Slovensko U17 – Uruguaj U17 2:4 (kon.)
koniec
Slovensko U17
2:4 (0:3)
Uruguaj U17
Utorok 29.10.2013, 14:00 • Ras Al-Khaimah Emirates Stadium • Majstrovstvá sveta hráčov do 17 rokov
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:00.
     
    Po skupinovej časti pokračujú Majstrovstvá sveta kategórie U17 vyraďovacou fázou. V osemfinále sa stretnú tímy, ktoré odohrali vzájomný zápas tesne pred začiatkom Majstrovstiev – Slovensko a Uruguaj. V tomto zápase zvíťazili naši mladí reprezentanti 2:1. O góly Slovenska sa postaral Lukáš Čmelík a Jakub Hromada. Na víťazstve futbalistov spod Tatier nič nezmenil ani kontaktný gól Franca Pizzichilla. Rovnaký výsledok by sme určite všetci brali aj v osemfinálovom zápase.
     
    Pozrime sa na to, ako sa obom tímom darilo v skupinovej fáze turnaja.
     
    Uruguaj zvíťazil vo svojom prvom vystúpení na Majstrovstvách sveta nad Novým Zélandom vysokým rozdielom – 7:0. Dva góly juhoamerickej reprezentácie dal Leandro Otormin a Franco Acosta a jedným presným zásahom prispel k víťazstvu Kevin Mendez, Facundo Ospitaleche a Franco Pizzichillo.

    V druhom zápas sa náš aktuálny súper stretol s Pobrežím Slonoviny a to už bol o poznanie tvrdší oriešok. Za africký tím skóroval v 17. minúte Aboubakar Keita a bod pre Uruguaj vybojoval až v 94. minúte Franco Acosta – 1:1.

    Na záver skupinovej fázy nastúpil Uruguaj na zápas s Talianskom, ktoré v 11. minúte poslal do vedenia Vittorio Parigini, no už po štyroch minútach vyrovnal Joel Bregonis a v 64. minúte dokonal obrat na 2:1 Marcio Benitez.

    S 2 víťazstvami a 1 remízou, ziskom 7 bodov a aktívnym skóre 10:2, obsadil Uruguaj v skupine B konečné 1. miesto.
     
    Slovensko odštartovalo svoju púť na Majstrovstvách sveta s Brazíliou, ktorú možno označiť za jedného z najväčších favoritov na celkové víťazstvo. Prejavilo sa to aj na výsledku, keď naša mládežnícka reprezentácia podľahla juhoafrickému tímu 1:6. Skóre stretnutia otvoril v 17. minúte Mosquito a ten istý hráč zvyšoval v 31. minúte na 2:0. V závere polčasu sa presadil aj Nathan, ktorý si gólovú radosť zopakoval aj v úvode druhého dejstva a o päť minút neskôr ho napodobnil aj Caio. Slovensku sa podarilo v 68. minúte zápasu znížiť zásluhou Denisa Vavra na 1:5, no o dve minúty mal posledné slovo Mosquito, ktorý nielen uzavrel skóre stretnutia, ale aj dokonal svoj hetrik.

    Nasledoval zápas s Hondurasom, kde už mali zverenci Ladislava Pecka podstatne vyššie ambície. Tie naštrbil v 20. minúte Rembrandt Flores, keď poslal do vedenia svoje mužstvo. V rozpätí 48. a 57. minúty však presne namieril Tomáš Vestenický a Slovensko vyhrávalo 2:1. Keď už sa zdalo, že naši futbalisti zvíťazia, prišla v druhej minúte nastaveného času studená sprcha v podobe vyrovnávajúceho gólu Jorgeho Boddena a stretnutie sa skončilo 2:2.

    V poslednom zápase s domácou reprezentáciou SAE, museli mladí Slováci vyhrať a zároveň čakať na to, ako sa vyvinie situácia v ostatných zápasoch. Podobne ako v zápase s Hondurasom sa dvakrát presadil Tomáš Vestenický a tentokrát sa už Slovensko tešilo z víťazstva 2:0 a to aj napriek tomu, že naši reprezentanti hrali od záveru prvého polčasu oslabení o vylúčeného Jakuba Griča.

