Kazaň – Viťaz 4:5 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
Ak Bars Kazaň
4:5 (1:0, 2:2, 1:1)
Viťaz Moskovská oblasť
Utorok 29.10.2013, 16:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Viťaz Podolsk.
    Gól strelil DMITRY ŠITIKOV.
     
    Stapleton mal nôž na krku, musel dať, no situáciu nezvládol a proti Backlundovi neuspel !
     
    Šitikov krásnym backhandovým blafákom vykúpal Barulina a pohodlne zakončil ! 1:0.
     
    61:33
    Neuveriteľné, aké šance v tomto zápase zahodili zakončovatelia oboch tímov. Podobne, ako na konci riadnej hracej doby Stapleton, teraz aj Soloduchin netrafil poloprázdnu bránu ! Zlomil hokejku.
     
    61:12
    Backlundu teraz s veľkou dávkou šťastia vychytal dorážky domácich hráčov, konkrétne Varnakova a Burmistrova.
     
    58:45
    Veľká trma vrma pred bránou Podolsku ! Z poza brány prišla prihrávka na Svitova, ktorý číhal pred bránou. Brániaci hráči nadvihli puk do vzduchu, kde ho do lapačky skryl Backlund. Svitov následne poslal na zem Mezeia aj Backlunda.
     
    56:46
    Nepísaný zákon nedáš-dostaneš mohol opäť platiť ! To vy však Koroľjukov musel premeniť svoj samostatný nájazd, čo sa mu vďaka skvelému Barulinovi nepodairlo !
     
    54:45
    Neuveriteľné, priam dych vyrážajúce, čo teraz chytil brankár hostí. Domáci hrali presilovku dobre, menili si miesta, po strele od modrej sa puk odrazil k Stapletonovi, ktorého dorážku však tigrím skokom dokázal Backlund zneškodniť a puk zastaviť hokejkou na čiare. Americký útočník neveriacky krúti hlavou !
     
    49:56
    Bars Kazaň dala gól!
    Krátko na to sa však už Kazani podarilo vyrovnať a začíname opäť odznova. Po nevyužitej šanci Tkačjova domáci nápor pokračoval, po strele Medvedeva sa puk odrazil od zadného mantinelu pred bránu, kde pohotovo zareagoval JEVGENY BODROV a prekonal bezmocného Backlunda. Asistencie : Jevgeny Medvedev, Shaun Heska.
     
    46:48
    Viťaz Podolsk dal gól!
    Predstavenie snov ala Víťaz Podolsk pokračuje ! Hostia sa dokázali dostať do vedenia ! VJAČESLAV SOLODUCH výborne zapracoval pri napádaní, získal puk od jedného z domácich hráčov a svoju akciu zakončil presnou strelou pod brvno ! Bez asistencie.
     
    40:43
    Viťaz Podolsk dal gól!
    Neuveriteľný zápas v Kazani pokračuje ! Podolsk sa dokázal vrátiť do boja o tri body zo zdanlivo stratenej pozície ! Z 0:3 dokázal vyrovnať na 3:3. Autorom tretieho zásahu sa stal GLEB KLIMENKO, ktorý po prihrávke Šitikova namieril presne z medzikružia. Asistencia : Dmitry Šitikov.
     
    39:14
    Hostia dokonca dostali možnosť na vyrovnanie. Vylúčiť sa totiž nechal Jevgeny Medvedev.
     
    36:18
    Viťaz Podolsk dal gól!
    Tak, už je to len o jedinom góle. Veľký šok pre domácich, ktorí sa po buly v obrannom pásme dopustili chyby, a tú potrestal presnou strelou v samostatnom nájazde ANTON KORĽJUK. Bez asistencie.
     
    33:57
    Viťaz Podolsk dal gól!
    Hostia dokázali využiť svoju početnú prevahu. Podolsk sa dostal do prečíslenia dvoch proti jednému, ktoré Šitnikov vyriešil skvelou prihrávkou na ANTONA KOROĽJOVA, ktorý strelou z prvej nedal Barulinovi šancu. Asistencie : Dmitry Šitnikov, Vladimir Malevič.
     
    33:21
    Tokranov dostal dve minúty za hákovanie. Presilová hra pre Podolsk.
     
    32:10
    Domáca druhá útočná formácie je veľmi aktívna. Po strele Varnakova sa k strele dostal Burmistrov, no jeho dorážka nebola úspešná.
     
