Heracles – Nijmegen 1:1 (kon.) | Groningen – Eindhoven 1:0 (kon.) | Zwolle – Den Haag 6:1 (kon.)
Alkmaar – Cambuur 3:1 (kon.)
koniec
PEC Zwolle
6:1 (3:0)
HFC ADO Den Haag
cz Nedeľa 20.10.2013, 14:30 • IJsseldelta Stadion, Zwolle (kapacita: 12 500 míst) • Holandská Eredivisie
     
    87
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Tentokrát se už domácí fotbalisté radují! De Zwart sice zneškodnil šanci Bensona, zároveň se ale dostal daleko ze své brány, čehož využil Saymak, který si všiml volného GIOVANNIHO HIWATA, pro něhož už bylo následné zakončení do prázdné brány hračkou – 6:1.
     
    80
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec tu máme přeci jen další gól Zwolle. Benson chytře přenechal míč dobíhajícímu BRAMU VAN POLENOVI, který jej technickou střelou poslal do vzdálenějšího rohu De Zwartovy brány – 5:1.
     
    62
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Tak dlouhou nyní domácí obrana ustupovala před MATHIASEM GEHRTEM, až si dánský středopolař navedl míč do středu hřiště a střelou z dvaceti metrů překonal marně se natahujícího Begoise – 4:1.
     
    54
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Kanonáda Zwolle pokračuje! Mateusz Klich další milimetrově přesnou přihrávkou mezi obránci našel FREDA BENSONA, který ani tentokrát nezaváhal a neomylně zakončil – 4:0.
     
    45
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Klich dalším úchvatným pasem vyslal do šance FREDA BENSONA, který znovu potvrdil, že patří mezi vyhlášené střelce a vyběhnuvšího De Zwarta překonal bez sebemenších problémů– 3:0.
     
    38
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Po nešťastné teči Meijerse se míče zmocnil MUSTAFA SAYMAK, který využil podivného vyběhnutí brankáře De Zwarta a z voleje poslal balon do prázdné brány – 2:0.
     
    22
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou zničehonic do vedení! Klich si výborně všiml nabíhajícího MUSTAFY SAYMAKA, ten si potáhl míč až do pokutového území Haagu a po zemi zakončil přesně k tyči – 1:0.

    Tomáš Honajzer

    Góly: 22. Saymak, 38. Saymak, 45. Benson, 54. Benson, 80. Van Polen, 87. Hiwat – 62. Gehrt

    Karty:   14. Broerse (ZWO) – 49. Gouriye (HAA), 73. Kramer (HAA)


    PEC Zwolle: (4-3-3) Begois – Van Polen, Lachman, Broerse (68. Van der Werff), Achenteh (76. Van Hintum) – Mokotjo, Saymak, Klich – Hiwat, Benson, Nijland (68. Fernandez).
    Náhradníci: Ter Wielen – Van der Werff, Van Hintum, Eloisghiri, Fernandez, Labylle, Thomas.

    HFC ADO Den Haag: (4-3-3) Coutinho (13. De Zwart) – Malone, Zuiverloon, Beugelsdijk, Meijers – Gehrt, Van Haaren, Alberg (65. Merencia) – Kramer, Van Duinen, Gouriye.
    Náhradníci: De Zwart – Supusepa, Esajas, Bakker, Merencia, Buwalda, Tira

    Rozhodca: Van Boekel – Simons, Boonman