2. etapa: Bastia - Ajaccio Jan Bakelants (RadioShack-Leopard) (kon.)
koniec udalosti
2. etapa: Bastia - Ajaccio

Jan Bakelants (RadioShack-Leopard)

Nedeľa 30.06.2013, 13:40Tour de France
     
    Až teraz prichádza do cieľa Peter Velits.
     
    Slovenský cyklista Peter Sagan skončil na výbornom druhom mieste! Tesne za prvým Bakelantsom. Chýbala mu podpora svojho tímu Cannondale.
     
    147,5
    Gautier to vzal dosť vážne. Peťo Sagan sa snaží vyprovokovať pelotón k väčšiemu tempu. Žiaľ, musí sa spoliehať na prácu iných tímov, keďže všetci jeho kolegovia z Cannondale odpadli.
     
    113,6
    Skupinka za pelotónom v ktorej je aj Peter Velits stráca už 6 minút a 21 sekúnd. V zjazde síce niečo zo straty stiahli, ale nič prevratné.
     
    110,0
    Do čela pelotónu sa dostáva aj Peter Sagan (Cannondale)!
     
    83
    V popredí pelotónu sme videli aj 7 jazdcov tímu Cannondale aj s Petrom Saganom, ktorý nemá s týmto stúpaním zatiaľ žiadne problémy.
     
    82
    Žiaľ Peter Velits dostal od vedenia tímu Omega Pharma-QuickStep pokyny a stiahol sa do druhej časti pelotónu, kde bude jazdiť s Markom Cavendishom.
     
    59,3
    Na čele pelotónu zatiaľ nevidíme pracovať nášho pretekára v službách Omega Pharma Quick Step, Petra Velitsa, ktorého sme dnes nevideli ťahať pelotón a Púchovčan ani nerozbiehal Cavendishovi nepripravoval pozíciu ani na šprintérskej prémii. Dúfajme, že to bude znamenať, že Peťo má v dnešnej etapy voľnú roku a pokúsi sa o dobrý výsledok.
     
    28,2
    Na čele pelotónu vidíme pracovať tím Argos Shimano, ktorého jazdci sa striedajú na jeho špici. Okrem nich sa v prvej tretine hlavného balíka pohybuje aj tím Cannondale s našim Peťom Saganom.

    Martin Platko

    Michal Bakoš