Žilina – Rijeka 1:1 (kon.) | Giurgiu – Trenčín 2:2 (kon.)
koniec
FC Astra Giurgiu
2:2 (0:0)
AS Trenčín
Štvrtok 08.08.2013, 18:00 • Stadionul National, Bukurešť • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Vážení fanúšikovia futbalu, vitajte pri odvetnom zápase tretieho predkola Európskej ligy! FC Astra Giurgiu privíta na domácej pôde slovenského zástupcu AS Trenčín a vám z tohto stretnutia vďaka nášmu podrobnému prenosu neunikne nič podstatné.

    Na úvod si predstavme oboch súperov:

    FC Astra Giurgiu je pre mnohých pomerne neznámy pojem. Astra je futbalový klub, ktorý vznikol už v roku 1934, no do povedomia ľudí sa dostal až nedávno. Až do roku 2009 hral totiž len v nižších súťažiach. Prvýkrát v histórii sa prebojoval do predkôl UEFA minulý rok, keď skončil v tabuľke rumunskej ligy na 4. mieste. V Európskej lige hneď na úvod po výsledkoch 2:0 (doma) a 1:0 (vonku) Astra vyradila slovinské Domžale. V druhom kole narazila na Omoniu Nikózia, s ktorou v prvom stretnutí jej hráči doma remizovali 1:1, ale na ihrisku súpera už vybojovali potrebné sížazstvo 2:1 a radovali sa tak z postupu. Okrem toho Giurgiu významnejšie úspechy nezaznamenal. Hlavným trénerom tohto mužstva je Rumun Daniel Isăilă.

    Slovenského zástupcu AS Trenčín netreba nijako výnimočne predstavovať. Klub AS Trenčín ako taký nemá takú dlhú históriu ako jeho dnešný súper, založený bol až v roku 1992 a tiež nezaznamenal veľa významnejších úspechov. V rokoch 1998, 1999, 2000 a 2002 sa Trenčania zúčastnili Intertoto Cupu, v sezóne 1997/98 vybojovali v najvyššej slovenskej súťaži 4. miesto a v uplynulom ročníku si polepšili ešte o jednu priečku, keď pre nich sezóna 2012/2013 skončila konečným tretím miestom, čím si zabezpečil miestenku v Európskej lige. AS Trenčín narazil v 2. predkole na skúsený IFK Göteborg. V prvom zápase remizoval na ihrisku súpera 0:0, potom však "doma" v Dubnici vyhral 2:1 zásluhou dvoch presných zásahov nigerijského strelca Fanenda Adiho a zabezpečil si tak postup do tretieho predkola.

    V prvom vzájomnom meraní síl zvíťazila na trávniku v Dubnici Astra Giurgiu. Zverenci trénera Ľuboša Nosického takto pred týždňom prehrali pomerom 1:3, pričom o jediný presný zásah slovenského zástupcu sa postaral v 81. minúte Jakub Holúbek. V samom závere nadstaveného času videl po druhej žltej karte v stretnutí červenú Bariš, a preto dnes do zápasu nezasiahne.

    Toto stretnutie je aj v ponuke stávkových kancelárií. Tie vypísali na domácich kurz 1,5, zatiaľ čo na Trenčanov až 6,1. Ak si myslíte, že sa stretnutie po 90 minútach hry skončí nerozhodne, využite ponuku bookmakerov rovnajúcu sa kurzu 4,1

    Úvodný výkop je naplánovaný na 18:00. Textovým prenosom vás bude sprevádzať Jakub Mitter.
     
     
    Úvodné zostavy:

    FC Astra Giurgiu: Lung – Júnior Morais, Ben Youssef, Gaman, Matel, Tembo, Seto, Laban, Amorim, Budescu, Ivanovski

    AS Trenčín: Volešák – Čögley, Kleščík, Bero, Ramón, Mazáň, Holúbek, Mondek, Štefánik, William, Adi

    Rozhodca: Ruddy Buquet(FRA) – Guillaume Debart (FRA), Cyril Lompre (FRA).
     
