AC Miláno – Barcelona 1:1 (kon.) | Arsenal – Dortmund 1:2 (kon.) | Austria – Atlético Madrid 0:3 (kon.)
Celtic – Amsterdam 2:1 (kon.) | Porto – Zenit 0:1 (kon.) | Marseille – Neapol 1:2 (kon.)
Schalke – Chelsea 0:3 (kon.) | FCSB – Bazilej 1:1 (kon.)
koniec
AC Miláno
1:1 (1:1)
FC Barcelona
Utorok 22.10.2013, 20:45 • Giuseppe Meazza • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:45.
     
    Megašláger ako hrom a opäť pri tom budú v Lige majstrov tímy AC Miláno s FC Barcelona. Žreb ich určil do jednej skupiny aj pre aktuálny ročník najprestížnejšej klubovej súťaže a opäť sa tak fanúšikovia majú na čo tešiť.
     
    V roku 2011, 2012 a aj 2013 sa už dvakrát súperi stretli, vždy v Lige majstrov. Jeden duel proti sebe ešte odohrajú práve v 3. kola H-skupiny, na San Sire teda bude opäť sviatok – prichádza FC Barcelona, suverénny líder španielskej Primery Division. Domáci musia rátať s množstvom zranených hráčov, čo má za príčinu nie príliš dobrý vstup do sezóny v Serii A. Náladu si tak Rossoneri napravujú práve v skupinovej fáze, odniesol si to zatiaľ ako Celtic, tak čiastočne aj Ajax. Bod z Amsterdamu sa ráta a ďalšie bude možné pridať proti Barce. Len či to Katalánci dovolia...
     
    Dôležitosť duelu netreba pripomínať, čo potvrdzuje aj tréner domácich Allegri: "Zajtrajší duel je dôležitý pre oboch, výsledok ale ovplyvní najmä postavenie v tabuľke. Hrať proti Barcelone je vždy úžasný zážitok, každý zápas sa radí medzi najväčšie perly európskeho futbalu. Podľa môjho názoru je Barcelona stále najlepším tímom na svete. Ak máme postúpiť zo skupiny, potrebujeme uhrať dobrý výsledok práve proti lídrovi. Budeme potrebovať veľkú dávku trpezlivosti a tiež porciu šťastia, aby sme ich šance mohli prečkať," povedal podľa eurofotbalu.cz. Otázny je štart Balotelliho, na ktorého sa budú zraky upierať opäť pozorne, ako vždy, Allegri však ešte zostavu neprezradil, no stav talianskeho útočníka sa podľa jeho slov každým dňom zlepšuje.
     
    Na strane hostí je na tom dobre Lionel Messi, ktorý dokonca už cez víkend na ihrisku Osasuny hral. Nezabránil však remíze 0:0, no jeho farby si prvé miesto aj tak udržali. Argentínčan sa dostal do pohody práve včas, veď Kataláncov čaká mimoriadne dôležitý týždeň. Okrem zápasu v LM budú hrať v sobotu aj prestížne El Clássico, na ktoré opäť bude upierať oči celý futbalový svet.
     
    V skupine H sa Martinovcom zatiaľ darí bez straty bodu a dokonca i bez inkasovania gólu. Pozitívne je, že do zostavy sa vrátil aj Carles Puyol, hrať by tak mohol opäť od začiatku. Mimo ale bude Jordi Alba. Stručne sa k zápasu vyjadril aj tréner Barcy: "Z nasledujúceho zápasu obavy nemám, pretože moji hráči nepredviedli cez víkend zlý výkon," povedal podľa eurofotbalu.cz. V kádri červenočiernych by sa mohol opäť objaviť Kaká, mimo sú však stále Pazzini, El Shaarawy a De Sciglio. Zápas začína tradične o 20.45, hlavným rozhodcom bude Felix Brych. Jeho meno je známe aj vinou nešťastného gólu v zápase nemeckej Bundesligy medzi Hoffenheimom a Leverkusenom.
     
