Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FC Viktoria Plzeň

cz Pondelok 21.10.2013, 15:30 • tiskové centrum, Doosan Arena, Plzeň • Tlačové konferencie
     
    16:05
    Tisková konference skončila. (16:05:55)
     
    Pavel Vrba: Sparta má nyní výbornou formu. Hraje velice dobře, ale my věříme tomu, že to nebude trvat věčně.
     
    Pavel Vrba: Rozhodující ale není odchod Vladimíra Daridy, nýbrž individuální chyby, které nyní děláme, ale před rokem jsme se jich vyvarovali.
     
    Pavel Vrba: Musím říct, že odchod Vladimíra Daridy byl možná ještě výraznější než u Petra Jiráčka. Ukázalo se, že Vláďa byl pro nás mnohem větším přínosem, než se mohlo zdát. Je pravda, že někteří hráči si musí zvykat na nový způsob hry. Je to bolestivější, než jsme si představovali.
     
    Pavel Vrba: Před třiceti lety hrál Bayern víceméně jen s německými hráči. Tenkrát byli ale tuším mistři světa a Bayern tvořil víceméně základ jejich reprezentace. Doufám, že dopadneme lépe než tehdy. (prohra 1:6)
     
    Pavel Vrba: Ještě máme do zimní pauzy dva měsíce, ale jsou tu určití perspektivní hráči jako Štípek, který v Mladé Boleslavi moc nehraje. Takové hráče si nejspíše stáhneme, protože nevidím důvod pro jeho ponechání na hostování.
     
    Pavel Vrba: Možná by ani v novinách nic neprobíhalo, kdyby pan Pelta od začátku věděl, že nemám zájem.
     
    Pavel Vrba: Zápas Bayernu v Manchesteru jsme viděli a musím říct, že Bayern kraloval. Máme tedy určité obavy, ale na druhou stranu také několikrát v německé lize jen remizoval. Myslím si ale, že tou svojí domácí soutěží projede stejně jako minulý rok.
     
    Tomáš Paclík: Dlouhodobější spolupráci než tu, kterou nám stanovuje kontrakt si představit dovedu. To ale není na pořadu dne.
     
    Adolf Šádek: Myslím si, že pan Vrba může být prospěšný pro český fotbal i svojí prací ve Viktorii Plzeň.
     
    Tomáš Paclík: Myslím si, že se s tímto klubem dá dosáhnout více, ale my toho chceme hlavně dosáhnout s panem Vrbou.
     
    Pavel Vrba: Myslím si, že noví hráči, kteří sem přicházejí, si musí uvědomovat, že to není tým, který chce hrát o desáté místo. Bude chvíli trvat, než si to někteří hráči začnou uvědomovat.
     
    Adolf Šádek: Vybudování vyhřívaného tréninkového hřiště jsme panu Vrbovi slíbili a sliby se mají plnit. Chtěli bychom to mít hotové do dalšího zimního období, takže na to asi dojde v jarní části.
     
    Tomáš Paclík: Šlo mi hlavně o to přesvědčit Pavla Vrbu, že pro něj bude setrvání v klubu nejlepší.
     
    Pavel Vrba: Na mé smlouvě se nic nemění, ani finanční podmínky.
     
    Pavel Vrba: Někteří odborníci se pozastavují nad tím, jak Bayern svoji hru změnil. Ti hráči hrají na mnohem více přihrávek a rychleji se pohybují bez balonu. To samozřejmě může připomínat Barcelonu, ale rozhodují individuality a osobnosti, které v tom týmu tvoří tu nadstavbu. V daných situacích pak mají třeba 50% úspěšnost provedení oproti 10% u hráčů v české lize.
     
    Pavel Vrba: Určité změny v sestavě určitě nastanou. Doufám, že bude v pořádku Roman Hubník. Také by se možná mohl zapojit do tréninku David Limberský, ale ten k dispozici určitě nebude. Když jsme hráli se Slavií, chtěli jsme hrát ofenzivě. Na Bayernu naopak počítáme s tím, že budeme čelit mnohem větší ofenzivní síle a k tomu bychom také měli přizpůsobit naši sestavu.
     
    Tomáš Paclík: Odchod Pavla Vrby si nedovedu představit a proto jsme se zde dnes sešli.
     
    Tomáš Paclík: Jediný rozdíl byl, že slovenský svaz informoval nejprve nás a až poté se sešel s panem Vrbou.
     
    Pavel Vrba: Ta situace se podle mě od té předešlé se slovenským svazem vůbec neliší. Jedině snad, že tehdy jsme byli mnohem dál než nyní.

    Marek Kratochvíl