Trenčín – Wisla Kraków 5:0 (kon.) | Poľsko – Slovensko 0:2 (kon.)
koniec
Poľsko
0:2 (0:2)
Slovensko
Piatok 15.11.2013, 20:45Prípravný zápas
     
    V druhom polčase sme nevideli ani jeden presný zásah a stretnutie je na konci. Na Mestskom štadióne v Poľsku vládne veľká nespokojnosť a niet sa čomu čudovať. Poľskí futbalisti dnes nepredviedli dobrý výkon, a naopak, Slováci ich predčili a právom zvíťazili.

    Od nás je to pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok večera a víkendu. (22:41:07)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    V samom závere ešte striedanie na našej strane. Odchádza Kucka, nahradí ho Saláta.
     
    90+3
    Zápas sa iba dohráva, na trávniku už zrejme nič výnimočné neuvidíme.
     
    90+2
    Hľadisko poľského štadióna je maximálne nespokojné, zverenci domáceho kouča nevyužili ani pravdepodobne poslednú príležitosť na skórovanie.
     
    90+1
    Prebieha prvá minúta nadstaveného polčasu zo 4. Slováci sa poriadne zapotili, keď nezvládli situáciu vo vápne a Poliaci boli blízko čestného zásahu, ale nestalo sa tak. Kozáček ostáva neprekonaný.
     
    90
    V záverečnej minúte vidíme ešte striedanie v našom tíme. Odchádza Pečovský, nahradil ho Šesták.
     
    89
    A rohový kop Slovákov mrzieť nemusí. Poliaci sú v tejto hernej činnosti dnes absolútne bezzubí a nedarí sa im bezprostredne po rohu ohroziť Boruca.
     
    88
    Brzyski tvrdo vypálil, ale Kozáčik v tomto momente isto nepôsobil a loptu iba vypálil, Do bezpečia ju za cenu rohového kopu odpálil Škrtel.
     
    87
    Striedanie v domácom tíme. Na ihrisko sa pozrie Pazdan, nahradí Krychowiaka.
     
    86
    Prebieha 86. minúta a z hľadiska sa ozýva piskot. Niet sa čo čudovať, domáci si takýto priebeh duelu určite nepredstavovalu.
     
    85
    Ďalšie striedanie v našom tíme. Odchádza Hamšík, nahradí ho Čišovský.
     
    84
    Poliaci to skúšajú sériou prihrávok po zemi, ale stále bez úspechu. Slováci ich k ničomu nepúšťajú.
     
    83
    Poliaci v druhom polčase aktívne útočia a pokúšajú sa prekonať Kozáčika, ale márne. Ich pokusy ničí naša defenzíva, ktorá v týchto chvíľach súpera odmieta pustiť do šestnástky.
     
    82
    Do konca riadnej hracej doby ostáva približne 8 minút, Slováci už s najväčšou pravdepodobnosťou o víťazstvo neprídu, ale gól by inkasovali iba neradil.
     
    81
    Brzyski posielal prudkú loptu na Kozáčika a ten jeho pokus iba vyboxoval pred seba. Tam sa ale Robak nezorientoval správne a okamžite prepálil priestor troch žrdí.
     
    80
    A Poliakov dlho presviedčať netreba a tí sa už premiestnili na opačnú polovicu trávnika. Slováci sa musia stiahnuť a pomôcť svojej defenzíve.
     
    79
    Bakoš sa drží za hlavu a právom. takáto situácia si vyžadovala jednoznačné zakončenie, brankár Boruc by mal s touto loptou veľké problémy.
     
    78
    Výborná spolupráca našich! Po nej sa Bakoš dostal do nájazdu a mohol zakončovať, ale volil zbytočnú prihrávku na Hamšíka. Ten to zjavne neočakával, loptu nezachytil a zakončovať nemohol.
     
    77
    Všetko je už v poriadku a pokračuje sa v hre. Boruc vysoko rozohrával a jeho spoluhráči sa poľahky dostávajú na útočnú polovicu.
     
    76
    Poliaci striedanie trochu natiahli, prebieha už 76. minúta a hráči práve vbiehajú na trávnik.
     
    75
    Striedajú aj Poliaci: ihrisko opustili Sobota a Jodlowiec, nahradili ich Robak a Maczynski.
     
    74
    Striedanie v našom tíme. Z ihriska odchádza Stoch, nahradí ho Švento.
     
    73
    Roh ale domácim futbalistom opäť nevyšiel Kozáčik po kopoch od rohovej zástavky nemal veľa práce.
     
    72
    Blaszczykowski z priameho kopu po faule poslal priamu strelu na bránu a brankár Kozáčik ju prstami iba vyrazil na rohový kop.
     
