Šamorín – Bardejov 0:1 (kon.) | Šaľa – Senec 1:1 (kon.) | Dubnica – Podbrezová 1:1 (kon.)
R. Sobota – Prešov 1:0 (kon.) | L. Mikuláš – Pohronie 0:3 (kon.) | Michalovce – Trnava B 1:1 (kon.)
koniec
FC ŠTK 1914 Šamorín
0:1 (0:0)
Partizán Bardejov
Sobota 14.09.2013, 15:30 • Šamorín - Pomlé • MONACObet liga • . kolo
Predzápasové kurzy
     
    Biedny futbal sa hral v Šamoríne, hostia od úvodu naznačili prečo prišli do Šamorína. Boli to tri body. Aj keď sa im nepodarilo dať rýchly gól, prepracovanou obranou činosťou sa v druhom polčase po utešenej strele BERECKÉHO ujali vedenia a nakoniec viťazstvo je pre Bardejov viac ako zaslúžené. Otázkou týždňa však bude, či sa neroztrasie stolička pod trénerom Liborom Fašiangom. Prajem peknú sobotu a nedelu zvlášť. (17:22:13)
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Posledné dovolené striedanie v drese hostí z hry odchádza Petráš, ktorého nahradil Cuprišin.
     
    80
    Hostia sú desať minút od zisku troch bodov. V druhom polčase dali gól aj preto vedú. Domáci sú v koncovke absolútne nemožní a neverím, žeby dokázali výsledok otočiť. Ale v Šamoríne sme už boli niekoľko krát svedkami, že domáci v závere stretnuia otáčali výsledok...
     
    78
    Ťahákom v Lige bez motívu je duel v Rimavskej Sobote, kde hrá Prešov a domáci vedú o jeden gól. Pripíšu si Gemerčania další neprehraný zápas ?
     
    75
    Autor doposial jediného gólu Berecký je ošetrovaný mimo ihriska, hlási sa však rozhodcovi, čo je znak, že v hre bude pokračovať.
     
    71
    Stojanovič, ktorý bol v stretnutí neviditeľný odchádza do kabín, nahradil ho Jančovič.
     
    70
    Fulmekov priamy kop zahraný z pravej strany hracej plochy na zadnú tyč nič nerieši tam je dlháň Čikoš, ktorý má loptu vo svojej moci.
     
    68
    Domáci hráči po inkasovanom góle sú ako obarení, hostia ich zatlačili preed domácu šestnástku. Bude ten jeden gól stači hosťom na víťazstvo. Otočia domáci tento duel, zmôžu sa na záverečný tlak? Ja som tipoval jednotku.
     
    65
    Čemba v dnešnom stretnutí končí, na trávniku ho nahradil Kliment.
     
    63
    Čo sa nepodarilo Petrášovi, podarilo sa o niekoľko sekúnd neskôr BERECKÉMU, ktorý prekonal domáceho brankára a hostia vedú o jeden gól.
     
    63
    Petráš sa pokúšal o nemožné nepodarilo sa mu však prekonať domáceho brankára.
     
    60
    Marušín po faule na jedného z hráčov Bardejova videl žlté napomenutie.
     
    60
    O niečo živší futbal sa hrá v Šamoríne v druhom polčase, prestriedania v jednom i druhom mužstve urobilo hru živšou. Hostia majú štandardnú akciu, nakoniec vystreli cez múr Jano Zápotoka, lopta len o pár milimetrov minula pravú tyč brán domáceho Penteka.
     
    58
    Nerozhodný výsledok, zvyšuje adrenalín fanúšikom i hráčom na hracej ploche, uvidíme komu sa podarí dať gól a tiahnuť tak víťazstvo na svoju stranu. Zatiaľ to vyzerá na stretnutie o jednom góle, možno aj bezgolový výsledok.
     
