Omsk – A. Mytišči 4:3 (kon.) | Barys – Petrohrad 2:5 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Čerepovec 3:1 (kon.)
Jekaterinburg – Jaroslavľ 0:4 (kon.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 3:2 (kon.) | Novgorod – Nižnekamsk 0:2 (kon.)
Viťaz – Ufa 2:3 (kon.) | S.Moskva – CSKA Moskva 3:2 (kon.) | Doneck – Riga 2:4 (kon.)
Dinamo Minsk – Lev 1:3 (kon.)
koniec
Jugra Chanty-Mansijsk
3:1 (3:1, 0:0, 0:0)
Severstaľ Čerepovec
Štvrtok 12.09.2013, 15:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Stretnutie končí, Jugra si do tabuľky pripisuje tri body za výhru 3:1. Bránky padali iba v prvej tretine. Severstal zásluhou Antipova viedol, ale domáci napokon trikrát udreli a protivníka už na dostrel nepustili. Prajem príjemný zvyšok dňa. (17:17:46)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Vhadzovanie v strednom pásme, Štěpánek odišiel späť do bránky. Je rozhodnuté. .
     
    59:35
    Gorbunov dostal menší trest za hákovanie a už sedí na trestnej lavici. Dvadsaťpäť sekúnd do konca, Čerepovec bude hrať v šiestich proti štyrom. Hosťujúci kouč si vyžiadal oddychový čas.
     
    59:16
    Hostia idú do rizika. Štěpánek odišiel na striedačku, Severstal drží pásmo a má na ľade šesť hráčov!
     
    57:44
    Štěpánek si s niekoľkými projektilmi poradil, jeho celok už hrá v plnom počte. Ale čas na vyrovnanie sa hokejistom Čerepovca veľmi rýchlo kráti.
     
    55:43
    Zbytočný prehrešok, Čerepovec hral v šiestich, čo arbiter neprehliadol. Hostia sa budú dve minúty brániť v oslabení.
     
    55:11
    Videll je dnes veľmi aktívny, fínsky center opäť nebezpečne krúžil pred Birjukov. Na jeho svätyni tiež presmeroval nepríjemnú strelu, avšak gólman bol pripravený.
     
    53:30
    Ku strele sa prebil aj domáci Pepeljajev, avšak Štěpánka nijako neohrozil. Puk totiž mieril mimo jeho bránku, iba buchol o zadný mantinel.
     
    52:11
    Ovšem teraz hostia pridali. Strieľal Stasenko a krátko po ňom sa k streleckému pokusu prepracoval aj Zemčenko, ale Birjukov podržal svoj ​​tím.
     
    51:47
    Čerepovcu sa v útoku príliš nedarí, naopak hokejisti Jugry sa stále snažia diktovať tempo hry a často páliť. Ale Štěpánek býva pri strelách z diaľky pozorný.
     
    50:08
    Komerčná prestávka, necelých desať minút do konca základnej hracej doby. Podarí sa hosťom urobiť zo zápasu drámu?
     
    48:10
    Sitnikov bol na chvíľku neobsadený pred brankárom Severstaľu. Ale náskok domácich nezvýšil, Štěpánek sa stihol včas presunúť a kotúč vyslaný z jeho čepele zneškodniť.
     
    46:11
    Domáci sa snažia rozbiť obranu súpera, ale zatiaľ bez úspechu. Čerepovec svoju defenzívu uzavrel. Ak chcú hostia pomýšľať na bodový zisk, ďalšie inkasovaného gólu si už nemôžu dovoliť.
     
    44:02
    Tretia časť zatiaľ svojim priebeh trošku nudí, ani jeden z gólmanov nie je v permanencii. O puk sa bojuje prevažne u hradenia, hráči tiež začínajú kopiť chyby.
     
    41:03
    Jugra hrá v plnom počte. Presilovke súpera, ktorú rozpolila prestávka, sa ubránila bez väčších ťažkostí. Vylúčený Magogin sa už zapojil do hry.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Prostredná dvadsaťminútovka gol neponúkla, hoci k nej mali predovšetkým hostia blízko. Stále však stráca dva zásahy, Jugra inak kontroluje hru ak víťazstvu má zatiaľ o poznanie bližšie.

    Jaroslav Popel

    Góly a asistencie: 15. Jakubov (Tročinský, Chlyncev), 17. Skorochodov (Magogin, Sitnikov), 18. Ťjuljapkin (Chlyncev, Jakubov) – 13. Antipov


    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Kukin) – Šefer, Chvostov, Pepeljajev, Ťjuljapkin, Galvinš, Trončinský, Ďjakov – Skorochodov, Sitnikov, Magogin – Chlyncev, Buljanskij, Jakubov – Žukov, Andersson, Savinainen – Gorbunov, Knjazev, Olonov – Gusev
    Severstaľ Čerepovec: Štěpánek (Artemjev) – Andersen, Šinin, Kiseljevič, Laakso, Čáslava, Stasenko, Popov – Běrdnikov, Bumagin, Klimenko – Antipov, Bučněvič, Medveděv – Bušujev, Videll, Mons – Monachov, Kovyršin, Zemčenko – Dedunov.