    Slovensko zaznamenalo v skupine A 1 víťazstvo, 1 remízu a 1 prehru. So ziskom 4 bodov a pasívnym skóre 5:8, napokon obsadilo konečné 3. miesto. Na druhú priečku so stopercentnou postupovou istotou, pritom chýbal len pomyselný jeden gól. Napokon však predsa len mohla vypuknúť postupová radosť, keď Uzbekistan zdolal Chorvátsko 2:1. Do vyraďovacej fázy totiž okrem prvých dvoch tímov zo všetkých skupín, postúpili aj najlepšie štyri tímy z tretích miest.
     
    Verme, že sa našim mládežníckym reprezentantom bude dariť tak, ako v priateľskom zápase s týmto istým súperom a vybojujú postup medzi osem najlepších tímov. O tom, kto bude štvrťfinálovým súperom úspešnejšieho zo zápasu SlovenskoUruguaj, rozhodne stretnutie medzi Nigériou a Iránom.
     
    -10
    Úvodné zostavy:

    Slovensko U17: Junas – Vodecký, Vavro, Varga, Kupec – Hromada ,,K", Lesniak – Špalek, Chvátal, Slaninka – Vestenický
    Náhradníci: Semanko, Rodák, Rajník, Lovás, Káčer, Čmelík, Siplak, Kadlec

    Uruguaj U17: Cardozo – Bregonis, Bushiazzo ,,K", Pizzichillo, Mendez, Acosta, Etcheverry, Faber, Otormin, Benitez, Suarez
    Náhradníci: Silva, Larrea, Avila, Ospitaleche, Latorre, D´Albenaz, Pintos, Gonzalez, E. Gonzalez

    Rozhodca: Marco Rodriguez – Marvin Torrentera, Marcos Quintero (všetci Mexiko).
     
    -5
    Futbalisti oboch tímov nastupujú na trávnik. Uruguaj bude hrať v slabo-modrých a Slovensko v bielych dresoch. Nasledujú hymny oboch krajín.
     
    -3
    Na štadióne najskôr znela hymna nášho dnešného súpera a teraz nasleduje slovenská hymna.
     
    -1
    Všetko je už pripravené na začiatok stretnutia. Úvodný výkop bude mať Uruguaj.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Hneď na úvod aktivita na strane Juhoameričanov a prihrávka do pokutového územia, kde si nabiehal Acosta, ale slovenská obrana si ho postrážila.
     
    3
    Po Kupcovom vhadzovaní sa pokúšal dostať do pokutového územia po pravej strane Chvátal, ale nedokázal si poradiť s obrannou presilou.
     
    4
    Uruguaj získal priamy kop, ale ten nepriniesol hrozbu pre Junasa.
     
    5
    Uruguaj dal gól!
    LEANDRO OTORMIN využil chybu slovenskej obrany, obišiel brankára a poľahky poslal loptu do prázdnej brány! Uruguaj vyhráva 0:1!
     
    8
    Otormina znova hľadali jeho spoluhráči kolmou prihrávkou a takmer išiel znova sám na bránu, lenže k lopte mal tentokrát bližšie Junas.
     
    10
    Uruguaj získal roh.
     
    11
    Po centri do pokutového územia sa futbalisti z Uruguaja dopustili útočného faulu a tak nasleduje odkop slovenského gólmana.
     
    12
    Pokus súpera o vysunutie Acostu nevyšiel. Krátko na to sa uvoľnil po ľavej strane Vestenický, lenže Cardozo včas zasiahol a nedovolil mu vystreliť.
     
    13
    Kupec poslal dlhý center na nabiehajúceho Vestenického až na hranicu pokutového územia, toho si stráži uruguajský obranca.
     
    14
    Lesniak fauluje Acostu a Uruguaj má k dispozícii priamy kop z takmer pol ihriska.
     
    15
    Uruguajčania posielajú center do slovenskej šestnástky, no tam sa dopúšťajú útočného faulu.
     
    17
    Tiesnený Lesniak sa odhodlal k strele zo šestnástich metrov. Jeho pokus bol zblokovaný nad bránu na roh.
     
    17
    Center z rohu, a aj následný druhý center Slovenska, posiela preč zo svojej šestnástky uruguajská obrana.
     
    19
    Vodecký unikal po pravej strane. Sľubnú akciu zastavuje ešte pred pokutovým územím obrana nášho súpera.
     
    20
    Slovensko získalo roh.
     
    21
    Lesniakov center odvracia uruguajská obrana, krátko na to posielajú mladí Slováci loptu za bránkovú čiaru a tak bude nasledovať Cardozov odkop.
     
