Chabarovsk – Vladivostok 3:4 (0:1 po s.n.) | Omsk – Petrohrad 1:5 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Jaroslavľ 2:1 (kon.)
Jekaterinburg – Čerepovec 1:2 (1:3 po s.n.) | Viťaz – Čeljabinsk 5:3 (kon.) | Novgorod – Ufa 2:3 (1:2 po s.n.)
Nižnekamsk – Kazaň 3:1 (kon.) | D. Moskva – Metallurg Magnitogorsk 3:1 (kon.) | Záhreb – CSKA Moskva 7:1 (kon.)
Doneck – HC Slovan 4:2 (kon.)
po s.n. (1:3)
Avtomobilist Jekaterinburg
1:2 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Severstaľ Čerepovec
Piatok 06.09.2013, 15:00 • Uralets concert and entertainment complex, Jekaterinburg • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V samostatných nájazdoch boli oveľa úspešnejší hráči hosťujúceho Severstalu Čerepovec, ktorí poslali na ľad troch hráčov – Klimenko, Berdnikov a Zemčenko. Napokon všetci traja dokázali bez problémov prekonať bezmocného gólmana Kovářa. Na druhej strane prekonal Štěpáneka len domáci Toluzakov, ktorý však už neodvrátil prehru domáceho Jekaterinburgu.

    Severstal si do tabuľky pripisuje prvé dva body, zatiaľčo Jekaterinburg len jeden bod.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov Kontinentálnej hokejovej ligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:37:30)
     
    Koniec zápasu.
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Severstal Čerepovec, keď posledný úspešný zásah vsietil IGNAT ZEMČENKO, ktorý sa natlačil pred Kovářa a následným švihom mu nedal žiadnu šancu!
     
    Hosťujúci Ignat Zemčenko sa dostal tesne pred gólmana Kovářa a nedal mu svojim švihom žiadnu šancu! (1:3)
     
    Domáci Filipp Toluzakov bol úspešný, keď gólmana Štěpáneka zneškodnil skvelou sťahovačkou na ľavú stranu! (1:2)
     
    Berdnikov predviedol skvelú sťahovačku, ktorou zmiatol gólmana Kovářa a následne poslal puk do odkrytej brány Jekaterinburgu! (0:2)
     
    Domácemu Malychinovi puk ušiel po jeho sťahovačke na ľavú stranu. (0:1)
     
    Klimenko našiel medzeru medzi betónmi gólmana Kovářa a posiela hostí do vedenia! (0:1)
     
    Začínať budú hráči Severstalu, konkrétne Gleb Klimenko!
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    V predĺžení mali hráči Jekaterinburgu k dispozícii presilovú hru, no tú napokon nedokázali využiť, keďže gólman hostí – Jakub Štěpánek predviedol naozaj skvelý výkon a výrazne podržal svoj tím nad vodou!

    Prichádza súboj dvoch českých gólmanov – samostatné nájazdy!
     
    65:00
    Predĺženie skončilo.
     
    64:55
    Puk majú v moci hráči domáceho Jekaterinburgu, ktorí sa snažia ešte niečo zaujímavé vymyslieť, no už majú príliš málo času.
    Pravdepodobne sa presunieme do samostatných nájazdov.
     
    64:12
    Z pravej strany tvrdo pálil Belanger, no jeho delovku Štěpánek vyrazil pred seba. Tam ešte tvrdo zakončoval Lewandowski, no aj tentokrát bol brankár Severstalu úspešnejší!
     
    63:56
    Na druhej strane sa snažil ofenzívne presadiť hosťujúci Gimbatov, no napokon nedokázal prekonať pozorného gólmana Kovářa, ktorý zachoval chladnú hlavu.
     
    63:15
    Z pravej strany tvrdo pálil Jemelejev, no jeho delovku gólman Štěpánek videl dobre a puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    62:38
    Hokejisti Severstalu hrajú už v plnom počte a môžu už teda naplno konkurovať svojim dnešným súperom, ktorí sú momentálne poriadne aktívni.
     
    61:45
    Spoza ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil domáci Žmakin, no jeho delovka napokon skončila len vo výstroji gólmana Štěpáneka.
     
    61:21
    Alexei Simakov bol nebránený a získal puk na ľavej strane, následne sa dostal pred gólmana Štěpáneka, no nedokázal ho svojimi dobrými pohybmi a následným zakončením prekonať! Štěpánek skvele zasiahol svojou lapačkou.
     