    Úvodné zostavy:

    AC Miláno: Amelia – Mexes, Zapata, Abate, Constant, Muntari, Birsa, Montolivo (K), N. de Jong, Robinho, Kaká. Tréner: M. Allegri.
    Náhradníci: Coppola, Silvestre, Poli, Nocerino, Emanuelson, Matri, Balotelli

    FC Barcelona: Valdés – Piqué, Mascherano, Adriano, Daniel Alves, Xavi Hernandéz (K), Iniesta, Busquets, Alexis Sanchéz, Messi, Neymar. Tréner: G. Martino.
    Náhradníci: Pinto, Montoya, Bartra, Fabregas, Song, Pedro Rodriguez, Tello.

    Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp.
     
    Oba tímy máme pripravené na začiatok zápasu.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop pre hráčov FC Barcelona, ktorí dnes nastúpili v žltých dresoch.
     
    2
    Prvý typická strojová akcia hostí skončila na obrane domáceho AC.
     
    2
    Kaká vybojoval prvý rohový kop pre AC, z neho však Taliani nič nevyťažili, pretože Mexes na loptu nedosiahol.
     
    3
    Robinho vymyslel krásnu akciu na konci ktorej bol Kaká. Toho však tesne pred zakončením odstavil od lopty Javier Mascherano.
     
    4
    Domáci futbalisti sú zatiaľ dôraznejší v osobných súbojoch.
     
    5
    Dani Alvés v kombinácii s Messim, napokon je z toho útočný faul Alexisa Sanchéza. Vykopávať bude brankár AC Amelia.
     
    7
    Robinho vymyslel krásnu kolmicu na Muntariho, ktorý aj prekonal Valdésa, no na smolu svojho tímu bol v jasnom postavení mimo hru a rozhodcovia to videli rovnako.
     
    9
    AC Miláno dalo gól! Krásna akcia AC Miláno. Kaká poslal po chybe Mascherana loptu na voľného ROBINHA a ten bez problémov otvára skóre dnešného zápasu.
     
    11
    Domáce Miláno vstúpilo do zápasu skutočne aktívne, hostia sú akoby zaskočení vývojom a ich typická kombinácia sa im vôbec nedarí.
     
    12
    Messi dôkladne bránený pred šestnástkou Milána, po jeho prihrávke napokon Alvés poslal neveľmi vydarený center, s ktorým Amelia nemal problém.
     
    14
    Znovu doslova strojová akcia Barcelony, no hráči blaugranas sú výborne zdvojovaní.
     
    15
    Miláno rozohráva útočnú akciu od brankára Ameliu. Po jeho výkope zastavil Robinha nedovolene Mascherano.
     
    17
    Neymar dokázal loptu udržať v súboji s Montolivom a prihral ku Alvésovi. Dani Alvés centrom trafil ruku Brazílčana Kaká a Barca má výhodu štandardnej situácie.
     
    18
    Messi zakrútil loptu len do bočnej siete brány AC Miláno.
     
    19
    Messi hľadal v šestnástke domáceho tímu Daniho Alvésa. Amelia však výborne čítal hru a loptu smerujúcu priamo na kopačku Alvésa zachytil.
     
    21
    Felix Brych je dnes pomerne prísny, zrejme si je vedomý tlaku, ktorý vyvolal kontroverzne uznaným gólom počas víkendu v nemeckej bundelige.
     
    22
    Postupná rozohrávka hostí, lopta putuje po osi Iniesta, Messi, Alvés. Domáci futbalisti rosso-neri však majú tento systém prečítaný.
     
    24
    Barcelona dala gól! LIONEL MESSI dostal loptu do šestnástky Milána, zasekávačkou sa zbavil Montoliva a hoci bol tiesnený dvojicou hráčov AC, dokázal loptu poslať presne k pravej žrdi a Amelia bol bezmocný.
     
