VC USA (kon.)
koniec zavodu
VC USA

Nedeľa 17.11.2013, 20:00Formula 1
     
    Veľká cena USA nepriniesla nič nové. One man show Sebastiana Vettela pokračuje. Nemecký pretekár sa opäť teší z víťazstva spôsobom štart cieľ. Druhé miesto obsadil Roman Grosjean, ktorému fantasticky vyšiel štart. Dostal sa cez Webbera na druhé miesto, kde ostal už do konca pretekov. Webberovi štart naopak nevyšiel vôbec, dostal sa pred ňeho aj Lewis Hamilton. Mark si počas pretekov napokon tretiu pozíciu vzal naspäť, skúšal to aj na Grosjeana, no Francúz napokon svoju pozíciu uhájil. Štvrtý skončil Lewis Hamilton, piaty Fernando Alonso. V celkovom hodnotení pretekárov nastala zmena. Na tretie meisto sa posunul Hamilton, čo sa však vedelo už pred pretekmi. V súťaži o pohár konštruktérov navýšil Mercedes svoj náskok na druhom mieste pred Ferrari o štyri body. Videli sme od štartu veľmi vzrušujúci pretekov, v ktorom nechýbali predbiehacie manévre, kolízia Adriana Sutila a jeho následne odstúpenie, či saftey car. Dúfame, že ste si prišli na svoje. Ďakujeme vám za pozornosť a pripomíname, že nás v tomto roku čaká ešte jedna Veľká Cena, ktorú vám prinesieme v online prenose. Zatiaľ sa majte. Prajem dobrý štart do nového pracovného týždňa. Dobrú noc, priatelia. (21:46:37)
     
    Koniec závodu.
     
    56
    Víťazom Veľkej Ceny USA sa stáva Sebastian Vettel !
     
    56
    Hulkenberg to skúša, no Alonso sa bráni zubami nechtami. Krásny súboj v poslednom kole pretekov.
     
    56
    V poslednom kole má Hulkenberg šancu dostať sa pred Alonsa.
     
    53
    Webberova strata na Gorsjeana sa zvýšila. Dotiahne sa ešte Austrálčan na svojho súpera a skúsi to naňho ?
     
    52
    Roman Grosjean je momentálne v troch zo štyroch sektorov rýchlejší ako Sebastian Vettel. je to spôsobené tým, že Francúzovi dýcha na chrbát Mark Webber a Roman sa určite druhého miesta vzdať nechce.
     
    51
    Heikki Kovalainen ukázal svetu, že nezabudol predbiehať. Dostal sa pred Maldonada.
     
    51
    Vettel na čele s náskokom viac ako siedmych sekúnd na druhého Grosjeana. Štvrtý Hamilton je za vedúcim mužom už v závese 23 sekúnd.
     
    50
    Súboj Grosjean-Webber. To je to najzaujímavejšie, čo predvedú posledné kolá týchto pretekov.
     
    49
    Prvý pokus Webbera o útok na druhé miesto nevyšiel. Do konca pretekov je ešte dost kôl na to, aby sa to Markovi podarilo.
     
    48
    Mark Webber je veľmi rýchly, určite sa ešte bude snažiť dostať na druhé miesto pred Grosjeana.
     
    47
    Opäť zmena v hodnote najrýchlejšieho kola, no nepostaral sa o ňu Vettel, ale jeho tímový kolega Mark Webber, pre ktorého je to dnes predposledná Veľká Cena Formuly 1. Austrálčan opúšťa kolotoč najprestížnejšej motoristickej súťaže.
     
    46
    Hodnota najrýchlejšieho kola pretekov bola opäť vylepšená. Ak tipujete, že Sebastianom Vettelom, máte samozrejme pravdu.
     
    45
    Fernando Alonso zaznamenal taktiež úspešný útok. Cez Hulkenberga sa dostal na piate miesto bez väčších problémov.
     
    45
    Ricciardo to skúsil na Di Restu a bol úspešný. Skvelým manévrom sa cez neho dostal.
     
    44
    Alonso natlačený na zadnom krídle Hulkenberga. Pôjde Španiel na piate neisto ?
     
    42
    Vettelov náskok je momentálne niečo viac ako desať sekundový. Schyľuje sa nám k súboju o desiate miesto medzi Ricciardom a Di Restom.
     
    40
    Medzičasom sa nám pripomenul Sebastian Vettel, ktorý vylepšil hodnotu aktuálne najrýchlejšie zajazdeného kola.

    Michal Bakoš