SP: Vytrvalostní závod ženy (15 km) Soukalová (kon.) | SP: Vytrvalostní závod muži (20 km) M. Fourcade (kon.)
koniec udalosti
SP Oestersund: Vytrvalostní závod ženy (15 km)

Soukalová

cz Štvrtok 28.11.2013, 13:15Biatlon
     
    Český tým bude mít na startu tři závodnice. Na start se postaví Gabriela Soukalová, Veronika Vítková a Barbora Tomešová

    Gabriela Soukalová
    Česká závodnice se v minulé sezóně dokázala vyšvihnout mezi biatlonovou elitu. Připsala si čtyři vítězství v individuálních závodech. Tři první místa získala v Chanty-Mansijsku, kde ovládla sprint, stíhací závod i závod s hromadným startem, čtvrté vítězství přidala ve sprintu v Pokljuce. Ve vytrvalostním závodě dosud skončila nejlépe osmá. Celkově obsadila ve světovém poháru Gabriela Soukalová šestou pozici. V jediném letošním závodě pomohla Gábina svým dílem k vítězství smíšené štafety. Z deseti terčů trefila devět, desátý dokázala trefit na druhý pokus. Česká závodnice před sezónou změnila svého trenéra a místo tradiční přípravy začala trénovat s mužskou reprezentací. Jaké budou její výsledky budeme sledovat během této sezóny.

    Veronika Vítková
    Druhá členka vítězné sestavy z nedělního závodu patří již několikátou sezónu k širší světové špičce. V smíšené štafetě dokázala skvěle rozběhnout svým kolegům celý závod. Z deseti terčů dokázal shodit na první pokus osm, zbylé dva shodila na druhý pokus. V loňské sezóně obsadila česká závodnice druhé místo ve stíhacím závodu v Oberhofu. Celkově skončila Veronika ve světovém poháru na 16. místě.

    Barbora Tomešová
    Trio českých reprezentantek doplní Barbora Tomešová. Barbora v minulé sezóně skončila nejlépe 22. v Holmenkollenu ve sprintu. Česká závodnice dnes začíná zimní biatlonovou sezónu.

    Radek Barkman