Fínsko – Česko 3:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 2:0 (kon.)
koniec
Fínsko
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Česko
cz Štvrtok 29.08.2013, 17:00 • ČEZ Arena, Pardubice. Kapacita: 10 194 míst. • Euro Hockey Tour
Partner:
     
    52:07
    Početní výhodu si ale tentokrát čeští hráči příliš neužili, zbytečným faulem v útočném pásmu posílá Čechy do čtyř Ivan Rachůnek (CZE). Je vyloučen za držení protihráče.
     
    51:29
    Přichází další přesilová hra Česka. Za podražení je totiž nucen odjet na trestnou lavici Teemu Ramstedt (FIN).
     
    41:13
    Další početní výhoda českého týmu. Na trestnou lavici míří Mikko Kousa (FIN) za hru vysokou holí.
     
    36:05
    Přichází další možnost na zkorigování nepříznivého stavu. Na trestnou lavici odchází Jarno Koskiranta (FIN), jenž se proti pravidlům provinil držením protihráče.
     
    33:13
    Oba hráči jsou pochopitelně vyloučeni do konce utkání. Jedná se tedy konkrétně o Lukáše Krajíčka (CZE) a Oskara Osalu (FIN).
     
    28:05
    Hra byla přesto přerušena, skrumáž před gólmanem dala příležitost drobné roztržce, za kterou budou ruští rozhodčí vylučovat. Za hrubost putují za katr Petr Čáslava (CZE) a Oskar Osala (FIN).
     
    22:35
    Koukal na levé straně našel rozjetého Nakládala, tomu v zakončení či kloudné přihrávce zamezil háčkem Pekka Jormakka (FIN), který za svůj přestupek již zmizel na trestné lavici. Češi mají dnes třetí šanci uspět v početní výhodě.
     
    16:45
    Ta vzápětí končí. Na lavici hanby putuje již zmíněný Michal Barinka (CZE), který je vyloučen za podražení. Jedná se rozhodně o hodně sporné vyloučení.
     
    09:04
    A vzápětí přichází další početní výhoda českého celku. Oskar Osala (FIN) podržel českého hráče déle, než bylo zdrávo a pohodlně se usadil na trestné lavici. Podaří se Čechům využít přesilovou hru číslo dvě?
     
    06:09
    Finové špatně vystřídali a budou za to pykat. Suomi hrálo v šesti a nabízí tím českému týmu první přesilovou hru. Trest za střídačku odpyká Koivisto.

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 18. Lehterä (Lepistö), 26. Jormakka (Kousa, Ramstedt), 30. Lehterä – 53. Irgl (Červenka, Zámorský)


    Fínsko: Engren (Koskinen) – Hietanen, Lepistö, Kousa, Mäntylä, Lajunen, Korpikari, Ohtamaa, Marttinen – Salminen, Lehterä, Osala – Savinainen, Koskiranta, Komarov – Jormakka, Ramstedt, Koivisto – Pakarinen, Wirtanen, Sallinen – Mankinen
    Česko: Salák (Kovář) – Barinka, Krajíček, Čáslava, Němec, Novák, Nakládal, Trončinský, Zámorský – Červenka, Kovář, Irgl – Rolinek, Vrána, Petružálek – Hubáček, Novotný, Kašpar – Vondrka, Koukal, Rachůnek – Holík

    Rozhodca: Bulanov, Olenin – Blümel, Lhotský

    Diváci: 4360