Maďarsko – Albánsko 0:2 (kon.) | Chorvátsko – Švajčiarsko 0:2 (kon.) | Slovensko U21 – Holandsko U21 2:2 (kon.)
Slovensko – Holandsko 2:2 (kon.) | Škótsko – Gruzínsko 1:1 (kon.) | Bosna – Španielsko 1:6 (kon.)
Anglicko – Fínsko 3:0 (kon.) | Francúzsko – Arménsko 6:0 (kon.) | Taliansko – Sev. Írsko 3:0 (kon.)
koniec
Chorvátsko
0:2 (0:1)
Švajčiarsko
cz Štvrtok 14.11.2013, 18:45Kvalifikácia na ME U21
     
    Je dobojováno. Navzdory převaze Chorvatska získávají tři body hosté. Švýcarsko dalo domácím lekci z produktivity, když ze dvou větších příležitostí dalo dva góly. Díky vítězství 2:0 se tak bodově dotáhlo na svého dnešního soupeře. Děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou! (20:39:59)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Chorvaté se pokusili zahrozit z dálky, avšak neúspěšně. Mvogo byl pozorný a ránu zlikvidoval.
     
    90
    Hlavní sudí nastaví k základní hrací době ještě tři minuty.
     
    89
    Před dotírajícím Šitumem hosté raději odvrátili na rohový kop. Chorvaté jej sehráli dobře, avšak brankovou příležitost si nevytvořili.
     
    87
    Chorvaté se snaží i nadále ohrožovat bránu hostí, leč příliš se jim to nedaří. Zdá se, že si Švýcaři odnesou z tohoto souboje cenné tři body, Ještě ale není konec, uvidíme, zda nabídnou finální minuty dramatické vyústění.
     
    85
    Poslední střídání si vybírají také domácí, hrací plochu opouští Marko Pjaca, nahradí jej Šitum.
     
    84
    Švýcarsko se nyní ocitlo v nebezpečné situaci, prudký centr ale odvracejí Chorvaté alespoň na rohový kop. Z něj nic nebezpečného nevyvstalo.
     
    83
    Faul Chorvatska. Švýcaři jsou nyní poměrně aktivní, nevyužitá penalta domácích je evidentně velmi nakopla.
     
    81
    Švýcarsko znovu mění síly, na hrací plochu se podívá Moritz Bauer, na lavičku odchází zadák Martignoni.
     
    80
    Za ruku v pokutovém území dostává žlutou kartu Decarli (SUI).
     
    80
    Tak to je neuvěřitelné, Mvogo chytá fantastické utkání, nyní vystihl i penaltu domácí družiny. Švýcaři budou moci svému brankáři děkovat.
     
    80
    Chorvatskou ránu zastavil Decarli ve velkém vápně rukou, díky čemuž se píská penalta!
     
    79
    Protiútok Švýcarska končí faulem domácí družiny. Po dlouhé době se hostující mladíci podívali za půlku.
     
    78
    Převaha Chorvatů je nyní zcela evidentní, o další nebezpečí před Mvogem se pokoušel Mišič, který předvádí fantastický výkon. Snaha se ale minula účinkem, hosté jsou dobře organizovaní.
     
    76
    Švýcarsko podruhé v utkání mění síly, Darka Jevtiče nahradí Leonardo Bertone.
     
    75
    Perica rychle přenesl hru, načež se pokusil nalét v dobré pozici stojícího Mišiče. Toho ale odzbrojila čtveřice švýcarských fotbalistů.
     
    74
    Gorupec se snažil zahrozit velké dálky, což se mu nepodařilo. Balon zamířil vysoko mezi diváky. Odkop Švýcarska.
     
    73
    Chorvatsko mohutně finišuje, po rohovém kopu se dostal míč k Bubnjičovi, který nikým nehlídán trefil pouze dobře postaveného Mvoga. Domácí mají skutečně smůlu.
     
    72
    Pjaca se velmi neohroženě prodral až do velkého vápna, kde se snažil posunou "kulatý nesmysl" na spoluhráče. Ten si ale s nastalou situací neporadil.
     
    71
    Chorvatsko rozvážně kombinují na polovině hrací plochy a snaží se vymyslet něco, čím by přelstilo pozornou defenzivu Švýcarů. Zatím se to ale domácímu mužstvu příliš nedaří.
     