    60:55
    Od modrej tvrdo pálil Selujanov, no ani jeho delovka sa neujala, keďže pozorný gólman Štěpánek puk dokázal zachytiť vo svojej dobre osadenej hrudnej výstroji.
     
    60:15
    Domáci Nikolai Žilin sa dostal do fantastickej gólovej šance hneď v úvode predĺženia, keď nadvakrát pálil z medzikružia, no napokon nedokázal prekonať pozorné betóny gólmana Štěpáneka!
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    V tretej tretine tohto zápasu sme mohli vidieť niekoľko skvelých šancí na oboch stranách, no napokon ani jeden z tímov nedokázal vsietiť gól a prekonať pozorných českých gólmanov na oboch stranách, ktorí výrazne podržali svoje tímy.

    Keďže sa v tretej tretine nerozhodlo, tak budeme pokračovať v päťminútovom predĺžení!
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    64:59
    V predĺžení si hráči Jekaterinburgu zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Teemu Laakso.
     
    59:51
    Antipov obdržal puk na ľavej strane a chcel ešte strieľať, no napokon sa mu to nepodarilo, keďže pozorní obrancovia Jekaterinburgu mu narobili poriadne problémy.
     
    59:12
    Hokejisti Severstalu zachytili puk po nepresnej rozohrávke Jekaterinburgu, no následne sa previnili nedovoleným zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude teda pred Štěpánekom.
     
    58:49
    Jemelejev tvrdo pálil od modrej čiary, no jeho delovku napokon clonený gólman Štěpánek dokázal zachytiť vo svojej dobre osadenej výstroji!
     
    58:16
    Simakov potiahol puk po pravej strane do útočného pásma, no následne narazil na pozorného Šinina, ktorý ho od puku odstavil a vyslal ho do stredného pásma.
     
    57:55
    Po nepresnej prihrávke od Lepista sa k puku dostal Čáslava, ktorý ho vyhodil do stredného pásma. Domáci sa teda musia stiahnuť pred vlastnú bránu.
     
    57:25
    Hokejisti Severstalu hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda ubrániť v tejto početnej nevýhode. Momentálne sú však pri puku domáci hokejisti, ktorí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    56:36
    Severstal sa v oslabení dostal do fantastickej gólovej šance, keď najskôr z medzikružia pálil Antipov, no gólman Kovář jeho delovku vyrazil pred seba. Následne dorážal aj Medvedev, no pozorný Kovář puk zblokoval na ochrannú sieť!
     
    55:58
    Domácim sa zatiaľ v tejto presilovej hre veľmi nedarí. Hokejisti Severstalu sa snažia ubrániť a zatiaľ sa im to darí.
     
    55:23
    Jekaterinburg si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche odchádza sadnúť Gimbatov.
     
    54:52
    Malychin strieľal z pravej strany, no jeho delovka napokon skončila len vo výstroji pozorného gólmana Štěpáneka. Ten okamžite prerušil plynulosť hry.
     
    54:22
    Viklund nahodil puk z ľavej strany do medzikružia, tam sa k nemu dostal Krikunov, ktorý chcel bekhendovým tečom prekonať Štěpáneka, no to sa mu napokon už nepodarilo, keďže gólman Severstalu predviedol ďalší skvelý zákrok.
     
    53:56
    Selujanov nahodil puk do útočného pásma, no následne sa k nemu dostali len hokejisti Severstalu, ktorí ho dobrým vyhodením poslali do stredného pásma.
     
    53:20
    Jekaterinburg sa usadil s pukom v útočnom pásme a snažil sa niečo vymyslieť, no napokon k strelám neprišlo. Hostia následne puk vyhodili do stredného pásma.
     
    52:47
    Severstal si mierne nerozumel v rozohrávke a previnil sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať naľavo od hosťujúcej brány.
     
    52:15
    Lepisto tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no napokon nedokázal trafiť priestor hosťujúcej brány. Štěpánek teda nemusel zasahovať ani tentokrát.
     
    51:38
    Kazakovcev získal puk za bránou domácich, následne chcel v medzikruží nájsť Kovyršina, no to sa mu už nepodarilo. Domáci hráči sa okamžite chcú s pukom útočne presadiť.
     