    25
    Futbalisti AC nechávajú hostí kombinovať a zoradení v dvoch radoch čakajú pred vlastnou šestnástkou.
     
    26
    Barcelona už je znovu vo svojom šate, množstvo prihrávok a hráči majú loptu doslova prilepenú na kopačkách.
     
    28
    AC zahrávalo rohový kop, dobrý center Robinha smeroval na zadnú žrď, kde hlavičkou len tesne vedľa Mexes! Valdes sa presunúť na druhú stranu nestihol.
     
    29
    Barca pred pokutovým územím súpera získava priestor, ale Messimu tentoraz lopta vo vápne lopta utiekla.
     
    30
    Obrana Milána sa tak teraz nemusela strachovať o výsledok, no málokedy sa stane, aby Kataláncom nevyšiel útok aspoň na 90%.
     
    31
    Messi po dlhom pase skúšal ešte volejom vrátiť loptu pred bránu, pri žrdi stojaci však na roh odvrátil Constant.
     
    32
    Po ňom prišla strela Neymara, no len nepresná – mieril to z dobrých dvadsiatich metrov.
     
    33
    Alexis si za faul na Ricarda Kaká vyslúžil prvú žltú kartu v zápase.
     
    34
    AC teda zahrávalo sľubnú štandardku, no Birsa len prihrával na obsadeného Montoliva. Nič z toho nebolo.
     
    35
    Pískal sa aj útočný faul hneď na to, s dôrazom to prehnal vpred Zapata.
     
    36
    Barca po vyrovnaní je viac pri lopte, ale Messimu a spol. už tentoraz vpredu obrana nedáva veľa priestoru.
     
    37
    Obliehanie vápna tak nemá konca-kraja, divákom sa to, samozrejme, nepáči.
     
    38
    Xavi posielal pas do vápna, kde číhal Alexis, z dobre pozície ale brankára nepreloboval. To je pre jeho farby určite škoda, z tejto šance sa dalo vyťažiť viac.
     
    39
    Barca kombinuje na veľmi malom priestore, ale stačí jej to na to, aby čosi nebezpečné vymyslela. Zahanbiť sa nenechal ani domáci, Kaká však neobstrelil brankára, trafil vo vápne len brániaceho Adriana.
     
    40
    Opäť sa pískal útočný faul Milána, dopredu tak pôjdu Martinovci. Kaká sa medzitým vrátil dozadu a odzbrojil Messiho.
     
    41
    Hra je momentálne rozháraná a nesúrodá, rýchle výpady hráči zastavujú faulami. Napríklad teraz to takto vyriešil Montolivo v súboji s Neymarom a videl kartu.
     
    42
    Iniesta s kolegami v strede poľa opäť hľadajú priestor medzi hráčmi na to, aby našli kohosi pred Ameliom, v ich prípade je niečo podobné typická črta hry.
     
    43
    Messi dostal do vápna perfektnú prihrávku, v poslednej chvíli mu však vystreliť zakázal Zapata. Amelia zasahovať nemusel.
     
    44
    Argentínčan však aj tak už svoju hviezdnu chvíľu mal a možno neostane len pri nej. Na druhej strane mieril Montolivo z diaľky veľmi nepresne.
     
    45
    Neymar volejom z uhla mieril tesne vedľa! Krásnu strelu mohol páliť po odrazenej lopte a Amelia sa len prizeral, ako lopta letí mimo.
     
    45+1
    Rozhodca ešte nadstavuje 1 minútu.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Rušný prvý polčas je za nami, na San Sire sme videli dva góly. Do vedenia sa dostal domáci tím už po deviatich minútach sa presadil Robinho, ale radosť jeho farieb trvala len štvrťhodinu. To potom mal Messi vo vápne dosť času na to, aby vyrovnal. V závere mal šancu ešte Neymar, no mieril volejom vedľa. Aj preto je stav po prvom dejstve 1:1. To druhé začne približne o 21:48.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    47
    Výkop malo AC Miláno.
     
    48
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, tímy teda vybehli do druhého polčasu bezo zmien.
     