    Oproti minulotýždňovej konfrontácii sa v kádri domácich udiali dve zmeny, keď tréner Teja pošle na trávnik namiesto obávaného strelca Kehindeho Fataia Mirka Ivanovskeho, ktorý sedel na lavičke. Namiesto Cristescu, ktorý bude zohrievať beztak teplú lavičku vybehne na jeho miesto Laban, ktorý nefiguroval v súpiske prvého zápasu. Pripomínam, že Fatai nefiguruje ani len na súpiske!

    Lavička náhradníkov FC Astra Giurgiu:

    George Gavrilas(GK), Marian Cristescu, Gabriel Nicolae Enache, Sergiu Ungurean, Stefan Barboianu, Alexandru Giurgiu, Andrei Muresan.
     
    V kádri AS Trenčín nastala iba jedna zmena, keďže na tento duel nebude môcť nastúpiť Aldo Baez. Na jeho miesto vybehne Matúš Bero.

    Lavička náhradníkov AS Trenčín:
    Igor Šemrinec (GK), Haris Hajradinović, Milan Rundić, Tomáš Malec, Marek Frimmel, Lukáš Ďuriška, Gino Van Kessel.
     
    Najlepšie by bolo, keby sa Trenčanom podarilo udrieť hneď v úvodných minútach, tak ako tomu bolo v Dubnici, keď Rumuni svojím rýchlym gólom umlčali všetkých na štadióne. Pripomínam, že AS potrebuje vyhrať 3:0, aby postúpil. Pri výsledku 3:1 sa predlžuje. Nuž, nechajme sa prekvapiť. Verme, že sa tento zápas bude niesť v réžii lepšieho a nie šťastnejšieho tímu, ako tomu bolo minulý týždeň!
     
    Rozohrávajú domáci, ktorí sú dnes v bielom. Trenčín háji slovenské farby v žltom.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Rumuni už kombinujú na vlastnej polke, nikam sa neponáhľajú a pozorne hľadajú štrbinky v defenzíve AS hneď od úvodu.
     
    2
    Trenčín sa ešte k lopte ani len nedostal. Astra stále pokojne rozohráva na vlastnej polke. Náznak nakopnutej lopty tu aj bol, ale úspešný nebol.
     
    2
    Budescu hľadal niekoho v strede šestnástky, keď centroval z ľavého krídla. Našiel však len pozorného obrancu Trenčína.
     
    3
    Budescu rozvíjal ďalší útok, tentoraz stredom. Kapitán domácich sa ale ďaleko nedostal, keďže stroskotal na pozornom Kleščíkovi.
     
    4
    Hneď nato sa prvýkrát k súperovej bráne priblížil aj hosťujúci AS, ktorý však Lunga neohrozil. Ten si loptu kladie na vápno, je z toho päťka.
     
    5
    Trenčín iba naháňa loptu ako Tom Jerryho, Astra je v úplnej pohode a vyčkáva na chybu hostí.
     
    6
    Mondek si narazil s Adim a snažil sa ho vysunúť po pravej strane, jeho center bol však zblokovaný.
     
    7
    Skoro si Čögley vrazil loptu do vlastnej brány! Center z pravej strany od jedného z Rumunov skončil na jeho kopačke, lopta dostala čudný falš a nebyť Volešáka, Trenčín by prehrával vlastným gólom.
     
    8
    Seto sa snažil rozprúdiť ďalšiu z akcii Astry, našťastie neúspešne. Trenčín tak môže v kľude rozohrať.
     
    9
    Konečne sa Trenčínu podarilo udržať loptu na svojich kopačkách na viac ako 10 sekúnd. Škoda, že sa toto číslo zastavilo na 20. Biely majú dnes bohužiaľ jasnú prevahu.
     
    10
    Krátke prihrávky na štýl Messiho a spol úspech nezožali, Trenčín sa síce dostal do šestnástky, no nič z toho, keď na vysokú loptu najlepšie a najskôr zareagoval Lung.
     
    11
    Mohlo byť vymaľované po rýchlom rozohratí a vysunutí Budescu Setom. Kapitán Rumunov sa rútil sám na Volešáka, ešte šťastie, že si loptu hodil ďaleko od seba. Miloš sa lopty tým pádom bez problémov zmocnil.
     
