Lisická – Bartoliová 0:2 (kon.) | Bartoliová – Lisická 2:0 (kon.)
koniec
Sabine Lisická
Sabine Lisická
0
1 4  
Marion Bartoliová
Marion Bartoliová
2
6 6  
cz Sobota 06.07.2013, 15:10Wimbledon - ženy - Wimbledon (tráva)
     
    To je z letošního ženského Wimbledonu vše. Těším se u dalších sportovních přenosů a přeji hezký zbytek dne. Na počtenou. (16:44:50)
     
    "Nemohu uvěřit tomu, že se mi povedlo Wimbledon vyhrát. Když jsem byla malá, tak jsem snila o tom, že tenhle turnaj vyhraji. V roce 2007 jsem se dostala do finále, ale nepovedlo se mi vyhrát. Myslím si, že Sabine se do finále Wimbledonu ještě jednou dostane! Ukončit finále esem, to je součást toho mého dětského snu. To je nádhera. Nejlepší podání mého života jsem si nechala na tento nejdůležitější moment, je to nádherné. Velice děkuji mému otci, který pro mě velmi znamená a dovedl mě až k tomuto nádhernému dni. Poděkovat musím i celému mému týmu. Když jsem začala svojí kariéru, tak mi říkali, že se dostanu do finále Wimbledonu a zvednu nad hlavu trofej. Můj sen se stal skutečností, ale musela jsem toho hodně protrpět. Ale povedlo se mi to a všem, kteří mě podporovali velmi děkuji. Doufám, že se tu příští rok zase uvidíme," uvedla Marion Bartoliová.
     
    Sabine Lisická odehrála skvělý grandslam, ale na vítězství to nakonec nestačilo. "Celá finálová atmosféra mě zaskočila. Klobou dolů před Marion Bartoliovou, která se s tím vypořádala skvěle. Dlouho čekala na vítězství na grandslamu, které si určitě zasloužila. Gratuluji ji. Miluji tento kurt, miluji tento turnaj a všechny, kteří mě tu podporují. Ráda bych poděkovala celému svému týmu, protože jsme toho už prožili hodně. Pády i sestupy. Tohle bylo mé první grandslamové finále, které jsem chtěla vyhrát, ale nepovedlo se to. Snad příště," uvedla Sabine Lisická po finále.
     
    Oceněna nyní byla Sabine Lisická, které tečou po tváři slzy. Mísu Venus Rosewaterové, tedy cenu pro vítězku Wimbledonu, nyní převzala Marion Bartoliová.
     
    Nutno dodat, že Marion Bartoliová neztratila na tomto grandslamu ani set. To je fantastický výsledek, který francouzské hráčce přinesl mísu Venus Rosewaterové.
     
    A je dobojováno. Sledovali jsme zajímavé finálové utkání Wimbledonu, který nakonec zvládla lépe Marion Bartoliová, která porazila Sabinu Lisickou 2:0 na sety.

    Do zápasu vstoupila lépe Sabine Lisická, která hned v prvním gemu vzala své soupeřce podání. Jenže pak na kurtu začala dominovat Marion Bartoliová, která vyhrála šest gemů v řadě a získala první sadu.

    Ve druhém setu pokračovala Marion Bartoliová v dobrém výkonu a dostala se do vedení 5:1. Francouzská hráčka měla tři mečboly, ale nezvládla to a Sabine Lisická snížila na rozdíl jednoho gemu. Jenže desátý gem Marion Bartoliová zvládla a ukončila toto finále esem!
     
    Konec zápasu
     
    4:6
    Tento zápas ukončila Marion Bartoliová esem a poprvé ve své kariéře vyhrává grandslam!!!
     
    0-40
    Po dělovém úderu má Marion Bartoliová další tři mečboly!
     
    0-30
    Marion Bartoliová si pomohla bodem přímo z podání.
     
    0-15
    Sabine Lisická mohla výměnu ukončit, ale nezvládla smeč. Poté vykouzlila Marion Bartoliová parádní křižný úder a získala hodně důležitý fiftýn.
     
    4:5
    Konec přestávky, podávat bude Marion Bartoliová.
     
    4:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:5
    Lisická se vydala k síti, kde celou výměnu ukončila a snižuje na rozdíl jednoho gemu! Nutno dodat, že Marion Bartoliová už měla tři mečboly!
     
    40-15
    Tak to je fantazie. Lisická byla opět pod tlakem, ale pak z těžké pozice vykouzlila neuvěřitelný forhend, ze kterého poslala míček na lajnu. Marion Bartoliová míček je sledovala.
     
    30-15
    Lisická nyní předvedla neskutečný bekhend a získala důležitý míček. Krásný úder německé tenistky.
     
    15-15
    Marion Bartoliová ale zabrala a prezentovala se skvělým křižným úderem. Lisická neměla šanci.
     
    15-0
    Lisická předvedla několik dobrých úderů a nakonec donutila Marion Bartoliovou k chybě.
     
    3:5
    Sabine Lisická nyní byla pod obrovským tlakem, ale nakonec se ubránila a dobrým úderem získala fiftýn i tento gem. Němka tedy bere své soupeřce podání a zápas pokračuje.
     
    40-30
    Po dobrém returnu zahrála Marion Bartoliová jen do sítě a Sabine Lisická má brejkbol!

    Jakub Kopřiva

    Sabine Lisická
    Štát: Nemecko
    Dátum narodenia: 22.09.1989
    Vek: 34 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 178 cm
    Hmotnosť: 70 kg

    Marion Bartoliová
    Štát: Francúzsko
    Dátum narodenia: 02.10.1984
    Vek: 39 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 170 cm
    Hmotnosť: 63 kg