Čeljabinsk – Novokuzneck 5:1 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Novosibirsk 3:2 (po pr.) | Ufa – Vladivostok 4:1 (kon.)
Nižnekamsk – Chabarovsk 6:2 (kon.) | Čerepovec – Záhreb 6:2 (kon.) | Jaroslavľ – S.Moskva 1:2 (1:2 po s.n.)
A. Mytišči – Doneck 1:0 (kon.) | Petrohrad – Dinamo Minsk 5:1 (kon.)
koniec
Severstaľ Čerepovec
6:2 (0:1, 4:1, 2:0)
KHL Medveščak Záhreb
Streda 18.09.2013, 17:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Želám pekný dobrý deň!

    Vitajte pri sledovaní onlajn hokejového zápasu Kontinentálnej Hokejovej Ligy (KHL) medzi tímami Severstal Čerepovec a KHL Medveščak Záhreb.

    Severstal Čerepovec podával v uplynulej sezóne vyrovnané výkony, po ktorých skončil na 3. priečke v Tarasovovej divízii. V následnom play off stroskotal vo štvrťfinále na hokejkách hráčov SKA Petrohrad. Celkovo skončil v minulej sezóne na konečnej 8. priečke.

    V tohtoročnej sezóne, žiaľ nenadväzuje na výkony z predchádzajúcej sezóny. Úvodný zápas rozhodol vo svoj prospech až v predĺžení. V tom nasledujúcom dostal od Barys Astana až 10 kúskov a domov sa porúčal po potupnej prehre 10:1. V treťom kole potrápil Omsk ale Čerepovec nakoniec podľahol Omsku v predĺžení. A po ďalšej prehre s Jugrou konečne zvíťazil doma s Dynamom Minsk. Po štyroch zápasoch odohraných vonku teraz nasleduje séria zápasov doma. Domáce prostredie im zatiaľ prospelo. Uvidíme teda, či to tak ostane aj po dnešnom zápase s Medvečšakom Záhreb.

    Medveščak Záhreb – dnešní hostia a zároveň nováčik KHL vyhral od úvodu sezóny zatiaľ tiež iba raz. V úvodnom zápase deklasoval CSKA Moskva 7:1. No v ďalších 4 zápasoch strelil Záhreb len 5 gólov a na víťazstvo to nestačilo ani raz. Po jednom strelili Dinamu Riga a HC Lev Praha, lenže od Dinama dostali 5 a od HC Lev 3 góly. 3 vsietené góly do bránky Slovanu Bratislava stačili chorvátskemu klubu len na remízu 3:3 v riadnom hracom čase, ale zlatý gól sa napokon podarilo streliť hosťom zo Slovenska. A v zatiaľ poslednom zápase Medveščaku prišiel ďalší bodový únik, po prehre na pôde SKA Petrohrad.

    Body do tabuľky sa zídu obom tímom, to je jasné, no ktorý tím ukáže väčšiu dravosť a chuť po výhre, to sa dozvieme už čoskoro.
    Začiatok stretnutia je plánovaný na 17:00.
     
    Vitajte pri sledovaní onlajn prenosu medzi Severstalom Čerepovec a nováčikom KHL Medveščakom Záhreb. Chorvátska hymna už odznela, nasleduje tá ruská. A vyzerá to tak, že zápas čoskoro začne.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:30
    Začalo sa v rýchlom tempe. Hráči oboch tímov sa niekoľko krát prehnali tretinami ale zatiaľ k ničomu nedošlo.
     
    01:23
    Je tu zakázané uvoľnenie. Hra sa presťahuje pred Brusta.
     
    02:32
    Teraz si nováčik vynútil menší tlak. Štepánek pre istotu prikryl, vhadzovať sa bude pred ním.
     
    04:15
    Čerepovec sa teraz dostal do prečíslenia, po nepresnom zakončení ostal stále pri puku. Odrazu sa k puku pred bránou dostal Bushuyev, ktorý nebezpečne vystrelil. Trafil len Brusta.
     
    06:13
    Je tu prvá komerčná prestávka a mierna úprava ľadovej plochy.
     
    06:49
    Vhadzovanie v tretine Medveščaku po nahodení od modrej čiary, priamo do náruče gólmana Záhrebu.
     
    07:12
    Aj Záhreb sa dostal do miernej šance, ktorá stroskotala na nepresnosti prihrávky. Pozor na rýchly protiútok Čerepovca!
     
