4. etapa: Nice - Nice Orica GreenEDGE (kon.)
koniec udalosti
4. etapa: Nice - Nice

Orica GreenEDGE

Utorok 02.07.2013, 15:15Tour de France
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť začína o 15:15.
     
    Srdečne vítame všetkých priaznivcov pri prenose z v poradí štvrtej etapy stého ročníka – tímovej časovky, ktorá sa bude konať v meste Nice. Prenosom Vás budú opäť sprevádzať komentátori Michal Bakoš a Martin Platko. Prajeme príjemný športový zážitok.
     
    Peter Sagan prostredníctvom svojho manažéra poskytol vyjadrenie: "Už si možno všetci zvykli, že by som mal stále vyhrávať, tak som musel trochu spomaliť pred cieľom, aby som prekvapil divákov! Ale nie (smiech). Dnes urobil Gerrans dobrý šprint. Trošku som sklamaný z toho, že som nevyhral, ale vynahrádzam si to tým, že som získal zelený dres. Teraz sa budem snažiť o to, aby som vybojoval čo najviac bodov a udržal si ho až do Paríža. Dúfam, že každý deň sa budem cítiť lepšie, pretože sa potrebujem zotaviť po páde. Dúfam, že to bol v sobotu môj jediný pád."
     
    Žlté tričko si po tejto etape naďalej drží nováčik na Tour Jan Baskelants (RadioShack), ktorý si v Ajacciu získal vôbec prvé profesionálne víťazstvo v kariére. Jeho náskok je len jedna sekunda. Po včerajšej etape sa Baskelants vyjadril takto: "Tím mal dnes všetko pod kontrolou, takže sme nemali dôvod na paniku. Všetko išlo podľa plánu. Posledné stúpanie bolo veľmi ťažké, vrchol ste mohli vidieť z veľkej diaľky a ja som začal pochybovať, či sa tam dostanem vpredu, pretože vyzeral byť oveľa strmší, ako bol opísaný v itinerári. Nikdy sme však nemali skutočný dôvod na paniku, pretože aj keď útočil Rolland, vedel som, že si dokáže vytvoriť solídny náskok, ale zároveň som bol pokojný, lebo do cieľa bolo ešte ďaleko.“
     
    Čo nám môže priniesť 4.etapa – časovka tímov v nádhernom meste Nice?

    Tipovať víťazov tímovej časovky je mimoriadne ťažké. Ak by sme predsa len mali vybrať najlepšie tímy, boli by to OmegaPharma- QuickStep a Garmin. Je dosť možné, že jeden z nich by mohol zvíťaziť. T. Martin, Velits, Chavanel a Kwiatkowski sú absolútnou extratriedou v tejto disciplíne. V tesnom závese môže skončiť BMC. V ďalšom poradí by mohli byť celky ako Sky,ktorí stratili na výkonnosti po viacerých pádoch a Movistar. Cannondale patril v posledných sezónach medzi prekvapenia, ale či sa im to podarí aj dnes, je skutočne otázne. Možné je všetko a v popredí môže skončiť aj Saganov tím.

    Okruh bude dlhý spomínaných 25 kilometrov a vystrieda sa na ňom všetkých 22 tímov. Astana pôjde bez Kašečkina, ktorý odstúpil. Problémy stoja aj pred Froomom(Sky). Jeho mal dnes ťahať Geraint Thomas, olympíjsky víťaz však v prvej etape utrpel zlomeninu kostrče a momentálne sa trápi na konci pelotónu.
     
    V Nice uvidíme jedinú tohtoročnú časovku v itinerári Tour. Čas sa bude merať podľa piateho závodníka tímu, ktorý prejde pretne pomyselnú cieľovú pásku. Poďme sa pozrieť na štartovú listinu.