    12
    Adiho snahu zastavil hvizd rozhodcu – ofsajd.
     
    12
    V súboji Matela a Čögleya ťahal za kratší koniec slovenský hráč, ktorý toho rumunského fauloval.
     
    13
    Štandardka bola zahraná na krátko s jasným signálom – udržať loptu na kopačkách čo najdlhšie.
     
    14
    Ramón narobil poriadne vrásky na čele Volešáka, jeho prihrávka mohla opäť skončiť katastrofálne. Nebyť pohotovej reakcie a rýchleho odkopu, bolo by zle!
     
    15
    Dneska je aktívny okrem kapitána Budescua, ktorý posiela jednu krásnu prihrávku za druhou Mirko Ivanovski, ktorý sa teraz dostal do šance, no nepochodil. Bol vo veľkom uhle a strelil len do bočnej siete.
     
    16
    IndividuáLna akcia Labana nezožala úspech, síce si prešiel zo dvoch Trenčanov, na toho tretieho bol už prikrátky.
     
    17
    Fanendo Adi sa mohol dostať do vnútra šestnástky, nestalo sa tak, Rumuni odkopli, no neurobili dobre. Morais si vyšliapol na Mondeka, ktorý padá, bude z toho nebezpečná štandardka.
     
    18
    Štefánikov center do vápna bol síce dobrý, no nebol až taký dobrý, aby sa prilepil na hlavu jedného z Trenčanov. Veľká škoda.
     
    19
    Čögley si dobre pokryl utekajúceho Ivanovskeho, a tak nedopustil, aby sa Mirko dostal do šance.
     
    20
    Fanendo Adibol prihrubý na Moraisa, dopúšťa sa útočného faulu.
     
    21
    Tembovi sa otvoril priestor na pravej strane, dostal sa až do šestnástky, odkiaľ poslal vysoký center, ktorý ale nikoho nenašiel a tak Trenčínu poriadne odľahlo.
     
    21
    Na druhej strane sa črtala kontra, Štefánik našiel Holúbeka, ktorý sa rútil v šestnástke už na Lunga, bol však včas zastavený. Škoda.
     
    22
    Trenčín teraz tak trochu ožil, Štefánik vybojoval v strede ihriska loptu, poslal ju presne tak isto ako Kucka na Vitteka pri prvom góle v pamätnom zápase s Talianskom na Williama. Líšilo sa to len s jednou jedinou vecou – Williamov pokus skončil len v Lungových rukaviciach.
     
    23
    Hrá sa poriadne zostra, lopta je raz na jednej strane ihriska, o chvíľu na druhej. Rumuni si vybojovali roh, po ktorom sa im však skórovať nepodarilo.
     
    25
    Budescu je dnes až príliš aktívny, poslal z pravej strany center na Ivanovskeho, chýbalo len málo, aby ho našiel.
     
    25
    Čögley narazil na chúlostivé miesto Ivanovskeho, Mirko sa dostal do nezávidenia hodnej situácie. Vyzerá to aj tak, že Peťo trafil dva v jednom – vyrazený dych plus...
     
    26
    Konečne sa hrá, pri lopte Trenčín, kombinuje v zadných radoch.
     
    27
    Mondek zviedol zaujímavý šprintérsky súboj so svojím protivníkom, vybojoval roh!
     
    27
    Štefánik nenašiel nikoho, odrazená lopta sa poodrážala až k Berovi, ktorý loptu bohužiaľ netrafil ideálne. Lung iba odkopáva.
     
    28
    Pri lopte opäť Astra, čas na zvrátenie pomaly nezvratného osudu sa Trenčanom kráti.
     
    29
    Dobre zahratá akcia Trenčína, keď si hráči zbiehali po lopty, až sa k centru odhodlal Čögley z pravej strany, lopta sa dostala k Štefánikovi, ktorý ho napodobnil. Chýbalo len málo, aby sa lopty zmocnil Fanendo Adi.
     