    49
    Birsa nechtiac udrel Neymara do tváre, Barca tak získala priamy kop.
     
    50
    Xaviho dobrý nákop vyriešil odvrátením Montolivo a to bola pre útok Kataláncov stopka.
     
    51
    Línia napádania AC sa posunula bližšie k strede poľa, ale to nebráni tomu, aby do vápna unikol Messi. Spätnou prihrávkou ešte hľadal Alvesa, no dobre zapracovala obrana.
     
    52
    Barca pri lopte častejšie, skúša to všemožne, Iniesta napríklad získal rohový kop.
     
    53
    Typický roh nakrátko však hosťom nevyšiel a dopredu šlo AC. Rýchly brejk mohol skončiť pokojne aj gólom, v čistej šanci totiž dostal na hranicu bieleho bodu loptu Robinho, ale preskočila mu nohu a tak Valdésa ani neohrozil!
     
    54
    Miláno sa pokojne mohlo dostať opäť do vedenia, no pekný brejk ostal nevyužitý. Barca však v obrane trestuhodne prepadla a len šťastie ju zrejme zachránilo od ďalšieho jednogólového manka.
     
    55
    Amelia fantasticky vychytal Iniestu! Barca po uspávajúcej rozohrávke sa poľahky dostala pár dotykmi dopredu, pekná akcia skončila u Iniestu, ktorý v dobrej pozícii zblízka brankára ohrozil len slabo.
     
    56
    Amelia zasahoval aj po ďalšej strele, tentoraz z diaľky mieril Alexis.
     
    57
    Messi medzitým mieril po pätičke Iniestu z voleja vysoko nad. Do poľa tak odkopáva Amelia.
     
    59
    Robinho a Kaká spolupracovali na miimálnom priestore, navrátilec v AC ešte posúval Zapatovi, ale do výbornej pozície na hranici vápna lopta neprešla pre dobrý zákrok Piquého.
     
    60
    V každom prípade sme boli svedkami svižnej prvej pätnásťminútovky po zmene strán, potvrdiť to môže aj ďalší roh Barcelony.
     
    61
    Valdes je v podstate nezamestnaný v druhom polčase, teraz ale musel vypomôcť komplikovanejšej rozohrávke obrany, AC totiž umne napáda.
     
    62
    Hra sa prelieva síce z jednej strany na druhú, ale bez zakončenia s gólovým šmrncom. Možno si aktéri hry nechávajú to najlepšie na koniec.
     
    63
    Prudký center cez Abateho Neymarovi nevyšiel, vo vápne odvrátil pred Messim Zapata.
     
    64
    Katalánci opäť rozbiehajú prihrávkový kolotoč, AC je však skúsený tím, ktorý ich štýl už pozná veľmi dobre. Aj preto sa skóre v druhom polčase zatiaľ nemení.
     
    65
    Robinho odchádza z ihriska, strieda ho Mario Balotelli.
     
    67
    Nechajme sa prekvapiť, čo vymyslí super Mario, AC by mohlo byť ešte dnes v zostave s ním mimoriadne nebezpečné.
     
    68
    Z diaľky skúšal Balotelli vyslať aspoň pozdrav pre Valdésa, podarilo sa mu to, mieril do stredu brány.
     
    69
    Miláno vonku zatiaľ zbiera body len minimálne, za výhru sa mu ešte všetky brať nepodarilo. Aj preto je šanca uspieť s Barcelonou práve doma.
     
    70
    Constant napálil poriadnu delu z 30. metrov, ale mieril tesne vedľa.
     
    71
    Technickú strelu do stredu svätyne mieril pre zmenu Kaká, ale Valdés bezpečne chytal.
     
    72
    Messi výborne objavil Adriana pasom spoza vápna, ale bek hostí loptu po sklze na kopačke poslal len vedľa brány!
     
    73
    Barca čaká na ideálny moment, kedy zbehne niekto z jej radov do výhodne pozície a potom je šanca udrieť tak, ako to skúšal Adriano. Medzitým sa rozcvičuje za čiarou Emanuelsson či Fabregas.
     