    08:50
    Zatiaľ sme nevideli žiadnu extra nebezpečnú akciu. Čerepovec má viac hry, aj keď sa práve previnil zakázaným uvoľnením.
     
    10:01
    Po menšej chybe v útoku, ktorú mal na svedomí Thomas prišiel veľmi rýchly protiútok s prečíslením 2 na 1. Čerepovec pohrozil útokom, ale ani nevystrelil.
     
    11:23
    Čáslava teraz strieľal od modrej čiary. Stečovaný puk skončil na ochrannej sieti a vhadzuje sa pred Brustom.
     
    12:24
    Cheechooova formácia teraz skúšala zakombinovať v okolí Štepánkovej brány.
     
    12:40
    Dedunov teraz skúšal strieľať z ľavej strany. Oveľa nebezpečnejší bol ale pokus Gimbatova o dorážku! Brankár Medvečšaku sa musel obracať ale všetko stihol!
     
    14:38
    Záhrebský útočník sa vybral na výlet do útočnej tretiny, bol tam ale úplne sám a tak to len skúsil na Štepánka. Ten bez problémov chytá a rozohráva.
     
    16:32
    Hostia sa usadili v tretine Čerepovca.
     
    17:46
    Vesce oslabuje Záhreb pomerne nezmyselným útočným faulom v rohu ihriska. Konkrétne si sadne za podrazenie.
     
    18:29
    Domáci si rozložili presilovkové rozostavenie a vytvárajú si tlak. Priestor pred bránou si vytvoril Antipov.
     
    19:47
    Medveščak Záhreb dal gól!
    Prekvapivo z ničoho prenikol po ľavej strane do útočného pásma WILLSIE a nahral to krásne si nabiehajúcemu MURLEYMU priamo medzi kruhy. Ten nezaváhal a ponúknutú šancu od benevolentnej obrany Čerepovca využil strelou do odkrytej brány Štepánka. Následne spadol a elegantne sa otočil na ľade 3-krát okolo vlastnej osi. Asistencie: Willsie, Kostovic
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Dámy a páni,
    je koniec prvej tretiny, ktorá sa prekvapivo skončila 0:1 v prospech hostí. Murley využil prakticky jedinú šancu Záhrebu, ktorá prišla až 13 sekúnd pred koncom tretiny. Asistenciu si pripísal Brian Willsie. Teda po 20 minútach hrá Čerepovec so Záhrebom kvôli gólu do šatne 0:1.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:19
    Po úvodnom buly druhej tretiny začal aktívnejšie Medvečšak Záhreb. Zaútočil a hneď aj vystrelil Linglet.
     
    20:47
    Tento súboj v strednej tretine vyzeral vtipne a skôr ako basketbalový. O puk vyhodený vzduchom bojovali proti sebe hráči oboch tímov vysokým výskokom.
     
    21:26
    Štepánek teraz zariskoval. Istota vyzerá úplne inak. Prekvapení Záhrebčania nezareagovali gólom na túto chybu, pri ktorej mal puk zrejme skončiť v lapačke českého gólmana.
     
    22:18
    Vhadzovanie v obrannej tredine Čerepovca. Dokonca dvakrát po sebe.
     
    24:04
    Teraz oplácal predchádzajúci čistý súboj Jessiman a bude sa vylučovať.
     
    24:21
    Dlho sa teda nehralo a rozhodcovia opäť vylučujú. Zranený Bumagin leží pri mantineli a prekvapivo prísne odchádza do šatní Montador. Jeho 5-minútový trest si odsedí Koren.
     
    24:31
    Severstal Čerepovec dal gól!

    Presilovka 5 proti 3 je po pár sekundách aj využitá! Po rozostavení hráčov a nahrávke od obrancu skóroval strelou príklepom ŠININ.
     
    24:59
    Severstal Čerepovec dal gól!

    Po krásnej nahrávke z obrany bol visunutý do úniku po pravej strane VIDELL ktorý Brustovi strieľa pekný teplomer. Asistencia: Bushuyev.
     
    25:35
    Klimenko fauloval a Čerepovec hrá prvýkrát v oslabení.
     
    26:13
    Severstal Čerepovec dal gól!

    Jevgeni MONS prekorčuľoval polku ihriska a keď vošiel do útočného pásma Záhrebu prestrelil spoza kruho a spoza obrancu neskutočným švihom Brusta. Koná sa expresný obrat tohoto zápasu.
     
    27:56
    3 využité presilovky nakopli Čerepovec a dodali mu na sebavedomí. Hráči akoby ožili.
     
    29:21
    Koren sa vracia naspäť na ľadovú plochu po 5 minútach na trestnej lavici. Sily sú konečne vyrovnané.
     
    29:57
    Hráč Medveščaku Carle sa teraz nepríjemne zranil. Pravdupovediac, ťažko povedať ako k tomuto zraneniu došiel, opakovaný záber nám osudný incident nepriniesol veľmi jasno.
     
    31:26
    Zranený Carle sa vrátil zo šatne po menšom ošetrení a vyzerá byť v poriadku.
     
    31:49
    Po ľavej strane prenikol do tretiny Gimbatov a strelou zo strednej vzdialenosti mieril relatívne presne, Brust bol ale pozorný a vyrážačkou vyrazil do zadného mantinelu a keď sa puk vrátil, prikryl ho.
     
    32:30
    Medveščak pohrozil tandémom a následnou strelou priamo na Štepánka. Hneď potom sa strhla šarvátka, do ktorej sa ochotne zapojilo viacero hráčov.
     
    34:21
    Za spomínanú šarvátku si odsedia Svijazou aj Cheechoo 2 minúty. Hrať sa bude 4 proti 4 vzhľadom na to, že k vzájomnému vylúčeniu došlo, keď boli oba tímy v plnom počte.
     
    34:40
    Nikita Popov si odsedí trest za nedovolené bránenie v hre, po súboji v rohu ihriska.
     
    36:43
    Severstal Čerepovec dal gól!

    Po nepochopiteľnom kikse obrancu Záhrebu nepohrdol šancou na skórovanie BERDNIKOV. Potiahol si puk zo stredného pásma, šikovne obišiel obrancu, hádžuceho sa do strely a ukážkovo vystrelil spomedzi kruhov.
     
    38:12
    Kane sa teraz snažil z medzikružia usmerniť nahrávku z pravej strany. Štepánka neprekonal.
     
    38:53
    Andersen sa teraz snažil vystreliť v páde na kolenách spomedzi kruhov. Zámer skórovať mu nevyšiel
     
    39:52
    Medveščak Záhreb dal gól!
    THOMAS šikovne tečoval pred bránkou nahodený puk od Kurtisa Fostera a ten končí za Štepánkom. Čech je po druhýkrát prekonaný. Celá táto udalosť sa odohrala pár sekúnd po vhadzovaní a opäť tesne pred koncom tretiny! Do konca tretiny chýbalo len 8 sekúnd.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Druhá tretina je na konci. V nej sa domáci prezentovali štyrmi gólmi do šiete Brusta. Najprv v presilovke 5 proti 3 skóroval Shinin a v zápätí zvyšoval na 2:1 Videll. O niekoľko desiatok sekúnd zvyšoval Mons a kvarteto gólov Čerepovca uzavrel Berdnikov. Na druhej strane prišlo už len skorigovanie stavu na 4:2 prostredníctvom teču hokejky Thomasa. Záhreb dal opäť gól do šatne tentokrát 8 sekúnd pred koncom tretiny.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:02
    Krásnu nahrávku do brejku cez celé ihrisko sa snažil strelou pomedzi betóny zužitkovať Klimenko! Brust jeho zámer odhadol správne a vyrazil puk vedľa brány.
     
    43:21
    Záhreb sa v tejto tretine ešte nedostal k zakončeniu na bránu Štepánka.
     
    43:55
    V rohu ihriska sa na zemi ocitol Ivan Švárny. Dopomohol mu k tomu hráč Čerepovca. Rozhodcovské píšťalky ale ostávajú nemé.
     
    45:13
    V tejto tretine sme dokopy ešte nič nevideli, ak nerátame prvú šancu. Inak je hokej v tretej tretine len o korčuľovaní medzi tretinami.
     
    45:34
    Jessiman sa previnil v súboji a ide si oddýchnuť za 2 minúty za faul lakťom.
     
    46:42
    Mons to skúšal spred brány po peknej kombinácii s Andersenom.
     
    47:34
    Jessiman je opäť v hre, to znamená, že je Záhreb v plnom počte.
     
    48:48
    Ivan Švárny teraz čakal na svojich spoluhráčov, ktorí museli prestriedať. Po tomto akte vykorčuľoval spoza brány a založil útok.
     