    55
    Trener hostí Kica sa rozhodol pre striedanie, z hry staihol Andriča, ktorého nahradil Grohoľ
     
    55
    Pre domáceho Cvejiča duel konči, pre Seyboa sa duel práve začal
     
    54
    Za faul si vyslúžil ŽK Gligorov
     
    53
    Dzurikov volej si vyslúžil postlesk na otvorenej scéne, pochvalu si zaslúži aj domáci brankár Pentek.
     
    51
    Prvá vážnejšia akcia v prevedení domáceho mužstva na ktorej konci bol Gligorov, netrafil bránu aj keď brankár bol už prekonaný.
     
    49
    Hostia sa vedia veľmi rýchlo presunúť pred domácu bránu, brzdí ich žalostná koncovka v ktorej sú nemožní a nedokážu ohroziť bránu domácich.
     
    48
    Marušín, ktorý sa vyváľal na trávniku, nakoniec ošetrenie nepotreboval, pokrčuje v hre.
     
    47
    Futbal pokračuje v načatom a Kicov pokus letí vysoko nad domácu bránu.
     
    46
    Hostia striedajú v kabíne zostal hráč s číslo, 16 Andraščíki, nahradil ho Ján Zápotoka
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Ten kto prišiel na štadión v Pomlé v očakavaní dobrého futbalu musí byť sklamaný. Hostia sa snažili v úvode o rýchly gól, keď neprichádzal, hra sa vyrovnala a futbalu patril priestor medzi šestnástkami. Ani jedno z mužstiev si nevypracovalo tutovku aj preto je stav bezgólový.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+
    Hostia zahrávali rohový kop Deazevedo poslal loptu na hlavu Andraščíkovi tomu s apodarilo odhlavičkovať, lopta však minula cieľ.
     
    45
    Rohový kop domácich z pravej strany, zle kopnutý Mezovský trafil jedného z obrancov, Marušin zluftoval odrazenú loptu, ktorá smerovala na jeho kopačku.
     
    42
    Náznak šance hostí, lopta sa motala v malom vápne no nenašiel sa nikto kto by ju poslal medzi tri žrde. Nemohúcnosť na jednej i druhej strane. Blíži sa koniec prvého polčasu, možno prestávka prospeje futbalu.
     
    40
    Dragan Andrič pri rohovom kope sa zrútil ako podťatý a zostal ležať na bránkovej čiare, ošetrenie a bol vynesný mimo hracu plochu na nostidlách. Po ošetrení je však O.K,rozhodca ho práve pustil na hraciu plochu.
     
    36
    Domáci sa dostávajú do tlaku, ten tlak je zatiaľ iba plqatonický, žiadna strela medzi tri žrde, hosťujúceho brankára Čikoša ešte neohrozili.
     
    34
    Aj by som dal, nemám čo.
     
    32
    Cez Fulmeka prešiel Petráš, odcentroval no trafil jedného zo stoperskej dvojice domácich hráčov.
     
    30
    Úvod stretnutia naznačil, žeby sa v Šamoríne mohol hrať dobrý futbal. Je to však ligový odvar aj napriek snahám domácich futb alistov, nejde im to tak ako by si predstavovali, zatiaľ sa trápia, k zakončeniu sa prakticky nedostali.
     
    26
    Pred bránou hostí sa domáci zdržali o trošku dlhšie no šanca z toho nebola. Po peknom centri z pravej strany Gligolov bol blízko ku gólu keď hlavou netrafil podľa predstáv.
     
    24
    Prvý rohový kop domácich z pravej strany zahráva Stojanovič, začalo pršať ale gól nepadol, ba ani šanca pre domácich sa z toho nevykľula.
     
    22
    Platí to čo som napísal, domáci si nevedia poraidne prihrať strácajú lopty pred pokutovým územím, tadiaľto cesta k víťazstvu nevedie.
     
    21
    Hostia sú aktívnejší smerom dopredu, doposial sa pokúsili aj vystreliť, no brankára Penteka neprekvapili.
     
    19
    Biednych osemnásť minút máme v Šamoríne za sebou, futbal slabej úrovne sa hrá v Pomlé. Hostia hrajú to čo potrebujú a domáci sa trápia, nevedia sa dostať na dostrel Čikošovej brány.
     