    Štartová listina tímovej časovky:
    15:15 Argos-Shimano
    15:19 Omega Pharma – Quick-Step
    15:23 Lotto-Belisol
    15:27 Cannondale Pro Cycling
    15:31 Cofidis, Solutions Credit
    15:35 FDJ.fr
    15:39 Belkin Pro Cycling
    15:43 Garmin-Sharp
    15:47 Euskaltel-Euskadi
    15:51 Sky Pro Cycling
    15:55 Kaťuša
    15:59 Sojasun
    16:03 Astana
    16:07 Movistar Team
    16:11 Team Saxo-Tikoff
    16:15 Europcar
    16:19 AG2R La Mondiale
    16:23 Orica – GreenEdge
    16:27 Lampre-Merida
    16:31 Vacansoleil-DCM
    16:35 BMC Racing Team
    16:39 RadioShack-Leopard
     
    Podobne ako na Korzike aj na azúrovom pobreží čaká pretekárov príjemných 23 stupňov celzia. Do Nice sa Tour vracia po prvýkrát od roku 1981, keď sa tu išla Grand Départ – úvodná etapa. Túto etapu, ktorá viedla aj okolo slávnej riviéry Promenade des Anglais vtedy vyhral Belgičan Freddy Maertenes. Celkovo do tohto pobrežného mesta Tour zavítala až 35 krát.
     
    Ešte pred Tour sa dosť špekulovalo o tom, že táto etapa by mohla vyhovovať najväčšiemu favoritovi Chrisovi Froomovi (Sky), Cavendishovi (Omega Pharma-QuickStep) a Saganovi (Cannondale). Náš cyklista, ktorému včera opäť uniklo víťazstvo len o vlások bude mať oproti týmto dvom veľkú výhodu. Nikto z jeho stajne totiž neutrpel v hromadných pádoch vážnejšie zranenie. Situácia v tíme Frooma a Cavendisha je celkom odlišná. Sky stále tají stav olympíjskeho víťaza v dráhovej cyklistike Gerainta Thomasa a Omega má problémy s dvojnásobným majstrom sveta v časovke Tonym Martinom. To všetko bude voda na mlyn nielen pre Peťa Sagana, ale možno aj Davida Millara z Garminu.
     
    Ešte pred začiatkom si môžme priblížiť jednu zaujímavosť. RadioShack-Leopard má síce Jana Bakelantsa v žltom tričku,avšak o rok tento tím na Tour neuvidíme. Stajňa sa dostala do problémov už v marci, keď RadioShack oficiálne odmietol obnovenie partnerstva a bývalý manažér Johan Bruyneel dokonca pohnal majiteľa tímu Flavia Beccu až na súd, kvôli neuhradeným záväzkom. Na začiatku tohto mesiac však bolo definitívne potvrdené, že stajňu spoločne s licenciou pre WorldTour od Beccu kúpi cyklistická firma a premenuje sa na Team Trek. Veľkú radosť z toho mal hlavne švajčiarský časovkár Fabian Cancellara, ktorý tohotoročnú Tour vynechal po prvýkrát od roku 2006. Oveľa menšiu radosť však majú bratia Schleckoví, ktorým ihneď nové vedenie oznámilo zníženie platu.
     
    15:15
    Argos-Shimano vyrazil na 25 kilometrov dlhú trať, tímová časovka v Nice práve začala !
     
    15:17
    Zároveň pripomeniem, že prvý časový údaj sa dozvieme na 13.kilometri. Potom až v cieli. Na štarte bolo nameraných 26 stupňov. Predpoveď neočakáva žiadne zrážky.
     
    15:18
    Argos-Shimano sa na časovku vydalo aj s Marcelom Kittelom, ktorému po prvej etape patrilo žlté tričko. Z toho ho však údajne aj kvôli problémom so zubami vyzliekol Jan Bakelants. Okrem Kittela je v tíme aj ďalší sprintér John Degenkolb.
     
    15:19
    Do časovky už vstúpila aj Omega Pharma-QuickStep, kde sa okrem lídra Marka Cavendisha predstaví aj náš Peter Velits !
     
    15:22
    Tesne pred začiatkom prišlo vyjadrenie tímového lekára Omegy Helgeho Riepenhofa, ktorý povedal, že Tony Martin sa cíti oproti včerajšku omnoho lepšie a najhoršie by už mal mať za sebou.
     
    15:23
    Ako tretí v poradí odštartovali jazdci Lotto-Belisol, ktorá sa bude v tejto časovke spoliehať na Jurgena Van Den Broecka a Andrého Greipela.Van den Broeck sa bude pokúšať o čo najlepšie tímové umiestnenie a André Greipel, ktorého na začiatku Tour zradil jeho bicykel sa pokusí o víťazstvo v súťaží šprintérov, kde ho pred rokom jasne predčil Peter Sagan! Cannondale štartuje o chvíľu.
     