    51:01
    Z ľavej strany tvrdo pálil hosťujúci Videll, no jeho delovka napokon smerovala len tesne vedľa domácej brány. Kovář teda zasahovať nemusel.
     
    50:18
    Hostia sa pri svojej útočnej akcii previnili postavením mimo hry, po ktroom sa bude vhadzovať v strednom pásme. Uvidíme, čo sa podarí obom tímom vymyslieť tentokrát.
     
    49:54
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu, no oba tímy sa nedokážu strelecky presadiť. Hrá sa prevažne v neutrálnom strednom pásme.
     
    49:21
    Do dobrej šance v medzikruží sa tentokrát dostal domáci Belanger, no jeho projektil napokon skončil len na výstroji gólmana Štěpáneka, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    48:49
    Spoza ľavého kruhu tvrdo pálil domáci Krikunov, no jeho delovku smerujúcu do pravého horného rohu hosťujúcej brány gólman Štěpánek vyrazil na ochrannú sieť svojou vyrážačkou.
     
    48:12
    Lepisto obdžal puk pri pravom mantineli, následne ho nahodil do medzikružia, kde ho najskôr zblokoval Černov a následne chcel gólmana Štěpáneka prekonať z ľavej strany, no bol neúspešný, keďže trafil len jeho betóny.
     
    47:53
    Domáci Nikolai Žilin obdržal nepríjemný bodyček pred svojou bránou od jedného z hráčov Severstalu. Po krátkom prerušení hry sa však vylučovať nebude.
     
    47:27
    Po dobrej prihrávke od Buchneviča sa k puku na pravej strane dostal Antipov, ktorý chcel z tesnej blízkosti prekonať betóny gólmana Kovářa, no napokon neuspel, keďže domáci gólman bol v strehu.
     
    46:46
    Z pravej strany tvrdo pálil Zemčenko, no jeho delovka napokon skončila len v pozornej alpačke gólmana Kovářa, ktorý bez problémov prerušil hru.
     
    45:57
    Severstal si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť domáci Černov.
     
    45:18
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil Lepisto, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa hosťujúcej brány. Štěpánek teda zasahovať nemusel.
     
    44:45
    Hostia sa napokon dokázali aj v tejto početnej nevýhode ubrániť a už hrajú v plnom počte. Domáci sa však nevzdávajú a stále sa snažia preniknúť pred Štěpáneka.
     
    44:12
    Domáci Žilin nahodil puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali hokejisti Severstalu, ktorí sa napokon oslobodili jeho vyhodením cez všetky čiary.
     
    43:55
    Hráči Severstalu síce hrajú v početnej nevýhode, no momentálne predvádzajú skvelý herný výkon a puk poľahky vyhadzujú až za bránu domáceho Jekaterinburgu.
     
    43:15
    Z ľavej strany tvrdo pálil domáci Eric Belanger, no pozorný gólman Štěpánek bol v strehu a puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    42:43
    V závere oslabenia sa hokejisti Severstalu dostávajú do dvojnásobného oslabenia! Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Kovyršin.
     
    42:18
    Domáci útočník Belanger sa previnil nepresnou prihrávkou, po ktorej sa hokejisti Severstalu dostali k puku a následne sa bleskovým vyhodením oslobodili.
     
    41:51
    Po dlhšom čase sa hokejisti Jekaterinburgu napokon usadili v útočnom pásme, kde si puk po obvode dobre prihrávajú, no zatiaľ nedokázali vystreliť.
     
    41:21
    V úvode presilovej hry sa domácim zatiaľ veľmi nedarí, keďže hokejisti Severstalu veľmi dobre forčekujú a snažia sa získať puk do svojej moci.
     
    40:44
    Jekaterinburg si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie domáceho Simakova odchádza sadnúť hosťujúci Bumagin.
     
    40:09
    V úvode tretej tretiny vyhrali vhadzovanie hráči domáceho Jekaterinburgu, ktorí sa ihneď dostali do útoku. Gólman Štěpánek bol však po strele z ľavej strany od Lewandowskeho v strehu.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Po štyridsiatich minútach zápasu máme na ukazovateli, rovnako ako po prvej tretine, remízu, no tentokrát sme mohli vidieť aj dva góly. Najskôr sa v 24. minúte gólovo presadil Nikolaj Bušujev, ktorý si vymenil puk so Zemčenkom a napokon prekonal bezmocného gólmana Kovářa. Následne však už v 27. minúte vyrovnal gólový účet domáci Stanislav Žmakin, ktorý si celú akciu vytvoril sám, keď využil Štěpánkove zlé vyrazenie puku.

