Tisková konference basketbalistky Hany Horákové (kon.)
koniec udalosti
Basketbalistka Hana Horáková k ukončení kariéry

cz Sobota 17.08.2013, 13:15Tlačové konferencie
     
    Tolik z Brna, někdy příště zase na počtenou.
     
    Díky za pozornost, Haně Horákové je třeba poděkovat za výbornou reprezentaci, za to co pro národní tým udělala. Loučí se jedna z legend českého a světového basketbalu. Nejlepší hráčka Evropy pro rok 2010.
     
    Hana Horáková se loučí s přítomnými novináři a jde se připravit na její poslední utkání kariéry. Odehraje jej samozřejmě v brněnském dresu.
     
    Vzpomínky na EUROLIGU: "Atmosféra v hale, ta byla v Brně neopakovatelná. Zápasy měly energii, úžasné. Na to se nedá zapomenout. Také v reprezentaci to byla paráda. Především v Řecku a Turecku. Ve finále jsme hrály proti domácím hráčkám. Byl to super pocit hrát finále a vůbec ho vyhrát. Každý úspěch potěší, ať už v lize nebo v nároďáku."
     
    Hanka odpovídá na otázky jednotlivých sportovních redakcí, hovoří se o rodině, o základně brněnské basketbalové základně, která je poměrně veliká. O volném čase, kterého bude mít Hana Horáková hodně. Bude chtít relaxovat a přemýšlet o novém zaměstnání. "Nejsem zvyklá jen tak sedět, po nějaké době by mě to přestalo bavit, věřím, že se po nějaké době do něčeho vrhnu."
     
    "Herně i lidsky jsme si nejvíce sedly se Zuzkou Žirkovou. Jsem rád, že dnes do Brna přijede a zúčastní se dnešního rozlučkového zápasu. Těch hráček bylo skutečně hodně, na které vzpomínám. Evža Vítečková a další."
     
    "Nikdy jsem si nepředstavovala, že v Brně vydržím tak dlouhou dobu a dosáhnu takových velkých výsledků. Byla zde vždycky výborná parta, dobrý kolektiv se přesunul i do národního týmu, na ten samozřejmě nikdy nezapomenu."
     
    "Dnes za mnou přijede celá rodina, takže se velice těším na tu oslavu mého konce kariéry. Ale nejen s rodinou, ale potkám se dnes i s hráčkami, na ně se samozřejmě také těším. Po delší době to bude příjemné setkání." Bohužel zde nejsou všechny, což mě mrzí. Naprosto chápu, že někdo z Ameriky sem asi jen těžko přijede."
     
    "Jednou to přijít muselo, to rozhodnutí už trvalo delší dobu, takže přišlo teď. Zatím jsem nepřemýšelala o tom, co budu v budoucnu dělat. Probereme to s manželem a počkáme se co případně namane. Nevylučuji, že bych trénovala děti, ale celkově jsem už opotřebovaná, od basketu bych si ráda nějakou dobu odpočinula. Vypadla z něj a až mi bude chybět, ráda se vrátím."
     
    Hana Horáková již dorazila: "Chci poděkovat fanouškům, ať už v Brně nebo i v rámci českého nároďáku. Definitivně jsem se rozhodla, že s basketbalem skončím kvůli zdravotním problémům. Věřím, že časem se k basketu vrátím, třeba jako trenérka nebo možná jako hráčka v nějaké nižší soutěži, abych si alespoň občas sáhla na míč."
     
    Přítomen je i trenér Brňanek Jan Bobrovský, který se dnešní celodenní akce zúčastní. Pro diváky jsou zde připraveny různé soutěže, doprovodné akce a samozřejme exhibiční utkání s výběrem hráček a bývalých spoluhráček Hanky Horákové. Kupříkladu Ivana Večeřová, Jana Veselá, Zuzana Žirková a další.
     
    Čekáme na příchod Hany Horákové, dříve Machové do press centra brněnského stadionu. Televizní kamery připraveny, početná skupina novinářů vyhlíží bývalou brněnskou hráčku.
     
    Nejlepší hráčka Evropy z roku 2010 ukončila kariéru po prohraném finále loňského ročníku nejvyšší soutěže s pražským USK. „Porážka mě nenamotivovala k pokračování. Potřebuju z basketbalu vypadnout," povídala po prohře 1:3 na utkání. Dnes se brněnským divákům představí na palubovce naposledy. Krátce předtím však přijde na setkání s novináři na tiskovou konferenci.
     
    Hezký den z haly Rosnička v brněnských Žabovřeskách. Dnes ve dvě hodiny odpoledne se to ve zdejším stadionku bude hemžit současnými i někdejšími hvězdami ženského basketbalu. Největší pozornost se upíná k Haně Horákové, která se exhibičním duelem rozloučí s úspěchy prošpikovanou kariérou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:15.

    Roman Zajíček