    71
    A je tu ďalšia žltá karta pre Slovákov. Na vlastnej obrannej polovici sa nedovoleným zákrokom previnil Pekarík a hlavný arbiter bol blízko.
     
    70
    Do konca riadnej hracej doby ostáva približne 20 minút. Hra sa presúva medzi stredovou čiarou a našou bránou.
     
    69
    Poliaci v druhom polčase predvádzajú lepší výkon ako v tom prvom, ale vôbec im to nepomáha. Naši chlapci pôsobia zohratejšie.
     
    68
    Druhý polčas sa kráti a Slováci stále vyhrávajú rozdielom dvoch presných zásahov. v týchto chvíľach sa im podarilo hru presunúť do okolia stredového kruhu.
     
    67
    Prvé striedanie v tíme Poľska: ihrisko opustil Mierzejewski, nahradil ho Brzyski.
     
    66
    Ani tentokrát sa domácim futbalistom zakončiť nepodarilo, v štandardných situáciach sa našim súperom vôbec nedarí.
     
    65
    Domáci získali rohový kop. Po ňom lopta letela do vápna, ale presné zakončenie sme nevideli. Lopta odvrátená na ďalší roh.
     
    64
    Noví hráči sú už na trávniku a ihneď sa zapájajú do diania na hracej ploche.
     
    63
    Dvojnásobné striedanie v našom tíme. Ihrisko opúšťa Mak a nahradí ho Ďuriš. Odchádza aj Nemec a zápas na jeho poste dohrá Bakoš.
     
    61
    Mimo trávnika sa už chystá striedanie, v centre pozornosti je ale hra pred Borucom.
     
    60
    V týchto chvíľach Slováci stále ostávajú na vlastnej obrannej polovici. Za nami je hodina hry a výsledok je pre náš tím zatiaľ priaznivý, ale Poliakov treba v týchto chvíľach hlavne ubrániť.
     
    59
    Sobota potiahol loptu až k šestnástke a tam sa k nej dostal Mierzejewski. Jeho zakončenie bolo poriadne tvrdé a Kozáček sa musel natiahnuť, ale situáciu zvládol bez problémov.
     
    57
    Slovensko sa ale ďaleko nedostalo a hráči v modrých dresoch sa musia opäť brániť. Poliaci kombinujú pred našou šestnástkou a pokúšajú sa niečo vymyslieť.
     
    56
    Brankár Kozáček rozohral loptu a Slováci sa aspoň na moment presunuli na útočnú polovicu. V posledných chvíľach ich totiž Poliaci poriadne zatlačili, ale zverenci trénera Kozáka doposiaľ všetko bravúrne zvládajú.
     
    55
    Lewandowski si nabehol k ľavej žrdi našej brány a dostal prihrávku, ale bol veľmi tiesnený a nedokázal presne zakončiť ani prihrať svojim spoluhráčom a o loptu prišiel.
     
    54
    Spoza šestnástky prišprintoval Kosznik a tvrdo vypálil, ale svoj čistý priestor nevyužil. Loptu prepálil iba vysoko nad brvno.
     
    53
    Slováci teraz poriadne zaváhali, ale aj napriek tomu v stretnutí doposiaľ pôsobia futbalovejším dojmom. Poliaci ale šancu ešte stále cítia a pokúsia sa s výsledkom niečo urobiť.
     
    52
    Jodlowiec vo vápne posunul loptu pred bránu, kde si na ňu nabiehal Lewandowski, ale nestihol ju. Kozáčik teda zasahovať memusí a skóre sa meniť nebude.
     
    51
    Poliaci si môžu poriadne vydýchnuť, prehrávať už mohli minimálne 0:4, ale vďaka zlým zakončeniam našich je to zatiaľ iba o rozdiele dvoch presných zásahov.
     
    50
    Teraz sa už skóre ale skutočne malo meniť! Nemec v polovici trávnika perfektne priamočiaro vysunul loptu a s ňou aj Maka, ktorý ale v šestnástke zakončoval veľmi zle tesne vedľa vzdialenejšej žrde Borucovej brány.
     