    17
    Prvá strela na bránu, ktorá vyprášila Pentekove rukavice išla z kopačky Slavomíra Kicu. Problém však pre Penteka nevznikol.
     
    16
    Pentekov výkop nenašiel adresáta, hoci lopta smerovala na Marušína, hostia ho k lopte nepustili.
     
    13
    Teraz je to na trávniku tak akoby to povedal Pišta Horný tréner Skalice hore – dole, no a ja dodám bez ohrozenia jednej či druhej brány.
     
    13
    Mezovský zahrával priamy, kop po ktorom sa k lopte dostali hostia no dopredu sa neponáhlali a o loptu prišli.
     
    12
    Andrič sa ocitol na trávniku, na ktorom sa trochu vyváľal v hre bude pokračovať.
     
    11
    Pentek bude vykopávať loptu od svojej brány našiel Marušína ten ju ďalej neposunul.
     
    8
    Medzišestnástkový futbal na začiatku stretnutia, vyloženú gólovú šancu sme v Šamoríne zatiaľ nevideli. Hostia v snahe o rýchly gól ustali. Zdá sa, že Šamorín vyrovná hru a postupne sa presadí aj na polovičke hostí.
     
    6
    Platí to čo som napísal pred chvíľou, domáci sa musia brániť pressingu hosti.
     
    5
    Hostia sa pustili do domácich s chuťou zatiaľ sú pri lopte častejšie a budú zahrávať rohový kop, loptu si postavil Deazevedo, šanca sa z toho nevykľula.
     
    4
    Centrovaná lopta o rohovej zástavky z ľavej strany z kopačky Kicu nenašla v pokutovom území adresáta.
     
    2
    Kica Slavomír, ktorý je menovcom trénera zaznamenal prvý strelecký pokus. Lopte v ceste stál jeden z domácich obrancov, ktorího lopta trafila.
     
    2
    Dzurik Ján sa pokúšal vysunúť Andriča ten nebol pripravený na spracovanie lopty.
     
    1
    Výkop zariadili domáci hráči, ktorí sa presunuli na hosťujúcu polovicu.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Domáci futbalisti v tradičných bielo – modrých dresoch, hostia v červeno – biely, rozhodcovia v čierno – žltej kombinácii.
     
    Hlavný rozhodca Marhefka spolu so svojími asistentmi privádza akétov dnešného duelu do stredového kruhu, kde prebehne tradičný rituál. Losovanie o strany a podávanie si rúk.
     
    V Šamoríne je všetko tak ako má byť, každý je na svojom mieste pripravený, fanúšikovia trepocú do bubnov, delegáti stretnutia ešte nezaujali svoje miesta na tribúne. Cítiť tu akú-takú nervozitu. Možno z toho, že domáci musia zviťaziť.
     
    Tu sú zostavy:

    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek Julius, 2 Gregora Patrik, 4 Marušín Tomáš, 5 Cmarko Michal, 6 Mezovský Ľubomír, 9 Javorina Miloš, 11 Gligorov Filip, 14 Cvejič Lazar, 17 Stojanovič Peter, 21 Fulmek Ernest.
    tréner FAŠIANG
    Náhradníci: Lavička: 1 Jamroškovič Lukáš, 7 Vaško Peter, 10 Jančovič Denis, 12 Sidibe Seybou, 13 Kliment Andrew, 19 Špánik Andrej. tréner FAŠIANG

    Partizán Bardejov: 22ˇČikoš – Pavličko Ján, 3 Palša Ján, 7 Dragan Andrič, 8 Kica SLávomir, 10 Dyjan Carlos De, 12 Staš Vladimír, 13 Dzurik Ján, 16 Andraščík Vladimír, 18 Berecký Michal 28 Hanuščák MIroslav.
    Tréner KICA
    Náhradníci: Lavička: Molčan Dušan, 2 Zápotoka Ján, 4 Grohoľ Michal, 11 Cuprišin Stanislav, 20 Kuhajdík Juraj, 24 Pisarik Gabriel.T

    Rozhodca: MARHEFKA, Vorel, Hrdlička.
     