    15:27
    Na trati už máme taktiež Cannondale s PETROM SAGANOM. Rovnako ako Omega, majú za cieľ obliecť svojho lídra do žltého trička. Držme teda tímu Cannondale palce!
     
    15:29
    To je škoda. Po štarte ma Saganov tímový kolega Ted King veľké problémy.
     
    15:30
    Argos-Shimano prišiel na 13.kilometer v čase 14m 14s !
     
    15:31
    Na rade je tím Cofidis, ktorý ja na tohtoročnej Tour vďaka divokej karte. V tomto tíme sa budú spoliehať na Jéroma Coppela, Daniela Navarra a Reina Taaramäeho, ktorého cieľom je prvé etapové víťazstvo na Tour. Cofidis ako prvý ide s ôsmymi jazdcami, včera odstúpil Bagot.
     
    15:32
    Omega Pharma-QuickStep prišla na 13.kilometer a už má vyše 50 sekundový náskok. Čas je 13m 16s!
     
    15:35
    Na 25 km trať sa už dostáva aj FDJ s Thibautom Pinotom, ktorý sa minulý rok stal od roku 1947 prvým Francúzom, ktorý sa dokázal umiestniť v Top 10.
     
    15:38
    Lotto-Belisol sa teraz zaradil s časom 13:24 na druhé miesto za Omegu!
     
    15:39
    Na trať sa dostáva niekdajší tím Rabobank, teraz tím Belkin s Larsom Boomom, ktorý vo včerajšej etape doslova oddychoval a nenaháňal sa za únikom. V tíme je aj Robert Gesink, ktorý mal na holandskom šampionáte nepríjemnú nehodu.
     
    15:40
    V bielom tričku pre najlepšieho mladého jazdca je momentálne oblečený Michal Kwiatkowski a víťazstvo Omegy v tejto etape by malo pre neho skutočne sladkú príchuť, keďže by sa obliekol do žltého trička !
     
    15:40
    Omega začala skutočne šialeným tempom. Na 13.kilometroch bola zaznamenaná jej priemerná rýchlosť 58,8km/h.
     
    15:41
    Cannondale s Petrom Saganom sa dostal na medzičase na tretie miesto s časom 13:30!
     
    15:43
    Argos Shimano dorazil do cieľa s časom 27:43!
     
    15:43
    Konečne sa na trať dostáva očakávaný Garmin so svojim lídrom a víťazom minuloročného Gira Ryderom Hesjedalom,ktorý v prvej etape nepríjemné spadol a hlavnou hviezdou tímu je tak David Millar, ktorý dnes ašpiruje na žlté tričko.
     
    15:46
    Omega Pharma-QuickStep dorazila do cieľa v čase 25:57!
     
    15:47
    Do závodu sa dostáva aj baskický tím Euskaltel-Euskadi s Juanom Lobatom. Ten vyhral jedinú vrchársku prémiu v prvej etape a patril mu na jeden deň bodkovaný dres.
     
    15:49
    V cieli tejto tímovej časovky už máme aj Lotto-Belisol, s časom 26:13 však podľa očakávania na vedúcu Omegu nestačí!
     
    15:51
    Práve teraz sa do boja vydal aj tím Sky s hlavným favoritom Tour Chrisom Froomom ! Zranený Thomas vyrazil taktiež, ale je otázne na koľko bude svojmu tímu pomáhať.

    Rod Ellingworth, manažér Sky pred časovkou povedal: "Sme pripravení vysporiadať sa so zraneniami Gerainta a Iana. Bude nás to trochu obmedzovať, ale musíme s tým žiť. Každý jednoducho pôjde najrýchlejšie, ako dokáže. Trať je veľmi jednoduchá, vôbec nie je technická. Na rovine treba ísť naplno – zatni zuby a vydrž. Chceme zajazdiť solídnu časovku. Všetky tímy hľadia na celkovú klasifikáciu, my sa sústredíme na to, aby sme minimalizovali straty.“
     
    15:53
    Belkin je na medzičase s časom 13:32! FDJ dosiahlo medzičas 13:38 a tím Cofidis 13:58.
     
    15:55
    V Nice sa už rozbehla aj Kaťuša. Pre nic hsa táto Tour vyvíja skutočne zaujímavo. Líder Joaquim Rodriguez bol v prvej etape v úzadí a do popredia sa dostáva Alexander Kristoff.
     
