Newcastle – Liverpool 2:2 (kon.) | Arsenal – Norwich 4:1 (kon.) | Chelsea – Cardiff 4:1 (kon.)
Everton – Hull City 2:1 (kon.) | Manchester United – Southampton 1:1 (kon.) | Stoke City – West Bromwich 0:0 (kon.)
Swansea – Sunderland 4:0 (kon.) | West Ham – Manchester City 1:3 (kon.)
koniec
Newcastle United
2:2 (1:1)
Liverpool FC
Sobota 19.10.2013, 13:45 • St. James' Park • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 13:45.
     
    Vítam Vás pri sledovaní 8. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže, Premier League. Hneď v úvodnom zápase tohto kola, ktorý začne o 13:45, hostí Newcastle United Liverpool. Po siedmych kolách ich v tabuľke oddeľujú 2 výhry. Uvidíme, či sa táto bodová priepasť zvýši alebo zníži.

    Domáci Newcastle má na svojom konte 10 bodov s negatívnym rozdielom strelených a vsietených gólov -3. Z posledných zápasov vydolovali len 3 body. Najsôr podľahli Evertonu a Hullu zhodne 2:3, aby v poslednom hranom kole odčinili tieto dve prehry a s Aston Villou si napravili chuť po výhre 2:1. Patrí im zatiaľ 11. priečka, majú rovnaký počet bodov ako aj Aston Villa či dokonca Manchester United. Dokážu preskočiť v tabuľke aj červených diablov? Nechajme sa prekvapiť, súper je ťažký oriešok!

    Liverpoolu patrí zaslúžená 2. priečka s 16 bodmi a pozitívnym skóre +6. Vyhrali až 5 zápasov, 1 remizovali a 1 prehrali. V posledných troch zápasoch zaznamenali všetky možné varianty. So Sunderlandom si poradili hravo 3:1, no potom prišlo nešťastie v podobe prehry so Southamptonom. V poslednom kole The Reds remizovali so Swansea 2:2 a tak si budú určite chcieť napraviť chuť. Podarí sa im to?
     
    Úvodné zostavy:

    Newcastle United: Krul – Debuchy, Yanga-Mbiwa, Williamson, Santon, Ben Arfa, Cabaye, Tioté, Sissoko, Rémy, Gouffran.
    Náhradníci: Anita, Elliot, Obertan, Dummett, Cissé, Sh. Ameobi, Sa. Ameobi.

    Liverpool FC: Mignolet – Touré, Johnson, Škrteľ, Sakho, Cissokho, Gerrard, Moses, Henderson, Suaréz, Sturridge.
    Náhradníci: Jones, Agger, Alberto, Allen, Sterling, Kelly, Flanagan.

    Rozhodca: A. Marriner – S. Ledger, M. Perry.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    2
    Toure sa snažil hneď v úvode založiť útok cez stred, ale jeho prihrávka bola zblokovaná. Hostia však stále zostali pri lopte.
     
    3
    Ben Arfa sa veľmi efektívnou zasekávačkou zbavil svojho strážcu a prenikal vo vápne do sľubnej pozície, ale Sakho mu loptu tesne pred možnosťou vystrelit odkopol.
     
    4
    Nádherná kombinácia Liverpoolu! Suarez si narazil najprv s Johnsonom, potom so Sturridgom, ale lopta sa mu v poslednej chvíli zamotala medzi nohami a uruguayský kanonier nezakončil.
     
    6
    Ďalekonosný center málom našiel Cabayeho, ale Škrtel na poslednú chvíľu zakročil a loptu odhlavičkoval ďaleko od Mignoletovej brány.
     
    7
    Debuchy dostal loptu a pokúsil sa prekonať Mignoleta z dobrých 30 metrov. Strela mu sadla, ale Mignolet ju za svoj chrbát nepustil.
     
    9
    Moses na krídle vyslal Suareza, ktorý sa pokúsil zo strany nacentrovať, ale jeho center zblokoval jeden z obrancov na rohový kop. Toho sa Liverpoolčania nezhostili vôbec dobre, loptu odhlavičkoval do bezpečia jeden z obrancov Newcastlu.
     
    11
    Domáci kombinujú v blízkosti stredového kruhu a nemôžu prísť na to, ako sa dostať za dobre postavené záložné rady Liverpoolu.
     
    12
    Veľmi rýchla útočná akcia Liverpoolu. Moses v strede ihriska vybojoval loptu, obišiel si obrancu a vyslal presnú kolmicu na Sturridgea, ktorý však so svojou šancou nenaložil podľa svojich predstáv. Lopta je u Krula.
     