    Podarí sa jednému z tímov vyhrať tretiu tretinu a získať tak prvé tri body do tabuľky?
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:50
    Domáci Trjamkin chce v posledných sekundách druhej tretiny svojim forčekingom ešte získať puk, no hokejisti Severstalu si ho napokon dobre rozohrali a už sa ubránia.
     
    39:04
    Hosťujúci Kiselevič preveril gólmana Kovářa strelou spoza kruhov, no pozorný ochranca jekaterinburgskej svätyne puk zblokoval svojimi betónmi na zadný mantinel.
     
    38:28
    Do dobrej šance sa na pravom krídle dostal domáci Belanger, no jeho tvrdý projektil z hranice pravého kruhu napokon letel len tesne nad bránu hosťujúceho Severstalu.
     
    37:38
    Domáci sú momentálne aktívnejší a snažia sa prekvapiť gólmana Štěpáneka, no momentálne sa im veľmi nedarí, keďže sa hostia veľmi dobre bránia.
     
    36:58
    Domáci sa pri svojom ofenzívnom prieniku previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    36:21
    Na hranici pravého kruhu napriahol svoju hokejku hosťujúci Šinin, no jeho delovka napokon skončila len zblokovaná na ochrannej sieti. Vhadzovať sa bude pred gólmanom Kovářom.
     
    35:35
    Na druhej strane sa zaskvel aj gólman Štěpánek, ktorý svojim pravým betónom zlikvidoval strelu z pravého kruhu od domáceho Žmakina.
     
    34:44
    Gólman Kovář si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď zneškodnil tvrdú strelu z medzikružia od Gimbatova. Na rade je vhadzovanie po jeho ľavici.
     
    33:58
    Z pravého krídla preveril svoju hokejku hosťujúci Bumagin, no jeho delovka napokon smerovala len tesne vedľa domácej brány. Následne sú pri puku hráči Avtomobilistu.
     
    33:11
    Druhý gól domácich mal na hokejke Alexej Simakov, ktorý získal puk na pravej strane a následne z prvej pálil, no napokon tesne minul priestor hosťujúcej brány.
     
    32:35
    Pred domácou bránou bolo vidieť poriadny bodyček hosťujúceho Antipova, ktorý nekompromisne zoslal k zemi domáceho Fjodora Malychina. Hra sa následne musela okamžite prerušiť.
     
    32:02
    Alexander Bumagin obdržal puk na útočnej modrej čiare a následne sa dostal osamotený pred gólmana Kovářa, no svojim následným bekhendovým zakončením nedokázal prekonať pozorného ochrancu jekateringburskej svätyne.
     
    31:38
    Hokejisti Jekaterinburgu sú opäť pri puku a snažia sa niečo vymyslieť, no nedarí sa im to. Ich prihrávky sú síce dobré, no napokon nestačia na prechod do útočného pásma.
     
    30:53
    Z hranice ľavého kruhu po skvelej prihrávke od Lepista tvrdo pálil domáci Belanger, no jeho delovka napokon skončila len tesne nad bránou Severstalu.
     
    30:24
    Strelou spoza brány chcel gólmana Štěpáneka preveriť domáci Lewandowski, no napokon bol neúspešný, keďže puk poslal len tesne vedľa hosťujúcej svätyne.
     
    29:55
    Puk sa opäť nachádza prevažne v strednom pásme a presúva sa zo strany na stranu. Vo svojej moci ho majú hráči Jekaterinburgu, no tí sa zatiaľ nevedia dostať do útočného pásma.
     
    29:12
    Gólman Kovář si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok lapačkou, keď v nej zachytil puk po tvrdej strele z pravej strany od Gleba Klimenka.
     
    28:38
    Z hranice pravého kruhu strieľal hosťujúci Šinin, no pozorný gólman Kovář sa týmto zakončením nenechal prekvapiť a puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    28:13
    Klimenko získal puk na pravej strane, následne ho nahodil na zadný mantinel, no gólman Kovář radšej neváhal a puk ukryl pod svojou lapačkou.

    Na rad prichádza krátka komerčná prestávka.
     