    15:55
    Do cieľa prišiel aj tím Cannondale s Petrom Saganom s časom 26:30, čo znamená slušné tretie miesto v priebežnom podarí!
     
    15:56
    Garmin na medzičase stráca na Omegu 4,5 sekundy. Čas 13:20 je však slušny a nádejný!
     
    15:58
    Cofidis je v cieli s časom 27:16!
     
    15:59
    Do časovky sa už vydal aj na divoku kartu jazdiaci Sojasun so svojim tohtoročným najúspešnejším jazdcom Jonathanom Hivertom.
     
    16:01
    Euskaltel-Euskadi na medzičase s časom 13:41!
     
    16:01
    Do cieľa sa dostáva tím FDJ s časom 26:38, čo zatiaľ stačí na 4.miesto!
     
    16:03
    Na štarte sa už pripravuje aj Astana s Jakobom Fuglsangom, ktorý je výborný časovkár. Samozrejme už bez Kašečkina, ktorý musel pre žaludočné problémy odstúpiť z Tour. Fuglsang je momentálne na 21.mieste v celkovom poradí.
     
    16:04
    Tím Sky je na medzičase v čase 13:21! Teda len 5 sekúnd ta Omegou a 1 sekundu za Garminom.
     
    16:05
    Do cieľa už dorazil aj Belkin, ktorý dorazil do cieľa s časom 26:33 a tak o tri sekundy nestačí na Cannondale!
     
    16:07
    Do okruhu už vstúpil aj španielský tím Movistar. Lídrom je Alejandro Valverde, ktorý sa k pretekaniu vrátil po dvojročnom dištanci za doping a má veľmi silný tím. Spomenieme Naira Quintana a Ruia Costu, ktorý vyhral Okolo Švajčiarska.

    José Joaquín Rojas (Movistar): "Dnešná etapa je kľúčová, veľká skúška pre náš tím. Dúfajme, že dopadne dobre. Myslím si, že ak nebudeme mať žiadne problémy, môžeme byť v poradí veľmi vysoko. V predchádzajúcich TTT sme jazdili naozaj dobre a dúfam, že dokážeme zopakovať podobný výkon. Medzery medzi favoritmi dnes nebudú veľké.“
     
    16:08
    Kaťuša je na medzičase tesne piata s časom 13:27! To je skutočne prekvapujúci začiatok.
     
    16:09
    Garmin-Sharp je v cieli s časom 26:13! Je to rovnaký čas ako Lotto-Belisol, ale o nejakú tu desatinku bol Garmin horší a David Millar sa do žltého trička neoblečie.
     
    16:11
    Na trať vyrazil už aj Saxo-Tinkoff s Romanom Kreuzigerom a najväčším Froomovým súperom Albertom Contadorom.
     
    16:13
    Sojasun má na trinástom kilometri čas 13:47!
     
    16:14
    Do cieľa dorazili baskovia z Euskaltel-Euskadi s časom 27:20!
     
    16:15
    Do boja vyrazili aj tím Europcar s momentálne najlepším vrchárom Pierrom Rolandom.
     
    16:17
    Do cieľa sa dostáva tím Sky a bude to skutočne tesné.
     
    16:17
    Medzičas Astany na 13.kilometri má hodnotu 13:49!
     
    16:18
    Britská stajňa Sky Pro Cycling nakoniec dorazila do cieľa s tesnou dvoj sekundovou stratou na Omegha Pharma-Quick Step a zaradila s tak na druhé miesto.
     
    16:19
    Na trati máme už aj domáci francúzsky tím AG2R La Mondiale, od ktorého sa v časovke nič nečaká.
     
    16:20
    Movistar je na medzičase zhruba na rovnakej úrovni ako Lotto-Bellisol.
     
    16:20
    Do cieľa sa blíži Kaťuša.
     
    16:21
    Kaťuša nakoniec dorazila so sedem sekundovým náskokom pred Cannondaleom a zaradila sa tak na 5. miesto.
     
    16:23
    Odštartoval aj austrálsky tím OricaGreenEdge, ktorá sa včera tešila z etapového víťazstva.
     
    16:24
    Saxo-Tinkoff má za sebou medzičas, na ktorom mu bol nameraný len o jeden a pol sekundy horší čas ako mala Omega Pharma-Quick Step. To by bolo veľké prekvapenie !
     