    49
    Miňo Stoch si počkal na prihrávku za šestnástkou, ale Boruca lopta neprekvapila a skóre sa nemení.
     
    48
    Pečovský v strede poľa získal loptu a okamžite sa rozbehol do útoku, ale jeho prihrávka na Maka bola zbytočná a celú akciu zmarila.
     
    47
    Poliaci začali druhú časť hry poriadne zostra, ale Slováci súpera od lopty rýchlo odzbrojili a presunuli hru na opačnú polovicu trávnika.
     
    46
    Ale Slováci o loptu takmer ihneď prišli a domáci futbalisti sa dostali až do šestnástky pred Kozáčika. Blaszczykowski centroval do vápna, tam ale pokusom o nožničky Lewandowski loptu minul.
     
    46
    Druhý polčas sa začal výkopom našich futbalistov. Ani jeden z trénerov nestriedal, pokračujeme teda v pôvodnom zložení.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas je minulosťou, Slováci po ňom vyhrávajú rozdielom dvoch presných zásahov. Všetko podstatné sa udialo v záverečnej pätnásťminútovke, kedy zverenci trénera Kozáka zatlačili svojho súpera, donútili ho vyrobiť viacero chýb a tie tvrdo potrestali. Vyhrávať sme mohli už 3:0. ale v tutovke v 42. minúte sa Kucka ulakomil na strelu a tú zázračne zlikvidoval Boruc.

    Druhý polčas začne približne o 21:47.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Lewandowski sa predieral do zakončenia, ale to by proti nemu nesmel stáť Hamšík, ktorý celú príležitosť poľského tímu zmaril.
     
    45
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    44
    Polčas sa už pomaly ale isto blíži ku svojmu záveru a Slováci stále vedú dvojgólovým rozdielom. Poliaci pôsobia veľmi zaskočene, ale v tejto 45-minútovke sa im už pravdepodobne gólovo odpovedať nepodarí.
     
    43
    Obrovskú príležitosť brankár Boruc zmaril, Slováci ale výhodu rohového kopu využiť nedokázali. Hráči v modrých dresoch naďalej ostávajú na útočnej polovici.
     
    42
    Katastrofálna chyba domácich! Jedrzejczyk netrafil loptu a Slováci sa k nej dostali v trojici priamo pred šestnástkou. Kucka namiesto prihrávky na úplne voľného Maka volil strelu a tá v sieti neskončila.
     
    41
    Po štandardke sa k nebezpečnej lopte dostal Krychowiak, ale jeho hlavička skončila iba tesne nad brvnom Kozáčikovej brány.
     
    40
    Na opačnej polovici ale vzápätí rýchly pokus o odpoveď v podaní Poľska, ktoré získalo rohový kop.
     
    39
    Slovensko dalo gól!

    Marek Hamšík prihrávkou pred šestnástku našiel RÓBERTA MAKA, ten si loptu predkopol a zbavil sa tak posledného domáceho obrancu a strelou po zemi už nedal Borucovi žiadnu šancu. Slováci vyhrávajú rozdielom dvoch presných zásahov.
     
    38
    A skóre mohlo byť 0:2! Miňo Stoch využil obrovské zaváhanie v rozohrávke domácich a dostal sa do zakončenia, no Boruc sa zázračne vrátil a loptu vyrazil.
     
    37
    Domáci kapitán Blaszczykowski vzal situáciu na seba. Obišiel Kucku a vypálil z hranice šestnástky, ale Kozáčik sa natiahnuť nemusel. Lopta letela nad brvno a ohroziť ho nemohla.
     
    36
    Slováci ale na útočnej polovici ostávajú, Nemca však zastavil ofsajd a do zakončenia sa vrútť nemohol
     
    35
    Martin Škrtel si nabehol pred súperovu bránu, ale obrancu stojaceho pred ním neprestrelil. Škoda tohto momentu, Boruc mohol mať s loptu veľké problémy.
     
    34
    Žltá karta pre ďalšieho slovenského hráča, vyslúžil si ju Marek Hamšík.
     
    32
    Poliaci okamžite s pokusom o odpoveď. Kto iný ako Lewandowski sa tlačil do zakončenia, ale Slováci ho k ničomu nepustili.
     
    31
    Slovensko dalo gól!

    Slovensko je vo vedení! Hamšík si na ľavej strane šestnástky vytvoril priestor, loptu ponúkol pred odkrytú časť brány JURAJOVI KUCKOVI a ten z prvej zaváhať nemohol.
     
