Den Haag – Eindhoven 2:3 (kon.) | Nijmegen – Groningen 1:4 (kon.) | Twente – Waalwijk 0:0 (kon.)
Heerenveen – Alkmaar 4:2 (kon.)
koniec
HFC ADO Den Haag
2:3 (1:3)
PSV Eindhoven
cz Sobota 03.08.2013, 18:45 • Kyocera Stadion, Den Haag • Holandská Eredivisie
     
    90+4
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Teď domácím dlouhý míč za obranu vyšel. Hostující obránci si počínali velmi špatně, dopustili se chyby a toho využil MIKE VAN DUINEN. Ten nastartoval své rychlé nohy, zpracoval si míč a nádhernou střelou snížil stav skóre na 2:3.
     
    87
    Devatenáctiletý Memphis Depay opouští hrací plochu, na kterého ho vystřídá Ola Toivonen.
     
    82
    Faulovaný byl jeden z domácích fotbalistů, a tak následoval volný přímý kop. Ten si vzal na starost Holla, ale jeho střelecký pokus trefil pouze bránící zeď, která střelu úspěšně zablokovala.
     
    79
    Trenér Steijn využil posledního střídání. Své si dnes splnil Jerson Cabral, kterého na poslední minuty nahradil Michiel Kramer.
     
    76
    Máme zde avizované střídání. Hrací plochu opouští Zakaria Bakkali a naopak na ni nastupuje Florian Jozefzoon. Bakkali byl před malou chvíli faulován, a tak doufejme, že je vše v pořádku.
     
    74
    První změnu v sestavě provedl trenér Cocu. Trávník opustil Adam Maher, kterého nahradil Oscar Hiljemark.
     
    65
    Trenér domácího celku udělal druhou změnu v sestavě. Své už má dnes odehráno Dion Malone, kterého na hrací ploše nahradil Christian Supusepa.
     
    56
    Den Haag zahrával rohový kop, ale nic z něj nevytěžil. Ke střele se sice dostal Cabral, ale Zoet balon vyrazil. Domácí mohli míč doklepnout do odkryté brány, ale nepodařilo se to.
     
    46
    Kouč Steijn udělal změnu v sestavě. Do druhého poločasu nenastoupil Ninos Gouriye, kterého nahradil Mitchell Schet.
     
    45
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Na pravém křídle odvedl kus práce Gouriye, jenž unikl s míčem až do vápna a poté ze své kopačky adresoval zpětnou přihrávku, které se okamžitě ujal DANNY HOLLA a přesnou trefou nedal Zoetovi šanci.
     
    34
    Na trávníku se nám to žlutí. Tentokrát kartu vyfasoval Ricky van Haaren.
     
    34
    PSV právě vstřelilo branku!
    O fotbalovou parádu se teď postaral JETRO WILLEMS. Ten totiž obehrál minimálně čtyři protihráče, s balonem se dostal až do vápna, dal si jej na levačku a technickou střelou překonal domácího brankáře.
     
    29
    Adam Maher zastavil svého protihráče nedovoleným způsobem a byl potrestán žlutou kartou.
     
    27
    PSV právě vstřelilo branku!
    Jeden z hostujících hráčů zvolil dlouhý centr, který chtěl do bezpečí odhlavičkovat domácí DANNY HOLLA, ale místo toho umístil míč mezi tři tyče a zaznamenal vlastní branku.
     
    23
    Výhodu přímého kopu dostal domácí tým a nevedl si vůbec špatně. Míč se dostal ke Cabralovi, který tvrdě vystřelil, ale jeho pokus byl úspěšně zablokován a stav skóre se nezměnil.
     
    17
    Tom Beugelsdijk zastavil svého protihráče nedovoleným způsobem a sudí ho potrestal žlutou kartou.
     
    16
    Wijnaldum mohl přidat druhý vstřelený gól, ale tentokrát jeho pokus branku minul o pár centimetrů. Obdržel výbornou přihrávku za obranu, zpracoval si míč a vystřelil. Brankáře sice překonal, ale štěstí mu nepřálo.
     
    12
    PSV právě vstřelilo branku!
    Schaars předvedl výbornou práci s míčem, nejprve oklamal protihráče, pak si jej zasekl, rozhlédl se a přihrál za obranu. Tam si pro balon doběhl GEORGINIO WIJNALDUM, jenž obehrál dva bránící protihráče a poté překonal i bezmocného brankáře. WIJNALDUM se nemýlil a přesnou střelou k tyči poslal hosty do vedení.
     
    10
    Cabral obdržel přihrávku, míč si zpracoval a poté nebezpečně vystřelil. Jeho pokus mířil pod břevno, ale Zoet vytasil brilantní zákrok a jedovatou střelu vyrazil. Následuje rohový kop ve prospěch domácích.
     
    9
    Fotbalisté PSV teď měli obrovské štěstí. Zoet obdržel zpětnou přihrávku a okamžitě ho napadl protihráč. Brankář PSV chtěl míč odkopnout, ale trefil pouze van Duinena, od kterého se balon odrazil a skončil jen kousek vedle brankové konstrukce.
     
    7
    Hosté rozehráli nakrátko a pomalu se přesunuli k soupeřově brance. Střelou zpoza vápna se prezentoval jeden z hostujících hráčů, ale Coutinho si připsal reflexivní zákrok, kterým střelu vyrazil na rohový kop.
     
    7
    Dion Malone se provinil faulem a sudí ho potrestal žlutou kartou.

    Lucie Rapantová

    Góly: 45. Holla, 90+4. Duinen – 12. Wijnaldum, 27. Holla (vla.), 34. Willems

    Karty:   7. Malone (HAA), 17. Beugelsdijk (HAA), 34. Haaren (HAA) – 29. Maher (PSV)


    HFC ADO Den Haag: Coutinho ─ Malone (65. Supusepa), Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers ─ Jensen, Holla, van Haaren ─ Gouriye (46. Schet), van Duinen, Cabral (79. Kramer).
    PSV Eindhoven: Zoet ─ Arias, Bruma, Rekik, Willems ─ Wijnaldum, Schaars, Maher (74. Hiljemark) ─ Bakkali (76. Jozefzoon), Locadia, Depay (87. Toivonen).

    Rozhodca: Nijhuis ─ Simons, van de Ven

    Diváci: 13 120