    30
    Bero si vyšliapol na Ivanovskeho, ten je dnes poriadne pod paľbou.
     
    31
    Znova situácia, ktorá sa neustále opakuje. Pri lopte Astra nikam sa neponáhľajúca.
     
    33
    Konečne sa na ihrisku aj niečo dialo, Tembo hľadal spoluhráčov v šestnástke, zaúradoval Kleščík.
     
    34
    Okaté zbiehania pre loptu nič neriešia. Trenčín sa poriadne nedokáže dostať ani len na dostrel Lungovej brány, a to musia Čákovci streliť ešte tri góly ak chcú postúpiť.
     
    36
    V týchto chvíľach sa nič zaujímavé na hracej ploche nedeje, Trenčín kombinuje a snaží sa zatiaľ neúspešne dobíjať k Lungovi.
     
    37
    Morais sa predral až cez dvojicu obrancov Trenčína, nestačil naňho Čögley ani Ramón. Je z toho štandardka.
     
    38
    Budescu sa pokúsil napriahnúť na bránu, jeho pokus skončil vysoko nad.
     
    39
    Setova bomba spoza šestnástky skončila tak isto ako Budescuova štandardka – vysoko nad.
     
    40
    Dobre vyzerajúcu akciu hostí spackal Mazáň, ktorému nesadla lopta na kopačku a tak ju zle odcentroval. Lung je tento polčas bez práce.
     
    41
    Aj Morais je veľmi aktívny a rád sa hádže na zem. Trávnik obdivuje zo zeme aj tentoraz.
     
    42
    Tembo si loptu predkopol až tak, že skončila za postrannou čiarou. Pri lopte teda žltí.
     
    43
    Adi sa vo vnútri šestnástky postaral o okatý faul, za ktorý vidí žltú kartu.
     
    44
    Na druhej strane zrejme za protesty, dostáva žlté napomenutie Ivanovski.
     
    44
    Nasledoval nepriamy kop domácich, ktorý zneškodnil Adi.
     
    45
    Tembo sa už rútil do šestnástky s úmyslom zakončiť, keď sa naňho rútil center. Skôr pri lopte bol ale Volešák.
     
    45
    Kleščík sa na to už nemohol pozerať, skúsil to z veľkej diaľky a takmer sa jeho projektil ujal. Len len, že Lung zasiahol, keď pred ním lopta ľahko zaplachtila.
     
    45+1
    Budescu bol faulovaný Kleščíkom, bude z toho nepríjemná štandardka.
     
    45+1
    Nadstavuje sa len 1 minúta. Zdá sa, že štandardka bude konečnou akciou v tomto polčase.
     
    45+1
    Moraisova strela minula bránu len o milimeter, polčas sa teda končí.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    V prvom polčase sa na ihrisku nediali žiadne podivné veci. Akurát stereotyp a to, že sa Astra snažila udržiavať loptu na svojich kopačkách a nepúšťala tým pádom Trenčín do žiadnych vyložených šancí. Až na Kleščíkovú bombu z koncu polčasu bol AS bezzubý. Uvidíme, čo prinesie druhé dejstvo, ktoré začne približne o 19:02.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Trenčín musí a teda sa hneď s obrovským odhodlaním hrnie do útoku od úvodných sekúnd.
     
    47
    K odrazenej lopte sa dostal Mondek, ktorý to skúsil spoza šestnástky. Jeho strela mala šmrnc, no bola až príliš vysoká.
     
    49
    Na ihrisku bojuje úplne iný Trenčín ako v prvom polčase, už to stačí okoreniť troma gólmi a bude to fajn!
     
    49
    Perfektný pas od Kleščíka na Adiho mohol priniesť prvý gól. Fanendo sa hodil na loptu rybičkou a chýbalo len málo, aby sa jeho hlavička neocitla v sieti.
     
    50
    Astra je v kŕči, nasledovať bude štandardka, Adi bol faulovaný Labanom.
     
    51
    Štefánikov center bol odvrátený, pri lopte stále Samuel. Ten sa dostal ešte raz na dostrel Lunga, no aj tentoraz bol jeho pokus zblokovaný.
     