    22
    Mendez unikal po ľavom krídle, ale tam stála pripravená slovenská obrana, tak volil spätnú prihrávku na Fabera, ktorý vystrelil spoza pokutového územia a jeho krížna strela letí nepresne.
     
    23
    Na druhej strane sa dostal k strele Slaninka, lenže mieri nad bránu.
     
    24
    Mendez našiel kolmou prihrávkou Acostu a ten síce obišiel Junasa, no keď chcel loptu z uhla poslať do opustenej brány, v poslednej chvíli zblokoval jeho strelu vracajúci sa Varga.
     
    26
    Na šancu súpera odpovedajú aj Slováci. Chvátal poslal z ľavej strany prihrávku Vestenickému a ten pohotovo vystrelil, lenže mieri nad bránu.
     
    27
    Vestenický sa pokúšal preniknúť po pravom krídle, lenže tam si nedovolene počínal v súboji so Suarezom a tak prichádza o loptu.
     
    28
    Po súboji zostáva na trávniku ležať Varga, po krátkom otrasení sa vstáva a bude v hre pokračovať.
     
    30
    Pri lopte sú momentálne slovenskí futbalisti, lenže súper napáda už na Slovenskej polovici hry a tak sa ťažko niečo vymýšľa smerom dopredu.
     
    31
    Následne sa Slováci dopúšťajú faulu takmer v strede ihriska, nasleduje center do pokutového územia, ale z neho sa súperovi nepodarilo ohroziť Junasa.
     
    32
    Mendez vnikol do šestnástky a z jej ľavého uhla skúša strelu k bližšej žrdi. Tam pohotovo reaguje Junas a chytá jeho pokus.
     
    34
    Pizzichillo išiel sám na bránu a Junas pri pokuse zneškodniť jeho šancu fauluje. Dostáva žltú kartu a nasleduje jedenástka.
     
    34
    Uruguaj dal gól!
    Loptu si stavia na biely bod KEVIN MENDEZ a s prehľadom premieňa pokutový kop!
     
    35
    Krátko na to sa dostáva do veľkej šance Acosta, ale pred našim gólmanom mieri tesne vedľa!
     
    38
    Špalek unikal po pravej strane a tesne pred šestnástkou sa dostal do súboja so Suarezom, ale nevypýtal si faul. Súboj dvoch "dvadsiatok" tak vyšiel lepšie pre futbalistu z Južnej Ameriky.
     
    40
    Mendez s Acostom stále hrozia. Teraz ich útok zastavil Vavro za cenu rohu.
     
    41
    Po rohu sa lopta nebezpečne odráža od Vesetenického tesne vedľa brány. Nasleduje ďalší roh.
     
    41
    Po ďalšom rohu Buschiazo hlavičkuje tesne nad bránu!
     
    42
    Uruguaj dal gól!
    Náš súper z tlaku napokon predsa ťaží svoj tretí gól, ktorý si pripíše na svoj strelecký účet FRANCO ACOSTA! Slovensko už prehráva rozdielom troch gólov a šanca na postup sa výrazne vzďaľuje.
     
    44
    Acosta nebezpečne hlavičkuje a Junas odvracia jeho pokus na roh! Po ňom sa Slováci ubránili.
     
    44
    Špalek je druhým naším hráčom potrestaným žltou kartou.
     
    45+
    Rýchly protiútok Slovenska a Špalek sa dostal až do pokutového územia, tam už všetko rieši uruguajská obrana a tak ani z tohoto obláčika nezapršalo.
     
    45+
    Hromada zostáva po súboji ležať na trávniku a krátko na to ho z ihriska odnášajú na nosidlách. Verme, že to nebude nič vážne.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Prvý polčas nevyšiel slovenskej reprezentácii do sedemnásť rokov podľa predstáv a po góloch Otormina, Mendeza a Acostu, prehráva s Uruguajom 0:3. Šanca na postup do štvrťfinále sa tak našim futbalistom výrazne znížila.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    V slovenskej zostave sa cez prestávku udiali zmeny:
    Zraneného Hromadu nahradil Káčer a miesto Slaninku prišiel do hry Čmelík.
     
