Montecatini Terme - Florencia (14:00)
pred udalosťou
Montecatini Terme - Florencia

Nedeľa 22.09.2013, 14:00Majstrovstvá Sveta v cyklistike
     
    Na štart 57,2 kilometrovej časovky sa postaví až 36 tímov

    Na trať 57,2 kilometrov dlhej trate, smerujúcej z Montecatini Terme do Florencie sa postupne vydá 36 tímov. V každom tíme môže byť maximálne deväť pretekárov. Na prevažne rovinatej trati sú tri medzičasy, ktoré budú priebežne informovať o vývoji pretekov a postavení tímov. Prvý sa nachádza na 7,3 kilometri, druhý na 21, 1 km a posledný na 42,2 kilometri.
    Slovensko bude mať dvojité zastúpenie, v podobe našich najlepších cyklistov – Petrov – Sagana (Cannondale) a Velitsa (Omega Pharma-Qucik Step).

    Najväčším favoritom na zlato je Omega Pharma-Quick Step, ale...

    Fanúšikovia, ktorí cyklistiku sledujú dlhšie a podrobnejšie, mi dajú za pravdu, že podľa papierových predpokladov je najväčším favoritom na víťazstvo obhajca titulu z minulého roku, belgický tím Omega Pharma-Quick Step, ktorá má vo svojom strede takých skvelých časovkárov, akými sú Tony Martin – uradujúci majster sveta v individuálnej časovke, Peter Velits – majster Slovenska v časovke, skúsený francúzsky matador Chavanel, či obrovský poľský talent – Kwiatkowski. Najväčším súperom Omegy by mala byť austrálska Orica-GreenEDGE, ktorá jej vzala víťazstvo aj na tohtoročnej Tour de France. Vtedy bola tiež Omega jasným favoritom a úlohu nezvládla. ďalšími celkami, ktoré by sa mali umiestniť v popredí a bojovať o medaile by mali byť BMC, Saxo-Tinkoff, či SKY – ktorému však chýba jeho najlepší časovkár, víťaz Tour 2012, Bradley Wiggins. (22:16:34)
     
    22. septembra štartujú v Taliansku cyklistické majstrovstvá sveta tímovou časovkou. Onlajny.eu budú samozrejme pri tom a z tejto udalosti vám prinesú online prenos. Moje meno je Michal Bakoš, prajem príjemný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť začína o 14:00.

    Martin Platko

    Michal Bakoš