    52
    Konečne sa po dlhej dobe dostali k slovu aj domáci, nie však nadlho.
     
    53
    Adi si zbiehal na ďalšiu dobrú loptu od Štefánika, škoda, že sa dostala až k Lungovi.
     
    54
    Štefánik je poriadne aktívny, rozprúdil ďalšiu akciu hostí. Loptu posunul Mazáňovi, ktorý sa snažil odcentrovať, no nepodarilo sa mu to.
     
    55
    Ivanovski sa dostal do ďalšieho kontaktu, tento hráč je dnes pod paľbou.
     
    56
    Fandendo Adi si prevzal loptu, urobil priestor, zamieril, no trafil aj tak len nad.
     
    57
    Ivanovski sa dostal do zakončenia, keď nabiehal na dobrý center. Jeho pokus však zneškodnil pozorný Volešák.
     
    57
    Aj Astra pomaly ale isto začína hrýzť, Amorimov pokus sa však do brány nedostal.
     
    58
    Trenčín hryzie a hryzie, no nič z toho. Pomaly sa chystá k prvému striedaniu hostí.
     
    59
    Seto sa dostal do vyloženej šance, no našťastie odvrátil Čögley.
     
    59
    Seto sa dostal do vyloženej šance, no našťastie odvrátil Čögley.
     
    60
    Mondek dnes končí, nahrádza ho Van Kessel.
     
    62
    Budescu padá v šestnástke, rozhodca ja však dnes veľmi pozorný, nepíska. Pri lopte teda Trenčín.
     
    63
    Končí Budescu, nahrádza ho Cristescu.
     
    64
    Budescu odchádza do šatní, medzičasom sa Tembo dostal do gólovej šance, no jeho strelu zblokoval jeden z Trenčanov, a tak je z toho iba roh.
     
    65
    Roh priniesol akurát tak kontru hostí, v ktorej sa snažil presadiť Van Kessel. Jeho prízemná strela sa neujala, bola nevýrazná.
     
    67
    Tembo bojoval v rohu ihriska, o loptu prichádza, Trenčín sa ponáhľa, ale nevyzerá to tak, že by dnes uspel.
     
    68
    Laban sa ocitol na zemi a nechce sa mu z nej, to je také rumunské.
     
    69
    Holúbekov center na Adiho skončil len u Lunga.
     
    70
    Po akcii vedenej Van Kesselom sa k strele odhodlal Holúbek, jeho projektil skončil vysoko nad. Dnes tam musí byť nejaký magnet.
     
    71
    Ramón prenecháva miesto Hajradinovićovi.
     
    72
    Kleščík škaredo skopol Ivanovskeho, ktorý sa stále zvíja na ihrisku. Peter vidí žltú kartu.
     
    73
    Zápas opäť stratil potrebný náboj, Astra je už takmer istým postupujúcim.
     
    74
    Fanendo Adi si robil priestor, prešiel cez troch hráčov, no stroskotal na štvrtom. Dnes je preňho brána prekliata.
     
    75
    Opäť to bol Van Kessel, ktorý založil dobre vyzerajúci útok. Center hľadal Adiho, no ani teraz ho nenašiel.
     
    76
    Amorim končí, prichádza Enache.
     
    77
    Trenčín hryzie, ale jednoducho Lung je dnes šťastný muž. Ani jedna zo striel nebola taká nebezpečná, aby ho prekonala. Kleščíkova technická strela nezožala úspech.
     
    78
    Čögley zapracoval aj v ofenzíve, no jeho robota vyšla nazmar.
     
    79
    Štefánik prenecháva miesto Malecovi.
     
    80
    Morais si obhodil Mazáňa, no pomohlo mu to len k zisku rohu.
     
    81
    Hajradinović zasiahol, a tak sa nič zvláštne v šestnástke hostí neudialo.
     
    82
    Hráči Astry už veľmi radi padajú aj pri jemných kontaktoch na zem. Aj teraz, nie je to nik iný ako Morais.
     
    83
    Malecovo chcenie je aj dnes viditeľné, teraz sa mu pre zmenu podarilo vybojovať roh!
     
    84
    Trenčín dal gól!
    Hlavička FANDENDA ADIHO skončila v bráne! Bola to hlavička do protipohybu, Malec opäť raz zaúradoval. Len aby nebolo neskoro, tak ako pred týždňom.
     