    48
    Suarez vidí žltú kartu a nasleduje priamy kop Slovenska.
     
    48
    Center z priameho kopu sa dostáva k Vargovi a ten hlavou rozozvučal brvno uruguajskej brány!
     
    50
    Lesniak nachádza v pokutovom území Vestenického, no ten bol tiesnený a tak nedokázal nič vymyslieť. V tejto chvíli sú Slováci aktívni.
     
    52
    Slovenský útok zastavuje Suarez len za cenu rohového kopu.
     
    52
    Káčerov roh odvrátila Uruguajská obrana, následne ju naši futbalisti vrátili do šestnástky, kde sa Vavro s Káčerom postarali o vzruch. Pokus druhého menovaného posiela Cardozo na roh!
     
    53
    Po Káčerovom rohu nasleduje ďalší strelecký pokus Slovenska a Cardozo sa musí natiahnuť. Škoda, že tieto momenty neprišli skorej.
     
    55
    Stále však nemôžeme zabúdať ani na nebezpečné útoky Uruguaja. O jeden sa teraz pokúsil Mendez, keď unikal po ľavej strane. Do pokutového územia nevnikol a k lopte sa dostal Faber, lenže jeho útočné ťaženie zastavuje ofsajdový verdikt postranného rozhodcu.
     
    58
    Uruguaj dal gól!
    Pred chvíľou síce dvakrát v útoku nepochodil Mendez, no krátko na to dáva svoj druhý gól v stretnutí LEANDRO OTORMIN a Uruguaj už vyhráva 0:4!
     
    60
    Slovensko sa dopúšťa faulu v stred ihriska a loptu má na svojich kopačkách Uruguaj.
     
    61
    Benitez našiel prihrávkou z pravej strany Pizzichilla, ktorý vbehol do pokutového územia a z jeho hranice míňa brvno Junasovej svätyne.
     
    63
    Slovensko U17 dalo gól!
    TOMÁŠ VESTENICKÝ prekonáva krížnou strelou spoza pokutového územia Cardozu a dáva svoj piaty gól na Majstrovstvách!
     
    65
    Krátko na to hlavičkuje pod brvno Čmelík a Cardozo sa musel poriadne natiahnuť, aby si poradil s jeho pokusom!
     
    65
    Slováci aj naďalej hrozia, dva nebezpečné centre do pokutového územia však nepriniesli gólový efekt.
     
    67
    Na druhej strane to skúša spoza pokutového územia Otormin. Jeho sympatická strela končí tesne nad brvnom slovenskej brány.
     
    67
    Slovensko získalo priamy kop.
     
    68
    Káčer posiela center z priameho kopu do pokutového územia, kde sa síce najlepšie zorientoval Vavro, no prudkú loptu posiela nohou len do bočnej siete.
     
    69
    Uruguaj strieda: Odchádza Mendez a prichádza Ospitaleche.
     
    70
    Slovensko zakladalo útok na ľavom krídle, odkiaľ posielal Chvátal prihrávku na Vestenického, no tá bola nepresná.
     
    71
    Čmelík hľadal prihrávkou v šestnástke svojich dvoch spoluhráčov, ale loptu odkopáva mimo hry uruguajský obranca.
     
    72
    Vestenický unikal po pravom krídle, tam už nestačil na obrannú dvojicu súpera.
     
    73
    Na druhej strane vystrelil zďaleka Faber, ale mieri nad Junasovu svätyňu.
     
    73
    Kupec posielal center do šestnástky na nabiehajúceho Čmelíka. Loptu však berie do náručia Cardozo.
     
    75
    Pizzichillo vystrelil z hranice šestnástky a tesne prekopol slovenskú bránu.
     
    77
    Uruguaj strieda: Odchádza Otormin a prichádza D´Albenaz.
     
    77
    Slovensko získava priamy kop.
     
    78
    Čmelík sa odhodlal k priamej strele, ale triafa len do múru.
     
    79
    Slovensko strieda: Odchádza Varga, prichádza Siplak.
     
    80
    Benitez strieľa tesne spoza hranice pokutového územia a Junas vyráža jeho krížny pokus. Následne nášho gólmana prekonáva Acosta, ale ten bol v čase strely svojho spoluhráča mimo hry, takže gól neplatí.
     