    30:11
    Bars Kazaň dala gól!
    Domáci mali k dispozícii tri presilové hry a všetky dokázali využiť ! Nikulin nabil na modrej Osipovovi, ktorého strela sa odrazila pred bránu k ALEXANDROVI SVITOVOVI, ktorý už nemal problém zakončiť. Asistencie : Alexander Osipov, Iľja Nikulin.
     
    30:02
    Tatlin dostal trest za hákovanie. Tretia početná prevaha pre domácu Kazaň.
     
    29:21
    Tkačov predviedol peknú individuálnu akciu, ktorú však nedokázal zakončiť presnou strelou pod brvno !
     
    21:32
    Bars Kazaň dala gól!
    Domácim sa podarilo využiť aj druhú početnú prevahu a navýšiť tak svoje vedenie, a to hneď z kraja prostrednej časti. TIM STAPLETON dostal veľa času, ktoré využil na prípravu nechytateľnej strely. Backlund sa nestihol presunúť. Asistencie : Jevgeny Medvedev, Shaun Heska.
     
    19:59
    Bars Kazaň dala gól!
    Domácim sa nakoniec podarilo dostať do vedenia ešte pred prvým klaksónom. Presilová hra piatich proti trom bola využitá presne sekundu pred koncom prvej časti. Tomu sa hovorí načasovanie ! MICHAJL VARNAKOV mal s pukom veľa času a priestoru, posunul sa bližšie k bráne a tiahlou strelou nedal Backlundovi šancu. Asistencie : Jevgeny Medvedev, Alexander Burmistrov.
     
    19:41
    Za podrazenie si ide nútene oddýchnuť aj Chafizullin. Kazaň tak má k dispozícii početnú prevahu o dvoch mužov.
     
    19:30
    To, čo Tomášovi Vincourovi nevyšlo pred chvíľou, sa mu teraz podarilo. Český bek výbornou prihrávkou uvoľnil Petrova, ktorý si puk pripravil, výborne zakončil, no Backlund dokázal aj so šťastím zasiahnuť.
     
    18:30
    V početnej prevahe si zahrá aj domáca Kazaň. Prenikajúceho Tkačova zastavil len pomocou sekania Alexander Rybakov.
     
    16:41
    Za obranu hostí sa dostal Tim Stapleton, ktorého možno poznáte z predchádzajúcich MS, na ktorých reprezentoval USA. DOmáci útočník v súboji s Backlundom nepochodil !
     
    12:26
    Prvé vylúčenie v zápase. V početnej prevahe si zahrajú hostia. Podrazením sa totiž previnil Vincour, za čo vidí dvoj minútový menší trest.
     
    09:10
    Vladimír Tkačov si našil ideálnu pozíciu medzi kruhmi, prebral si prihrávku a pohotovo vystrelil švihom. Jeho pokus však bránu minul.
     
    02:45
    Vo veľkej šanci sa ocitol domáci útočník Rybanov, ktorý však nedokázal prestreliť Backlunda z čistej šance.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 20. Michajl Varnakov (Jevgeny Medvedev, Alexander Burmistrov), 22. Tim Stapleton (Jevgeny Medvedev, Shaun Heska), 31. Alexander Svitov (Alexander Osipov, Iľja Nikulin), 50. Jevgeny Bodrov (Jevgeny Medvedev, Heska) – 34. Anton Koroľjov (Dmitry Šitnikov, Vladimir Malevič), 37. Anton Koroľjuk (bez asistencie), 41. Gleb Klimenko (Dmitry Šitikov), 47. Vjačeslav Soloduchin (Bez asistencie), rozh. náj. Dmitry Šitikov


    Ak Bars Kazaň: Barulin (Biljalov) – Nikulin, Kornějev, Heshka, Medvěděv, Tokranov, Jarullin, Osipov – Těreščenko, Vincour, Petrov – Stapleton, Varnakov, Burmistrov – Svitov, Obuchov, Bourque – Bodrov, Tkačjov, Lukojanov – Fajzullin
    Viťaz Moskovská oblasť: Backlund (Ivančik) – Chafizullin, Malevič, Mezei, Selezňov, Golovkov, Pyett, Tatalin, Kudinov – Soloduchin, Koroljov, Rybakov – Klimenko, Šitikov, Kokšarov – Mamin, Rybin, Makejev – Hennessy, Afinogenov, Ivanov

    Rozhodca: Bělov, Vasiljev – Koposov, Putilin