    27:49
    Spoza ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil domáci Žilin, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa hosťujúcej brány. Následne sa do útoku dostávajú hokejisti Severstalu.
     
    27:22
    Domáci sa po vyrovnávajúcom góle dostali opäť do útočnej vlny a gólmana Štěpáneka tentokrát strelou preveril Krikunov, no ochranca čerepovskej svätyne puk vyrazil do bezpečia svojimi betónmi.
     
    26:52
    Jekaterinburg dal gól!
    Domáci napokon dokázali z rýchleho protiútoku vyrovnať! STANISLAV ŽMAKIN obdržal puk na útočnej modrej čiare, následne vystrelil, no gólman Štěpánek vyrazil puk len napravo od seba, kde si spomínaný Žmakin nakorčuľoval a napokon rozvlnil sieť v bráne Severstalu. Bez asistencií.
     
    26:20
    Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil Videll, no jeho projektil napokon gólman Kovář vyrazil do bezpečia svojou dobre osadeneou lapačkou.
     
    25:44
    Puk sa presúva zo strany na stranu, keď sa oba tímy snažia niečo vymyslieť, no oba rovnako dobre forčekujú, čo prenáša hru prevažne do stredného pásma.
     
    24:56
    Domáci sú pri puku v útočnom pásme, no po niekoľkých dobrých prihrávkach prišla jedna nepresná, ktorú zachytili pozorní obrancovia Severstalu.
     
    24:18
    Hráči Severstalu si mierne nerozumeli v rozohrávke a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Štěpánekom.
     
    23:57
    Domáci hráči sa snažia dostať pred gólmana Štěpáneka a priniesť gólové vyrovnanie, no momentálne sa im veľmi nedarí, keďže Severstal sa veľmi dobre bráni.
     
    23:09
    Čerepovec dal gól!
    Hostia sa po fantastickej útočnej kombinácii dostávajú do vedenia! Jeden z hosťujúcich hráčov našiel skvelou prihrávkou od modrej čiary v stredovej časti NIKOLAIA BUŠUJEVA, ktorý si vymenil puk na pravej strane so Zemčenkom a následne poslal puk do odkrytej brány domáceho Jekaterinburgu. Asistenciu si pripisuje Ignat Zemčenko.
     
    22:37
    Z pravej strany tvrdo pálil Buchnevič, no jeho delovku gólman Kovář s veľkým prehľadom vyrazil do bezpečia svojim pravým betónom. Hostia však stále ostávajú pri puku.
     
    21:58
    Hokejisti Severstalu sa stále snažia ofenzívne presadiť a dostať sa do vedneia, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Domáci zachytili nepresnú rozohrávku svojich súperov a puk prevzali na svoje hokejky.
     
    21:29
    Domáci hrajú už v plnom počte a najmä vďaka gólmanovi Kovářovi sa dokázali v tejto početnej nevýhode o dvoch mužov ubrániť. Brankár Jekaterinburg tentokrát zlikvidoval svojimi betónmi delovku od modrej v znení Gimbatova.
     
    20:51
    Hokejisti domáceho Jekaterinburgu hrajú už vo štvorici a gólman Kovář si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď zlikvidoval tvrdú strelu od Šinina spoza kruhov!
     
    20:18
    Gólman Kovář má momentálne poriadny kus práce, keďže musí čeliť strelám hostí, ktorí hrajú v dvojnásobnej početnej výhode. Delovku z pravej strany od Antipova však pohodlne zachytil vo svojej výstroji.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V prvej tretine tohto zápasu sme síce góly nevideli, no oba tímy sa snažili na bránkára svojich súperov niečo vymyslieť. Obaja gólmani z Českej republiky – Jakub Kovář a aj Jakub Štěpánek predviedli skvelé zákroky a vychytali súperových útočníkov aj v samostatných únikoch. Domáci mali k dispozícii jednu presilovú hru, ktorú však nedokázali využiť. Hráči Severstalu hrali až v dvoch troch presilových hrách, z ktorých jedna bude pokračovať aj v druhej tretine – 5 na 3 po dobu 49 sekúnd.

    Podarí sa jednému z tímov dostať sa do vedenia v druhej tretine zápasu?
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:49
    Po dobrej prihrávke od Medvedeva z ľavej strany sa k zakončeniu na pravom krídle dostal Šinin, no ten napokon nedokázal prekonať dobre postaveného gólmana Kovářa.
     