    30
    Tentokrát bola lopta zahraná do stredu bránu Stochom, Boruc si s ňou bezproblémovo poradil.
     
    29
    A ďalšia obrovská príležitosť našich! Stoch vysunul Nemca, ale ten v stopercentnej príležitosti minul priestor brány. Lopta bola ešte tečovaná a bude nasledovať roh.
     
    28
    Loptu si k rohovej zástavke postavil Marek Hamšík a bola z toho poriadne nebezpečná situácia! Najvyššie tam vyskočil náš kapitán Škrtel a jeho hlavičku rukavicami stlmil brankár Boruc. Lopta mu následne z rúk vypadla, no nanešťastie tam nebol nik zo Slovákov, kto by ju mohol do siete dokopnúť.
     
    27
    A to by sa Poliakom mohlo vypomstiť. Slovensko vybojovalo svoj prvý rohový kop v stretnutí.
     
    26
    Poľsko stiahnuté na vlastnej polovici a pomalými rozohrávkami sa domáci futbalisti budú pokúšať dostať pre Kozáčika. Nikam sa však neponáhľajú.
     
    25
    Čas opäť neúprosne pokročil a s loptou na kopačkách sa neustále pohybujú domáci Poliaci.
     
    24
    Rovnako tomu však nebude ani na opačnej polovici, kam sa pokúsili predrať Slováci. Ofenzíve sa doposiaľ príliš nedarí, veď okrem Hamšíkovho nepresného a Kuckovho zrazeného pokusu lopta smerom na bránu Boruca neletela.
     
    23
    Lewandowski na útočnej polovici hľadal spoluhráča Jodlowieca, čo sa mu síce podarilo, ale druhý menovaný sa už k centru nedostal a Poliaci si strelecký pokus na svoje konto nepripíšu.
     
    22
    Čas neúprosne plynie a Slováci sa nevedia prebojovať do šestnástky pred Baruca. Naši reprezentanti doposiaľ pôsobia bojovne a odhodlane, ale Poliaci ich do šance odmietajú pustiť.
     
    21
    Poliaci si po kartovom treste pre nášho kapitána postavili loptu a zahrali ju do šestnástky, ale tam Martin svoju chybu napravil a loptu bezpečne odvrátil.
     
    20
    A máme tu prvú žltú kartu v stretnutí. Za tvrdý obranný zákrok si ju vyslúžil náš kapitán Martin Škrtel.
     
    19
    Poľsko získalo rohový kop s poradovým číslom 5. Jedrzejczyk poslal loptu do vápna, kde ju skvelým obranným zákrokom odvrátil Škrtel.
     
    18
    Poliaci chceli podniknúť rýchly protiútok, ale Ďurica mu včas zabránil. Lopta smerovala na hviezdneho Lewandowskeho, ale vďaka nášmu futbalistovi sa k nej nedostal.
     
    17
    Slováci sa ale pomerne rýchlo presunuli na opačnú polovicu trávnika. Tam sa síce hráči v modrých dresoch snažia o zakončenie, ale sú stiahnutí ďaleko od šestnástky súpera.
     
    16
    Ale domácim reprezentantom tieto situácie dnes vôbec nevychádzajú. až na jednu nepodarenú hlavičku po centri od rohovej zástavky sa pred našou bránou nič nebezpečné nestalo.
     
    15
    Poliaci získali rohový kop s poradovým číslom 4. Postaral sa o to Ďurica, ktorý zblokoval Sobotovu loptu.
     
    14
    Bol to pravdepodobne Mierzejewski kto sa po ľavej strane šestnástky dostal až do zakončenia, ale gólmana Kozáčika ním neprekvapil. Obaja gólmani zatiaľ pracujú stopercentne.
     
    13
    Plné tribúny si zatiaľ stretnutie vychutnávajú, aj keď gól by ich určite potešil. Lopta lieta zo strany na stranu a budeme zvedaví, komu sa podarí sieť rozvlniť najskôr.
     
    12
    Lewandowski sa v šestnástke tlačil do zakončenia po dlhom centri, ale Slováci ho dobre postrážili a akékoľvek zakončenie mu včas zneškodnili.
     
    11
    Slováci našťastie dokázali hru rýchlo presunúť na opačnú polovicu a brankár Boruc sa musí mať stále na pozore. Strelu ale chytať nemusí, hráči v modrých dresoch vystreliť nedokázali.
     
