Liberec – Litvínov 2:1 (po pr.) | Vítkovice – Kladno 2:1 (kon.) | Zlín – Třinec 2:3 (0:1 po s.n.)
Pardubice – Slavia 4:5 (kon.) | Chomutov – Kometa Brno 0:3 (kon.) | Hradec Králové – K. Vary 1:2 (kon.)
Plzeň – Sparta Praha 1:2 (0:2 po s.n.)
koniec
HC Dynamo Pardubice
4:5 (1:0, 1:2, 2:3)
HC Slavia Praha
cz Nedeľa 27.10.2013, 17:00 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    Napínavý závěr utkání na konec končí lépe pro hosty, kteří berou z Pardubic tři body. Domácí tým prohrává již páté utkání v řadě, ale rozehráno měl slušně. První část vyhrál po brankách Radila 1:0 a hned na začátku druhé třetiny dal druhou branku díky trefě Zohorny. Slavia však v přesilovce vyrovnala a začínalo se prakticky od začátku. Výběr Vladimíra Růžičky staršího odskočil domácím ve třetí třetině na rozdíl dvou branek, avšak v závěrečných vteřinách se ještě strachoval o výhru. Tybor v powerplay snížil na 4:5, avšak to bylo ze strany domácích vše. (19:29:44)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Kolářík nedokázal vyhodit a Sýkora měl ještě možnost poslední střely, jenže tu si nemohl připravit, a tak to také dopadl. Nepřesný pokus končí ve středním pásmu.
     
    59:50
    Infarktový závěr utkání. Vhazovat se bude po pravici Dominika Furcha. Pardubice hrají v šesti s Růžičkou na lavičce.
     
    59:50
    Růžička odjel ihned zpět na lavičku a domácí tým zatlačil Slavii v obranném pásmu. Následovala střela z levé strany, kterou Furch neuvěřitelně zastavil před brankovou čárou!
     
    59:23
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Tvrzení o rozhodnutém utkání však domácí celek bere ihned zpět. Kočího střelu ještě dokázal Furch vyrazit, ale po dalším střeleckém pokusu dokázal dorazit do sítě RADOSLAV TYBOR. Asistence: Václav Kočí.
     
    59:03
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Sýkora hledal z levé strany Radila, jemuž střela nevyšla a hostující celek šel do útoku. Ten pohodlně dovedl do prázdné klece a pátou branku vstřelil JAROSLAV BEDNÁŘ. Asistence: Lukáš Krenželok.
     
    58:49
    Následně hosté z Prahy vyhazují ze svého pásma raději na jistotu na zakázané uvolnění. Vhazování po pravici Dominika Furcha.
     
    58:33
    Benák zadovkou našel pouze Bednáře, který posílá kotouč do středního pásma.
     
    58:13
    Domácí to po něm zkusí v šesti mužích, když brankář Růžička zůstane už jen na lavičce.
     
    58:13
    Tým HC ČSOB Pojišťovna Pardubice si vyžádal oddechový čas.
     
    58:13
    Závar před Furchem po střele z pravé strany zkoušel dorazit za hostujícího brankáře Sýkora, ale k dorážce se nedostal.
     
    57:47
    Domácím se nepovedlo rozehrát útočnou akci přesně a pouze nahrávají na hole hráčů Slavie.
     
    57:00
    Agilní Krenželok projel celým hřištěm až do zakončení, které však bekhendem posílá jen do připravené lapačky Martina Růžičky.
     
    56:26
    Jiří Vašíček z levé strany vypálil nebezpečně, avšak ani teď se bohužel pro domácí skóre nemění. Furch dokázal dělovku vyrazit na tyč a následně puk přikrýt výstrojí.
     
    56:05
    Řada nepřesných přihrávek dostala k puku Gregorce, jehož nebezpečnou ránu tečoval jeden ze spoluhráčů těsně mimo.
     
    55:01
    Ďaloga zkoušel využít řady nepřesností k samostatnému úniku, ale přes obránce Slavie neprošel. Sudí ostřejší zákrok dvěmi minutami nepotrestal, a tak hra pokračuje.
     
    53:47
    Slavia mohla jít do brejku, ale Michal Poletín nedokázal v těžké pozici zastavit puk.
     
    52:44
    Domácí brankář chytá i další zakončení z pravé strany. Na střelu dobře viděl, a tak s ní neměl problém, když ji ukrývá do výstroje.
     
    52:30
    Skvělou práci odvedl Petr Jelínek, který sice v útočné třetině měl na zádech svého strážce, jenže i tak se dokázal prosadit do zakončení. To vyslal na branku z bezprostřední blízkosti, ale Růžička si poradil.

    Martin Mišovec

    Góly a asistencie: 16. Radil (Kousal, Nosek), 21. Zohorna (Benák, Cetkovský), 44. Sýkora (Ďaloga, Píša), 60. Tybor (Kočí) – 24. Valach (Bednář), 25. Skokan (Žejdl), 43. V. Růžička (Žejdl, Sklenář), 52. Krenželok (Valach, Bednář), 60. Bednář (Krenželok)


    HC Dynamo Pardubice: M. Růžička (Salfický) – Benák, Ďaloga, Píša, Kočí, Gregorc, Vašíček – Sýkora, Cetkovský, Zohorna – Radil, Kousal, Nosek – Tybor, Marha, Starý – Půhoný, Číp, Semorád.

    Trenéři: Zdeněk Venera a Miloš Říha ml.

    HC Slavia Praha: Furch (Svoboda) – Wharton, Štich, Kolařík, Šenkeřík, Holub, Valach, Knot – Stránský, Bednář, Krenželok – Žejdl, V. Růžička, Sklenář – Skokan, Jelínek, Poletín – Micka, Klhůfek, Doležal.

    Trenéři: Vladimír Růžička st. a Ondřej Weissmann

    Rozhodca: Homola, Wagner – Brejcha, Suchánek

    Diváci: 9242