    19:28
    Hráči Severstalu budú hrať v početnej výhode o dvoch mužov. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť domáci Žilin.
     
    19:18
    V oslabení sa do fantastickej gólovej šance dostal domáci Belanger, no ten napokon v samostatnom nájazde nedokázal prekonať dobre postaveného gólmana Štěpáneka, ktorý v poslednej chvíli puk vyrazil do bezpečia.
     
    18:49
    Hokejisti Severstalu si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť domáci kapitán Sergei Gusev.
     
    18:04
    Spoza kruhov tvrdo pálil hosťujúci hráč Laakso, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Kovářa, ktorý včas zovrel svoje betóny.
     
    17:49
    Z pravej strany tvrdo pálil Malychin, no jeho delovka napokon skončila len tesne mimo hosťujúcej brány. Severstalský brankár Štěpánek teda zasahovať nemusel.
     
    17:15
    Hokejisti Jekaterinburgu hrajú už v plnom počte a okamžite sa usadili v útočnom pásme. Gólman Štěpánek sa teda o malú chvíľu bude opäť musieť poriadne obracať.
     
    16:52
    Selujanov sa dostal v oslabení do zakončenia na pravej strane, no jeho strela bola napokon zblokovaná jedným z hráčov Severstalu len mimo hosťujúcej brány.
     
    16:08
    Hokejisti Severstalu sa s pukom usadili v útočnom pásme, no napokon poslali puk len na hokejky svojich protihráčov, ktorí sa oslobodili.
     
    15:43
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát tesne pred gólmanom Kovářom dostal Andersen, no jeho delovka napokon skončila len v dobre osadenej lapačke domáceho brankára!
     
    15:11
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť domáci Teterin.
     
    14:58
    Od modrej tvrdo pálil kiselevič, no jeho tvrdá delovka napokon skončila len tesne vedľa domácej jekateringburskej brány. Následne sa domáci dostali k puku.
     
    14:18
    Simakov sa s pukom natlačil do medzikružia a následne vystrelil, no gólman Štěpánek bol napokon úspešnejší a puk zachytil vo svojej výstroji. Na rad prichádza vhadzovanie po jeho pravici.
     
    13:43
    Momentálne sme mohli vidieť nepresnosti na oboch stranách. Najskôr sa hokejisti Severstalu previnili postavením mimo hry a následne domáci predviedli zakázané uvoľnenie.
     
    12:55
    Domáci gólman Kovář si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď po úniku a následnom zakončení od Buchneviča zachytil puk po skvelom semafóre vo svojej lapačke!
     
    12:16
    Hokejisti Jekaterinburgu sa dostali do skvelej gólovej šance, keď z pravej strany pálil Simakov, no jeho delovku napokon gólman Štěpánek zachytil vo svojom náručí.
     
    11:40
    Hokejisti Jekaterinburgu sa v krátkom časovom úseku dostali do dvoch skvelých gólových šancí, keď najskôr z ľavej strany pálil Jemelejev, no jeho delovku Štěpánek ešte vyrazil, následne z pravej strany zakončoval Žmakin a ochranca čerepovecskej svätyne puk zachytil vo svojej lapačke!
     
    11:14
    Domáci Malychin obdržal dobrú prihrávku od Guseva v medzikruží a následne vystrelil, no jeho projektil napokon jeden z hosťujúcich hráčov vyrazil na ochrannú sieť.
     
    10:53
    Od modrej tentokrát nekompromisne pálil Teemu Laakso, no gólman Kovář bol v strehu a puk zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    10:22
    Z pravej strany preveril svoju hokejku Klimenko, no jeho projektil napokon gólman Kovář s veľkým prehľadom zachytil vo svojej lapačke. Po tomto zákroku okamžite prerušil plynulosť hry.
     
    09:55
    Andersen obdržal puk tesne pred bránou domáceho gólmana Kovářa a následne tvrdo vystrelil, no pozorný ochranca jekateringburskej svätyne puk vyrazil svojimi betónmi do bezpečia.
     
    09:19
    Nikolai Žilin obdržal puk na pravej strane a následne tvrdo vystrelil, no jeho delovka napokon skončila len v moci pozorného gólmana Štěpáneka, ktorý svojim zákrokom upokojil tempo hry.
     