    82
    Káčer strieľa spoza pokutového územia a jeho krížny pokus zastavuje brvno uruguajskej brány! Pekný moment, ktorému chýbalo len šťastnejšie odrazenie lopty.
     
    83
    Prudký ďalekonosný krížny pokus posiela pod brvno uruguajskej svätyne Čmelík a Cardozo výbroným zákrokom posiela loptu ponad brvno na roh!
     
    84
    Pred rohom ešte striedanie Uruguaja: Odchádza Benitez a prichádza Gonzalez.
     
    84
    Po rohu síce Slováci neohrozili súperovu bránu, no následne budú mladí reprezentanti zahrávať priamy kop.
     
    86
    Slovensko U17 dalo gól!
    Priamy kop pretavuje do gólu MICHAL SIPLAK a Slovensko ešte vykresáva malú iskierku nádeje minimálne na zdramatizovanie zápasu!
     
    87
    Slovensko zahrávalo ďalší priamy kop. V šestnástke vyskakoval na center Siplak, ale domáca obrana si už na neho dáva pozor.
     
    88
    Dlhé autové vhadzovanie nachádza v šestnástke Vavra, ktorý triafa len pred ním stojacu obrannú hradbu v modrých dresoch.
     
    89
    Káčer predviedol veľmi pekné nožničky, ktorým chýbal už len gól. Lopta zapadla vedľa vzdialenejšej žrde Cardozovej brány!
     
    90
    Siplak posiela dlhý center na Káčera, pred ním loptu odhlavičkoval uruguajský obranca.
     
    90
    Nastavovať sa budú 3 minúty.
     
    90+
    Slovensko získalo roh, no po ňom neprišlo ohrozenie súperovej brány.
     
    90+
    Čmelík fauluje Ospitalecheho v strede ihriska, lopta tak bude ďaleko od brány tímu z Južnej Ameriky.
     
    90+
    Uruguajčania sa snažia držať loptu na slovenskej polovici, čo sa im zatiaľ darí.
     
    90+
    Uruguaj získal roh.
     
    90+
    Po rohu získava súper autové vhadzovanie a drží loptu v rohu ihriska.
     
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase zvýšil náskok Uruguaja na 0:4, svojím druhým gólom v stretnutí, Leandro Otormin. Následne sa prihlásili o slovo aj naši mladí reprezentanti, keď sa dvakrát triaslo brvno Cardozovej brány. Náskok súpera znížili Tomáš Vestenický a Michal Siplak. Tomáš Vestenický tak zaznamenal na Majstrovstvách sveta päť gólov v troch zápasoch po sebe, čo je rozhodne pekný úspech. Zároveň si pochvalu zaslúži aj celé mužstvo, ktoré sa dokázalo prebojovať až do osemfinále. Tam mu už žiaľ nevyšiel prvý polčas a tak už prakticky v ňom sa rozhodlo o postupe Uruguaja. Napriek tomu sa naši futbalisti nevzdávali, vypracovali si šance a strelili dva góly. Na vyrovnanie však už bolo neskoro. Po výsledku 2:4 postupuje ďalej Uruguaj.

    Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás pri ďalších prenosoch. (15:57:38)

    Ján Kmeť

    Góly: 63. Vestenický, 86. Siplak – 5. Otormin, 34. Mendez (pen.), 42. Acosta, 58. Otormin

    Karty:   34. Junas (SVK17), 44. Špalek (SVK17) – 48. Suarez (URY U17)


    Slovensko U17: Junas – Vodecký, Vavro, Varga, Kupec – Hromada ,,K", Lesniak – Špalek, Chvátal, Slaninka – Vestenický
    Náhradníci: Semanko, Rodák, Rajník, Lovás, Káčer, Čmelík, Siplak, Kadlec

    Uruguaj U17: Cardozo – Bregonis, Bushiazzo ,,K", Pizzichillo, Mendez, Acosta, Etcheverry, Faber, Otormin, Benitez, Suarez
    Náhradníci: Silva, Larrea, Avila, Ospitaleche, Latorre, D´Albenaz, Pintos, Gonzalez, E. Gonzalez

    Rozhodca: Marco Rodriguez – Marvin Torrentera, Marcos Quintero (všetci Mexiko)