    10
    Mierzejewski spoza šestnástky poslal center do vápna a tam loptu nebezpečne hlavičkoval Blaszczykowski. Skóre sa síce nemení, ale takýmto situáciam by sa zverenci trénera Kozáka musia jednoznačne vyhýbať.
     
    9
    Poľskí reprezentanti ale na útočnej polovici ostali a vybojovali ďalšiu štandardku z rohu. Ani tentokrát z toho gól nebude, Hubočan loptu odvrátil.
     
    8
    Poliaci zahrali loptu až do šestnástky a tam naši chlapci situáciu podcenili! K hlavičke pustili Jodlowieca, ale ten našťastie nebol dostatočne dôrazný.
     
    7
    Ale Poliaci sa rýchlo presunuli na opačnú polovicu trávnika, kde k strele pustili Jodlowieca. Loptu ešte hlavou od brány odvrátil Hamšík a bude nasledovať druhý rohový kop pre nášho súpera.
     
    6
    Slovensko je v úvodných minútach aktívnejším tímom a stále ostáva na útočnej polovici pred šestnástkou Boruca. Spoza obrany sa pokúsil strieľať Kucka, ale jeho tvrdá rana bola zblokovaná.
     
    5
    Slováci získali výhodu priameho kopu z približne 35 metrov. Zahrával ho Miroslav Stoch, ale jeho center vo vápne nenašiel adresáta v modrom drese.
     
    4
    Táto štandardná situácia Kozáčika ohroziť vôbec nemohla. Domáci futbalisti zahrali loptu od rohovej zástavky iba po zemi a do vápna ani nedošla.
     
    3
    Poliaci sa rýchlo presunuli až pred Kozáčika. Kosznik šprintoval do vápna za dlhou loptou, ale napokon mu ju naši hráči odkopli tesne "pred nosom". Nasledovať bude rohový kop pre Poľsko.
     
    2
    Ale Slováci okamžite presunuli hru na opačnú polovicu trávnika. Stoch centroval loptu z ľavej strany až do šestnástky, tam na ňu nabiehal Nemec, ale napokon sa k zakončeniu dostal Hamšík. Brankár Boruc ale zasahovať nemusel, lopta letela tesne nad brvno.
     
    1
    Ihneď po rozohrávke sa poľskí futbalisti s loptou na kopačkách dostali na útočnú polovicu. Z veľkej vzdialenosti vypálil Blaszczykowski, ale lopta letela iba do hľadiska, kde sa o ňu okamžite strhla bitka medzi fanúšikomi.
     
    1
    Stretnutie sa začalo výkopom domácich futbalistov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    Vypredaný štadión čaká už iba na jediné – úvodný výkop. Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok!
     
    -2
    Domáci futbalisti budú hrať v červeno-bielych dresoch pod vedením trénera Adama Nawalku, naši futbalisti nastúpia v modrej kombinácii pod vedením kouča Jána Kozáka.
     
    -3
    Úvodné ceremónie sú minulosťou, po slovenskej hymne sme si vypočuli i tú poľskú a takmer všetko je už pripravené na úvodný výkop.
     
    -4
    Hráči oboch celkov sú už na trávniku, na úvod si vypočujeme hymny Slovenska a Poľska.
     
    -7
    "Duše odsúdencov sa vzbúrili, tí, ktorým nikto neveril to to dokázali!"

    4 roky, 1 mesiac a 1 deň uplynuli od pamätného stretnutia v Poľsku, ktoré znamenalo slovenský postup na svetový šampionát 2010 v Afrike. Je samozrejmé, že dnes nič podobné očakávať nemožno, no aj napriek tomu je pred nami určite zaujímavý duel, ktorý pred vypredaným hľadiskom predurčuje obe mužstvá k odhodlanému výkonu. Úvodný výkop stretnutia dvoch susedov je naplánovaný už o pár minút. Pohodlne sa teda usaďte a spoločne s nami si vychutnajte nasledujúce riadky. Priateľským duelom vás bude sprevádzať Veronika Pancuráková.
     
    -45
    Dnešné stretnutie povedie hlavný rozhodca Marco Borg a na čiarach mu budú asistovať arbitri Edward Spiteri a Mitchell Scerri. Všetci traja sa veľmi dobre poznajú, nakoľko pochádzajú z rovnakej krajiny – Malty.
    Náhradným rozhodcom bude Marcin Borski z Poľska.
     