    69
    Opět domácí v akci, tentokráte posílal prudký pas před bránu Jedvaj. Mvogo ale jeho úmysl vystihl a schoval míč do náručí.
     
    68
    Švýcarsko poprvé střídá, Salima Khelifiho nahradí Max Veloso.
     
    67
    Chorvaté začínají stále více šlapat na plyn, díky čemuž si vypracovali dosud největší příležitost v utkání. Po krásné kombinaci měl na kopačce snižující branku Stipe Perica. Proti střídavšímu borci však úžasným zákrokem zasáhl Mvogo.
     
    65
    Mišič pálil z voleje z hranice pokutového území. Rána mu nesedla, a tak skončil balon vysoko nad. Švýcarsko bude znovu odkopávat.
     
    63
    Zajímavou akci Chorvatů nyní zastavil milimetrový ofsajd, který pozemní arbitr správně odpískal. Následuje tak odkop od švýcarské svatyně. Hraje se velmi aktivně, avšak bez větších příležitostí.
     
    62
    Jedvaj měl nyní vynikající myšlenku, kterou však nedokázal zrealizovat, do příčného pasu vložil nohu jeden ze švýcarských borců. Následně pak veškeré chorvatské snažení uhasil Mvogo.
     
    60
    Hra se nyní poněkud uklidnila, ani jedna z družin se nikam nežene, Především pak Švýcarsko je s výsledkem prozatím spokojeno. Není divu, tříbodovým ziskem by se dotáhla na dnešního soka.
     
    58
    Jevtič se snažil vyrovnanou situaci vyřešit individuálně, Nezvolil ale dobře, Chorvatská obrana protentokráte švýcarský ofenzivní výpad ustála.
     
    57
    Žlutou kartu si nyní vysloužil také švýcarský Martignoni (SUI).
     
    57
    Mišič byl nyní zastaven, a tak budou Chorvaté zahrávat přímý kop. Ten Frey odvrátil hlavou alespoň na rohový kop, který domácí nezahráli příliš dobře.
     
    55
    Chorvatsko je ve druhé půli jasně lepším celkem, o další brankovou příležitost se nyní pokusil nově příchozí Gorupec, který efektním přenesením hry vyzval ke snížení Radoševiče. Ten ale nedokázal uklidnit poskakující míč.
     
    53
    Aktivní Mišič uháněl bleskovou rychlostí na švýcarskou bránou, avšak nenalezl nikoho, komu by mohl přihrát. Hosté tak tuto situaci přežili bez sebemenší úhony.
     
    52
    Chorvaté podruhé střídají, tentokráte nenuceně, Stipe Perica nahrazuje Karla Bručiče.
     
    51
    Opět v akci Chorvaté, Brožovič se nyní nedokázal vymotat z chumlu hráčů a zakončit. Švýcarsko šanci odvrátilo.
     
    50
    Jedvaj připravil tutovku Mišičovi, který však ranou z otočky nedokázal tuto akci završit. Přízemní balon Mvogo vystihl a zlikvidoval jej.
     
    48
    Další střelecký pokus Švýcarska! Delač jej tentorkáte vytěsnil na rohový kop, po němž se dostal ke střele Ben Khalifa. Dělovka ale nezamířila mimo tři tyče.
     
    47
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je sutdená sprcha pro Chorvatsko, které si plánovalo vyrovnání. Gorupec si při "malé domů" nerozuměl s gólmanem, čímž připravil příležitost DARKU JEVTIČOVI. Švýcarský záložník pak pouze doklepl míč do odkryté brány.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi úvodní poločas, který přinesl velmi zajímavou podívanou. V prvních minutách byli lepší hosté, kteří se také zásluhou Freye ujali vedení. Postupně však začali přebírat iniciativu Chorvaté. Podaří se domácímu celku vyrovnat? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
     
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Chorvaté se drali do další šance, ale nadějně vypadající centr zpacifikoval pozorný Mvogo, který následně dlouhým výkopem vyzval spoluhráče k akci.
     
    45+3
    Khelifi předvedl u levé lajny ekvilibristiku alá Zinedine Zidane, která mu však nebyl nic platná, domácí zadák se nenechal obalamutit.
     
