Liberec – Litvínov 2:1 (po pr.) | Vítkovice – Kladno 2:1 (kon.) | Zlín – Třinec 2:3 (0:1 po s.n.)
Pardubice – Slavia 4:5 (kon.) | Chomutov – Kometa Brno 0:3 (kon.) | Hradec Králové – K. Vary 1:2 (kon.)
Plzeň – Sparta Praha 1:2 (0:2 po s.n.)
koniec
HC Dynamo Pardubice
4:5 (1:0, 1:2, 2:3)
HC Slavia Praha
cz Nedeľa 27.10.2013, 17:00 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    59:50
    Infarktový závěr utkání. Vhazovat se bude po pravici Dominika Furcha. Pardubice hrají v šesti s Růžičkou na lavičce.
     
    59:50
    Růžička odjel ihned zpět na lavičku a domácí tým zatlačil Slavii v obranném pásmu. Následovala střela z levé strany, kterou Furch neuvěřitelně zastavil před brankovou čárou!
     
    59:23
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Tvrzení o rozhodnutém utkání však domácí celek bere ihned zpět. Kočího střelu ještě dokázal Furch vyrazit, ale po dalším střeleckém pokusu dokázal dorazit do sítě RADOSLAV TYBOR. Asistence: Václav Kočí.
     
    59:03
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Sýkora hledal z levé strany Radila, jemuž střela nevyšla a hostující celek šel do útoku. Ten pohodlně dovedl do prázdné klece a pátou branku vstřelil JAROSLAV BEDNÁŘ. Asistence: Lukáš Krenželok.
     
    58:13
    Domácí to po něm zkusí v šesti mužích, když brankář Růžička zůstane už jen na lavičce.
     
    58:13
    Tým HC ČSOB Pojišťovna Pardubice si vyžádal oddechový čas.
     
    56:26
    Jiří Vašíček z levé strany vypálil nebezpečně, avšak ani teď se bohužel pro domácí skóre nemění. Furch dokázal dělovku vyrazit na tyč a následně puk přikrýt výstrojí.
     
    51:50
    Slavia právě vstřelila branku!
    Radil nedotáhl objetí branky v úspěšné finále a Slavia z brejku trestá. Protiútok dostal na levou stranu hřiště Bednář, který výborně našel Valacha, jehož ránu dokázal tečovat LUKÁŠ KRENŽELOK přesně mezi betony brankáře Růžičky. Asistence: Juraj Valach a Jaroslav Bednář.
     
    48:20
    Sýkora nejprve u pravé tyče nedokázal zkrotit skákající kotouč a následně fauloval. Dvě minuty dostává za zbytečné podražení.
     
    46:35
    Hostující nedůslednost v obranném pásmu mohl potrestat Radil, ale v pádu se mu povedlo jen posunout puk do strany. To ovšem teď vadit nemusí, Slavia totiž půjde do čtyř. Dvě minuty dostává za podražení Kyle Wharton.
     
    43:47
    Pardubice právě vstřelily branku!
    V klíčový moment dnešního utkání se pro domácí naštěstí probudil kanonýr PETR SÝKORA. Ten se ve středu hřiště protáhl kolem tří hráčů Slavie a sám před Furchem zakončuje mezi jeho betony. Asistence: Marek Ďaloga.
     
    42:32
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté z Prahy dokonale otáčejí vývoj utkání a v úvodu třetí třetiny jdou do vedení 3:2! Žejdl sice v samostatném úniku nevystřelil, když jej dobře bránil jeden z domácích, jenže puk se následně odrazil od brankáře Růžičky na jeho jmenovce VLADIMÍRA RŮŽIČKU, který neměl problém puk vrátit do odkryté klece. Asistence: Lukáš Žejdl a Jakub Sklenář.
     
    33:48
    Slavia následně hrála v šesti, a tak bude pykat. Za příliš mnoho hráčů na ledové ploše dostane hráčská lavice hostů dvě minuty. Ty odpyká Vladimír Růžička.
     
    30:21
    A za pár vteřin si domácí výběr zahraje přesilovou hru on. Dvě minuty za hákování totiž dostává zadák Slavie Petr Šenkeřík.
     
    28:12
    Do velkého sóla se pustil ve vlastním oslabení domácí Marek Ďaloga. Ten dojel z vlastního pásma až před Furcha, který ho však po zakončení bekhendem vychytal, když prudký pokus vyráží mimo.
     