    14
    Remyho center adresáta nenašiel, bol totiž príliš dlhý a zamieril len do zámedzia. Krul bude odkopávať od bránky.
     
    16
    Newcastle vybojoval loptu pri svojom vápne a mieri do rýchleho protiútoku!
     
    17
    Domáci sa dostali až k vápnu, odkiaľ sa pokúsil nacentrovať Remy, ale Škrtel odhlavičkoval jeho center na rohový kop. Z neho domáci nedokázali nič vyťažiť, Mignolet nemusel zasahovať.
     
    18
    Veľká zbytočnosť z nohy Remyho. Forvard Newcastlu sa pokúsil vystreliť z dobrých 45 metrov, ale bránku absolútne netrafil.
     
    20
    Johnson sa zbavil jedného obrancu, potom sa pokúsil nacentrovať, ale odrazená lopta putovala len do zámedzia na rohový kop. Ujal sa ho Gerrard. Najvyššie vyskočil Suarez, ale Santos jeho pokus vyhlavičkoval na ďalší rohový kop, z ktorého už k ohrozeniu domácej bránky nedošlo.
     
    22
    Liverpool zahrával štandardnú situáciu z velkého uhla, ale obrana loptu upratala. Nasledoval rohový kop. Suarezov center skončil opäť v zámedzí z hlavičky jedného z obrancov Newcastlu. Opakovaný, v poradí už štvrtý, rohový kop priniesol šancu pre Škrtela, ale jeho hlavička skončila nad bránkou.
     
    23
    Newcastle United dal gól! Do vedenia mieri Newcastle! Domáci preniesli hru zo strany do srředu ihriska. Lopta sa dostala na stredooém kruhu ku JOHANOVI CABAYE, ktorý postupoval ďalej a z dobrých 30 metrov prestrelil Mignoleta parádnou strelou!
     
    25
    Rohový kop pre Liverpool skončil zakončením, ale Sakho loptu poslal tesne nad bránku. Skóre zostáva nezmenené.
     
    27
    Newcastle mal výhodu rohového kopu, ktorý priniesol menšiu potyčku vo vápne. Tú musel sudca Marriner ukľudniť. Následne však domáci neudreli.
     
    29
    Liverpoolčania sa málom do šance dostali, ale Suarezova prihrávka nemala tú správnu razanciu, a tak bola zastavená jedným z obrancov.
     
    31
    Hostia teraz doslova okupujú vápno Newcastlu. Pred Krula lieta jeden center za druhým, ale ani jeden nepriniesol zakončenie. V dobrej príležitosti sa ocitol Sturridge, ale pokúsil sa ešte prihrať, čo sa mu stalo osudným. Domáca obrana zažehnala nebezpečenstvo odkopom.
     
    33
    Suarez si vzal na starosť ďalší roh Liverpoolu, ktorý opäť nepriniesol vôbec nič. Sturridge stále za postranní čarou čaká, až bude vpustený na ihrisko po tom, čo si musel vymeniť kopačky.
     
    35
    Cabaye sa pokúsil o zakončenie z rovnakej vzdialenosti, tentokrát mu to však nevyšlo. Lopta spadla na hornú sieť, štadiónom to len zahučalo.
     
    37
    Newcastle mohol ísť do dvojgólového vedenia, keď sa Sissoko prezentoval nádhernou technickou strelou! Mignolet však vytiahol brilantnú robinzonádu a loptu vyrazil!
     
    39
    Obrovská chyba Tioteho málom znamenala vyrovnanie! Záložník Newcastlu vyslal krížnu prihrávku, ktorú zachytil Sturridge a ihneď poslal do úniku Suareza, ktorý vyslal delovú ranu! Krul sa prezentoval pohľadným zákrokom a loptu chytá.
     
    41
    Z čoraz väčšieho tlaku hostí muselo niečo prísť. Máme tu, dámy a páni, pokutový kop pre Liverpool!
     
    42
    Suarez sa dostal pred Yanga-Mbiwu a následne spadol. Pád značne pomohol, ale to nezmenilo nič na názore rozhodcu, ktorý vytiahol červenú kartu!
     