    74
    Emanuelsson teda mení Kaká, ten toho má dosť.
     
    74
    Medzitým strieda aj Barca, do hry sa dostal Fabregas, vymenil Alexisa.
     
    76
    AC zrejme začína brániť výsledok 1:1, príchod Emanuelssona je toho dôkazom.
     
    77
    Alves môže byť rád, že nedostal za zbytočný zákrok na Constanta žltú kartu, divákom sa to nepáči.
     
    78
    Tempo hry značne zvoľnilo, oba tímy ako keby boli remízou spokojní.
     
    79
    Už dlhší čas sme nevideli nič podstatné pred bránou Ameliu, obrana pracuje výborne a k ničomu španielske hviezdy nepúšťa.
     
    79
    Muntari obdržal kartu za spomínaný faul.
     
    80
    Pas dopredu pohladil Fabregasov účes, Amelia nemal problém ľahkú loptu kryť. Navyše sa pískal ofsajd.
     
    81
    Messi si rýchlym únikom pýtal faul, ale rozhodca mlčal, zapískal napokon útočný kontakt Fabregasa.
     
    83
    Do hry sa dostane v domácom drese aj Poli, nahradil Birsu.
     
    84
    Kartu za nedovolený zákrok si vyslúžil aj Fabregas.
     
    85
    Medzitým šiel dole Neymar, nahradil ho Pedro.
     
    87
    Muntari v šanci skôr padal ako strieľal, navyše sa pískala jeho ruka. Dostal sa však do vápna po nesmelej obrane Barcy a takmer jej podkúril.
     
    88
    Barca je ešte pri lopte, získala aj roh, no ten rozohrala opäť nakrátko a donekonečna prihráva.
     
    89
    Miláno je s bodom zrejme spokojné, čo viac by predsa len proti Barcelona aj chcelo. Farebgas ale vybojoval štandardku a to ešte budú krušné chvíle pred Ameliom.
     
    90
    Strela Messiho trafila len múr, nič zo šance nebolo.
     
    90+1
    Rozhodca ešte nadstavuje 3 minúty.
     
    90+2
    Tlak na gól vyzerá inak, ako to, čo predvádza Barcelona, ako keby aj Katalánci podpísali akýsi pakt o neútočení.
     
    90+3
    Alves ešte z diaľky vyskúšal Ameliu, ale mieril len do stredu. Brankár loptu zachytil, hoci nadvakrát.
     
    Koniec zápasu.
     
    Vyrovnaný priebeh duelu bol na programe aj po zmene strán, na San Sire však viac gólov nepadlo. Tímy sa teda rozišli zmierlivo po remíze 1:1, hoci mohlo byť pokojne aj inak. To by však museli útočníci či hráči v možnostiach na gól realizovať svoju šancu inak. Pochvalu si zaslúžia aj obe obrany, ktoré dovolili pred brankármi len minimum. Aj preto sa stav teda viac nemenil. Dnes je to odo mňa všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:37:15)

    Góly: 9. Robinho – 24. Messi

    Karty:   41. Montolivo (ACM), 79. Muntari (ACM) – 33. Alexis (FCB), 84. Fabregas (FCB)


    AC Miláno: Amelia – Mexes, Zapata, Abate, Constant, Muntari, Birsa (82. Birsa), Montolivo (K), N. de Jong, Robinho (64. Balotelli), Kaká (74. Emanuelsson). Tréner: M. Allegri.
    Náhradníci: Coppola, Silvestre, Poli, Nocerino, Emanuelson, Matri, Balotelli

    FC Barcelona: Valdés – Piqué, Mascherano, Adriano, Daniel Alves, Xavi Hernandéz (K), Iniesta, Busquets, Alexis Sanchéz (76. Fabregas), Messi, Neymar (84. Pedro). Tréner: G. Martino.
    Náhradníci: Pinto, Montoya, Bartra, Fabregas, Song, Pedro Rodriguez, Tello.

    Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp