Čeljabinsk – Novokuzneck 5:1 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Novosibirsk 3:2 (po pr.) | Ufa – Vladivostok 4:1 (kon.)
Nižnekamsk – Chabarovsk 6:2 (kon.) | Čerepovec – Záhreb 6:2 (kon.) | Jaroslavľ – S.Moskva 1:2 (1:2 po s.n.)
A. Mytišči – Doneck 1:0 (kon.) | Petrohrad – Dinamo Minsk 5:1 (kon.)
koniec
Neftechimik Nižnekamsk
6:2 (2:1, 3:1, 1:0)
Amur Chabarovsk
Streda 18.09.2013, 17:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:35
    Maxim Berezin vystavil svoje takmer dvojmetrovej telo do cesty forčekujúcemu Litovčenkovi a po troch minútach si znovu odchádza sadnúť na lavicu hriešnikov.
     
    52:54
    Maxim Berezin si v súboji pri mantineli pomohol držaním a oslabuje svoj ​​tím.
     
    51:23
    Domáci v oslabení prečíslili súpera. V situácii 2 na 1 sa blysol Michail Anisin, ktorý žabkou prihral Koukalovi. Český útočník nezametl puk do siete.
     
    50:12
    Prenikajúci Andrej Stepanov bol zastavený nedovolene. Oskar Osala je vylúčený za hákovanie.
     
    44:10
    Nižnekamsk dal gól!

    A presilovka 5 na 3 je zužitkovaná. Po drvivom tlaku našiel Branko Radivojevič prihrávkou spoza bránky nakorčuľovaného Nikolaja Belova, ktorý sa oprel do puku a zvyšuje vedenie Neftechimiku. Asistencie: Branko Radivojevič
     
    43:48
    Pre Amur teraz nastávajú krušné časy. Štvrtým vylúčeným behom 2 minút je Ilshat Bilalov. Previnil sa vyhodením kotúče mimo hraciu plochu.
     
    42:41
    Hostia sa ani nestihli dorovnať do piatich a Vladimir Loginov dostáva ďalšie 2 minúty za sekanie.
     
    37:32
    Jan Mursak sa ihneď po návrate z trestnej lavice rútil sám na bránku. Jeho bekhendový blafák Kanaďan prečítal a ukážkovo vykorčuľovali. Domáce publikum ho ocenilo hlasným potleskom.
     
    35:32
    A je po presilovke. Jan Mursak zahákoval prenikajúceho Polygalova a sily na ľade sa vyrovnajú.
     
    34:14
    Litovčenko následne ešte tvrdo dohral Ščitova, za čo dostane domáci bek 2 minúty.
     
    29:20
    Chabarovsk dal gól!
    MURSAK si aspoň čiastočne napravil náladu, keď ukážkovo vykorčuľoval od mantinelu a švihom do protipohybu Daltona znižuje. Bez asistencie.
     
    27:54
    Posledné minúty zápasu sú logickým vyustením trenéra Chabarovsku, ktorý si berie oddychový čas.
     
    27:54
    Nižnekamsk dal gól!

    Domáce stále nemajú dosť a gólová smršť pokračuje. Roman Lyuduchin našiel strieľanou prihrávkou ANDREA TARATUCHINA, ktorý puk skvele tečoval za kľačiaceho Murygina. Asistencie: Roman Ljuduchin.
     
    25:57
    Nižnekamsk dal gól!

    Podobná situácia ako pri treťom góle Neftechimiku. Po Romanovovej strele od modrej sa puk odrazil na hokejku JEGORA MILOVZOROVA, na ktorého zívala prázdna brána. Výsledkom je stav 4:1. Asistencie: Stanislav Romanov.
     
    22:47
    Nižnekamsk dal gól!

    Po Milovzorovovej zblokovanej strele sa puk odrazil k OSKAROVI OSALOVI, ktorý z uhla zavesil puk pod hornú tyč. Murygin opäť zakročil podivne. Asistencie: Jegor Milovzorov.
     
    17:57
    Nižnekamsk dal gól!

    PETER KOUKAL napriahol za modrou a "golfákom" prepálil Murygina. Hosťujúci gólman nebude mať čisté svedomie. Bez asistencie.
     
    09:58
    Sedunov odchádza na trestnú lavicu za hru vysokou hokejkou.
     
    05:38
    Nižnekamsk dal gól!
    Domácim stačilo na odpoveď necelých 5 minút. Martin Cibák nahodil puk z uhla na Murygina, ktorý ho nedokázal udržať, a ROMAN LYUDUCHIN mal už ľahkú prácu. Asistencie: Martin Cibák, Bogdan Yakimov.
     
    03:08
    Po ďalšej chybe domácich obrancov do dobrej šance vykombinovala tretia formácia Amuru. Tarasov prihral na bránkovú Litovčenko, ktorý z prvej našiel pred bránou osamoteného Lugina. Ten si na Daltona neprišiel.
     
    00:48
    Chabarovsk dal gól!
    Tak to je bleskurýchly štart hostí. Alexandr Junkov si odstavil domáceho beka a jednou rukou poslal puk na Daltona. Ten puk len vyrazil a JEVGENIJ KOROTKOV ho prepasíroval do brány. Asistencie: Alexandr Junkov.

    Jaroslav Popel

    Góly a asistencie: 6. Lyuduchin (Cibak, Yakimov), 18. Koukal, 23. Osala (Milovzorov), 26. Milovzorov (Romanov), 28. Taratuchin (Ljuduchin), 45. Belov (Radivojevič) – 1. Korotkov (Junkov), 30. Mursak


    Neftechimik Nižnekamsk: Dalton (Memedov) – Belov, Shulakov, Bereznin, Kosmachev, Shchitov, Romanov, Belyakov – Cibak, Osala, Milovzorov, Demagin, Polygalov, Radivojevič, Tolpeko, Koukal, Anisin, Lyuduchin, Kulikov, Taratukhin – Yakimov
    Amur Chabarovsk: Yeryomin (Murygin) – Reese, Bykov, Sedunov, Loginov, Yezhov, Bilalov, Teryayev – Korotkov, Junkov, Petružálek, Mursak, Orlov, Kryukov, Litovchenko, Tarasov, Lugin, Shishkanov Stepanov, Smurov –

    Rozhodca: Dejev, Gusev – Kučava, Novikov

    Diváci: 5500