    16:25
    V cieli je aj tím Sojasun. Patrí mu priebežná 9. pozícia.
     
    16:27
    Odštartoval nám už devätnásty tím. Do boja proti chronometru sa vydali borci talianskeho Lampre-Merida.
     
    16:28
    Na prvom medzičase sa nám mihol aj kontinentálny francúzsky tím Europcar, ktorému zatiaľ patrí 12. miesto.
     
    16:29
    V cieli budeme mať o malý moment aj kazašskú Astanu.
     
    16:29
    Astana sa nám zmestila do prvej desiatky. Na 9. mieste v cieli nahradila Sojasun.
     
    16:31
    Odštartoval nám aj tím Vacansoleil-DCM, ktorý má vo svojom strede holandského cyklistu Westru, ktorý je jednoznačne najlepším časovkárom tohto tímu.
     
    16:32
    Saxo-Tinkoff sa nám blíži do cieľa. Jeho príchod s napätím očakávajú aj jazdci Omegy Pharmy s našim Peťom Velitsom, ktorí sú stále na čele.
     
    16:32
    Movistar je takmer v cieli.
     
    16:33
    Jazdci tímu Movistar sa v cieli zaradia na 5. miesto. Do cieľa prišli s osemnásť sekundovou stratou na priebežného lídra. Veľmi dobrý čas tohto tímu.
     
    16:35
    Odštartoval nám posledný tím, ktorý by dnes mohol niečo na čele zmeniť, BMC Racing Team, ktorý má vo svojom strede takých časovkárov, ako Cadel Evans, či Tejay van Garderen.
     
    16:36
    Saxo-Tinkoff je už takmer v cieli. S napätím budeme sledovať ich čas.
     
    16:37
    Nakoniec to tomuto tímu nestačilo nielen na Omegu Pharma-Quick Step, ale ani na Sky. Sako-Tinkoff sa teda zaradil na tretie miesto pred Lotto-Belisol.
     
    16:38
    Na štarte máme posledný tím. RadioShack-Leopard, ktorý má vo svojom strede držiteľa žltého trička, Bakelantsa, ktorý by sa mal podľa papierových predpokladov a schopností tohto tímu v časovke, po dnešnej etape z najcenejšieho dresu vyzliecť.
     
    16:40
    Na prvom medzičase máme aj tím Lampre-Merida, ktorý zatiaľ zajazdil jedenásty najrýchlejší čas.
     
    16:41
    Do cieľa sa nám blíži Europcar.
     
    16:42
    Tímu, ktorý má vo svojom strede držiteľa bodkovaného dresu a kandidáta na prvú desiatku celkového poradia, Pierra Rollanda sa v cieli zaradil na 13. miesto.
     
    16:44
    Vacansoleil-DCM prešiel medzi časom na 10. mieste.
     
    16:45
    Tím OrciagreenEdge, ktorý na medzičase strácal tri sekundy na Omegu Pharmu, sa nám pomaličky blíži do cieľa.
     
    16:45
    AG2R La Mondiale bude o chvíľku v cieli.
     
    16:46
    AG2R La Mondiale malo o šesť sekúnd lepší čas ako Sojasun a nahradilo ho teda na 12. mieste.
     
    16:47
    BMC Racing Team sa blíži na prvý medzičas, no nás viac zaujíma OricagreenEDGE, ktorá je už takmer v cieli.
     
    16:49
    OricagreenEDGe ide do vedenia. O necelú sekundu predstihla Omegu Pharmu-Quick Step.
     
    16:50
    Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE) je virtuálnym držiteľom žltého dresu.
     
    16:51
    Spomínaný tím BMC mal na medzičase len päť sekundovú stratu.
     
    16:51
    V cieli vidíme radosť pretekárov OricigreenEdge. Táto austrálsky stájňa môže vyhrať druhú etapu po sebe, kedže Gerrans včera v špurte prešprintoval Peťa Sagana.
     
    16:53
    V cieli je už aj tím Lampre-Merid, ktorý útočí na umiestnenie v prvej desiatke.
     
    16:53
    Na trati sme videli menší problém Baklents(Radioshack-Leopard), ktorý v jednej zákrute na svojom bicykli zabalancoval.
     