    Keďže, hlásatel na štadióne začal svoju prácu, hlásením a čítaním zostav na rade som ja, aby som vám tiež uviedol základné zostavy oboch mužstiev dnes Šamorín vs Bardejov.
     
    Hracia plocha je v pernamencii, rozcvičujú sa domáci, hostia ale aj rozhodcovia, ktorým chýba prevádzková teplota. Tribúna je poloprázdna ale fanúšik a zvlášť Šamorínsky si vie nájsť cestu.
     
    Bardejovský tréner Kica má iné starosti, pláva v pokojných ligových vodách a dnes jeho zverenci môžu len prekvapiť. Tešíme sa na futbal v podaní protagonistov z Bardejova, ktorí cestou do Šamorína navštívili duel v Nitre, ktorá hrala s Trnoavou. Pre istotu výsledok 0:1.
     
    Domáci Šamorín prehral dve stretnutia za sebou. Doma si neporadil s Podbrezovou a vonku podľahol SFM Senec. Po dnešnom stretnutí sa môže, ale aj nemusí "roztriasť" stolička pod trénerom Fašiangom.
     
    V Bratislave a v okolí hodinu pred stretnutím popršalo a v Šamoríne prší. Trávnik je v ideálnom stave, pripravený na stretnutie 9.kola II. futbalovej ligy. V Lige bez motívu prívíta ŠTK 1914 Šamorín partizánov z Bardejova. Stretnutie tabuľkových susedov veľa napovie o ambiciách oboch mužstiev.
     
    Téme, ktorá rezonuje futbalovým Slovenskom sa na hony vyhnem. Od úvodu sezóny komentujem Ligu bez motívu, kde upozorňujem, že sa môžu zrodiť akékoľvek výsledky. Tie nenechali na seba dlho čakať. Mýlil som sa, a som rád, že sa tak stalo o súťaž vyššie. Je však druhá liga "čistá"? Na odpoveď si musíme niekoľko mesiacov počkať. Teraz to však nebude jednoduché, podozrievať sa bude každý, kto sa zapojí do futbalového diania.
     
    Byť prognostikom, je možno pekné zamestnanie, ale vo futbale platia iné pravidlá ako v bežnom živote. Chcete, aby domáci zvíťazili a oni prehrajú. V Sobotu "musia" domáci už bodovať! Víťazstvo musí byť hnacím motorom domácich a preto si trúfnem tipnúť 1.
     
    Úvodný výkop je v sobotu o 15,30 hod. Nie ako píše iný futbalový portál o 19,30 hod. To by museli Šamorínčania postaviť mobilné umelé osvetlenie. To aj pre krátkosť času celkom určite nestihnú. My zostaneme verní tomu, že v sobotu sa prihlásime už hodinu pred výkopom.
     
    V Šamoríne sa chystajú na budúcoročné oslavy storočnice založenia klubu, ktoré by mali vyvrcholiť v máji, mesiaci lásky. Z tohto dôvodu sa na dresoch objavila 100-ka. Tá ma pripomenúť, fanúšikom, aké guľaté výročie sa hotujú osláviť na juhu Slovenska v Šamoríne. Tréner Libor Fašiang má k dispozícii, všetkých „dochrámaných“ futbalistov, ktorí v uplynulom kole chýbali na súpiske mužstva. Predpokladá sa plný bodový zápis, ktorý by futbalistov Šamorína posunul na vyššie priečky ligovej tabuľky. Kulisa v Šamoríne je vždy vynikajúca, no ďalší neúspech na domácej tráve by mohol členov fan klubu viesť k bojkotu. To však nehrozí a verme, že to známe SOMORJA, SOMORIA bude hnať hráčov modro-bielych dresoch k víťazstvu.
     
