Grécko – Slovensko 1:0 (kon.)
koniec
Grécko
1:0 (1:0)
Slovensko
Piatok 11.10.2013, 20:45 • Stadio Georgios Karaiskáki, Piraeus (Grécko) • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    V úvode druhého polčasu hrali oba tímy skôr do defenzívy a veľmi sa im nedarilo ohroziť priestor jednej, či druhej brány. Následne však s príchodom Ďuriša v 77. minúte slovenskí futbalisti zabrali naplno a dokázali niekoľkokrát výrazne potrápiť grécku defenzívu na čele s gólmanom Karnezisom. Následne však naši chlapci už skórovať nedokázali a po smolnom góle v prvom polčase napokon nezískali ani jeden bod a prehrali proti Grécku.

    Gréci si do tabuľky pripísali jasné tri body a rovnako ako Bosna a Hercegovina majú na svojom konte už 22 bodov.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov slovenskej futbalovej reprezentácie.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (22:43:03)
     
    90+
    V závere zápasu obdržal slovenský kapitán a stopér Martin Škrtel jasnú červenú kartu, keď sa pustil do ostrej výmeny názorov s hlavným rozhodcom a s niektorými gréckymi hráčmi.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci Maniatis zúfalo potiahol za dres slovenského prenikajúceho hráča Ďuricu v strede ihriska. Následne sa však slovenským hráčom už asi nič nepodarí vymyslieť.
     
    90+3
    Domáci Tziolis zakončoval z hranice slovenského pokutového územia, no jeho delovku napokon gólman Mucha videl dobre a loptu zachytil vo svojom náručí!
     
    90+2
    V závere zápasu sa futbalisti Slovenska snažia ešte niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im proti dobre brániacim Grékom zatiaľ veľmi nedarí. Jakubko hľadal pätičkou Weissa, no napokon bola táto prihrávka prisilná.
     
    90+1
    Slováci mali k dispozícii ďalšiu štandardnú situáciu z veľkej vzdialenosti, ktorú zahrával Weiss, no nabiehajúci Jakubko sa napokon už k hlavičkovému zakončeniu nedostal. Gólman Karnezis loptu pohodlne zachytil vo svojom náručí.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    90
    Grécky tréner posiela na trávnik aj posledné striedanie. Namiesto Kostasa Mitrogloua nastupuje do hry oddýchnutý Giannia Fetfatzidis.
     
    89
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal slovenský hráč Jakubko, ktorý odbržal loptu po centri z rohového kopu od Stocha a následne pálil, no napokon trafil len jedného z gréckych obrancov.
     
    88
    Slovenskí hráči mali k dispozícii ďalší priamy kop zo vzdialenosti približne 30 metrov, mierne vľavo, ktorý odišiel zahrávať Weiss. Ten rozohral loptu nakrátko a následne si Slováci vybojovali rohový kop.
     
    87
    Weiss poslal loptu z ľavej strany na Ďuriša, ktorý si ju však nespracoval a chcel hneď vysunúť do útoku Jakubka. Napokon sa mu to však nepodarilo a jeho projektil skončil len v moci gólmana Karnezisa.
     
    86
    Voľný kop rozohrával Stoch, no jeho projektil napokon skončil zblokovaný Šktelovým hlavičkovým zakončením len tesne za bránu gólmana Karnezisa, ktorý zasahovať nemusel.
     
    85
    Vystriedaný Ďuriš priniesol vietor do slovenských útočných plachiet a stále sa snažia uhrať aspoň sympatickú remízu. Tentokrát spomínaný Ďuriš vybojoval voľný kop vo vzdialenosti približne 30 metrov mierne vľavo.
     
    84
    Ďuriš bojoval o loptu na pravej strane, no napokon nedokázal nájsť správny recept na dobre brániaceho Cholevasa, ktorý ju napokon odkopol cez Guédého za vlastnú bránu. Gólman Karnezis predvedie výkop.
     
    83
    Po dobre načasovanom centri z veľkej vzdialenosti od Škrtela sa k hlavičkovému zakončeniu dostal Jakubko, ktorý však v plnej rýchlosti zblokoval loptu len vysoko nad grécku bránu.
     
    82
    Ďalší rohový kop rozohral Stoch nakrátko, následne loptu odcentroval Weiss, ktorý prudkým centrom našiel Guédého, no ten napokon nedokázal loptu usmerniť medzi tri žrde gréckej svätyne.
     
    81
    Ďuriš zakončoval z hranice gréckeho pokutového územia, no jeho nedôrazná prízemná strela bola napokon zblokovaná jedným z gréckych obrancov. Slováci mali k dispozícii rohový kop, ktorý zahrala dvojica Weiss – Stoch, no tá napokon našla len Grékov, ktorí poslali loptu na ďalší rohový kop.
     
    80
    Weiss sa snažil z ľavej strany odcentrovať loptu do stredu ihriska, no napokon bol neúspešný, keďže trafil len chrbát pozorného gréckeho hráča Maniatisa.

    Góly: 44. Škrtel (vla.)

    Karty:   22. Cholevas (GRE), 90+3. Maniatis (GRE) – 20. Pekarík (SVK), 20. Weiss (SVK), 33. Stoch (SVK), 64. Jakubko (SVK), 70. Hubočan (SVK)   90+. Škrtel (SVK)


    Grécko: Karnezis – Torosidis, Cholevas, Papastathopoulos, Manolas, Tziolis, Maniatis, Salpigidis (76. Karagounis) ("C") , Christodoulopoulos (58. Ninis), Samaras, Mitroglou (90. Fetfatzidis).
    Náhradníci: Kapino, Sifakis – Tzavellas, Siovas, Karagounis, Vyntra, Athanasiadis, Ninis, Samaris, Fetfatzidis, Kone, Tachtsidis

    Slovensko: Mucha – Pekarík, Škrtel ("C"), Ďurica, Hubočan – Pečovský (64. Guédé), Kucka – Šesták (63. Jakubko) Weiss, Stoch – Nemec (77. Ďuriš)
    Náhradníci: Kozáčik, Dúbravka – Piaček, Saláta, Švento, Guédé, Kóňa, Jakubko, Ďuriš, Jendrišek, Bakoš

    Rozhodca: Deniz Aytekin – Guido Kleve, Markus Häcker (všetci Nemecko)