    51:26
    V sľubnej šanci sa ocitol po prihrávke cez polku ihriska Medvedev, ale nevládal preto radšej vystriedal.
     
    52:12
    Brust odvážne vykorčuľoval z brány s cieľom vypichnúť puk útočiacemu domácemu hráčovi. Nevyšlo mu to, ale celú situáciu vyriešil Ivan Švárny, ktorý patrí k obranným oporám Záhrebu v dnešnom zápase.
     
    53:00
    A opäť Ivan Švárny! Strelu bez náprahu kryje úspešne Štepánek.
     
    53:16
    Klimenko sa dostal k puku ako slepé kura k zrnu a skúšal ohroziť Brusta! Aj sa mu to podarilo a na teč a dorážku čakal pripravený Bumagin.
     
    53:58
    Willsie si ide sadnúť na trestnú lavicu. Svoj dôraz prehnal a bude potrestaný za napadnutie.
     
    54:04
    Oddychový čas domácích si vypýtal tréner Čerepovca.
     
    54:56
    Severstal Čerepovec dal gól!
    Čáslava si vymenil puk s Kiselevichom a druhý menovaný vystrelil ranu. Tá bola nepresná a trafila len mantinel, ale takým spôsobom že sa puk vynoril na druhej strane brány a VIDELL videl puk ako prvý! Nemal problém ho doraziť zo vzdialenosti bránkoviska. Asistencie: Kiselevich, Čáslava
     
    57:21
    Severstal Čerepovec dal gól!

    BUMAGIN spracoval pred modrou čiarou kuriózne vyhodený puk od brankára Brusta. Ten sa nestihol pripraviť na okamžitú strelu a okamžite inkasoval.
     
    58:24
    Strelec gólu Mons sa ocitol pri striedačkách a vyprovokoval šarvátku. Hráči v bielom mu okamžite vysvetlili, čo si o tom myslia. Najaktívnejší bol Cheechoo, no na trestnú lavicu si sadne iba Mons.
     
    58:49
    V prečíslení 2 na 1 sa teraz našli dvaja hráči Čerepovca. Hráč ktorý ťahal po pravej strane sa ulakomil a vystrelil.
     
    59:38
    Situácia sa opakuje. Opäť dvaja domáci hráči v prečíslení na jedného obrancu Záhrebu! Tentokrát volili nahrávky, ale prekombinovali to.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Vážení športoví priatelia!
    Zápas bohatý na góly medzi Severstalom Čerepovec a Medveščakom Záhreb sa práve skončil pomerne jednoznačným výsledkom 6:2. V tretej tretine sa presadili už len domáci hráči a to Mons a Bumagin.

    Výsledok jednoznačne odpovedá aj na otázku, ktorý z celkov bol dnes aktívnejší. Záhreb si dokázal za celý zápas vypracovať v podstate len dve nebezpečné šance, z ktorých následne aj skóroval. Na skúsenejších súperov v KHL, ako je napríklad Čerepovec to stačiť môže tak v jednom zápase z 10. Dnes boli ale domáci hráči vo väčšej hernej pohode a to znamená, že 3 body ostávajú doma v Čerepovci.
     
    Týmto sa s Vami lúčim a verím, že sa vidíme čoskoro pri sledovaní onlajn komentárov na našom portáli onlajny.eu

    Pekný večer, prípadne dobrú noc praje Jozef Martančík

    Do komentovania (19:31:45)

    Jozef Martančík

    Góly a asistencie: 25. Shinin, 25. Videll (Bushuyev), 27. Mons, 37. Berdnikov, 55. Videll (Kiselevich, Čáslava), 58. Bumagin – 20. Murley (Willsie, Kostovic), 40. Thomas (Foster)


    Severstaľ Čerepovec: Stepanek, Artemyev – Serkin, Stasenko, Andersen, Shinin, Caslava, Popov, Kiselevich – Berdnikov, Bushuyev, Videll, Gimbatov, Mons, Antipov, Medvedev, Bumagin, Klimenko, Kovyrshin, Buchnevich,
    Dedunov

    KHL Medveščak Záhreb: Vasiljevic, Brust – Montador, Švárny, Martinovic, Foster, Carle, Katic – Linglet, Thomas, Walker, Murray, Cheechoo, Vesce, Koren, Murley, Wilsie, Kane, Jessiman, Bjorkstrand, Kostovic

    Rozhodca: Belov Alexei, Odins Eduard, Sazonov Ivan, Chernyshev Alexander