    -45
    Na lavičkách budú pripravení hráči:

    Poľsko: Szczesny, Tytoň – Brzyski, Pazdan, Holota, Kowalczyk, Szukala, Cwielong, Marciniak, Nowak, Celeban, Teodorczyk, Robak, Maczynski

    Slovensko: Košický – Saláta, Švento, Čišovský, Kóňa, Šesták, Ďuriš, Bakoš
     
    -45
    Úvodné zostavy:

    Poľsko: Boruc – Olkowski, Jedrzejczyk, Kaminski, Kosznik, Blaszczykowski (C), Krychowiak, Jodlowiec, Sobota, Mierzejewski, Lewandowski

    Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel (C), Ďurica, Hubočan, Pečovský, Kucka, Mak, Hamšík, Stoch, Nemec

    Rozhodca: Marco Borg – Edward Spiteri, Mitchell Scerri (všetci Malta).
     
    Stretnutie sa odohrá vo Vroclave na Mestskom štadióne, ktorý je známy z nedávneho európskeho šampionátu z roku 2012, ktorý sa uskutočnil aj na trávniku tohto svätostánku. Poliaci už niekoľko dní pred úvodným výkopom hlásili, že všetky miesta sú vypredané, a tak sa môžeme tešiť na skutočne skvelú kulisu. Tú by mali dotvárať aj fanúšikovia Slovenska, ktorí na zápas vycestovali. Oficiálna kapacita štadióna je 42 771 miest.

    "Som veľmi milo prekvapený a rád, že štadión je vypredaný. Pre hráčov by to mala byť motivácia sama o sebe, samozrejme by som bol rád, keby hráči k tomu tak pristúpili, domáceho aj nášho mužstva, aby ponúkli divákom kvalitnú hru. Aj o tom je tento prípravný zápas, aby aj tréneri aj diváci odchádzali zo štadióna s dobrým pocitom," citoval Šport.sk nášho trénera Jána Kozáka.
     
    Poľskí futbalisti sa do Brazílie na svetový šampionát rovnako ako tí naši nepozrú, minimálne nie v úlohe aktérov. Pre Poliakov je dnešný priateľský zápas takisto predposlednou medzinárodnou previerkou v tomto roku. V poslednom stretnutí sa stretnú 19.11 doma s Írskom.

    Zhrnutie zápasov poľskej futbalovej reprezentácie v roku 2013:

    • 6.2 Írsko – Poľsko 2:0 (1:0) priateľský
    • 22.3 Poľsko – Ukrajina 1:3 (1:3) kvalifikácia MS 2014
    • 26.3 Poľsko – San Maríno 5:0 (2:0) kvalifikácia MS 2014
    • 4.6 Poľsko – Lichtenštajnsko 2:0 (0:0) priateľský
    • 7.6 Moldavsko – Poľsko 1:1 (1:1) kvalifikácia MS 2014
    • 14.8 Poľsko – Dánsko 3:2 (1:2) priateľský
    • 6.9 Poľsko – Montenegro 1:1 (1:1) kvalifikácia MS 2014
    • 10.9 San Maríno – Poľsko 1:5 (1:3) kvalifikácia MS 2014
    • 11.10 Ukrajina – Poľsko 1:0 (0:0) kvalifikácia MS 2014
    • 15.10 Anglicko – Poľsko 2:0 (1:0) kvalifikácia MS 2014

    Poľskí futbalisti teda dovedna odohrali v tomto kalendárnom roku doposiaľ 9 medzinárodných stretnutí, v ktorých dosiahli 4 víťazstvá, 2 remízy a 2 prehry.


    Tréner Adam Nawalka nominoval na zápasy so Slovenskom a Írskom týchto hráčov:

    Brankári: Wojciech Szczesny (Arsenal Londýn/Angl.), Artur Boruc (FC Southampton/Angl.), Przemyslaw Tytoň (PSV Eindhoven/Hol.), Rafal Leszczynski (MKS Dolcan Zabki)
    Obrancovia: Piotr Celeban (FC Vaslui/Rum.), Artur Jedrzejczyk (FK Krasnodar/Rus.), Marcin Kowalczyk (Volga Nižnij Novgorod/Rus.), Lukasz Szukala (Steaua Bukurešť/Rum.), Tomasz Jodlowiec, Tomasz Brzyski (obaja Legia Varšava), Rafal Kosznik (Górnik Zabrze), Marcin Kaminski (Lech Poznaň), Adam Marciniak (Cracovia Krakov), Michal Pazdan (Jagiellonia Bialystok)
    Stredopoliari: Jakub Blaszczykowski (Borussia Dortmund/Nem.), Piotr Cwielong (VfL Bochum/Nem.), Grzegorz Krychowiak (Stade de Reims/Fr.), Adrian Mierzejewski (Trabzonspor/Tur.), Waldemar Sobota (FC Bruggy/Belg.), Pawel Olkowski, Krzysztof Maczynski (obaja Górnik Zabrze), Tomasz Holota (Slask Vroclav)
    Útočníci: Robert Lewandowski (Borussia Dortmund/Nem.), Lukasz Teodorczyk (Lech Poznaň), Dawid Nowak (Cracovia Krakov)
     
    Vážení fanúšikovia športu, srdečne vás vítame pri našom textovom prenose, v ktorom sa podrobne pozrieme na dianie na trávniku v poľskom Vroclave, kde slovenskí futbalisti odohrajú medzinárodné priateľské stretnutie s národným výborom našich severných susedov.

    Slovenskí futbalisti neuspeli v kvalifikácii o postup na svetový šampionát a do konca tohto kalendárneho roku ich čaká ešte dvojica priateľských stretnutí. To prvé je na programe už dnes so začiatkom o 20:45 v Poľsku proti národnému výberu domácich, druhý zápas odohrajú zverenci trénera Kozáka 19. novembra s Gibraltárom, a to v portugalskom Algarve o 19:30 SEČ.

    Slovenská futbalová reprezentácia má za sebou ťažký kalendárny rok, v ktorého priebehu sme zaznamenali zmenu na trénerskom poste, zmeny v hráčskom kádri a nemenej dôležitou časťou bola aj kvalifikácia na svetový šampionát, v ktorej naši futbalisti neuspeli a spomienky z roku 2010 tak oživia maximálne pri televíznych obrazovkách.

    Pred predposledným zápasom v roku 2013 si dovolíme v krátkosti zhrnúť výsledky, ktoré naši reprezentanti dosiahli:

    • 6.2 Belgicko – Slovensko 2:1 (1:0) priateľský
    • 22.3 Slovensko – Litva 1:1 (1:1) kvalifikácia MS 2014
    • 26.3. Slovensko – Švédsko 0:0 (0:0) priateľský
    • 07.6. Lichtenštajnsko – Slovensko 1:1 (1:0) kvalifikácia MS 2014
    • 14.8. Rumunsko – Slovensko 1:1 (1:0) priateľský
    • 06.9. Bosna a Hercegovina – Slovensko 0:1 (0:0) kvalifikácia MS 2014
    • 10.9. Slovensko – Bosna a Hercegovina 1:2 (1:0) kvalifikácia MS 2014
    • 11.10. Grécko – Slovensko 1:0 (1:0) kvalifikácia MS 2014
    • 15.10. Lotyšsko – Slovensko 2:2 (0:2) kvalifikácia MS 2014

    Celkovo sme teda odohrali 9 zápasov medzinárodnej úrovne s bilanciou 1 výhra, 5 remíz a 3 prehry.


    Nominácia trénera Kozáka na zápas s Poľskom:

    Brankári: Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Tomáš Košický (Novara Calcio)
    Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín), Martin Škrtel (FC Liverpool), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Marián Čišovský (FC Viktoria Plzeň), Dušan Švento (FC Red Bull Salzburg), Kornel Saláta (FC Tom Tomsk)
    Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Juraj Kucka (FC Janov), Tomáš Kóňa (FK Senica), Marek Hamšík (SSC Neapol), Miroslav Stoch (PAOK Solún), Róbert Mak (1. FC Norimberg), Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň), Stanislav Šesták (Bursaspor)
    Útočníci: Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň), Adam Nemec (1. FC Union Berlín)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 31. Kucka, 39. Mak

    Karty:   20. Škrtel (SVK), 34. Hamšík (SVK), 71. Pekarík (SVK)


    Poľsko: Boruc – Olkowski, Jedrzejczyk, Kaminski, Kosznik, Blaszczykowski (C), Krychowiak, Jodlowiec, Sobota, Mierzejewski, Lewandowski
    Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel (C), Ďurica, Hubočan, Pečovský, Kucka, Mak, Hamšík, Stoch, Nemec

    Rozhodca: Marco Borg – Edward Spiteri, Mitchell Scerri (všetci Malta)