Groningen – Kerkrade 3:3 (kon.) | Cambuur – Feyenoord 0:2 (kon.) | Utrecht – Heerenveen 2:0 (kon.)
koniec
FC Groningen
3:3 (1:1)
Roda JC Kerkrade
cz Nedeľa 03.11.2013, 12:30 • Euroborg (Groningen) • Holandská Eredivisie
     
    90+2
    Kerkrade právě vstřelilo branku!
    MARK FLEDDERUS si dnes podruhé postavil míč na penaltový puntík a znovu se trefuje. Tentokrát s obrovským štěstím, protože se Bizot míče dotkl, leč k jeho smůle zapadl do sítě.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Wijnaldum (FC Groningen) a také Peppen (Kerkrade).
     
    90+1
    Wijnaldum fauloval zcela evidentně Pluima a rozhodčí znovu ani na vteřinu nezaváhal.
     
    90+1
    Neuvěřitelný zápas nebere konce, penalta s pořadovým číslem dvě pro hosty!
     
    90
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Živkovič, přichází Ekong.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Kirm (FC Groningen).
     
    84
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Chery, přichází Leeuw.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Luijckx (Roda JC Kerkrade).
     
    77
    Žlutou kartu dostává Chery (FC Groningen).
     
    76
    Groningen právě vstřelil branku!
    No to jsou věci, skóre se opět mění. Penaltový hříšník ERIC BOTTEGHIN napravuje svou chybu z předešlých minut, když využil centr Wijnalduna. Míč sice zachytil brankář Kurto, ale nepochopitelně mu vypadl z náruče přímo na kopačky brazilského fotbalisty, který jako všudybyl zakončil do prázdné brány.
     
    72
    Střelu Flederuse chytá do rukavic brankář Bizot. Následně je zde střídání. Donalda nahrazuej Bonevacia.
     
    69
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Hupperts, přichází Höcher.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Biemans (Roda JC Kerkrade).
     
    63
    Kerkrade právě vstřelilo branku!
    Je znovu vyrovnáno. MARK FLEDDERUS penaltu proměnil naprosto bezpečně, i když Bizot vystihl směr, neměl šanci zasáhnout.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Botteghin (FC Groningen).
     
    62
    Budou se dít věci. Po rohu se zrodil penaltový zákrok Botteghina na střídajícího Demougeho a míč už si staví na puntík Fledderus.
     
    55
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Németh, přichází Demouge.
     
    55
    Groningen právě vstřelil branku!
    To byl velice dobrý tah domácího trenéra, který před malou chvíli zařadil do sestavy ANDRAZE KIRMA. Ten si naběhl na centr z levé strany a nikým neatakován doklepl míč bezpečně do sítě. Asistence: Filip Kostič.
     
    53
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Velden, přichází Krim.
     
    44
    Parádní rána a neméně parádní zákrok. Do míče se opřel Pluim a jeho nádherná rána letěla do pravé šibenice, tam však doletěl gólman Bizot a vyškrábl kulatý nesmysl do bezpečí.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Dijkhuizen (Roda JC Kerkrade).
     
    33
    Tohle už nepohlídala. Nechala projít Živkoviče na hranici pokutového území a nebýt Peppena, který se do jeho střely obětavě vrhl, skončil by míč v síti. Takhle se od jeho nohou míč odrazil těsně vedle.
     
    25
    Mohlo být 1:2! Centr z levé strany vyslal Pluim a sám před bránou byl Donald, jenže toho v klíčový moment vychytal perfektní Bizot, jenž vleže vyškrábl u levé tyče míč směřující do brány.
     
    19
    Kerkrade právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno a začínáme zase od začátku. Zmíněnou standardku rozehrál Kali, hlavičkou míč protáhl Pluim na neobsazeného KEESE LUIJCKXE a ten střelou z první prostřelil brankáře Bizota. Ten se sice po míči natahoval a také si na něj lehce sáhl, ale byl stejně bezmocný. Asistence: Wiljan Pluim.
     
    8
    Groningen právě vstřelil branku!
    A je to tady. Gól byl na spadnutí, přeci jen šancí už bylo mnoho a domácí aktivita neutichala. Právě naopak. Magnasco vyslal centr do pokutového území, tam sice zasáhla obrana a odvrátila míč mimo nebezpečné uzemí, jenže do míče se z voleje opřel FILIP KOSTIČ a z přibližně dvaadvaceti metrů rozvlnil síť. Parádní trefa a domácí vedou. Asistence: Stefano Magnasco.
     
    5
    Zajímavý fotbal pokračuje, na druhé straně se do první perfektní akce dostal maďarský fotbalista Németh a zkoušel to podobně jako jeho protějšek Kostič, tedy přízemní střelou k tyči. Dopadl téměř podobně. Opět míč končí těsně vedle.
     
    4
    No a domácí pokračují i nadále v tlaku. Agresivně napadají, nedávájí prostor k rozehrávce a soupeř ihned ztrácí míče. Peppena rychle odzbrojil Kostič a mířil na bránu. Z hranice velkého vápna vyslal přízemní střelu a jen to v ochozech zahučelo. Míč letěl těsně vedle levé tyče.
     
    2
    Domácí se pustili do soupeře se vší vervou. To bylo přímo házenkářské obléhání prostoru, který střeží Kurto. A hned si musel připsat první ostřejší zákrok, když na něj nebezpečně vypálil Chery. Bude z toho roh.

    Roman Zajíček

    Góly: 8. Kostič, 55. Kirm, 76. Botteghin – 19. Luijckx, 63. Fledderus (pen.), 90+2. Fledderus (pen.)

    Karty:   62. Botteghin (GRO), 77. Chery (GRO), 89. Kirm (GRO), 90+1. Wijnaldum (GRO) – 37. Dijkhuizen (KER), 64. Biemans (KER), 77. Luijckx (KER), 90+1. Peppen (KER)


    FC Groningen: Bizot – Botteghin, Kappelhof, Wijnaldun, Magnasco – Chery (84. Leeuw), Hiariej, Kieftenbeld – Velden (53. Kirm), Kostič, Živkovič (90. Ekong). Trenér: Erwin van de Looi.
    Náhradníci: van der Lei – Ekong, Burnet, Adorján, Leeuw, Kirm, Lindgren

    Roda JC Kerkrade: Kurto – Dijkhuizen, Biemans, Luijckx, Peppen – Kali, Hupperts (69. Höcher), Fledderus, Donald (72. Bonevacia), Pluim – Németh (55. Demouge). Trenér: Ruud Brood.
    Náhradníci: Roox – Bonevacia, Demouge, Höcher, Djoum, Paulissen, Wijnen

    Rozhodca: Makkelie – Goossens, Dongen.