    Bardejov je tabuľkovým susedom na piatom mieste ligy bez motívu. Z kúpeľného mesta ide chýr o dobrej práci tamojších „bafuňárov“, ktorí odvádzajú dobrú prácu futbalu. Odmenou pred dvoma rokmi bolo usporiadanie finálového duelu Slovenského pohára ( dnes Slovnaft cup). Vo finále sa stretli MŠK Žilina a FK Senica. Bardejov je jedným z možných favoritov súťaže, ktorá je druhou najvyššou na Slovensku. Štyri víťazstvá, tri remízy a jedno prehraté stretnutie to je bilancia červeno-modrých Partizánov z Bardejova, ktorí prichádzajú na juh Slovenska s Certifikátom kvality. Veď napríklad brankárom sa venuje Juraj Čobej, ktorý si zahral aj skupinovú fázu Ligy majstrov v drese Artmédie Petržalka.
     
    Na duel Senca so Šamorínom sa prišla pozrieť takmer tisícka fanúšikov, ktorí sa „vykašlali“ na slabo tlejúcu nádej reprezentácie v Bosne a Hercegovine. Z tej tisícky fanúšikov by na víťazstvo našich nestavilo ani deravý groš, škoda len, že sme neurobili anketu. Bývalý futbalista Červenej Hviezdy a Trnavy „bacil“ Marian Tibenský vyskladal proti Šamorínu jedenástku, ktorá hosťom nedala šancu na zisk čo i len bodu. Futbalisti Šamorína pôsobili odovzdaným dojmom, možno v duchu mysleli na duel, ktorý sa odohrá v sobotu v Pomlé proti Bardejovu.
     
    Liga bez motívu má nového lídra, ktorým je 1.FC Tatran Prešov, ktorý sa vyhrieva na vyslní, len vďaka lepšiemu skóre pred druhými Michalovcami, Podbrezovou a SFM Sencom. Spodnú priečku ligovej tabuľky po nerozhodnom výsledku doma s Rimavskou Sobotou opustil FK Pohronie Dolná Ždaňa. Miesto na dne ligovej tabuľky prepustil Liptákom, ktorí v tejto sezóne nedokázali získať body za víťazstvo. To je prvá nula, ktorá svieti v ligovej tabuľke, druhou je nula na konte prehier, Rimavskej Soboty, ktorej futbalisti ešte neokúsili trpkosť prehry.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:30.

    Jozef Fajták


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ŠTK 1914 Šamorín. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím Partizán Bardejov. Viac informácií tu.

    Góly: 63. Berecký

    Karty:   54. Gligorov (SAM), 60. Marušín (SAM)


    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek Julius, 2 Gregora Patrik, 4 Marušín Tomáš, 5 Cmarko Michal, 6 Mezovský Ľubomír, 9 Javorina Miloš, 11 Gligorov Filip, 14 Cvejič Lazar, 17 Stojanovič Peter, 21 Fulmek Ernest.
    tréner FAŠIANG

    Náhradníci: Náhradníci : 1 Jamroškovič Lukáš, 7 Vaško Peter, 10 Jančovič Denis, 12 Sidibe Seybou, 13 Kliment Andrew, 19 Špánik Andrej. tréner FAŠIANG

    Partizán Bardejov: 22ˇČikoš – Pavličko Ján, 3 Palša Ján,6 Petráš Ján, 7 Dragan Andrič, 8 Kica SLávomir, 10 Dyjan Carlos De, 12 Staš Vladimír, 13 Dzurik Ján, 16 Andraščík Vladimír, 18 Berecký Michal 28 Hanuščák MIroslav.
    Tréner KICA

    Náhradníci: NÁRADNíCI: Molčan Dušan, 2 Zápotoka Ján, 4 Grohoľ Michal, 11 Cuprišin Stanislav, 20 Kuhajdík Juraj, 24 Pisarik Gabriel.T

    Rozhodca: MARHEFKA, Vorel, Hrdlička