    27:51
    Přesilovka pro Slavii. Jiří Cetkovský dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    24:55
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté z Prahy mistrně využívají i pokračující přesilovku a během pár desítek vteřin vyrovnávají na 2:2. Žejdl skvěle dojel puk za brankou, u pravé tyče našel volného DAVIDA SKOKANA, který už neměl problém zasunout za bezmocného brankáře Růžičku. Asistence: Lukáš Žejdl.
     
    23:08
    Slavia právě vstřelila branku!
    Využití na sebe nenechalo příliš dlouho čekat. Bednář našel z levé strany na modré čáře zadáka JURAJE VALACHA, který prudkou střelou propálil Martina Růžičku. Asistence: Jaroslav Bednář.
     
    22:57
    A pro Pardubice bude ještě hůře. Za krosček je totiž vyloučen i Tomáš Zohorna. Slavia Praha bude hrát přesilovku pět na tři skoro celé dvě minuty.
     
    22:39
    Přesilovka pro Slavii, za držení hole je vyloučen domácí forvard Jan Semorád.
     
    20:29
    Pardubice právě vstřelily branku!
    V pokračujícím střídání však domácí přeci jenom zvyšují svůj náskok, 2:0! Benák nahodil před branku, kde si puk nejprve skvěle zpracoval, a poté neomylně propálil Dominika Furcha TOMÁŠ ZOHORNA. Asistence: Václav Benák a Jiří Cetkovský.
     
    20:22
    Velká šance domácích! Sýkora našel z pravého rohu hřiště Cetkovského, ale toho skvěle vychytal přesouvající se Furch!
     
    18:30
    Sýkora špatně nahrál na Benáka, a když školácky chyboval i domácí bek, tak tu byla velká šance hostů. Bednář posunul do samostatného úniku na Jelínka, který si položil Růžičku, ale následně podle všeho napálil jen horní tyč!
     
    18:06
    Aktivně hrající Kousal hledal zadovkou před brankou Noska, který se sice k puku následně dostal, ale byl faulován, a to znamená další vyloučení. Za nedovolené bránění odchází na trestnou lavici Vladimír Růžička.
     
    15:12
    Pardubice právě vstřelily branku!
    A ta šestá končí první trefou dnešního utkání, 1:0! LUKÁŠ RADIL se prosadil od pravého mantinelu až před Furcha, kterého si pěkným způsobem položil a následně neomylně zavěsil pod horní tyč. Asistence: Robert Kousal a Tomáš Nosek.
     
    10:19
    Avšak nyní jde opět do čtyř. Za vysokou hůl je totiž vyloučen útočník třetí formace David Skokan.
     
    07:19
    Kousal pěkně prošel podél pravého mantinelu a posléze krásnou nahrávkou našel Noska. Ten jakoby byl překvapen svou příležitostí střílí jen do připraveného Furcha. David Štich ale domácího útočníka fauloval, a tak odchází na trestnou lavici, kde bude pykat za nedovolené bránění.
     
    03:58
    Valach dobře doplnil útok a po jeho nahrávce pálil z mezikruží zcela volný Jaroslav Bednář. Jeho zakončení však skvělým způsobem vyráží nad svoji klec brankář Růžička!

    Martin Mišovec

    Góly a asistencie: 16. Radil (Kousal, Nosek), 21. Zohorna (Benák, Cetkovský), 44. Sýkora (Ďaloga, Píša), 60. Tybor (Kočí) – 24. Valach (Bednář), 25. Skokan (Žejdl), 43. V. Růžička (Žejdl, Sklenář), 52. Krenželok (Valach, Bednář), 60. Bednář (Krenželok)


    HC Dynamo Pardubice: M. Růžička (Salfický) – Benák, Ďaloga, Píša, Kočí, Gregorc, Vašíček – Sýkora, Cetkovský, Zohorna – Radil, Kousal, Nosek – Tybor, Marha, Starý – Půhoný, Číp, Semorád.

    Trenéři: Zdeněk Venera a Miloš Říha ml.

    HC Slavia Praha: Furch (Svoboda) – Wharton, Štich, Kolařík, Šenkeřík, Holub, Valach, Knot – Stránský, Bednář, Krenželok – Žejdl, V. Růžička, Sklenář – Skokan, Jelínek, Poletín – Micka, Klhůfek, Doležal.

    Trenéři: Vladimír Růžička st. a Ondřej Weissmann

    Rozhodca: Homola, Wagner – Brejcha, Suchánek

    Diváci: 9242