Chabarovsk – Barys 3:4 (kon.) | Vladivostok – Omsk 4:1 (kon.) | Novokuzneck – Jekaterinburg 1:3 (kon.)
Novosibirsk – Jugra Chanty-Mansijsk 7:2 (kon.) | Novgorod – Záhreb 2:1 (po pr.) | Kazaň – Doneck 1:0 (kon.)
D. Moskva – Dinamo Minsk 4:0 (kon.) | Riga – CSKA Moskva 4:3 (kon.)
koniec
Metallurg Novokuzneck
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Avtomobilist Jekaterinburg
Streda 23.10.2013, 14:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Jekaterinburg dal gól!
    Hosťom sa ešte podarilo pridať do odkrytej domácej svätyne tretí presný zásah. Postaral sa oň ARŤJOM ČERNOV. Asistencie: Sami Lepisto, Fjodor Malychin.
     
    59:30
    Sorokin je na striedačke, domáci to skúšajú bez brankára.
     
    58:41
    Mantyla dostal dve minúty za hru s vysokou hokejkou. Asi je už rozhodnuté. Domáca nádej na dobrý výsledok zhasla.
     
    56:36
    Hostia dávajú svojou nedisciplinovanou hrou domácim ešte šancu na vyrovnanie. Metallurg si zahrá v početnej výhode po faule Trjamkina.
     
    54:22
    Tento údaj možno niekoho prekvapí, no keď sa len tak zbežne pozriem na minul zápas a tento, tak Novokuzneck nedal gól už v asi desiatich presilových hrách za sebou, z toho ich bolo niekoľko aj o dvoch hráčov. To je už na zamyslenie.
     
    52:22
    Hostia ponúkajú domácim šancu na vyrovnanie. Gusev sa nechal vylúčiť.
     
    52:00
    Mohlo to byť definitívne rozhodnuté ! Jekaterinburg premárnil veľkú šancu na tretí gól. Sorokin sa zaskvel proti dvojnásobnému zakončeniu.
     
    50:05
    Jekaterinburg dal gól!
    Hosti dobehli to, čo v presilovke zameškali prakticky okamžite. Len päť sekúnd sa hralo v rovnovážnom stave a Avtomobilist sa dostal do vedenia ! Výbornú prácu odviedol Alexej Simakov, ktorý sa prekľučkoval cez domácu obranu a IGOROVI JEMELEJEVOVI naservíroval krásnu prihrávku. Hosťujúcemu útočníkovi už stačilo len puk nadvihnúť nad bez mocného Sorokina.
     
    48:05
    S vylúčeniami sa nám to poriadne rozbehlo. Novokuzneck ide do trojice. Trest 2+10 dostal za úder do oblasti hlavy alebo krku Lapenkov.
     
    47:51
    Presilová hra Avtomobilistu netrvala ani minútu. Hrať sa bude opäť v rovnovážnom stave, konkrétne štyri na štyroch. Za podrazenie si musí oddýchnuť Simakov.
     
    46:54
    Hostia si zahrajú v početnej výhode o jedného muža. Metallurg totiž na dve minúty oslabil za hákovanie Nazarov.
     
    40:55
    Metallurg Novokuzneck dal gól!
    Domácim sa podarilo krátko po začiatku tretej tretiny vyrovnať stav stretnutia. Hráči Metallurgu to výborne rozohrali na KURTISA MCLEANA, ktorý prekonal Kovářa strelou z pomedzi kruhov. Asistencie: Rafael Achmedov, Raymond Giroux.
     
    29:44
    Domáci si svojou útočnou aktivitou a snahou vynútili aspoň presilovú hru. Na trestnú lavicu odišiel Jegin za krošček.
     
    22:03
    Jegor Martynov dostal menší trest a dal tak hosťom k dispozícii dvoj minútovú početnú prevahu.
     
    20:47
    Jekaterinburg dal gól!
    S pukom sa od stredového kruhu rozbehol na Sorokina FJODOR MALYCHIN, ktorý si s s domácim brankárom poradil skvelou kľučkou a poslal tak svoj tím do vedenia !
     
    20:46
    Tesne po začiatku druhej tretiny bolo nariadené trestné strieľanie pre hostí.
     
    17:43
    Na tresnú lavicu odišiel hosťujúci Streltsov.
     
    13:45
    Trjamkin si dobre nakorčuľoval stredom útočného pásma, dostal prihrávku od mantinelu a tvrdo vypálil. Sorokin podišiel z brány, výborne zmenšil strelecký uhol a úspešne zakročil.
     
    8:10
    Hostia sa dostali do veľmi dobrej šance na strelenie otváracieho zápasu stretnutia. Tobis VIklun vystrelil najprv švihom, Sorokin vyrazil puk opäť len pred obrancu hostí, ktorý následne ležiaceho Sorokina prekonal, no jeho pokus zastavil žŕdka !
     
    8:00
    Následne dostal na pravý kruh skvelú prihrávku jeden z domácich hráčov, ktorý volil backhandové zakončenie. Jeho zámer mu nevyšiel, prestrelil bránu.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 41. Kurtis McLean (Rafael Achmedov, Raymond Giroux) – 21. Fjodor Malychin (t.s.), 51. Igor Jemelejev (Alexej Simakov), 60. Arťjom Černov (Sami Lepisto, Fjodor Malychin)


    Metallurg Novokuzneck: Sorokin – Giroux, Mantyla, Kurepanov, Aksijmenko, Achmedov, McLean, Vygľazov, Kanarsky, Jemelin, Dydykin, Lapenkov, Turukin, Skutar, Martynov, Ložchin, Mitrajkov, Nazarov, Arzamastsev, Nurtdinov, Kosourov, Žafjarov,
    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář (Farafonov) – Viklund, Lepisto, Jegin, Antonov, Gusev, Trjamkin, Rybnitskij, Teterin – Lazarev, Černov, Malychin – Lewandowski, Stewart, Jemelejev – Fjodorov, Simakov, Toluzakov – Strelcov, Deveaux, Arkalov.

    Rozhodca: Ravodin, Ronn, Birin, Medvedev.