    16:54
    Pripomeňme, že tímu Radioshack-Leopard na Tour chýba skvelý švajčiarsky časovkár Fabian Cancellara, ktorý sa už v minulosti niekoľkokrát obliekol po úvodnej časovke do žltého dresu. Kedže však tento rok začínala Stará Dáma klasickou etapou, Švajčiar sa rozhodol neštartovať.
     
    16:56
    V cieli máme tím Vacansoleil-DCM, ktorý o sekundu predbehol tím Cannondale a zaradil sa tak na 9. miesto.
     
    16:59
    Simon Gerrans (Orica-greenEDGE) sa dnes stane šiestym Austrálčanom v histórii, ktorý si obliekol žltý dres.
     
    17:00
    Do cieľa sa nám blížia borci z BCM Racing team.
     
    17:01
    Tak, tímu BMC patrí v cieli až 9. miesto, čo je určite miernym sklamaním.
     
    17:02
    OricagreenEDGE dnes prepísala históriu ! Ich čas bol najrýchlejší v tímovej časovke, aký sme kedy na Tour videli !
     
    17:03
    Čakáme na posledný tím, ktorým je Radioshack-Leopard.
     
    17:04
    A tento tím bude, čo nevidieť v cieli.
     
    17:05
    Tímu Radioshack-Leopard nakoniec v cieli patrí jedenáste miesto. My tak poznáme kompletné poradie dnešnej etapy !
     
    17:06
    V cieli vidíme radosť austrálskeho tímu, Orica GreenEDGE.
     
    Poradie 4. etapy Tour de France – Nice – Nice

    1. Orica-GreenEDGE 25' 56"
    2. Omega Pharma-Quickstep 25' 57"
    3. Sky 25' 59"
    4. Saxo-Tinkoff 26' 05"
    5. Lotto-Belisol 26' 13"
    6. Garmin-Sharp 26' 13"
    7. Movistar 26' 15"
    8. Lampre-Merida 26' 21"
    9. BMC 26' 22"
    10. Kaťuša 26' 24"
    11. Vacansoleil-DCM 26' 29"
    12. Cannondale 26' 30"
    13. Belkin 26' 33"
    14. FDJ 26' 38"
    15. Astana 26' 52"
    16. Ag2r-La Mondale 27' 00"
    17. Sojasun 27' 06"
    18. Europcar 27' 09"
    19. Cofidis 27' 16"
    20. Euskaltel-Euskadi 27' 20"
    21. Argos-Shimano 27' 43"
     
    Po dnešnej etape sa teda do žltého dresu oblečie Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE), ktorý bude mať na prvom mieste sekundový náskok na Michala Kwiatkowského (Omega).Gerrans sa ako šiesty Austrálčan v histórii oblečie do žltého dresu pre vedúceho závodníka Tour de France!
     
    Poradie po 4. etape Tour de France – Nice – Nice

    1. Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE) – 12h 47m 24s
    2. Daryl Impey (Orica-GreenEDGE)
    3. Michael Albasini (Orica-GreenEDGE)
    4. Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quickstep) – +1s
    5. Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quickstep)
    6. Edvald Boasson Hagen (Sky) – +3s
    7. Chris Froome (Sky)
    8. Richie Porte (Sky)
    9. Nicolas Roche (Saxo-Tinkoff) – +9s
    10. Roman Kreuziger (Saxo-Tinkoff)
    --------------
    43. Peter Sagan(Cannondale) – +34s
    120. Peter Velits (Omega Pharma-QuickStep)- + 17' 35''
     
    Žlté tričko:Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE)
    Zelené tričkot: Peter Sagan (Cannondale)
    Bodkované tričko: Pierre Rolland (Europcar)
    Biele tričko: Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-QuickStep)
    Klasifikácia tímov: Orica-GreenEDGE
     
    Omega Pharma-QuickStep, tím Petra Velitsa sa teda musí nakoniec uspokojiť s druhým miestom v časovke tímov. Talianský tím Cannondale, kde je kapitánom Peter Sagan skončil na 13.mieste, keď na prvú Oricu stratil 34 sekúnd.
     
    To je už pre dnešok od nás všetko. Od klávesnice vám ďakujú za pozornosť Martin Platko a Michal Bakoš. Tešíme sa na zajtrajšiu rovinatú etapu z Cagnes-sur-Mer do Marseille, kde bude mať veľké šance Peter Sagan. Pekný zvyšok dňa! (17:32:53)

    Martin Platko

    Michal Bakoš