    45+2
    Chorvatsko se snažilo o rychlý přechod do útoku, avšak pas z pravé strany hrací plochy byl přetažený a končí mezi diváky. Vhazovat bude Švýcarsko.
     
    45
    Hlavní arbitr nastaví k prvnímu poločasu 4 minuty, které jsou zapříčiněny především zraněním chorvatského brankáře Zeleniky.
     
    44
    Chorvatská protiofenziva končí autovým vhazováním, které vykonají hosté.
     
    43
    Další žlutá karta pro chorvatské fotbalisty, tentokráte se proti pravidlům provinil Ivan Močinič, který stáhl za dres jednoho ze švýcarských soků.
     
    41
    Další snaha chorvatských mladíku vyústila alespoň v rohový kop, který však domácí nezužitkovali. Dominance Švýcarska je ale pryč, uvidíme, kterak se bude zajímavý souboj kvalifikace na Mistrovství Evropy 2015 nadále vyvíjet.
     
    40
    Frey se snažil na levé straně hrací plochy prodrat přes Močiniče, avšak nakonec se zastavil sám, neboť si při počínání pomáhal nedovoleně.
     
    38
    Chorvaté se snaží napadat, i když jim zatím jejich záměr nevychází, Švýcarská obrana je precizní.
     
    37
    Tak to byla obrovská příležitost pro Švýcarsko, Freuler po pasu na hranici ofsajdu uháně sám na Delače, avšak ten si s nastalou situací poradil, pádem pod nohy hostujícího forvarda akci zastavil, za což si vysloužil potlesk publika.
     
    36
    Do kvalitní střelecké pozice se posouval Mišič, jehož dělovku ale zblokovala hostující obrana. Následný pád chorvatského záložníka ve velkém vápně nechává hlavního sudího klidným.
     
    34
    Domácí začínají vystrkovat růžky, postupně se stále více posouvají ke švýcarské brance. Tentokráte centroval míč do brankoviště Datkovič. Narazil na zformovanou hostující defenzivu.
     
    33
    Opět ofenzivní snažení Chorvatska, nejprve centroval při zemi Jedvaj, následně se pokusil o střelu Brozovič. Vše nakonec skončilo v rukavicích spolehlivě se prezentujícího brankáře Mvoga.
     
    31
    Radoševič hledal dalekonosným centrem Brozoviče, který sice pas zpracoval, ale poradit si s ním nedokázal. Fotbalisté v bílých dresech nebezpečí odvrátili.
     
    30
    Jevtič se prodíral do dobré střelecké pozici, se kterou si domácí poradili. Švýcarský záložník se tak nedostal ani ke střele.
     
    29
    Chorvaté se snažili o další ofenzivní akci, leč byli odzbrojeni již těsně za půlící čárou. Švýcarsko zatím dnešní utkání opanuje.
     
    27
    První žlutou kartu obdržel za nebezpečný skluz Bubnjič (CRO). Hostující se borec se z trávníku zvedá s nepříliš pozitivním výrazem. Zdá se však, že bude nakonec v pořádku.
     
    26
    Brozovič se jednu z ojedinělých akcí pokusil, nabral rychlost a snažil se prodrat mezi trojicí defenzivních mužů Švýcarska. To se mu však nepovedlo, míč mají na kopačkách opět hosté.
     
    25
    Švýcaři se zatím prezentují v lepším světle, dominují především v držení balónu. Chorvaté se dostávají do kombinace spíše sporadicky.
     
    23
    Pjaca zastavil velmi nevybíravě svého soupeře, za což je od hlavního arbitra důsledně napomínán. Zatím se však vše obejde bez karetního trestu.
     
    21
    Domácí gólman je skutečně střídán, do branky Chorvatska se postaví Matěj Delač.
     
    21
    Chorvatský brankář Zelenika je nyní ošetřován, při zákroku trefil kolenem tyčku své svatyně. Zdá se, že bude muset být vystřídán.
     
    19
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!

    Hosté již několikátý rohový kop zužitkovali, míč proskákal velkou skrumáží hráčů až k MICHAELU FREYOVI, který nikým nehlídán neměl problém překonat bezmocného Zeleniku.
     