    08:42
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal domáci Gusev, ktorý obdržal puk v medzikruží, no svojou strelou napokon trafil len betóny dobre vykorčuľovaného gólmana Štěpáneka!
     
    07:51
    Z hranice pravého kruhu pálil Trjamkin, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná dobre osadenými betónmi gólmana Štěpáneka.
     
    07:10
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť, no aktívnejším hokejistom Jekaterinburgu sa tiež nedarí.
     
    06:55
    Hráči Severstalu sa usadili v útočnom pásme, kde si puk veľmi dobre prihrávajú, no domáci sa zatiaľ bránia veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu.
     
    06:02
    Po pravom krídle sa s pukom dobre presúval Antipov, no jeho následná strela skončila len tesne vedľa brány domáceho gólmana Kovářa, ktorý zasahovať nemusel.
     
    05:15
    Z pravej strany poslal puk na hosťujúcu bránu Žinin, no jeho projektil napokon gólman Štěpánek s veľkým prehľadom vyrazil do rohu klziska.
     
    04:36
    Hráči Severstalu hrajú už v plnom počte a okamžite sa snažia zaútočiť. Po nepresnej prihrávke sa však previnili len zakázaným uvoľnením.
     
    04:13
    Stasenko preveril gólmana Kovářa tvrdou strelou z pravého kruhu, no pozorný ochranca domácej svätyne pukm zachytil na svojej výstroji.
     
    03:54
    Z medzikružia tentokrát tvrdo pálil Černov, no jeho delovku gólman Štěpánek videl dobre a puk napokon zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    03:28
    Lepisto preveril gólmana Štěpáneka strelou spoza pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila až na zadnom mantineli za bránou hostí. Gólman Čerepovca teda zasahovať nemusel.
     
    02:36
    Hokejisti Jekaterinburgu si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie na domáceho Krikunova odchádza sadnúť hosťujúci Nikolai Stasenko.
     
    02:07
    Domáci sú opäť pri puku a snažia sa niečo vymyslieť. Zatiaľ sa im však veľmi nedarí, keďže pozorní obrancovia Čerepovca sa bránia veľmi dobre.
     
    01:58
    Hosťujúci Kovyršin sa dostal k puku na pravej strane a následne preveril gólmana Kovářa tvrdou strelou. Pozorný brankár Jekaterinburgu však puk zachytil vo svojej výsroji.
     
    01:18
    Spomedzi kruhov tentokrát tvrdo pálil domáci Belanger, no jeho delovka napokon skončila len za bránou hostí. Tí sa snažia zaútočiť a prekvapiť tak domácu obranu.
     
    00:55
    Od modrej tvrdo pálil domáci Selujanov, no gólman Štěpánek napokon zasahovať nemusel, keďže puk smeroval len mimo jeho brány.
     
    00:06
    V úvode prvej tretiny sa k puku dostali hráči domáceho Jekaterinburgu, ktorí sa okamžite snažia ofenzívne presadiť rýchlym útokom. Hostia sa však dobre bránia.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář (Lobanov) – Lepisto, Selujanov, Gusev ("C"), Trjamkin, Viklund, Žilin, Rybnicky, Teterin – Lewandowski, Belanger, Toluzakov – Lazarev, Černov, Malychin – Simakov, Žmakin, Jemejelev – Golyšev, Krikunos, Strelcov.

    Severstal Čerepovec: Štěpánek (Artemjev) – Andersen, Šinin, Laakso, Kiselevič, Čáslava, Kalašnikov, Stasenko, Popov – Berdnikov, Bumagin, Klimenko – Antipov ("C"), Medvedev, Buchnevič – Bušujev, Videll, Gimbatov – Kazakovcev, Zemčenko, Kovyršin.

    Rozhodca: Alexei Vasiljev, Andrei Rogachjov – Pjotr Aljošin, Jury Ivanov.
     
    Momentálne sa jekaterinburgským štadiónom ozýva mohutná melódia a spev ruskej národnej hymny. Zápas sa po jej odoznení a krátkych povzbudeniach pri oboch bránach bude môcť začať.
     
    Hokejisti oboch tímov slávnostne nastupujú na ľad vypredanej jekaterinburgskej arény Uralets, kde si našlo cestu až 4700 divákov!
     
    Tieto dva tímy sa v zápasoch Kontinentálnej hokejovej ligy stretli už osemkrát (4 zápasy doma a 4 zápasy vonku).