    43
    Liverpool dal gól! STEVEN GERRARD sa nemýli a premieňa penaltu!
     
    44
    Gerrard sa pokúsil zakončiť zo sľubnej pozície na hranici veľkého vápna, ale jeho pokus mieril vysoko nad bránku.
     
    45
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    45+2
    Gerrard predviedol veľmi zbytočný zákrok na polke Newcastlu a bol odmenený žltou kartou. V prvej polovici sa už nič nestane.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Prvý polčas nám priniesol 2 góly, najprv sa v 23. minúte trafil krásnou strelou Cabaye, potom vyrovnal z penalty v samom závere Gerrard. Pokutový kop znamená pre domácich stratu jedného z hráčov, keď bol vylúčený Yanga-Mbiwa. Druhý polčas začne približne o 14:49, zostaňte s nami.

    Držanie lopty 48%:52%
    Rohové kopy 2:8.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Striedanie na strane Newcastlu, odchádza Sissoko, nahrádza ho Dummett.
     
    48
    Ben Arfa chyboval na vlastnej polke, ale spoluhráči jeho chybu ihneď napravili a loptu vybojovali späť.
     
    49
    Glen Johnson sa teraz krásne uvoľnil a vyslal delovú ranu z hranice veľkého vápna. Krul mal s týmto pokusom obrovské problémy, ale loptu vyrazil na rohový kop. Z neho hostia nedokázali profitovať.
     
    50
    Gerrard zrazil k zemi Remyho, domáci vyžadujú žltú kartu, čo by znamenalo vylúčenie, ale Marriner zostáva len pri napomenutí.
     
    51
    Remy sa dostal po krásnej prihrávke až za obranu Liverpoolu, následne vo vápne spadol po strete so Škrtelom, ale rozhodca faul neodpískal. Štadiónom znie hlasitý piskot smerovaný rozhodcovi.
     
    53
    Hostia kombinujú okolo vápna Newcastlu a využívajú tak výhody jedného muža v poli, ale k zakončeniu to nevedie.
     
    55
    Moses napriahol z dobrých dvadsiatich metrov, ale bránku trestuhodne prestrelil.
     
    57
    Newcastle United dal gól!Tak tento gól zrejme nečakal vôbec nikto. Domáci zahrávali štandardnú situáciu z veľkej vzdialenosti. Lopta boal príliš vysoká a preletela všetkých obrancov Liverpoolu, ale PAUL DUMMETT loptu nepodcenil a pokúsil sa ju dobehnúť, čo sa mu podarilo! Strelou z bezprostrednej blízkosti nedal Mignoletovi najmenšiu šancu.
     
    60
    Hostia sa snaží o čo nejrýchlejšie vyrovnanie, čo im prináša na kopačky množstvo neistôt, s čím prichádzajú chyby.
     
    61
    Hendersonov prízemný center adresáta nenašiel, k lopte sa dostali domáci a mieria dopredu.
     
    62
    Remy sa pokúsil o obhodenie Škrtela, ale to sa mu nepodarilo. Slovenský stopér loptu odkopol do bezpečia.
     
    63
    Henderson dostal loptu na hranici veľkého vápna, ale jeho pokus mieril úplne mimo bránku.
     
    64
    Striedanie Liverpoolu, odchádza Sakho, prichádza Alberto.
     
    65
    Sturridge sa terat pokúsil o príliš veľké sústo, keď sa pokúsil preskočit medzi tromi obrancami. Lopta sa tak dostal na nohy domácich, ale len na chvíľu.
     
    67
    Gouffran tvrdo zrazil Cissokha, za čo videl žltý trest.
     
    70
    Obrovská škoda pre Newcastle! Domáci akciu traja na troch nevymysleli vôbec dobre, presnejšie spochybil Tiote, keď miesto prihrávky zbytočne skoro vystrelil.
     
    71
    Touré odmenený žltou kartou za faul na Remyho.
     
    71
    Suarez mal na kopačke vyrovnanie, ale Krul sa prezentoval ďalším istým zákrokom a drží tak oslabený Newcastle vo vedení!
     
    72
    Liverpool dal gól! Liverpoolu sa predsa len podarilo vyrovnať. Luis Suarez bežal sám na brankára, ale ukázal, že naozaj nie je sebecký a prihral DANIELOVI STURRIDGOVI, ktorý pred sebou mal prázdnu bránku a tak sa nepomýlil.
     
    74
    Neuveriteľné! Liverpool takmer otočil vývoj , ale Sturrdige bránku z malého vápna minul! Útočníka Liverpoolu zaváhanie mrzieť nemuselo, podľa rozhodcu sa totiž nachádzal v ofsajde.
     
    76
    Obrana Newcastlu doslova horí! Suarez sa ocitol na hranici vápna úplne sám, vyslal delovú ranu, ktorú však zastavilo brvno!
     
