorom sa domácim v závere vypomstil ich vlažný prístup počas celého stretnutia a za to ich "futbalový boh" potrestal gólom v ich sieti. Hostia si síce počas celého zápasu nedokázali vypracovať vyloženú gólovú príležitosť, ale odvážajú si zo Sevilly cenný bodík.
    Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa, dovidenia. (20:52:14)

    Peter Kašický

    Góly: 7. Gameiro – 90. Rúben Fernandes

    Karty:   48. Moreno (SEV), 57. Fazio (SEV), 90+4. Iborra (SEV) – 50. Sebá (PRA)


    FC Sevilla: Javi Varas – Fazio, Cala, Moreno, Coke – Mbia, Cristóforo, Rakitić ("C"), Perotti – Gameiro, Reyes
    Náhradníci: Julián – Fernando Navarro, Figueiras, Iborra, Samperio, Vitolo, Bacca

    GD Estoril Praia: Vagner ("C") – Tavares, Mano, Goncalo, Rúben Fernandes – Babanco, Filipe Goncalves, Evandro, Leal, Sebá – Carlitos
    Náhradníci: Ribeiro – Joao Pedro, Joao Pedro Galvao, Diogo Amado, Javier Balboa, Gerso, Bruno Lopes

    Rozhodca: Sidiropoulos – Efthimiadis, Saraidaris (všetci Grécko)