    85
    Na druhej strane sa k nepriamemu kopu odhodlali hostia, zahrali ho zle. Následne sa až dvaja hráči ocitli v ofsajde, Astra asi až príliš chce.
     
    86
    Astra bráni pomaly už aj s dvanástimi. Trenčín sa nedokáže pri takejto defenzíve dostať do ničoho.
     
    86
    Astra dala gól! Trenčín otvoril obranu, vsadil na vabank. Nevyplatilo sa to, MIRKO IVANOVSKI našiel štrbinku v obrane, zasekol si posledného obrancu a vystrelil. Volešák nemal šancu.
     
    88
    Astra sa teraz už úplne zavrie, to sa Trenčínu nepáči. Bojuje sa v strede ihriska.
     
    88
    Trenčín dal gól!
    Tak to je záver ako sa patrí, vážené dámy a páni! Čögley zabojoval a vzal loptu, poslal ju na GINA VAN KESSELA, ktorý sa obtočil okolo protihráčov a vystrelil krížnu delovku! Prepadla, už len jeden gól!
     
    89
    Astra dala gól! Toto nie je možné, gólový delostroj sa vzniesol do Rumunska. Bohužiaľ je rozhodnuté, po centri od Matela sa najvyššie zakvačil FWAYO TEMBO, ktorý poslal loptu hlavu až za prekonaného Volešáka.
     
    90
    Seto prenecháva miesto Barbolanuovi.
     
    90+1
    Nadstavujú sa až štyri minúty!
     
    90+2
    Barbolanu sa rútil sám na Volešáka, no mal to nakrátko. Miloš bol pri lopte skôr ako tento Rumun.
     
    90+3
    Ivanovski mohol prekonať Volešáka, no nestalo sa tak,Miloš bravúrne vychytal.
     
    90+3
    To, čo chýbalo celý zápas sa aj dvakrát vrátilo v poslednej desaťminútovke. Čögleyova bomba bola odvrátená len na roh.
     
    90+4
    Lung len odkopáva, roh nebol úspešný.
     
    90+4
    Na záver stretnutia ešte prevetral Lugove rukavice Fandendo Adi. Jeho prízemná strela mu ale problémy nenarobila.
     
    Koniec zápasu.
     
    Spočiatku to vyzeralo na nudný zápas, no opak bol pravdou. Prvých 80. minút takpovediac absolútne nič neprinieslo. No potom, ako keby sa hra otočila o 180 stupňov. Gól Adiho z 84. minúty vykresal maličkú nádej na obrat. O dve minúty všetkých Trenčanov zmrazil Ivanovski. Ani sme sa nenazdali a už Kessel pálil na 2:1. Nebudem sa tajiť tým, že som veril – určite nie len ja. Úsmev na tvári však zmrazil hneď gól z výkopu od Temba, ktorý pochoval nádej Slovákov. Nuž, Európa je tento rok na konci. Žilina a ani Trenčín ďalej nepostupujú. Nevadí, šanca je tu aj o rok. A verme, že ju mužstvá využijú naplno!
     
    Ďakujem za pozornosť, prajem príjemný zvyšok dňa. (19:59:23)

    Jakub Mitter

    Góly: 86. Ivanovski, 89. Tembo – 84. Adi, 88. Kessel

    Karty:   44. Ivanovski (GIU) – 43. Adi (TRE), 72. Kleščík (TRE)


    FC Astra Giurgiu: Lung – Júnior Morais, Ben Youssef, Gaman, Matel, Tembo, Seto, Laban, Amorim, Budescu, Ivanovski
    AS Trenčín: Volešák – Čögley, Kleščík, Bero, Ramón, Mazáň, Holúbek, Mondek, Štefánik, William, Adi

    Rozhodca: Ruddy Buquet(FRA) – Guillaume Debart (FRA), Cyril Lompre (FRA)

    Prvý zápas: Trenčín - Giurgiu 1:3