    19
    Rychlý švýcarský přechod do útoku museli domácí zastavit pouze za cenu rohového kopu.
     
    17
    Faul hostující družiny, Chorvatsko bude rozehrávat se solidní pozici přímý kop. Radoševič se snažil ohrozit přímo bránu, avšak jeho pokus zastavila zeď.
     
    15
    Bubnjič posílal před Chorvatskou branku prduký balon, který odvrátila domácí obrana do zámezí. Po rohovém kopu a následném střeleckém pokusu je pískán ofsajd.
     
    14
    Tvrdý souboj ve středu hrací plochy hlavnímu arbitrovi neunikl, rozehrávat bude Chorvatsko.
     
    12
    Widmer se vydal po pravé straně na útočný výlet, který zakončil ranou do přesně nastavených rukavic Zeleniky. Tato situace může Švýcarsko mrzet.
     
    11
    Již se zdálo, že se schyluje k velké příležitosti Chorvatska. Močinič ale situaci překombinoval, díky čemuž přišel o míč. Nakonec ale domácí přece jenom vybojovali rohový kop. Ten se ale minul účinkem.
     
    9
    Ben Khalifa uháněl zcela sám na Zeleniku, kterého chtěl zaskočit ranou mezi nohy. Chorvatský brankář ale vytáhl parádní zásah a šanci uhasil.
     
    8
    Brozovič se pokoušel přesně mířenou střelou ohrozit hostující svatyni. Mvogo nakonec musel proti nebezpečné ráně zasáhnout.
     
    7
    Poprvé se do ofenzivy podívali také Chorvaté, podél levé lajny se prodíral Pjaca. Byl však rychle odzbrojen.
     
    5
    Ben Khalifa ukázkové obešel protihráče, načež se snažil přihrát do pokutového území. Domácí obránce ale srazil míč do zámezí, což znamená rohový kop pro Švýcarsko. Mužstvo helvétského kříže jej nesehrálo příliš dobře.
     
    4
    Švýcarsko opět u balonu. Datkovič nakonec musel padnout do střele hostí, následně se Švýcaři sami provinili nedovoleným zákrokem.
     
    2
    Jedvaj se pokoušl podél pravé lajny vyslat spoluhráče do protiútoku. Zůstalo však pouze u myšlenky, hosté situaci zvládli bez problémů.
     
    1
    Švýcarsko se vydalo hned po úvodním výkopu do útoku a vybojovalo alespoň rohový kop. Po jeho zahrání ale žádné nebezpečí pro branku Chorvatů nenastalo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vzájemné zápasy

    05.09.2011 Švýcarsko – Chorvatsko 4:0
    02.06.2012 Chorvatsko – Švýcarsko 1:2
    14.10.2013 Švýcarsko – Chorvatsko 0:2
     
    Chorvatsko

    To se nachází v tabulce na místě prvním se ziskem dvanácti bodů. Všechny čtyři zápasy vyhráli. Chorvatsko se může pyšnit skvělým skórem 13:0.
     
    Švýcarsko

    Nachází se v tabulce na druhém místě se ziskem šesti bodů. Dva zápasy vyhráli a jeden prohráli. V posledním zápase prohráli právě proti Chorvatsku.
     
    Dobrý den, ještě jednou Vás vítám u dnešního zápasu. Dnes se mezi sebou utkají v rámci kvalifikace na ME U21 Chorvatsko a Švýcarsko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

    Libor Kucza

    Góly: 19. Frey, 47. Jevtič

    Karty:   27. Bubnjič (CRO), 43. Močinič (CRO) – 57. Martignoni (SUI), 80. Decarli (SUI)


    Chorvátsko: Zelenika (21. Delač) – Bručič (52. Perica), Bubnjič, Datkovič, Jedvaj – Močinič, Brozovič (C), Radoševič, Mišič, Gorupec – Pjaca (85. Šitum).
    Náhradníci: Delac, Milos, Mrzljak, Perica, Situm, Simunovič, Zuparič

    Švajčiarsko: Mvogo – Martignoni, Decarli, Lacroix, Widmer – Jevtič (76. Bertone), Buff, Khelifi (68. Veloso) – Frey, Ben Khalifa (C), Freuler.
    Náhradníci: Bauer, Bertone, Brahimi, Djimsiti, Spiegel, Tabakovič, Veloso

    Rozhodca: Goyobuzuk – Van Fongen, Steegstrga