    Avtomobilist Jekaterinburg dominoval vo vzájomných zápasoch doposiaľ v štyrikrát – dvakrát na domácej pôde po predĺžení, raz vonku v riadnom hracom čase a raz vonku po samostatných nájazdoch.)

    Severstal Čerepovec je na tom pôvodne, keďže vo vzájomných zápasoch vyhral rovnako štyrikrát ako jeho dnešný súper z Jekaterinburgu. Severstal dominoval dvakrát doma v riadnom hracom čase a dvakrát vonku, rovnako v riadnom hracom čase.

    Bilancia vzájomných zápasov týchto dvoch tímov je poriadne vyrovnaná. Uvidíme aj dnes očakávane vyrovnaný duel?
     
    Srdečne Vás vítam pri prvom kole Kontinentálnej hokejovej ligy – KHL!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Uralets concert and entertainment complex, kde si od 15:00 SEČ zmerajú sily dva tímy – domáci Avtomobilist Jekaterinburg a tím z bieloruskej metropoly Severstal Čerepovec.

    Avtomobilist Jekaterinburg je tím, ktorý bol založený v roku 2006 a doposiaľ účinkoval už v štyroch sezónach Kontinentálnej hokejovej ligy, konkrétne v Charlamovovej divízii, ktorá je súčasťou východnej konferencie.
    V minulej sezóne obsadili hráči Jekaterinburgu poslednú šiestu priečku v Charlamovovej a zároveň poslednú dvanástu priečku vo východnej konferencii, kde nazbierali v 52 zápasoch len 35 bodov za 8 výhier a až 44 prehier. Na konci základnej časti mali na svojom konte aj gólové skóre 104:180, čo značí o poriadnej mínusovej hodnote.
    Avtomobilist sa však previedol po základnej časti aj v Nadezhda Cup-e (Pohár nádeje, ktorý je určený pre tímy, ktoré nepostúpili do play-off KHL).
    Vo štvrťfinále tohto pohára vyradil Jekaterinburg tím Yugra Chanty-Mansijsk v sérii 2:2 na zápasy a následne dominoval v rozhodujúcich samostatných nájazdoch.
    Semifinále prinieslo Avtomobilistu nového súpera – Amur Chabarovsk, ktorý však napokon po vyrovnanej sérii 2:2 na zápasy a následných samostatných nájazdoch postúpil do finále a Jekaterinburg teda skončil pred bránami bájneho finále.

    Severstal Čerepovec je klub založený v roku 1956 a doposiaľ účinkoval vo všetkých piatich sezónach Kontinentálnej hokejovej ligy, konkrétne v Tarasovovej divízii, ktorá patrí bod západnú konferenciu.
    V minulej sezóne obsadili hráči Čerepovca v základnej časti tretiu priečku Tarasovovej divízie a konečnú piatu priečku v západnej konferencii, keď nazbierali v 52 zápasoch 85 bodov za 28 výhier a 24 prehier.
    Vo štvrťfinále play-off hráči Severstalu vyradili tím Lokomotiv Jaroslavl po sérii výsledkom 4:2 na zápasy. V konferenčnom semifinále (štvrťfinále KHL) napokon hráči Čerepovca nestačili na výber tímu SKA Petrohrad, ktorý vyhral v sérii jasne – 4:0 na zápasy a vyradil tak Severstal z bojov o Gagarinov pohár.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:00.

    Góly a asistencie: 27. Žmakin – 24. Bušujev (Zemčenko), rozh. náj. Zemčenko


    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář (Lobanov) – Lepisto, Selujanov, Gusev ("C"), Trjamkin, Viklund, Žilin, Rybnicky, Teterin – Lewandowski, Belanger, Toluzakov – Lazarev, Černov, Malychin – Simakov, Žmakin, Jemejelev – Golyšev, Krikunos, Strelcov.
    Severstaľ Čerepovec: Štěpánek (Artemjev) – Andersen, Šinin, Laakso, Kiselevič, Čáslava, Kalašnikov, Stasenko, Popov – Berdnikov, Bumagin, Klimenko – Antipov ("C"), Medvedev, Buchnevič – Bušujev, Videll, Gimbatov – Kazakovcev, Zemčenko, Kovyršin.

    Rozhodca: Alexei Vasiljev, Andrei Rogachjov – Pjotr Aljošin, Jury Ivanov

    Diváci: 4700