    77
    To nie je možné, čo hostia nepremieňajú! Krul bol mimo bránky, Sturridge pálil z bodu pre pokutový kop, ale trafil len Hendersona! Od neho sa lopta odrazila za bránkovú čiaru.
     
    79
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Yohan Cabaye a Hatem Ben Arfa, prichádza Vurnon Anita a Sammy Ameobi.
     
    80
    Ďalšia šanca Liverpoolu! Na center z krídla si vyskakoval Suarez, ale Williamson tesne pred ním loptu odhlavičkoval preč!
     
    81
    Center Cissokha jeden z obrancov odkopol do outu, Liverpool bude zahrávať outové vhadzovanie od rohovej zástavky.
     
    82
    K zakončeniu sa napokon dostal Henderson, no ten bohužiaľ minul.
     
    83
    Johnsona nahrádza Sterling, Liverpool sa snaží udrieť a priniesť čerstvé sily!
     
    84
    Sturridge dostal žltú kartu za faul na Gouffrana. Domáci sa snažia držať loptu na kopačkách.
     
    85
    Gerrard našiel centrom Sturridgea, ktorý bol pred Krulom úplne sám, ale jeho zakončenie sa nevošlo medzi tri tyče.
     
    86
    Debuchy zrazil k zemi Mosesa, vidí žltú kartu.
     
    87
    Liverpool zahrával ďalší rohový kop, ale ani tentokrát z neho nedokázal nič vyťažiť. Domáca obrana loptu odkopla na polovicu ihriska, kde ju prebrali hostia. Môže sa začať ďalší kolotoč útokov.
     
    88
    Tak to je obrovská smola pre Newcastle! Remy sa dostal do úniku jeden na jedného, ale na hranici veľkého vápna o loptu prišiel, keď bol čisto odzbrojený Cissokhom.
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte štyri minúty, Liverpool môže ešte nakoniec odísť z tohto zápasu ako víťaz!
     
    90+1
    K zakončeniu sa dostal Sturridge, ale jeho pokus opäť nemieril medzi tri tyče! Po nedorozumení v domácej obrane však bude nasledovať roh pre Liverpool.
     
    90+2
    Hostia ho však nevyužili, do rýchlého protiútoku sa dostali domáci, aj im sa podarilo vybojovať rohový kop, ten však zahrali na krátko a snažili sa držať loptu pri rohovej zástavke.
     
    90+4
    Alberto strieľal zo strednej vzdialenosti, ale jeho pokus letel vysoko nad. Krul značne zdržuje rozohrávku.
     
    90+5
    Suarez sa opäť pokúsil získať výhodu štandardky jasne nasimulovaným pádom, tentokrát mu to však nevyšlo.
     
    90+6
    Suarez spadol po kontakte s Debuchym. Štandardná situácia pre Liverpool z hranice veľkého vápna!
     
    90+7
    Krul vytiahol neuveriteľný zákrok na Suarezovu skvele zakrúcenú strelu, stav zostáva nezmenený! Je koniec!
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas, ktorý značne poznačil rozhodca je na konci! Newcastle aj s desiatimi hráčmi vybojovalo remízu 2:2, keď sa najprv dostalo do vedenia v 23. minúte zásluhou Cabayeho. Následne dostali gól z penalty a aby toho nebolo málo Yanga-Mbiwa dostal červenú. V 57. minúte prekvapil všetkcýh Dummett, no domácich fans umlčal vyrovnávajúcim gólom Sturridge. Body sa teda delia, ja sa s Vami lúčim, ďakujem za pozornosť. (15:49:42)

    Jakub Mitter

    Góly: 23. Cabaye, 57. Dummett – 43. Gerrard (pen.), 72. Sturridge

    Karty:   67. Guffran (NEW), 86. Debuchy (NEW) – 45+2. Gerrard (LIV), 71. Touré (LIV)   42. Yanga-Mbiwa (NEW)


    Newcastle United: Krul – Debuchy, Yanga-Mbiwa, Williamson, Santon, Ben Arfa, Cabaye, Tioté, Sissoko, Rémy, Gouffran.
    Náhradníci: Anita, Elliot, Obertan, Dummett, Cissé, Sh. Ameobi, Sa. Ameobi.

    Liverpool FC: Mignolet – Touré, Johnson, Škrteľ, Sakho, Cissokho, Gerrard, Moses, Henderson, Suaréz, Sturridge.
    Náhradníci: Jones, Agger, Alberto, Allen, Sterling, Kelly, Flanagan.

    Rozhodca: A. Marriner – S. Ledger, M. Perry